2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Amin canım inşallah. Peki şeker falan yok demi. Ondada bebiş kilolu oluyor allah korusun
Şeker falan yok çok şükür.
Yaşım 40 ve doktorum şeker yüklemesini uygun görmediği için yapmadı fakat açlık ve tokluk şekerimi arada ölçtürüyorum.
Açlık şekerim 90 tokluk şekerim 110 çıkıyor genelde.Ve aşırı derecede şekerli gıdalar tüketiyorum.Hergün aralıksız yediğim su böreği de buna dahil
Çikolata ve dondurma vazgeçilmezim tabiki
Bizde kilolu bebek doğurmak genetik galiba.
Annem beni 4 kilo doğurmuş abimler de öyle ben kızımı 4 kilo doğurdum.
Sebebi galiba mide bulantısı iştahsızlık kusma gibi problemlerimiz olmuyor aksine çok iştahlı oluyorum ve ne bulsam yiyorum ve hiç aş ermiyorum.
Hayırlısı inşaAllah.Sağlıkla imanla bebişlerimiz gelsinde kilosu umurumda değil açıkcası.

Çok detaycı mükemmelliyetçi pimpirikli anne adayı
Yazdıklarını okudum da ilk çocuğuma yani kızıma çok haksızlık etmişim ben
Çamaşırlarını Hacı Şakir sabunun rendesiyle elimde yıkadım
Kafasında ki konaklar için arko krem sürüp bebek fırçasıyla taradım
Ağzı pamukçuk oldu karbonatlı suyla gazlı bezle temizledim
Hiç pişik kremi kullanmadım çünkü olmadı.
Vücuduna light oil bebek yağı sürdüm arada.
Alıntı açtığım da hep lavaboda yıkadım 40'ından sonra gündüzleri yattığı yerde altını bağlamadım
Yaz bebeği olduğu için 2 aylık yoktu hergün denize soktum ve kuma gömdüm vücudunu
Hergün sabah akşam duş aldırdım.
Ayağına çorap sırtına atlet ve yelek giydirmedim.
5 aylık yoktu dondurma yemeye başladı.
4 aylıkken tarhana çorbası 8 aylıkken paça çorbası içirdim.
Meyveleri çoğu zaman yıkamadan verdim.
Dişleri çıktığın da taze soğan verdim onu kemirdi hiç ağlamadı.
Karda buzda donla aletle sokakta oynadı.
Daha neler neler
İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum bildiğim tek şey 19 yaşına geldi hiç doktor antibiyotik yüzü görmedi Maşallah SubanAllah....

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???

Ben oglumda sebamed sampuan ve sebamed pisik kremi kullanmistim.bunda da oyle kullanmayi dusunuyorum.
Deterjan sabun tozu ve dalin sivi kullanmistim.bunda dalin sivi veya omo baby kullanmayi düşünüyorum. Zaten yumusatici kullanma taraftari degilim.

aynı şekilde bende yumuşatıcı kullanmıyorum sirkeli su kullanıyorum kendimiz için bile en sağlıklı si bence

19 yıl öncesine göre yine sizde bayagi pimpirikli davranmissiniz yani bebek fırçası falan bebek fırçalari light oil yağlar falan yani 19 yaşında kardeşim var o zamanlar bunları şanlı urfada bulmak çok zordu... yalan yok ama annem dön kilot sokağa salmadi ne beni ne de kardeslerimi

beyaz_gelincik01 tatlım ben dalının sıvı deterjanini alıp kullandım gayet güzel kokuyor ve yumuşacık oldu kıyafetler ekstradan yumuşatıcıya hiç gerek yok tatlım inanki:) hem alerji yapıyormuş bebeklerde... bizim ikinci posta kıyafetler kaldı onları da yikarsam bitiyor inşallah bi çanta alıp çantasını hazırlamak kaldı :)

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???
Canm ben baya arastirip sebamedde karar kildim tum cilt urunlerinde deterjanda dalin aldim ilk yikamada cok bekleyecek die yumusatici da aldim 30 haftada yikamayi dusunuyorum camasir tozlarinda hep 50 derece fln yaziyo o derece altinda tam erimez alerji yapar die korktum

