- 12 Aralık 2015
- 1.269
- 1.876
- 53
Şeker falan yok çok şükür.Amin canım inşallah. Peki şeker falan yok demi. Ondada bebiş kilolu oluyor allah korusun
Çok detaycı mükemmelliyetçi pimpirikli anne adayıben normal çamaşır makinasında yıkamayı düşünmüyorum,küçük mini çamaşır makinaları var hassas kıyafetler için 100TL civarı fiyatı. Sonuçta diğer makinada kendi kıyafetlerimizi diğer deterjanlarla yıkayacağız ve kalıntısı kalacak makinada.Bilmiyorum belki çok hassas düşünüyorum.
-Deterjan
Şimdilik piyasada var olan bebeklere özel markaların sıvı deterjanların hepsinden küçük boyundan alıp denemeyi düşünüyorum.Yumşatıcı şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.ütü ile yumuşatırım.Ama toz deterjan kullanacaksan yumuşatıcı şart olur.
-Şampuan
ilk zamanlar konak oluşumu olmaması icin sebamed bebek şampuanı düşünüyorum.
Sonrasında tecrübeme göre bakıcam.
-Bakım yağı
vücüduna yağ tipi cildin nefes almasına engel olabilecek şeyleri çok önermiyorlar.
Ama illa yağ kullanıcam diyorsanız benmari usulu asiti çıkarılmış sızma zeytinyağ kullanın diyor bir çok doktor.Daha ilerisinde ise Johnson bathtime losyon kullanabilirim.
-Pişik kremi
Sudocream ve Garmason
-Alt Temzileme
Altını silmek icin evde yıkayarak ve pamuk su düşünüyorum (baby & me veya Mycey temizleme pamuğu ),
dışarısı içinse uni yenidoğan için ıslak pamuk mendil kullanmayı düşünüyorum.Birde dışarda kullan at alt değiştirme örtüsü.
kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???
Sağol canim :)Çok geçmiş olsun canım
Canim bilgilerini yazarsan eklerim seni listeye :)beni de yazabibilirsiniz listeye :)
Sağol canim benim :)Cnm yeni okudum çok geçmiş olsunilaçlarını kullan dinlen tatlım Allah şifa versin
aynı şekilde bende yumuşatıcı kullanmıyorum sirkeli su kullanıyorum kendimiz için bile en sağlıklı si benceBen oglumda sebamed sampuan ve sebamed pisik kremi kullanmistim.bunda da oyle kullanmayi dusunuyorum.
Deterjan sabun tozu ve dalin sivi kullanmistim.bunda dalin sivi veya omo baby kullanmayi düşünüyorum. Zaten yumusatici kullanma taraftari degilim.
19 yıl öncesine göre yine sizde bayagi pimpirikli davranmissiniz yani bebek fırçası falanÇok detaycı mükemmelliyetçi pimpirikli anne adayı
Yazdıklarını okudum da ilk çocuğuma yani kızıma çok haksızlık etmişim ben
Çamaşırlarını Hacı Şakir sabunun rendesiyle elimde yıkadım
Kafasında ki konaklar için arko krem sürüp bebek fırçasıyla taradım
Ağzı pamukçuk oldu karbonatlı suyla gazlı bezle temizledim
Hiç pişik kremi kullanmadım çünkü olmadı.
Vücuduna light oil bebek yağı sürdüm arada.
Alıntı açtığım da hep lavaboda yıkadım 40'ından sonra gündüzleri yattığı yerde altını bağlamadım
Yaz bebeği olduğu için 2 aylık yoktu hergün denize soktum ve kuma gömdüm vücudunu
Hergün sabah akşam duş aldırdım.
Ayağına çorap sırtına atlet ve yelek giydirmedim.
5 aylık yoktu dondurma yemeye başladı.
4 aylıkken tarhana çorbası 8 aylıkken paça çorbası içirdim.
Meyveleri çoğu zaman yıkamadan verdim.
Dişleri çıktığın da taze soğan verdim onu kemirdi hiç ağlamadı.
Karda buzda donla aletle sokakta oynadı.
Daha neler neler
İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum bildiğim tek şey 19 yaşına geldi hiç doktor antibiyotik yüzü görmedi Maşallah SubanAllah....
Canm ben baya arastirip sebamedde karar kildim tum cilt urunlerinde deterjanda dalin aldim ilk yikamada cok bekleyecek die yumusatici da aldim 30 haftada yikamayi dusunuyorum camasir tozlarinda hep 50 derece fln yaziyo o derece altinda tam erimez alerji yapar die korktumkızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???
