Herkeznki bir olmaz ki cnm şimdidn sütüm yok demeye başlama gelir elbet. Kiminki erken gelir kiminnki son ay kiminnki doğunca sıkma canını inşallh gelmeye başlar yavaş yavaş. Beslenmene dikkat et bol bol sıvı gidalar tükketmeye çalış cnmBenim gogusler kupkuru ..
Kafam karisti sutum gelir insallah :)
Kizlar benim aklima birsey takildi .
Ben suan 28+5 im.
Bebegimin bas cevresi 30+2
Karin cevresi : 28+0
Kilosuda : 27+5
Ile uyumlu
Bugun dikkat ettim ve
Moralim bozuldu
Ediyorum valla canım meyve et balık yiyorum :)Herkeznki bir olmaz ki cnm şimdidn sütüm yok demeye başlama gelir elbet. Kiminki erken gelir kiminnki son ay kiminnki doğunca sıkma canını inşallh gelmeye başlar yavaş yavaş. Beslenmene dikkat et bol bol sıvı gidalar tükketmeye çalış cnm
Canım çok sağol söylediğin iyi oldu. seninde tekrarlamak inş. bugün piknikteydik, cok hareket ettim. Bebiş pek hareket etmedi. Telaş yaptim. şimdi Uzaniyorum, az az dönmeye başladı. inş tekmelerede başlar, eşek sipasi korkuttu beni@triton-x sağol cnm bir nevi ufak bi prova yaşamış gibi oldum, aniden olunca çığlık çığlığa oldum tabi, sadece 1 dk sürdü zaten sonra dışarı çıkıp yürüdüm hava aldım biraz tekrarlamadı, aklında bulunsun tekrarlı bir şekilde peşpeşe olursa önemliymiş..muhtemelen bnm oğlan kafasını yasladı sinire filan tabi ben de baya bi hareketliydim .. ama artık bebikin ağırlığının artttığını hissediyorum yürüyüş yaparken eskisi kadar fıldır fıldır gezemiyorum mutlaka aralarda oturup dinlenmem gerekiyor... az kaldı artık yaklaşıyor tabi o güzel vuslat günü
Canım benim başından beri hep en az 3 4 gün önce çıkıyor, son 2 aydır da 1 hafta önde takılma onlara bunun belki genetik le alakası vardır. Örneğin ölçümler ortalama değerlere göre veriliyor. esim baya uzun bende uzun sayılırim. bebegin boyu da hep 1 hafta fazla çıkıyor mesela bunlarda etkiliyordur.Canim benimde tam bir hafta onde cikti ama belli olmaz simdiden o. Daha cok zaman var dengeler bence @cicekkokusu
Canım bugun bende hiç oturamadim, hareket hissedemedim. Telaş yaptim. ama şimdi uzandim başladı yavaştan donmelere inş. tekmeler de başlar. dün ama ilk defa o kadar şiddetli vurduk i şok oldum. Oyüzden günden güne hareketlilige göre degissiyordur.Kizlar ben cok hareketliyim ve uzanmam fln cok az oluyo o yuzden daha az hissederim degil mi bebegimi
Canm bende 5 e kadar isteyim acilde hemsire olduğum icin hep ayaktayim yoruluyom eve geliyom ve yemek yapiyom esim gelince 2 saat yuruyoruz ben sonra biraz uzanabiliyorum o yuzden az hissediyorum heraldeCanım bugun bende hiç oturamadim, hareket hissedemedim. Telaş yaptim. ama şimdi uzandim başladı yavaştan donmelere inş. tekmeler de başlar. dün ama ilk defa o kadar şiddetli vurduk i şok oldum. Oyüzden günden güne hareketlilige göre degissiyordur.
Canım işinden dolayidır kesin takma kafaya sen çok yoruluyorsun o hareket etse bile hisseetmemis olabilirsin canım sıkıntı yapmaCanm bende 5 e kadar isteyim acilde hemsire olduğum icin hep ayaktayim yoruluyom eve geliyom ve yemek yapiyom esim gelince 2 saat yuruyoruz ben sonra biraz uzanabiliyorum o yuzden az hissediyorum heralde
ayni sey bendede oldu bugun normalmis oglumda hic böyle birsey görmedim de kızım hızlı çıktıKizlar bugun fark ettim de gogus ucum nemliydi siktirdim cok az bir su cikti. Var mi ayni durumda olan
Sikinti yapmadim ama insan merak ediyo hareketsiz sakin bi cocuk mu olacak acaba dieCanım işinden dolayidır kesin takma kafaya sen çok yoruluyorsun o hareket etse bile hisseetmemis olabilirsin canım sıkıntı yapma
Evet kan serumu taktı. Çok ağrıdı kaldıramadim malesef. Şeker sorunum yok çok şükür hergün pekmez falan içiyorum ama yükselmiyor çok yavaş ilerliyoruz
büyüyen yatak almakla iyi etmişsin bence canım en azından 4-5 sene rahatlıkla beşikte yatıyolar sonra büyüyene geçiyolar, alan arkadaşlarım çok memnunlar büyüyen yataklarından, güle güle yatsın kuzucukCanim gecen hafta biz kizimizin oda takimini ismarladik. Takimda buyuyen besigi var ama ilk aylar icin tipki senin gibi yatak odama kucuk bir besik arastirdim. Begendigim kucuk tahterevalli, sepet vs tarzi yataklar biraz pahaliydi 5-6 ay icin degmez dedim. Sonra kendi konforumu da dusunerek yataga yanasan chicco next2me ye karar vermisken kk de 2015den sonra piyasaya cikmayan baby max bedside park yatak oneren anneleri okuduk. Biraz arastirinca bir firmada pembe rengini bulduk 2 gun icinde bugun geldi az once kurduk. 315 tl ye. Kesinlikle beklentimden daha iyi. Sadece 6 ay degil epey yatabilir bu yatakta. Simdi keske takimdaki buyuyen besigini hic almasaydim diyorum aksamdan beri. park yatak dusunenlere de tavsiye ediyorum.