Şanlıurfa'da ki imkanları bilmiyorum ama Istanbul'un göbeğin de Yeşilköy gibi bir yerde bunları bulmak çok zor değildi.
Ayrıca evimiz müstakil bahçeli olduğu için de kızım sizin düşündüğünüz gibi sokakta değil henüz 2 yaşındayken evimizin bahçesinde son atletle karda oynadı.
Ve MarV-el sizin bana yazdığınız yorumunuzda ki kinayeliğin sebebini anlamış değilim?
Kızımı büyütürken göstermiş olduğum cesaretim mi sizi rahatsız etti yoksa tecrübem mi?
Benim annem de bize hazır bez ve S-ma mama kullanmış mesela.
Bundan 42 yıl öncesinden bahsediyorum.
Herşeyimiz avrupadan geliyordu imkanlarımız vardı kızımda da imkanım vardı ama armudun sapı üzümün çöpü demeden kızımı büyüttüm.
Yazdığım yazıdan neden sadece don atletle karda oynama kısmıne örnek verdiniz?Bunu da öğrenmek isterim.

Allah sağlıkla kucağına almayı ve bebeğini giydirmeyi büyütmeyi nasip etsin inşaAllah.
Bundan önceki kızımdan sonraki bebeğimde bende çok heveslenmiştim bebeğimin eşyalarını hazırlamıştım onu giydirme hayallerim vardı ama kısmet olmadı maalesef bebeğim hiçbir problem yokken herşey yolunda giderken öldü aldığım eşyaları hazırlıklarım hepsi elimde kaldı :'(
Tam 3 yıl kendime gelemedim bebeğim için aldığım herşeyi fakir bebeklere dağıttım öyle teselli buldum.
Şimdi sizlere çok özeniyorım ama Bebeğimi doğurup kucağıma almadan bir çorap bile almamaya yeminliyim aynı acıyı ve ızdırabı bir daha yaşamak istemem doğrusu.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor ve çok acı bir durum.

:)
maşallah hepimiz öyle büyütüldük,ama artık ortam ,gıdalar ,ürünler eski doğalıkta değil malesef.
o zamanlarda olsa ben hiç bu kadar dikkat etmem.Şimdinin çocukları hep alerjik, kolay hasta olan çocuklar.
Yazdıklarının birçoğu 5 aylık dondurma yedirmek,meyveleri yıkamadan yedirmek vs haric gayet doğru.
Kemirme zamanı soğan limon yedirmekte iyi birşey bende veririm :)

Elhamdulillah hiçbişeyiniz beni rahatsız etmedi etmezde... benim yazdıklarım kinayeli ise o zaman sizde arkadasa kinayeli yazmışsınız demektir... onun için öyle yazmış olabilirim... herkes kendi imkanları çerçevesinde kendi bebeğine en iyisini yapar... bunu unutmayın... kendinizin tecrübesi ile arkadasa yazdığıniz beni rahatsız etti 19 yıl öncesi ile şimdiyi kıyaslamak... ama baksaniza 42 yıl önce bile size özel şartlar çok iyiymiş ki onu bile şimdi ortaya atıyorsunuz zaman size hiç değişmemiş demek hatali dusunmusum demekki bu arada yeni nickiniz herhalde önceki olgunabla sizsiniz di mi ?

Ya bakar misin sen çok oluyorsun ama 40 yaşındaymış... zerre olgunluk yok sen de...aklınca moralimi mi bozmaya calisiyorsun tovbe yaaa...yazdığını niye yazdın ki şimdi yorumum dan rahatsız oldun diye mi... elim ayağım buz kesti yaa... tecrubeliymis tecrübelerini kendine sakla...

