-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Haklısın canım ıyıkı yazmısım sayenızde rahatladım yoksa kafamda kuracaktım daha cok :)oyy o gunler hayırlısıyla bır gelse ınsallah :) hem az zamanımız kaldı gıbı hemde daha cok varmıs gıbı :)

Ay kızlar bosverin biz hiç bisey bilmiyoruz zaten herşeyi onlar bilir demi bende bi hevesle kışlık battaniye aldım bide ordugum battaniye resmini atmistim eşime o da gostermis teyzesinin kızına bunlar hiç kullanılmıyor demiş bende o kullanmadı diye bende mi kullanmiycam dedim geçtim

peh kıs ayında dogmusta kalın battanıye mı kullanmamıs

Laf olsun diye konuşuyorlar bazen yaa Hayır bi de senin ve bebeğinin ihtiyac duyduğu şeylerle benimki bir olmayabilir kime ne yani

Canım hani diyorlarya 9 ay 10 gün diye. 9 ay geçip gidiyorda, o son 10 gün insana 10 yıl gibi geliyor. Zaman azaldıkça, heyecan artıyor. Sanki günler yıl gibi olmaya başlıyor. Çok şükür benim evde bir cadı daha olduğu için, onunla koşuşturmaktan gün nasıl bitiyor anlamıyorum.

Kızlar bu arada duydunuzmu bilmiyorum. Hamile bayan için 3 hurmaya, 3 yasin okunuyormuş. 1 hurma sancı başlayınca yenmesi için, 1 hurma doğum sonrası bebeğin ağzına sürmek için, 1 hurmada doğum sonrası anne için. Birde meryem ana eli diye bir ot var, aktarlarda çok pahalıya satılıyor. Kabede çok varmış. Hacca giden tanıdıklarınız varsa doğum öncesi dönmüş oluyorlar isteyin mutlaka.

Kapalı el şeklinde bir ot, sancı başlayınca o ota belli dualar okunarak suya koyuluyor. Ot suda yavaş yavaş açılıyor, ot açıldıkça annenin rahmide açılıyormuş.

Hepsi farklı inançlar tabiki ama sonuçta bizim inandığımız tek şey dua.

CV'sine yazsın bu bilgiyi

Ay dimi birde son gunlerde bugunmu olacak yarin mi heyecanida olur mu.. Suanda banada hizla geciyo ama dedigim gibi ekim ayi zor gecer gibi

Benimde oluyor ya su gibi anlayamadım ne olduğunu terliyo diyorum ama umarım başka birşey yoktur

Söyleme bende başlarda hevesle anlatmak istiyordum, baktım insanlar senin yaşadığın mutlulugu yaşamıyorlar, o heyecan yok malesef sustum artık. Sorulsa dahi üstten üstten cevaplıyorum. Bi eşimle birde ablalarımla konuşuyorum, inan ablalarımla bile çok fazla değil. Ben kimseden yardım isteyecek yapıda biri değilim kolay kolay he istesem ailem seve seve yardımcı olur ama yapamıyorum oyüzdende kimseyi dinleyerek iş yapamam sende yapma.. Hem birazda bühçeyle alakalı bu işler biz erken başlayıp ay ay eksiklerini tamamlamaya çalıştık. Bunun sebebi ne peki tabiki bir anda alıp maddi sıkıntıya girmemek ee bunu kime anlatacaksın. Doğum masraflarımız var daha, bebeğimiz geldikten sonra +giderlerimiz olacak elbet..
Kafana takma sen modunuda düşürme boşver, çok bilio herkes.

Günaydın annişler : )

Dün baya işim vardı giremedim belli bir saatten sonra
Akşam arkadaşlar bize gelecekti, köyden gelen eşyaları yerleştirdik, makine çalıştı 2 kere. Evi temizledik, sonra dışarı çıktık.
Boyamızı aldık hiç düşünmediğim bir renk aldık, çünkü benim istediğim iki rengi de eşim pek beğenmedi. Biz de 'mine' renkli boyayı aldık. Hepimizin içine sindi en azından sonrasında kardeşime hem doğum günü hediyesi hem de pastasını aldık evde minnak bir kutlama yaptık.
Arkadaşlar gidince, eşim dayanamadı kızının odasının bir duvarının ilk katını boyadı biz birazdan kardeşimle diğer duvarların ilk katını atıcaz inş.

Canım muhtemelen mantar olmuşsun. Günlük ped kullanmamanı tavsiye ederim. Akıntı her geldiğinde de iç çamaşırını değiştir, biraz daha rahat edersin
Ayrıca idrarda enfeksiyondan şüphe ediyorsan, tuvaletin her geldiğinde sakın tutma direk tuvalete git, içerde kaldığı her saniye daha fazla enfeksiyon artıyor.

