Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin canım.Ilk spermiyogramdaki 0 yazısını görünce benim hiç cocuğum olamayacak dedim. Bir hafta ne yedim ne uyudum ne güldüm ruh gibi dolastım. Sonra aglamaya basladım aylarca yıllarca her adet zamanimda agladım depresyona girdim. Kullanmadığimız bitkisel ilac igne bal macun kaynatmadığımız ot kalmadı. Maddi manevi çok yıprandık. Esim ameliyat olacak diye son kalan babamın taktigı bilezigimi bozdum. Yeri geldi yemedik para koyduk kenara tup bebek yaptıracaz diye. Zeynep kamil de kosturdum haftalarca rapor pesine. Esim ameliyat oldu spermimiz cikti sukür bozuk olsa da. Raporumu aldım iki ay ugrastan sonra. Bir gece esim trafik kazasi gecirdi araba hurda oldu esimi hastanede buldugum o ani kafasının iki katı şistigini o sedyedeki halini görunce hic birseyin yasamanin bile onemi kalmadı. Şukür ki Rabbim korudu önu arkasi birbirine giren aractan sadece catlakla kurtuldu. Ben vazgectim tedaviye baslamaktan onun bakımını üstlendim kaldir yedir yika derken iyilesmeye başladi ve adet oldum. Ama icimden hic tedavi olmak gelmiyordu zerre kadar. Esim israr etti iyilestim başlayalim diye başladık ve bugun pozitifi aldik.
Hepimiz ayrı dertlerle ugrasıyoruz ve eminim ki siz anlatsanız agzim açik kalacak bu belkide birsey degil. Bu imtihan çok çetin ve bir tek bu da degil daha neler neler var yanında. Ama bunlari niye anlattim ben sakin üzulesiniz diye degil. Ne kadar uzun senelerce sürse de ne kadar acı olsa da sonunda bir yerde bir mutluluk var ve Allaha sıgındikca kaç kez düşsekde o bizi kaldırıyor. Umudunuzu bitirdiginiz yerde o tekrar umut veriyor. Esim olmadiktan sonra çocuğum olmus ne olmamıs ne demeye geliyorsun hayatinda ilk siraya çocugu koymuşken. Hersey geçici. Ve hicbir sey olümden daha acı ve geri dönulmez degil.
Hepinize ayrı ayrı minnettarım insallah en kisa zamanda saglıkla esleriniz ve ailenizle bebislerinize merhaba dersiniz
e vitamini 300 lük 400 çok olur dedi 200 de az geliyormuş yorgunluk yapıyor biraz e vitamini benim eşim yorgunluktan şikayet etti sadece ama olsun o kadar biz o kadar iğne vuruyor heryerimize :) isimleri akşam yazıyorum şimdi işteyim tam hatırlayamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim cnmBende bekliyorum cnm isimleri akşama, evicapı kaç mg alıyor eşin?
Siz üzülmeyin cnm benim Yaa elbette bazılarımız negatif bazılarımız pozitif alacaktık .. Benim simdi boyle üzüldüğüme bakma ..Duygusal olarak biraz örselendiğim doğrudur. Ama hep böyle kalmam Allahtan Hemen toparlanıyorum çok şükür. Hayatın içinde çok keyifli uğraşlarım var. Kendimce önem atfettiğim bir işim var biricik Oğlum var .. Hayat arkadasım var Zevklerim var. Sorumluluklarım var Çok şükür bu günüme ..
Cvbın için çokkk teşekkürler Allah razı olsun bende talit fırat erden'e gidiyorum oda çalışmıştı bahçecide umarım bende iyi sonuç alabilirimArtik bir kardeslik olustu canım artik vazifemiz birbirimize dua etmek. Şimdilik hic renkli ya da beyaz akintim olmadı sadece bazen jelden sonra su gibi geldi o kadar. Bahceci umuttayim doktorumda selen hanım.
Bizim martta 64milyondu canim mayista cok dusty anlamadik hazranda azosperm cikti solda varikosel var ama tansel cok illede ameliyt demedi bize.ilk ornekte sperm cikmio 1saat sonrakinde azda olsa cikio zaten volume cok az bizim maks 1.5ml cikti .sizde de mi varikosel vardi yani.esim kndini cok kaptrdi varikosel amelyti olunca iyilesek diye ama varikosrl boyle degil sanki ne biliyim cok uzuluyorim onun icin ama malesf destek de olamiyorum hep ilgi bekliyorum benim de hircinligim sadece esime hep alttan alsin istiyorum bni sanki onun sucu gibi halbuki Allah biliyor ya cok iyidir cok sukur ak dedigime kara demez hic kirmaz bni saolsun bizim de nasibimiz boyleymis...Yok canim genetik hormonlar hepsi normal gecirdiği bir hastaligida yok inmemis testiste hersey normal ama sperm yoktu. Bizim hicbir testte ne olu ne diri bir tane bile çıkmadı. Tansel bey tikaniklik olsa volum 2nin altinda olurdu dedi eledi onu ama bence yinede tıkanıklık çünkü uretilmiyo olsaydı ameliyatlada bulamazdı. Sizin arada cıkması tıkanıklığı düşündürdü bana da ama bircok seye bakilıyor iste muayene olmakta fayda var. Varikosel bizim icin en onemsiz şeymis o yüzden esime kesinlikle olma dedi. Biz güvendik %65 ameliyatla bulurim dedi şükür buldu da hatta 5 tup ama bize bir tanesi yetti iste ne 27 yumurta ne milyonlarca sperm bir tanede Rabbim ol dedi oldu şükür.
