- 22 Temmuz 2015
- 864
- 755
- 103
- 45
benımde 18 agustosa denk geliyor. aslında asla calısmak ıstemıyorum. hıc ızın ve rapor alamayınca bu ay hıc dınlenemedım. bıde saolsunlar calıstıgım yerdekı insanlarla ugrasmak cok zor. gecen cuma ellerıme ve ayaklarıma cok agır kimyasallar döküldü. yanık yerlerim oluştu. kımyasallarla calısamaz raporum oldugu halde benı calıstırıyorlar. bende hemen cıkmak ıstıyorum izne. ama dogum sonrasını düşünüp ne yapcam bilemiyorum hiç. bebısım 2 aylıkken nasıl geri döncem. aslında dayanabilsemde bende eylülde cıkmak cok mantıklı.aynen canım :) ben de çalışmak istiyorum. benim de 32+0 16 ağustos salı gününe denk geliyor.. o zaman giderim doktora verir raporu bakalım :) sonraki 5 hafta var ya, onun da son haftası kurbana geliyo zaten süper :)
benimki de sabahtan beri hareketli, tekme atma gibi değil geriniyo sürekli sağdan sola doğru, sonra soldan sağa :) seninki ayakları dikmiş demek ki:)
Bugün biraz bekleyeyim de devam ederse sonra gideyim diyorum. Doktorum devlet hastanesinde prof, her an arayıp sorma imkanım da yok malesefcanım bence doktoruna sor. bana 5 sn süren ve günde 3-4 kere olan sancılar normal demişti ama sen de ıslıklık da varmış istersen rahatlat kendini sor bi.
kimsenin böyle mahremiyeti bilmesi şart değilki zaten canım benim. eğer doktorunda seni destekliyosa hiç korkma ne normalden ne sezeryandan. bir şekilde doğacak. sağlıkla gelsinler yeterkiEvet canım ben de keyfimden yapmadığımı düşünerek rahatlamaya çalışıyorum, sonuçta diğer sezeryan olanlarınki gibi benim ki de özel bir durumsedabk canım ben de sancıları beklemeyi de düşündüm ama etrafımdaki hiç kimse durumumu bilmiyor o an doktorum olmaz bi aksilik olur ortaya çıkar diye korkuyorum, hatta doktoruma da dedim kimse bilmiyor durumumu, o zaman bi bahane bulurum sezeryan için dedim de sen merak etme biz buluruz bahane dedi gülerek, bilmiyorum belki doğru bişey değil ama o an bi rahatladım ki anlatamam kızlar
Tansiyonu hiç düşünmemiştim ben aletim de var bi deneyim bakayım yemekten önce ve sonraben de şekere baktırdım yok tansiyon düşük ondan galiba
Evet canım en büyük şükrüm en azından çocuk için beklemedik, istedik, oldu elhamdülillah, o yüzden ayrı duygulanıyorum, herkesin sınavı ayrı işte, Rabbim herkese nasip etsincanım doktor uygun değil der o anda olu rbiter kime ne, ayrıca utanıp sıkılacağın bir rahatsızlığın yok hepimizin başına gelebilecek şeyler. bak ne güzel ki bebeğin oluyor :) belki doğumdan sonra çok daha iyi olursun
ayy maşallaahh bizde anne yanı yatağından başla bişey yok bir de birkaç kıyafet. mobilyaları nereden aldın?