O tuvalete çıkma ihtiyacı hepimizde fazlalaştı sanırım. Ben de çok çıkıyorum artık

Canım arkadaşlar gerekli şeyleri uzuuun uzun yazmışlar. Aynı şeyleri söylerim ben de anca...

Dün arkadaşları almaya gittiğimizde, orda bir ablada bana beşik alma, oda alma, zaten aranızda yatıcak filan diyip durdu. Pat cevabım hazır benim. Bebek aramızda kesinlikle yatamaz, beşiğinde yatacak, ayrıca öyle cıcıklı bıcıklı bir oda aldığım yok, genç kız olsa bile rahatlıkla kullanır dedim çıktım.

Bu dediğim ablayı severim iyidir hoştur ama insanın hevesini kursağına koymak gibi bir huyu var. Çünkü onun çocuğu da tüp bebek ve kaç tedavi sonrası olmuş. Düşün ben dünya dolu ilaç kullanmışım, transferim olmuş o 12 gün geçsin de kan sonucumu alayım diye bekliyorum stres içinde, kadın bana neleeeeer dedi. Zaten kötü olan psikolojim yerle bir...
Sonra sonuç pozitif çıktı, herkes senin gibi şanslı değil ilkinde hemen tutturdun lafları filan...
İlk zamanlar kızıma, erkek demişti ya doktor, onda bir sürü laf sokmalar filan, dün de gidince Selim Süha napıyor diye laf sokuyor. Dedim gaaaayet iyi.

Demem o ki moralini bozuyorlarsa bile belli etme, sen de ne istiyorsan söyle. Beni düşünmeyeni ben ne düşüncem

Ben önceden almıştım ya canım göğüs kremi, işte geçen haftalarda o kahve kısımlar var ya kabuk kabuk oldu penyeme takıldı çok acıtmaya başladı ben de şükür ki almışım kullanıyorum çok iyi geliyor.
Muhtemelen yara da olur gibime geliyor ama yapacak bişey yok artık.

Canım arkadaşlar yazmış zaten
Emzirme sütyenin, evdeysen emzirme atlatleri de baya işine yarar
Göğüs pedi, göğüs kremi, bir ihtiyaç olursa göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu kelebekler var (bunlar göğsün yara olursa işine yarayacak şeyler).
Hastanede gecelik veya pijama
Yine hastanede hasta bezi sanırım iyi olur

Maşallah bebişine annesi
Ben bizim bebişi kimseye benzetemiyorum yaaa, nasıl benzetiliyor ki diyorum hep

Mantar olduğun için vermiştir fitili canım, hamilelikte gayet normal böyle şeyler
Yukarda bir annebirevlat a yazdığım şeyleri uygulamanı tavsiye ederim. Bir de eğer ütülemiyorsan, iç çamaşırın en azından ağ kısmını ütüleyerek giy faydası dokunur.

Arkadaş 4 senedir kronik mantar illeti çekmek sanırım böyle bişey uzman oldum.

Besik aldigimizi dun yolda esino gormustuk nerden geliyosunuz diyince esim soylemisti :/ eve girdim dakika bir gol bir hayirli olsun demek yok alay eder gibi konusmaya basladi :/ gogus kremide kendi anlatiyodu ped falan bende aldim dedim keske demeseydim yani birde kendisi ihtiyac duymus almis bu urunleri sonucta..Evet geecekten masraf cok e 10 tl baktiginda ne olacak diyosun ama bir kac urun bir araya geldiginde indirimle baya kar ediyosun niye sonjnda alacagimi basinda uyguna almayim ki :/ Ama haklisin bende pek konusmiycam bundan sonra yapiyoruz biseyler diyip gecicem

Selen_Ay hah birde o kesim var. Zaten biz dusunmusuz sonunda oda yapmaya karar vermisiz gidipte pahali seyler almadik ki he paramiz varsa onuda alirdik ama illa onlarin cocuklari yatmadi ya bizimkide yatmayacak. Odasinda yatiyo diyenlerde yalan soyluyo zaten ne guzel ama sen cevabi veriyorsun icinde kalmiyo :)
Ayip yaptigi insan olacak inaniyorum falan derde morel verir. Cok sukur tutmus canim.

Ay dimi birde son gunlerde bugunmu olacak yarin mi heyecanida olur mu.. Suanda banada hizla geciyo ama dedigim gibi ekim ayi zor gecer gibi

Hani hamile kalmak isteyince insan daha adet zamanı gelmeden acaba hamilemiyim diye kendinde belirti aramaya başlıyorya, sürekli kendini dinliyorsun. Hamileliğin son zamanlarıda öyle, azcık ağrın olsa acaba sancımmı geliyor, acaba doğumamı gidicem. İş yapıyosun evde, acaba bi daha evi süpürürmüyüm, yoksa bu yaptığım son ev işimi olur. Sürekli hazır vaziyette ha gittim, ha gidicem bekliyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…