Emin olun bebek için dondurma en sağlıklı gıda.
Bademcikleri için çok iyi ayrıca kalsiyum ihtiyacı içinde mükemmel bir tercih.
Ve herkese çok yıllar önce gibi gelebilir ama 97 yılı çokta eski değil fep telefonu vardı yani
Ve doğal gıda dediğiniz şeyler 80 lerden sonra kalmadı gibi bişey.
Meyveleri arada bir yıkamadan veriyordum ki mikrop alıp bağışıklık kazansın diye.
Taze soğanında sakalını keserdim yıkamadan verirdim ilk gece ateşi çıkardı önce sonra bir fitil atardım ateşi düşerdi öyle öyle mikroba karşı bağışıklık kazandı kızım.
Kabız olunca zeytinyağı sürer bir minik parça kuru el sabunu atardım makattan hemen yapardı
Bebeği cereyandan korumak çok önemli onun dışında bebeğin güçlü olması için rahat büyütmek gerek.
Hep şunu derim hiç hastanede yatan çingene çocuğu görmedim.
Ayaklar çıplak üstü yarım vs.
Ben bebeklerin lahana gibi sarılıp yaşlı teyze gibi büyütülmesine karşıyım.
Birde doktorun ağzına bakıp bebek büyütmek en komiği bana göre.

Sizin başkası adına yaptığım yorum üzerinden bana kinayeli yazdığınız yorumun sebebini şimdi daha iyi anlıyorum
Siz kim olduğumu zaten anlamışsınız ji bana bu şekilde cevap yazmışsınız.
Yorumlarım da sizi pohpohlamadığım için kusura bakma lütfen.
Yoksa bende sizden taraf bana karşı ''Canım cicim" sözleri duymak isterdim ama yapım sizin ki gibi çok dobra olduğu için haketmediğimi farkındayım.
Ve Emel hanım unutmayın ki bu platformda ki herkes Hamile ve hamilelerin genel olarak duygusal ve psikolojik durumları çok HASSAS.
Ve hamile birinin üzerine bu kadar gidip onun kalbini kırmak olmaz.
Netice siz bir Topik açmışsınız ve herkese aynı şekilde davranmalısınız ama siz nedense öteki hamilelerin savunmasını yapıyorsunuz.
Niçin ve kimin için yapıyorsunuz bilmiyor ve anlamıyorum.Siz dahil burada ki kimse kimseyi şahsen tanımıyor.
Ben tecrübelerimi paylaşıyorum siz ise bana muhalefet olmaktan başka birşey yapmıyorsunuz.
Bumudur sizin adaletiniz?
Hele ki çok yakında Anne olacakken?

Amacım seni üzmek falan değil olamaz da zaten. Yaşadığım acıyı paylaşmış olmam neden seni bu kadar gerdi anlayamadım?
Netice de bu acıyı ben yaşadım ve yazdım.
Allah korusun Rabbim kimselere vermesin kalkıp "falancanın başına gelsin" demedim ki?
Burada gebeliğin de iyi kötü yaşadığı herşeyi herkes yazıyor neden ben yazınca bu tepki?
İlk önceleri bebeğini kaybeden düşüren Ekim anneleri de vardı onlarda yazdılar.
Ben yazıncamı sorun oluyor anlamadım?
Sizler ne güzel hazırlık yapıyorsunuz bende size özeniyorum ama yapamıyorum bunu yazmak suçmu?

Nedense diğerlerine karşı birilerini savunmuyorum ama...fakat siz yazdıklarınızın farkında değilsiniz ya da insanları İncitmek hoşunuza gidiyor... Bundan önceki arkadaşımız bi derdini anlattı diye ona çok kırıcı bi laf söylediniz bebegi hakkında ve nedense arkadaşımız o günden sonra yazmıyor ki yazan kişi ile kızınız arasında sadece 5 yaş vardi... ve azevvel güya tecrübelerinizi paylasiyorsunuz ama kucumsuyerek ya bana yazdığınız bebeğime yaptığım hazırlıkların altına yazdığınız vicdan işi değil. .. Dünya etrafınızda dönmüyor evet burdaki herkes hamile siz yazdıklarınıza dikkat edin önce. .. tek siz değilsiniz. ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…