dayanılmaz ağrıysa bi sor doktoruna canım mutlaka. bendede oluyo oturduktan sonra kalkınca birden basamıyo gibi oluyorum ama sürekli değil bendeki nadir oluyoKizlar benim çatılarimdaki agri dayanilmaz olmaya basladi. Otururken bisey yok ama ayaga kalktigim anda yere basamiyorum, iki büklüm olup biyere tutunup destek aliyorum. Adim attikca sanki vajinadaki kemiklerim kiriliyor gibi oluyor. Daha 3 gun once doktora gittim hic yoktu bisey, iki gundur boyle. Napicam bilmiyorum cok korkmaya basladim
benim kızımda aynı canım yaa bi midemde bi aşağı baskı yapıyo napıcağımı şaşırırıyorum bazenAynen aşırı baskı yapıyor aşağıya ondan oluyor demek ki yaramaz kızım hiç durmuyorki bi bakıyorum kursağıma kadar çıkıyor bi bakıyorum göbeğimi düşürecek kadar aşağıya baskı yapıyor :)
emzik arkadaşımdan falan hediye geldi diye var bende canım ama süt sağma makinası yok hiç elimde. işe geri dönerken gerekicek fakat önceden almıycam ben. eğer gerek olursa diye markaya modele kadar vericem gerekirse eşim alır gider zatenKizlar emzik ve sut sagma makinasi gerekli mi ilk etspta?
Bizde nerdeyse her ay eczaneden test alıyorduk sonuç olumsuz oluyordu o ay hiç beklentim yoktu eşim haftasonu kahvaltı da sen galiba hamilesin demişti kızmıştım ona beni umutlandırma sonra reglim gecikiyor diye, gece rüyamda 1 erkek çocuğu ve yerde durmadan büyüyen bir uğur böceği öğlen avmye gitmiştim mağazada düşecek kadar başım döndü eşimi arayıp yine psikolojimi etkiledin senin yüzünden böyle böyle diye kızmıştım akşama test alayımda bu stres bitsin demiştim ki reglime 1 hafta vardı akşam direk 2 çizgi görünce şok olmuştum eşimi arayıp haber verdim dayanamadım sonra da kalp atışını duyana kadar günler geçmemişti bizim için hatta birinde eşim gecenin bir yarısı kalkıp saate bakarak şu kadar gün şu kadar saat kaldı demişti neye dediğimde doktor randevusuna demişti şimdiden uyutmuyor deyip tekrardan uyumuştu doktordan çıkınca da videoya çekmiştik kalp atışını hastanenin ortasında izliyordu ne günlerdi beee hiç farkında değildim ama ilk gebeliğimden sonra eşimde çok etkilenmiş meğer bende hep ona duygusuz diye kızardım
gözün aydın tatlımKızlar daha hastaneden yeni eve girdim. çok şükür 100 gr lik şeker yüklemesi zorlu gecsede, son saat Bayılacak gibi olsamds değerler normal çıktı. Allaha şükürler olsun.
bizde transfer yapıldı eve geldik arayanlar oldu iyiyiz şükür dinleniyoruz falan baktım hep çoğul konuşuyorum farketmeden. bide canım acayiip ekşi bişiler istemişti. hamile olduğumu ve sonradan kız olduğunu öğrenince aymıştım duruma meğersem kızım hemen tutunmuş anneciğine :)inanır mısın bana da dediler bende hep test alırdım yoktu bişey
eşim durup dururken bu ay oldu dedi o nerden çıktı dedim sonra
ailemde de bi kaç kişi hamilesin dedi ama hiç bişey yok yani ne belirti ne bişey
sonra hamileyim diyince hatırladım bunları da bizimki çok hevesliydi ilk başlarda şimdi diyorki bazen bişey oluyor yapamam hamileyim diyorum alıştım galiba unutuyorum diyor adamı boğasım geliyo o an şunun arkasına sığınıyor senin içinde sen hissediyorsun ee babalar doğunca anlarmış herkes öyle demiş bizimkide öyle diyo ben kızıyorum konuş çocukla diye :)
yine seviyo konuşuyo ama ilk baştaki hevesi yok gibi hissediyorum
geçen benimkide sağıma dayadı bi yerini öğlen yemekten sonra napıcağımı şaşırdım nefesimi kesti resmen. baktım durmuyo bende dışardan onu ittirdim öyle anlaştık prensesimle :)))Canım benim de sağ tarafım ağrıyodu 2 gündür. Bugun uğradım doktora sordum baktı bişiy yok dedi, ya rahim genişlediğinden ya da gaz sancısı vardır ondan ağrıyodur dedi. Bebeğim kafasını sağıma dayamıştı o ittiriyo sanırım bilemedim.