Şanlıurfa'da ki imkanları bilmiyorum ama Istanbul'un göbeğin de Yeşilköy gibi bir yerde bunları bulmak çok zor değildi.19 yıl öncesine göre yine sizde bayagi pimpirikli davranmissiniz yani bebek fırçası falanbebek fırçalari light oil yağlar falan yani 19 yaşında kardeşim var o zamanlar bunları şanlı urfada bulmak çok zordu... yalan yok ama annem dön kilot sokağa salmadi ne beni ne de kardeslerimi
Allah sağlıkla kucağına almayı ve bebeğini giydirmeyi büyütmeyi nasip etsin inşaAllah.beyaz_gelincik01 tatlım ben dalının sıvı deterjanini alıp kullandım gayet güzel kokuyor ve yumuşacık oldu kıyafetler ekstradan yumuşatıcıya hiç gerek yok tatlım inanki:) hem alerji yapıyormuş bebeklerde... bizim ikinci posta kıyafetler kaldı onları da yikarsam bitiyor inşallah bi çanta alıp çantasını hazırlamak kaldı :)
Çok detaycı mükemmelliyetçi pimpirikli anne adayı
Yazdıklarını okudum da ilk çocuğuma yani kızıma çok haksızlık etmişim ben
Çamaşırlarını Hacı Şakir sabunun rendesiyle elimde yıkadım
Kafasında ki konaklar için arko krem sürüp bebek fırçasıyla taradım
Ağzı pamukçuk oldu karbonatlı suyla gazlı bezle temizledim
Hiç pişik kremi kullanmadım çünkü olmadı.
Vücuduna light oil bebek yağı sürdüm arada.
Alıntı açtığım da hep lavaboda yıkadım 40'ından sonra gündüzleri yattığı yerde altını bağlamadım
Yaz bebeği olduğu için 2 aylık yoktu hergün denize soktum ve kuma gömdüm vücudunu
Hergün sabah akşam duş aldırdım.
Ayağına çorap sırtına atlet ve yelek giydirmedim.
5 aylık yoktu dondurma yemeye başladı.
4 aylıkken tarhana çorbası 8 aylıkken paça çorbası içirdim.
Meyveleri çoğu zaman yıkamadan verdim.
Dişleri çıktığın da taze soğan verdim onu kemirdi hiç ağlamadı.
Karda buzda donla aletle sokakta oynadı.
Daha neler neler
İyimi yaptım kötümü yaptım bilmiyorum bildiğim tek şey 19 yaşına geldi hiç doktor antibiyotik yüzü görmedi Maşallah SubanAllah....
Elhamdulillah hiçbişeyiniz beni rahatsız etmedi etmezde... benim yazdıklarım kinayeli ise o zaman sizde arkadasa kinayeli yazmışsınız demektir... onun için öyle yazmış olabilirim... herkes kendi imkanları çerçevesinde kendi bebeğine en iyisini yapar... bunu unutmayın... kendinizin tecrübesi ile arkadasa yazdığıniz beni rahatsız etti 19 yıl öncesi ile şimdiyi kıyaslamak... ama baksaniza 42 yıl önce bile size özel şartlar çok iyiymiş ki onu bile şimdi ortaya atıyorsunuz zaman size hiç değişmemiş demekŞanlıurfa'da ki imkanları bilmiyorum ama Istanbul'un göbeğin de Yeşilköy gibi bir yerde bunları bulmak çok zor değildi.
Ayrıca evimiz müstakil bahçeli olduğu için de kızım sizin düşündüğünüz gibi sokakta değil henüz 2 yaşındayken evimizin bahçesinde son atletle karda oynadı.
VeMarV-el sizin bana yazdığınız yorumunuzda ki kinayeliğin sebebini anlamış değilim?
Kızımı büyütürken göstermiş olduğum cesaretim mi sizi rahatsız etti yoksa tecrübem mi?
Benim annem de bize hazır bez ve S-ma mama kullanmış mesela.
Bundan 42 yıl öncesinden bahsediyorum.
Herşeyimiz avrupadan geliyordu imkanlarımız vardı kızımda da imkanım vardı ama armudun sapı üzümün çöpü demeden kızımı büyüttüm.
Yazdığım yazıdan neden sadece don atletle karda oynama kısmıne örnek verdiniz?Bunu da öğrenmek isterim.
Ya bakar misin sen çok oluyorsun ama 40 yaşındaymış... zerre olgunluk yok sen de...aklınca moralimi mi bozmaya calisiyorsun tovbe yaaa...yazdığını niye yazdın ki şimdi yorumum dan rahatsız oldun diye mi... elim ayağım buz kesti yaa... tecrubeliymis tecrübelerini kendine sakla...Allah sağlıkla kucağına almayı ve bebeğini giydirmeyi büyütmeyi nasip etsin inşaAllah.
