2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
kızlar ekimin son hamilelerinden ben bile 28. haftaya ulaştım,
bu haftadan sonra doğan bebeklerin %90ı yaşıyormuş,
kurtardılar paçayı bebişler,
bu stresli günlerde insanın aklına her ihtimal geliyor maalesef.
umarım herkes zamanında alsın bebeğini kucağına.

ben ilk hamileliğimde 36 bitince ayrılmıştım işten, bunda hiç zorlamayacağım, 32. yi gördüğüm gibi ayrılıcam inş.
hatta daha erken ayrılma yöntemi varsa o da olur :)))

canım normalde kullanabiliyorsun diye biliyorum da, izinler açılmazsa yine kalacak o iş.

güle güle kullan cnm ben de park yatak aldım mecburi oldu aslında sürekli yer değiştirme durumlarımız olabilir diye

biberonları da bi tane avent bi tane dr browns düşünüyorum ben de .. süt sağma için de lansinoh 2 li elektrikliye karar verdim, göğüs pompası doğumdan önce mutlaka alın aşırı sütten göğüslerde şiddetli ağrı olabilir diye okudum bir yerde

Benim gogusler kupkuru ..

Kafam karisti sutum gelir insallah :)

ah canım ah,
ben de ne şüphe etmiştim,
hem göğüsler küçük, hem de pek şişmemişti hamilelikte, öyle bir dolgunluk da olmadı hiç bir zaman,
bebek doğdu, 4 kiloyu geçik, gelen giden sen bunu doyuramazsın diyor mamadır şudur budur vermeye kalkıyor, hemşireler dahil.
yok dedim ben emziricem, sütüm gelmezse de bilirim zaten, anlıyorsun sonuçta bebeğin emdiğini,
sütüm de geldi, bebeğimi de uzun süre sadece anne sütü ile besleyebildim.

şunu düşün hep, normalde bir kadın ikizleri besleyecek kadar süt üretebiliyor, hadi diyelim bizimki gibi kişilerde az süt üretilsin, olsun biz de tek bebeğimizi beslicez altı üstü zaten :))

süt olmazsa da çaresi var, ne yapalım....

canım çalışabilir rapıru aldıktan sonra yıllık izin kullanırsın ama doğum sonrası gününden kullanmış olursun.

şöyle ki, "32 de çalışabilir raporu aldıktan sonra yıllık izin ve mazeret izni alınmaz, alınan izinler doğum sonrası iznine eklenemez " diye yazıyordu kanunda.
almak istediğinde aktarmak istediğin 5 haftadan düşer (ne kadar izin yazdıysan )

öyle bir tecrüben varsa seni dinleriz zaten canım sıkıntı yok :)

annemin zamanında taa bize kullandığı pompa duruyo evde :) bulamazsam manuelden alırım bi tane
elektrikliyi çalışmaya başladığımda alırım olmadı süt durumuna göre ücretsiz izinde düşünüyorum çünkü geri dönmem 8 ayı bulur

canım doktorun gerekli görme durumunda erkende izne ayrılıyorsun mesela hastalık raporu alırsın evde durursun
sonra 32. hafta olunca analık raporu alırsın
ben hala kararsızım iyi olursam kurbana kadar çalışıyım diyorum evde sıcakta oturmaktansa
şu an tek sıkıntım kaburgalarım batma yapıyo en çok o ağrı veriyo bana onun dışında hiç bir sıkıntım yok şükürler olsun

kızlar miniço var duyan bileniniz var mı benim olduğum yerde de mağazası var internet sitesi de var
diğer yerlere göre çok uygun ürünleri var bakmanızı tavsiye ederim

ama rapor da vermiyorlar ya artık.
ya ben de normalde en azından kurban bayramı yanmasın diye çalışmayı düşünüyordum, bayramdan sonraki hafta ayrılırım diyordum,
ama şu an iş yeri çok stresli, işten çıkarmalar, şunlar bunlar, hiç çekmeyeyim diyorum.

Iste canim zaten dogum sonrasindan dussun istemedigim icin 24 une kadar kullanacaktim tum iznimi. Simdi hakkimi bile kullanamiyorum.

Iste canim zaten dogum sonrasindan dussun istemedigim icin 24 une kadar kullanacaktim tum iznimi. Simdi hakkimi bile kullanamiyorum.
aynen. ben de sennile ayn durumdayım 12 günüm gidior..

seinn 24 ağustosmuş belki o zaman 1 hafta falan alırsın izin yasak kalkarsa haftaya falan... benim 16sı.. umudum yok

Canim aynen kucuk goguslerim ve neredeyse hic buyumedi:))
Artik kismet dedigin gibi caresi var nasilsa

A Ankaaa canim bn oyle dedim diye telaşa kapilma sadece az bir islaklikti belki terlemişimdir bilemiyorum ama herkesin farkli fizyolojik yapisi var. Dogumdan sonra hepimizin sutu iner Allahin izniyle.
Insallh canimm bazisinin erken gelebiliyor daha cok zamanimiz var allahtan.

Kizlar ben harkeetlerini cok sert hissetmiyorum.
Elimi koydugum zaman daha net oluyor .sizin nasil

Hayırlı bi hafta olsun kızlar, sizinle özel bir durum paylaşmak istiyorum, ben hamile kalmadan önce iki buçuk yıl kadar vajinismus hastası idim, yendim de hamile kaldım ama malum hamilelikte çok ilişki de yaşayamadım aşağı bölgemde hep şişiklik vardı falan neyse şimdi o yüzden normal doğum A cesaretim yok daha doğrusu doğumdan çok parmak muayenesini düşünüyorum tekrar başa dönüp aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü gerçekten zor bi durum, doktoruma da danıştım, sezeryan yaparız o zaman dedi, şimdi hep de normal doğumun bebeğin hakkı olduğunu okuyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum, bebeğime bu hakkı tanıyamayacağım için, bi yandan da psikolojim bozulursa ona da faydalı olamam gibi geliyor

2 saat yürüyüş çok değilmi canım yaa. zaten bütün gün ayaktayım diyosun, ben 45dk 1 saat falan yürüyebiliyorum maksimum onda bile eve gelince ölüyorum yorgunluktan. maşallah sanaaa
Canm ben zaten yurumeyi cok sewen bi insanim o yuzden hamile kaldigimdan beri hic ara vermedim yurumeye evim 5. Katta esimle birlikte hic ara vermeden cikiyorum daha dinc tutuyo cok yurumek

Bence doğum sonrasında anne ve bebek nasıl sağlıklı olacaksa o şekilde yapılmalı. Annenin psikolojik sağlığıda buna dahil. Vicdan azabı duyulacak birşey yok. Zaten o anda ne olacağını bilemezsin ki. Birçok kişi normal doğum diye geliyor son dakikaya kadar o anda açılma olmuyor, çatı dar geliyor, bebek tuvaletini yapıyor o kadar çok olasılık varki. Çokta kafanı takıp endişelenme bence. Psikoloğa falan gidip danışabilirsin durumu.

Evet çok şükür bugünlere geldik onlar bizim mucizelerimiz, en güzel emanetlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…