sizin sıkıntı neydi siz nasıl bi tadevai uyguluıyorsunuze vitamini 300 lük 400 çok olur dedi 200 de az geliyormuş yorgunluk yapıyor biraz e vitamini benim eşim yorgunluktan şikayet etti sadece ama olsun o kadar biz o kadar iğne vuruyor heryerimize :) isimleri akşam yazıyorum şimdi işteyim tam hatırlayamıyorum yanlış bilgi vermeyeyim cnm
Negüzel yazmışsın öyleIlk spermiyogramdaki 0 yazısını görünce benim hiç cocuğum olamayacak dedim. Bir hafta ne yedim ne uyudum ne güldüm ruh gibi dolastım. Sonra aglamaya basladım aylarca yıllarca her adet zamanimda agladım depresyona girdim. Kullanmadığimız bitkisel ilac igne bal macun kaynatmadığımız ot kalmadı. Maddi manevi çok yıprandık. Esim ameliyat olacak diye son kalan babamın taktigı bilezigimi bozdum. Yeri geldi yemedik para koyduk kenara tup bebek yaptıracaz diye. Zeynep kamil de kosturdum haftalarca rapor pesine. Esim ameliyat oldu spermimiz cikti sukür bozuk olsa da. Raporumu aldım iki ay ugrastan sonra. Bir gece esim trafik kazasi gecirdi araba hurda oldu esimi hastanede buldugum o ani kafasının iki katı şistigini o sedyedeki halini görunce hic birseyin yasamanin bile onemi kalmadı. Şukür ki Rabbim korudu önu arkasi birbirine giren aractan sadece catlakla kurtuldu. Ben vazgectim tedaviye baslamaktan onun bakımını üstlendim kaldir yedir yika derken iyilesmeye başladi ve adet oldum. Ama icimden hic tedavi olmak gelmiyordu zerre kadar. Esim israr etti iyilestim başlayalim diye başladık ve bugun pozitifi aldik.
Hepimiz ayrı dertlerle ugrasıyoruz ve eminim ki siz anlatsanız agzim açik kalacak bu belkide birsey degil. Bu imtihan çok çetin ve bir tek bu da degil daha neler neler var yanında. Ama bunlari niye anlattim ben sakin üzulesiniz diye degil. Ne kadar uzun senelerce sürse de ne kadar acı olsa da sonunda bir yerde bir mutluluk var ve Allaha sıgındikca kaç kez düşsekde o bizi kaldırıyor. Umudunuzu bitirdiginiz yerde o tekrar umut veriyor. Esim olmadiktan sonra çocuğum olmus ne olmamıs ne demeye geliyorsun hayatinda ilk siraya çocugu koymuşken. Hersey geçici. Ve hicbir sey olümden daha acı ve geri dönulmez degil.
Hepinize ayrı ayrı minnettarım insallah en kisa zamanda saglıkla esleriniz ve ailenizle bebislerinize merhaba dersiniz
Gözün aydın cnm bugun aradılar yarın transfer diye embriyolar iyi görünüyormuş yarın kesin belli olurmuş ne olacağı merak ediyorum bi yarın olsaydı hayırlısıyla:)Selam arkadas dun internetim yoktu o yuzden haber edemedim...
20-30 sayfa var oluyamadim ama sanirim hamile haberleri var :) rabbim kucaklarina almayi nasip etsin..
Beni bugun merkezden aradilar ve 8 yumurtadan 4 yumurta dollenmis :) bu habere cok sevindim
Artik bir dahaki aramalarini bekliyoruz :)
Canim 10.gun mu oluyor yani normal aslinda 5.gun icin 10gun sonraya verebiliyorlar4 ocak tahlil istedi doktor erken değil mi hanımlar sonuç ne kadar doğru olabilir ki ilk yaptırdığımda daha uzun bir süre vermişti neye göre değişiyor acaba bu arada 2 adet de dondurulmuşum oldu
Ewet proxeed plus canim bize de verdilerCanlar bana proxy ilacı kim yazmıştı ya bulamıyorumgoogle amcama sordum cinsel gücü artırıcı bir ilaç diyor tamamen bitkisel . Birde proxed var eczacıbaşının onumu demek istediniz bana.