Kızlar nasılsınız? Pek tadım yok benim ya kafam karışık. Geçen doktora uğradım bu kramplar için magnezyum söyledi işte, gitmişken bebeğin fotoğrafını yaptık (yüzünü gösterdi şükür). O açıdan çok mutluyum gördüm fındığımı..
Geçen hafta gittiğimde 4 gün falan öndeydi kızım, bu sefer tekrar ölçelim dedim ben,doktorum bana biraz kızdı, sürekli ölçersek hata payımız artar ölçelim ama güvenilir çıkmıcaktır ölçüm ayda 1 yapılır dedi, anlamadım sebebini ama..
Beni kırmamak için ölçtü 29+4 çıkması gerekirken 30+4 çıktı bu sefer..
1hafta önden mi gidiyo yani dedim, şimdi belli olmaz 32+0 da geldiğinde anlarız dedi..
Benim şeker yüklemem 50 gr sonrası 135 çıkmıştı, 140 150 olmadığı sürece sorun yok gayet iyi demişti dr 24.haftada, onu hatırlattım şeker mi var bende yoksa bebek önden gitmeye başladı dedim, hayır olsa limitin üstünde çıkardı dedi.
Bi de birkaç gündür karnım çok büyüdü gibime geliyo geçen haftaki karnımla bugunkü arasında fark var, göbek deliğim kayboldu gibi oldu gerilmekten. Bi anda bu kadar büyür mü normal mi...
Öyle işte benim kafa allak bullak oldu,
Görüyürum pek çoğumuzn bebeği önde gidiyo ama anlayamıyorum çözemedim yani bide normal doğumu zorlaştırır iri bebek diye duyduğm için de üzülüyorum azcık..
içimi döktüm kusura bakmayın kızlar.. Peki bebek büyük gidiyosa tahmini doğum tarihini öne mi almak lazım yoksa hep SAT a göre devam mı etcez.. Sata göre benimki 11 12 ekim gibi bişiymiş doktorla hesapladık..
benimde aynı. kaç aylıksın diyolar 7 bitiyo diyorum hadi canım diyolar. ben 4kg aldım sadece diyorum aaa çok az neyse sağlıklı olsunda diyolar. az kg aldığım için bide sanırım iç karnım geniş olduğu için 7.aya göre küçük karnım. arkadaşların fotolarını gördükçe anlıyorum bnde karnımın küçük olduğunu. şükür sağlıklıyız ya milleti tınlamıyorum çokEvet canım haklısın.. Bekliycem 32 yi :)
Evet canım, ben de ayda 1 tartılıyorum sadece mesela dediğin sebebden.. Ama işte doktorum beni geçiştirdi gibime geldi bi yandan, bi de ben hep yumurtladğım günün tarihine göre hesaplarken tahmini doğum tarihini ( ona göre izne ayrılcaz ya) SAT a göre olması gerektiğini söyledi, derken kafam karıştı..
Dediğin gibi 3 ün 5 in hesabını yapmayım yoksa yoktan yere strese giriyo insan..
Bi de hep karnım küçük galiba kimse 7 aylık olduğuma inanmıyo diyodum şimdi de karnım bi anda büyüdü moduna girdim. Allah çarptı galiba, ders oldu bana, düşünmücem böyle şeyleri:)
Akışına bırakıyorum şimdilik hafi bakalım :):):)
canım bendede o kadar farklı çıkabiliyo. kimisi büyük kimisi küçük ama doktor bakarken söylüyo sonra herşeyiyle haftasıyla uyumlu diyo bnde çok şükür diyorum :) takılma o kadar normal farklılıklarKizlar benim aklima birsey takildi .
Ben suan 28+5 im.
Bebegimin bas cevresi 30+2
Karin cevresi : 28+0
Kilosuda : 27+5
Ile uyumlu
Bugun dikkat ettim ve
Moralim bozuldu
canım annenin alerjik durumu bebeğe geçiyo sanırım bi arkadaşımda olmuştu, bebek doğduğu gibi burnu tıkanmıştı bi çocuk doktoruna sormanda fayda var sanırım, nolur nolmaz diye alerjik bünyede ne öneriyolar acabaGuzel anneleerr merhababen mustela merhaba bebek seti diye bi set buldum, organik. Arastirdim okudum iyi gibi geldi ama cevrenizde bilen kullanan varmi bana bi yol gosterseniz? Biz esimle ikimizde alerjik uyuslariz kizimizda alerjik olabilir diye cok korkuyorum. Mustela iyi diolar ama bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?