aynı durumdayız. bende 8 yıl tedavi gördum ve ılk 3 ay içince hamile kaldım. ve hamıle kaldıgım sürece hıc ılıskı denemem dahi olmadı. doktorla paylastım bende durumumu. çatı muayenesi olabilirsen normal dogum da yapabılırsın dedi. bende sezeryan dusunuyorum. bir ara cesaret geliyor normal olabılir gibime geliyor. ama dusununce benım gıbı olan kişilerde cok zor oldugunu anlıyorum. ben catı muayenesi bile olamam. bu durumda bebegı riske sokuyor. normal doğum sırasında sıkıntı oldugunda aniden sezeryana dönenler de olabiliyormus. iki kat stress yasıyormussun. son zmaana kadar bekleyeceğim kendımı hazırlamaya calısacagım. bakalım durumumuz ne olacak.Hayırlı bi hafta olsun kızlar, sizinle özel bir durum paylaşmak istiyorum, ben hamile kalmadan önce iki buçuk yıl kadar vajinismus hastası idim, yendim de hamile kaldım ama malum hamilelikte çok ilişki de yaşayamadım aşağı bölgemde hep şişiklik vardı falan neyse şimdi o yüzden normal doğum A cesaretim yok daha doğrusu doğumdan çok parmak muayenesini düşünüyorum tekrar başa dönüp aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü gerçekten zor bi durum, doktoruma da danıştım, sezeryan yaparız o zaman dedi, şimdi hep de normal doğumun bebeğin hakkı olduğunu okuyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum, bebeğime bu hakkı tanıyamayacağım için, bi yandan da psikolojim bozulursa ona da faydalı olamam gibi geliyor
Dün epey gezdik dışarıda, eve gelince şimdiye kadar hiç hissetmediğim türde hafif bir sancı hissettim. Sol kasığımda 5 saniye süren bir sızı, ama periyodik gidip geldi saatlerce. 5 dkda bir gelip sızlatıp gitti. Sabaha bu sızı kalmadı ama çamaşırımda epey ıslaklık var avuç içi kadar geniş. Böyle hisseden oldu mu hiç? Yalancı sancı mıydı acaba?
canım bence doktoruna sor. bana 5 sn süren ve günde 3-4 kere olan sancılar normal demişti ama sen de ıslıklık da varmış istersen rahatlat kendini sor bi.
canım sen nerede çalışıyorsun ya? öyle şey mi olur? şikayet etsene Alo 170'ten... keşke zamanında kimyasal döküldüğünde yanık olduğunda hastaneden belgeleyip sonra arasaydın alo 170i.. çalışma bakanlığı müfettişleri gelirlerdi hemen... öyle bir ceza alırlar ki felekleri şaşar.. şimdi bu OHAL kapsamında bakanlıklar düzgün çalışmıyor garanti veremem hemen gelirler diye.. keşke yapabilceğim birşey olsa senin içinbenımde 18 agustosa denk geliyor. aslında asla calısmak ıstemıyorum. hıc ızın ve rapor alamayınca bu ay hıc dınlenemedım. bıde saolsunlar calıstıgım yerdekı insanlarla ugrasmak cok zor. gecen cuma ellerıme ve ayaklarıma cok agır kimyasallar döküldü. yanık yerlerim oluştu. kımyasallarla calısamaz raporum oldugu halde benı calıstırıyorlar. bende hemen cıkmak ıstıyorum izne. ama dogum sonrasını düşünüp ne yapcam bilemiyorum hiç. bebısım 2 aylıkken nasıl geri döncem. aslında dayanabilsemde bende eylülde cıkmak cok mantıklı.
senin strese girmen bebeğin de strese girmesi demek. Normal doğum yapmak güzel ama birçok kişi belirli sebeplerden ve rahatsızlıklardan yapamıyor. Sonrasında anne ve bebek sağlıklıysa sezeryan bebeğin hakkını almak falan değil bence. Sen kafanı rahat tut. Önünde daha uzun haftalar var baktın yapamayacaksın doktorunla konuşursun.Psikolog yok olduğum yerde ama internette bu hastaların normal doğum yapmasının çok sağlıklı olmadığını yazmış uzmanlar ben çok şükür yendim sayılır da tam değil işte
doğru rapor vermiyorlar şu an için ama hamileler için sıkıntı bu durumama rapor da vermiyorlar ya artık.
ya ben de normalde en azından kurban bayramı yanmasın diye çalışmayı düşünüyordum, bayramdan sonraki hafta ayrılırım diyordum,
ama şu an iş yeri çok stresli, işten çıkarmalar, şunlar bunlar, hiç çekmeyeyim diyorum.
kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden
kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin, doktorun dediği gibi uygun değildi, çatı dardı, açılma olmadı derler iş biter.Evet canım ben de keyfimden yapmadığımı düşünerek rahatlamaya çalışıyorum, sonuçta diğer sezeryan olanlarınki gibi benim ki de özel bir durumsedabk canım ben de sancıları beklemeyi de düşündüm ama etrafımdaki hiç kimse durumumu bilmiyor o an doktorum olmaz bi aksilik olur ortaya çıkar diye korkuyorum, hatta doktoruma da dedim kimse bilmiyor durumumu, o zaman bi bahane bulurum sezeryan için dedim de sen merak etme biz buluruz bahane dedi gülerek, bilmiyorum belki doğru bişey değil ama o an bi rahatladım ki anlatamam kızlar
PCanım belli olmuyor benim de bazen dokunmasam da hissediyorum güçlü bi şekilde ama tabiki elimle daha iyi hissediyorum
8 yılı düşünmesi bile çok zor, o kadar iyi anlıyorum ki, ben de ilişkiyi yaşayanların bile çatı muayenesinden korktuğunu görünce daha çok tedirgin oluyorum, cümlemize Rabbim hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallahaynı durumdayız. bende 8 yıl tedavi gördum ve ılk 3 ay içince hamile kaldım. ve hamıle kaldıgım sürece hıc ılıskı denemem dahi olmadı. doktorla paylastım bende durumumu. çatı muayenesi olabilirsen normal dogum da yapabılırsın dedi. bende sezeryan dusunuyorum. bir ara cesaret geliyor normal olabılir gibime geliyor. ama dusununce benım gıbı olan kişilerde cok zor oldugunu anlıyorum. ben catı muayenesi bile olamam. bu durumda bebegı riske sokuyor. normal doğum sırasında sıkıntı oldugunda aniden sezeryana dönenler de olabiliyormus. iki kat stress yasıyormussun. son zmaana kadar bekleyeceğim kendımı hazırlamaya calısacagım. bakalım durumumuz ne olacak.
ArbutusUnedo bende sürekli kasık ağrısı oluyor doktora sorduğumda bebeğimin aşağıda olduğunu bu yüzden rahmime basınç yaptığını söyledi normalmiş hareketini hissediyorsan sağlıklıdır dedi. çamaşırındaki akıntı olmasın? bebeğinin hareketlerini hissediyor musun canım? belki aile hekiminde bir ebene gitsen o yönlendirir seni? bişey yoktur bence ama stres yapıyosan bir sormak iyi gelir sanki?
hayırlı olsn cnm.. eşimin hamileliğim süresinceki davranışlarından memnunum ben mesela.. ama bence eksik bişey var... benim kadar heyecanlı değil gibi geliyo, o yüzden senin yazdığını okudum aklıma geldi, demek ki odanın hazır olması lazım onların da ciddiyeti anlaması için :):):)kızlar haftasonu boya işlerine ucundan kıyısından başladı eşim. bebişkonun beşiğini kurduk bi yandan odamızda olacak küçük beşiği. hediyeliklerimiz tamamdır bi tek üzerlerine etiket yapılıcak onlarıda bu hafta toparlarım zaten ben. haftaya boyanın çoğu biter belki az bi kısım kalır 13ünde kontrolden sonra gidip ikeadan odamızıda alırız diye düşünüyoruz :) beşik kurulunca bi garip hissettim halbuki hiç bişeyi yok içinde yatak haricinde ama olsun odasına gidip boş beşiğe bakıp hayal kurmakta çok güzel oda gelince ben hiç çıkmam heralde ordan :)
Bakalım bu gidişte doktora en azından hemen 38 bitince almak mı gerekli diye soracağım, kendi doktorum hamileymiş gitti bu doktora daha ilk gittim ve sadece derdimi söyleyebildim çok detaylı konuşamadıkkimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin, doktorun dediği gibi uygun değildi, çatı dardı, açılma olmadı derler iş biter.
düzenli sancı olduysa sor mutlaka canım doktoruna, ıslaklık bende hep oluyo bu aralar terlemeye bağlıyorum ben genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?