2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

  • kızımız geliyor

    OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

    OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

    OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

    OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

    OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

    OY: 7 2,3%

  • Ankete Katılan
    310

Dış hatlar benim benim sık uğrak yerim ama gebelik nedeniyle 2 hafta önce seyhatlerime ara verdim.Haberi duyan bana haber veriyor.Allah orada ölenlerin yakınlarına,yaralanan ve o paniği yaşayanlara yardımcısı olsun.
Allah dünyayı bu lanet teröristlerden kurtarsın.
 
Haberi gördüğümden beri ağlıyorum durmadan elimi karnima goturuyorum.. ordakilerin annelerini düşünüyorum. .. Rabbim yanlarına bırakmasin yeter artık yaa... Rabbim sebep olanların planlarını kendilerine cevirsin... Yaralı çocuklar varmış hep... yaa nasıl el veriyor yürekleri yapıyorlar bunu anlamıyorum aklım izin vermiyor dehşete düşüyorum yaa...
 

izleme haberleri,bebeğin şuan senin yaşadığın bütün stresleri seninle birlikte yaşıyor ve çok etkileniyormuş.Şuan stres yaşarsa bebeğinde ilerde panik atak bir kişiliği olurmuş.
Bebeğinle konuş ama güzel şeyler konuş ona aldığın cicileri anlat ona,şuan ne duyuyorsa doğduğunda ona alışık oluyormuş.En çok anne sesini duyarmış.
mozart müzikleri anne içinde ki ses ritmine en yakın müzikmiş.Onu dinletin doğduğunda dinlettiğinizde sakinleşir diyor doktorlar.
 
O yürüyüşte sagolsun eşim sayesinde o çıkarmazsa hiç çıkıp yürümem... ben de yüzük takamiyorum ayakkabi giyemiyorum sandalet ya da terlik... bi de ayaklarimin altı cayır cayir yanıyor

ay o yanma bendede çok yaa, ayaklarımı nereye koysam bilemiyorum. hele ayakkabıyı çıkarınca taşa basıyorum ya resmen cosss diye ses çıkıyo sanki :)
 

Canim sakin izleme ben sun cok az baktim helen biraktim.
Karninda hislerini bile
Paylastigin bir minnos var . Cok kotu olaylar bunlar ama kendini uzerek minnosu da uzersin. Allh huzurla buyumeyi nasip ederinsaallah tum cocuklara.
 
canım Allah korusun, çok dikkatli olmamız lazım


Amiin bende dün akşamdan beri aynı şekilde dua ediyorum Allah'a havalet ettim hepsini ama insanın yinede içi acıyor. o kadar güvenlikli bir bölge ne cesaret ne cürret... haberi duyduktan sonra 10-15dk izledim sonra içim elvermedi kızımı düşündüm kalktım ütü yaptım gecenin bi yarısı. yattım ama uyuyamadım, deprem oluyo diye sıçramışım dalmak üzereyken. Allah'ım korusun hepimizi yavrularımızı ailelerimizi
 
Zaten haber seyretmeyen bir insanım, şu hamileliğimden beri hep pc den film izliyorum tv acmamak için... dün gece tv den film seyrediyordu eşim zaplarken gördüm o insanların ambulanslara koştur ması falan içim parçalandı. .. Rabbim yasatmasin artık bu tarz şeyler. ..zalimler de layigini bulsun inşallah... şu mübarek günlerin yüzü suyu hurmetine Allah im toptan perişan eylesin sorumlularını....
 
ay o yanma bendede çok yaa, ayaklarımı nereye koysam bilemiyorum. hele ayakkabıyı çıkarınca taşa basıyorum ya resmen cosss diye ses çıkıyo sanki :)
Aynen canım bi de sanki tüm kan ayaklarimin altına hücum ediyor resmen uyusuyorlar bi müddet sonra...
 
Bende duyduğumdan beri çok kötüyüm bütün gece rüyamda havaalanındayım ve bomba patlıyor ben kaçmaya çalışıyorum, Allah onları helak etsin onlara o silahları bombaları satanlarıda , bütün gece yavrumu düşündüm onu nasıl koruyabileceğimi annelik böyle birşey herhalde önceleri ya bende orda olsaydım ama şimdi ya evladımı koruyamazsam düşüncesi ön planda , Rabbim cennet vatanımız üzerinde hain planlar yapan herkesi helak etsin, kahretsin, bizi bu süreçten kurtarsın .
 