Canimm aglattinn icim sey olduu.Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin insallahIlk spermiyogramdaki 0 yazısını görünce benim hiç cocuğum olamayacak dedim. Bir hafta ne yedim ne uyudum ne güldüm ruh gibi dolastım. Sonra aglamaya basladım aylarca yıllarca her adet zamanimda agladım depresyona girdim. Kullanmadığimız bitkisel ilac igne bal macun kaynatmadığımız ot kalmadı. Maddi manevi çok yıprandık. Esim ameliyat olacak diye son kalan babamın taktigı bilezigimi bozdum. Yeri geldi yemedik para koyduk kenara tup bebek yaptıracaz diye. Zeynep kamil de kosturdum haftalarca rapor pesine. Esim ameliyat oldu spermimiz cikti sukür bozuk olsa da. Raporumu aldım iki ay ugrastan sonra. Bir gece esim trafik kazasi gecirdi araba hurda oldu esimi hastanede buldugum o ani kafasının iki katı şistigini o sedyedeki halini görunce hic birseyin yasamanin bile onemi kalmadı. Şukür ki Rabbim korudu önu arkasi birbirine giren aractan sadece catlakla kurtuldu. Ben vazgectim tedaviye baslamaktan onun bakımını üstlendim kaldir yedir yika derken iyilesmeye başladi ve adet oldum. Ama icimden hic tedavi olmak gelmiyordu zerre kadar. Esim israr etti iyilestim başlayalim diye başladık ve bugun pozitifi aldik.
Doktorum bana da ananas kivi iyi gelir ye dediArkadaşlar ben günde 2- 3 dilim ananas yiyorum ananasın faydası olurmu siz yiyor musunuz?
Bizim varikosel grade 2 canım ama bu derecede etkilemez dedi doktor. Sizinki degisik canim varikosel ameliyatina gerek yok dendiyse bence fazlada umut baglamasın esin. Ama erkekler konduramiyorlar tabi. O evreden bende gectim canim hep eşimden destek bekliyordum çünku o hic belli etmiyordu üzuntusunü. Zaman gectikce tukendim tukendikce ona yuklendim bir gun terslemedi hakkıni odeyemem hep dimdik durduBizim martta 64milyondu canim mayista cok dusty anlamadik hazranda azosperm cikti solda varikosel var ama tansel cok illede ameliyt demedi bize.ilk ornekte sperm cikmio 1saat sonrakinde azda olsa cikio zaten volume cok az bizim maks 1.5ml cikti .sizde de mi varikosel vardi yani.esim kndini cok kaptrdi varikosel amelyti olunca iyilesek diye ama varikosrl boyle degil sanki ne biliyim cok uzuluyorim onun icin ama malesf destek de olamiyorum hep ilgi bekliyorum benim de hircinligim sadece esime hep alttan alsin istiyorum bni sanki onun sucu gibi halbuki Allah biliyor ya cok iyidir cok sukur ak dedigime kara demez hic kirmaz bni saolsun bizim de nasibimiz boyleymis...
Canim benimde transfer 22 aralik, test gunu 31 aralik 9. Gun yani. Bende ilk duydugumda sasirdim burdada sordum olabiluyormys neye gore bu gunler veriliyor bilmiyirum ama bizimde 9. Gun test gunumuz4 ocak tahlil istedi doktor erken değil mi hanımlar sonuç ne kadar doğru olabilir ki ilk yaptırdığımda daha uzun bir süre vermişti neye göre değişiyor acaba bu arada 2 adet de dondurulmuşum oldu
Bazı testlerde yazıyor sabah ilk idrarla yapın yazıyorGebelik testini sabah ilk idrarla fln yapmak degistirebiliyo mu ki sonucu?
bn varikosel olcam ddikce bn de varikosel boyle olmuo tam diyorum morali bozuluyorr.demek ki tepkilerimiz cok anormal degil 2farkli insan ayni tepkiyi veriyorsa demek bu uzuntunun etkisiyle olusan dogal bir surec yasadiklarimiz hissettiklerimiz, Allah buyukBizim varikosel grade 2 canım ama bu derecede etkilemez dedi doktor. Sizinki degisik canim varikosel ameliyatina gerek yok dendiyse bence fazlada umut baglamasın esin. Ama erkekler konduramiyorlar tabi. O evreden bende gectim canim hep eşimden destek bekliyordum çünku o hic belli etmiyordu üzuntusunü. Zaman gectikce tukendim tukendikce ona yuklendim bir gun terslemedi hakkıni odeyemem hep dimdik durdu
canım ben yazmıştım e vitamini ile birlikte belki de proweed di hatırlayamıyorum ama akşam eve gittiğimde bakacağımı doğru isimleri yazacağımı söylemiştimCanlar bana proxy ilacı kim yazmıştı ya bulamıyorumgoogle amcama sordum cinsel gücü artırıcı bir ilaç diyor tamamen bitkisel . Birde proxed var eczacıbaşının onumu demek istediniz bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?