Bundan önceki kızımdan sonraki bebeğimde bende çok heveslenmiştim bebeğimin eşyalarını hazırlamıştım onu giydirme hayallerim vardı ama kısmet olmadı maalesef bebeğim hiçbir problem yokken herşey yolunda giderken öldü aldığım eşyaları hazırlıklarım hepsi elimde kaldı :'(
Tam 3 yıl kendime gelemedim bebeğim için aldığım herşeyi fakir bebeklere dağıttım öyle teselli buldum.
Şimdi sizlere çok özeniyorım ama Bebeğimi doğurup kucağıma almadan bir çorap bile almamaya yeminliyim aynı acıyı ve ızdırabı bir daha yaşamak istemem doğrusu.
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor ve çok acı bir durum.
Emin olun bebek için dondurma en sağlıklı gıda.:)
maşallah hepimiz öyle büyütüldük,ama artık ortam ,gıdalar ,ürünler eski doğalıkta değil malesef.
o zamanlarda olsa ben hiç bu kadar dikkat etmem.Şimdinin çocukları hep alerjik, kolay hasta olan çocuklar.
Yazdıklarının birçoğu 5 aylık dondurma yedirmek,meyveleri yıkamadan yedirmek vs haric gayet doğru.
Kemirme zamanı soğan limon yedirmekte iyi birşey bende veririm :)
Sizin başkası adına yaptığım yorum üzerinden bana kinayeli yazdığınız yorumun sebebini şimdi daha iyi anlıyorumElhamdulillah hiçbişeyiniz beni rahatsız etmedi etmezde... benim yazdıklarım kinayeli ise o zaman sizde arkadasa kinayeli yazmışsınız demektir... onun için öyle yazmış olabilirim... herkes kendi imkanları çerçevesinde kendi bebeğine en iyisini yapar... bunu unutmayın... kendinizin tecrübesi ile arkadasa yazdığıniz beni rahatsız etti 19 yıl öncesi ile şimdiyi kıyaslamak... ama baksaniza 42 yıl önce bile size özel şartlar çok iyiymiş ki onu bile şimdi ortaya atıyorsunuz zaman size hiç değişmemiş demekhatali dusunmusum demekki bu arada yeni nickiniz herhalde önceki olgunabla sizsiniz di mi ?
Amacım seni üzmek falan değil olamaz da zaten. Yaşadığım acıyı paylaşmış olmam neden seni bu kadar gerdi anlayamadım?Ya bakar misin sen çok oluyorsun ama 40 yaşındaymış... zerre olgunluk yok sen de...aklınca moralimi mi bozmaya calisiyorsun tovbe yaaa...yazdığını niye yazdın ki şimdi yorumum dan rahatsız oldun diye mi... elim ayağım buz kesti yaa... tecrubeliymis tecrübelerini kendine sakla...
Nedense diğerlerine karşı birilerini savunmuyorum ama...fakat siz yazdıklarınızın farkında değilsiniz ya da insanları İncitmek hoşunuza gidiyor... Bundan önceki arkadaşımız bi derdini anlattı diye ona çok kırıcı bi laf söylediniz bebegi hakkında ve nedense arkadaşımız o günden sonra yazmıyor ki yazan kişi ile kızınız arasında sadece 5 yaş vardi... ve azevvel güya tecrübelerinizi paylasiyorsunuz ama kucumsuyerek ya bana yazdığınız bebeğime yaptığım hazırlıkların altına yazdığınız vicdan işi değil. .. Dünya etrafınızda dönmüyor evet burdaki herkes hamile siz yazdıklarınıza dikkat edin önce. .. tek siz değilsiniz. ..Sizin başkası adına yaptığım yorum üzerinden bana kinayeli yazdığınız yorumun sebebini şimdi daha iyi anlıyorum
Siz kim olduğumu zaten anlamışsınız ji bana bu şekilde cevap yazmışsınız.
Yorumlarım da sizi pohpohlamadığım için kusura bakma lütfen.
Yoksa bende sizden taraf bana karşı ''Canım cicim" sözleri duymak isterdim ama yapım sizin ki gibi çok dobra olduğu için haketmediğimi farkındayım.
Ve Emel hanım unutmayın ki bu platformda ki herkes Hamile ve hamilelerin genel olarak duygusal ve psikolojik durumları çok HASSAS.
Ve hamile birinin üzerine bu kadar gidip onun kalbini kırmak olmaz.
Netice siz bir Topik açmışsınız ve herkese aynı şekilde davranmalısınız ama siz nedense öteki hamilelerin savunmasını yapıyorsunuz.
Niçin ve kimin için yapıyorsunuz bilmiyor ve anlamıyorum.Siz dahil burada ki kimse kimseyi şahsen tanımıyor.
Ben tecrübelerimi paylaşıyorum siz ise bana muhalefet olmaktan başka birşey yapmıyorsunuz.
Bumudur sizin adaletiniz?
Hele ki çok yakında Anne olacakken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?