Allahım nasıl bir ülkede yaşıyor olduk artık. . . hergün tesadüfen olmedigimize sukrediyoruz. Bu neyin hırsı, bu yapılanları aklım mantığım almıyor. imkanım olsa neyazikki şu cennet vatanimi bırakıp çocuğumu güvenli bir yerde büyütürüm. bizi bu hale getirdiler. yazıklar olsun.
Suriyeli ve Libya li birçok öğrencimiz var. Bombalardan kaçıp bu ülkeye siginmislar (!) Tam siginilacak ülkeyiz hakikaten. . . hergün şehit haberlerini kaniksadigimiz gibi, bombaları da kaniksayacagiz artık! Nasıl olsa kinayinca düzeliyor herşey. ..
 

canım 32 hafta 7 buçuk yapıyor
yani özel sektörde 32 haftayı doldurmuş olman lazım izne çıkmak için
bir buçuk ayım var ve bir an önce geçsin istiyorum
doğumdan önce 8 hafta (2 ay)
doğumdan sonra 8 hafta (2 ay)
raporlu izin veriyor devlet sonra istersen 6 ay ücretsiz izne çıkabiliyorsun
 
canım benim bildiğim eğer yanlış bilmiyor isem doğumdan önce 8 doğumdan sonrada 8 hafta olmak üzere toplamda 16 haftalık doğum izni veriyor devlet çalışanlara tabi çoğul gebelikte bir kaç hafta fazla oluyor diye biliyorum. 32 hafta 7 buçuk aylık hamilelik yapıyor yani 32 hafta*7 gün=224 gün 224gün/30 gün= 7,5 ay ediyor. resmiyette böyle diye biliyorum.tabi eğer sen çalışmak istiyorsan doktorunda durumunu uygun görüyor ise doğumdan önce izine biraz daha geç çıkıp kullanmadığın haftalarını doğumdan sonra kullanabiliyorsn.yanlışım varsa düzeltelim arkadaşlar.
 
O yürüyüşte sagolsun eşim sayesinde o çıkarmazsa hiç çıkıp yürümem... ben de yüzük takamiyorum ayakkabi giyemiyorum sandalet ya da terlik... bi de ayaklarimin altı cayır cayir yanıyor
menepoza giren kadınlar gibi hissediyorum kendimi.işyerinde klimalar çalışıyor ama yelpazeyle yine yelliyorum kendimi utanıyorumda ama yapacak bir şey yok sıkıntım bana yetiyor böyle birden bire durduk yere sıkıntı halinde ter boşalıyor üstümden.havasız kalmaya tahammulum yok gece uyurken pencereyi açıyorum üzerimede hiçbirşey örtmüyrum bazen göbeğimi açıp uyuyorum.fenalardayız emelcim
şu temmuzla ağustosuda kolaylıkla atlatsak bari ne iyi olucak..
 
canım çok geçmiş olsun rabbim oğluna acil şifa versin hemen iyileşsin çocuk işte ateşide çıkar herşey olur şimdi herşeyi geçirme zamanları.rabbim tez zamanda iyileşmesini nasip etsin inşallah.hadi ramazanda bitmek üzere son haftasındayız eşinin gelmesine çok az zaman kaldı.sen nasılsın iyisindir inşallah??
 
kızlar ay bazında hesap yapmayalım, kafalar karışıyor;
ilk hamileliğimde şöyle yapmıştım:

32+0 da doktorumdan çalışabilir raporu aldım, (yasal olarak 5 hafta daha çalışabiliyorsunuz ama doktor onayı şart, isterseniz 32 de ayrılabiliyorsunuz, çoğul gebeliklerde 30+0 da ayrılabiliyorsunuz izne)

36+0 da doğum iznim başladı. (ben bir hafta erken doktora gidip raporumu başlattım, istersem 37+0 da da gidip başlatabilirdim)

39+0 da doğum yaptım ve evrakları iş yerine gönderdim. Doğum öncesi iznim kapatılarak doğum sonrası iznim başlatıldı. (bunun sebebi doğum sonrası izni sadece canlı bebek doğumlarında vermeleri)

yani toplamda 3 hafta doğum öncesi, 13 hafta doğum sonrası izin kullanmış oldum.
 

canım bu konuyu erken konuşmalısın ama tam 32+0'da doktora gidip çalışabilir raporu alman gerekiyor biliyorsun.

yine de naçizane 37de ayrılmanı tavsiye ederim, evde doğuma hazırlanmak, kafayı tamamen boşaltmak da doğumda ve sonrası için enerji biriktirmek gerekiyor.
 

aynen,
havuza zaten girmem çünkü bizim sitenin havuz suyu çok sık değiştirilmiyor.
denize de tek marmara şansım var, o yüzden girmicem,
daha temiz bir yere gitme imkanım olsaydı düşünürdüm
 
kızlar, ev tipi ana kucağı var ya, ben bebeğimi ona alıştırmak istiyorum aklımda o var, tecrübesi olan var mı ne kadar süre kullanılabilir o? kuzenim oturmaya başlayana kadar(6ay) kullanırsa kullanır sonra kendini aşağı atıyo bebek ondan dedi :)
tecrübe eden var mı
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…