2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
aynen ben hamileliğimin başında ne tatlı ne bişey hiç yiyemedim hep ekşi istedi canım ne tatlılar geri çevirdim
4 ay bitti ben başladım tatlılara çikolatalara tabi çok değil en çok ve düzenli yediğim şey dondurma o da golf ün 6 lı paketini alıyorum 2 şer 2 şer bi tane de kesmiyo küçük diye nasıl yiyorum

Ne bileyim ben de anlamadım, hep zayıf oldum hayatım boyunca. Hep aktif ve çevik oldum, hantallaşmak istemedim. Tahminen bilinç altında eşim tarafından beğenilmeme korkusu da yatıyor olabilir. Ergenlikteki kilo değişimlerimde basen ve dizlerimde çok çatlak oluşmuştu ve çok kötü görünüyorlar, üstüne daha da olacağını düşünmek fln korkutuyor

Çocukta dondurma şekli çıkıyormuş bir de

tatlımmm

bak şimdi, öncelkle , hamilelikte vücudumuza giren şeyler biz kullanmıyoruz ki??? içimizde büyüttüğümüz canlı alıyor onları büyüyor..
kaldı ki sen 7 ayda 5-6 kilo almışsın. ki çok normal, asla çok değil..
onun da 3 kilosu karnındadır çünkü bebek+plesenta+amniyon sıvısı+rahim toplamı şu an o civardadır.
geri kalanı da vücudunun kan hacmi ve ödem !!
yani hiç kilo almadan karnında bişeyi büyütemezsin ki.. hamileyken kan hacmim artmıycak, plesenatam oluşmucak diye de bişiy yok :):) allah yapıyo onları ve kilona kilo ekleniyo:)

çok uzattım da, kilo almamız çok beklenen bir şey.. sadece aşırı kilo almak hem bize hem kemiklerimize, belimize, şekerimize, tansiyonumuza ve bebeğin sağlığına zararlı :) amaaa sen öyle bir durumda değilsin. zararlı şeyleri az yemeliyiz daha çok protein kalsiyum falan ve dengeli beslenme.. ama günde 1 öğün tatlı yiyebiliriz bence.. akşamları da yürüyüşümüzü yaparız..

ve bence sen gebeliği 10 kiloyla tamamlarsın:) 6sı doğumda gider zaten :)

Düşününce öyle de işte yine de elim titriyor bir yiyeceğe uzanırken :) Yemesine yiyorum ama faydalı şeylere yönelmeye çalışıyorum, süt yoğurt yumurta eksik etmiyorum. Meyve yiyorum. Çikolata tatlı ve hamur işi - kızartma diyince orda dur diyorum.

Meraba kızlar ben ankara mEB ı aradım. .32+0 da çalışabilir aliyosunuz 37+0 a kadar calisiyosunuz ama herhangi bi izin yada rapor alırsanız doğum sonrasından dusuluyomus. ..37+0 da çalışamaz raporu alıyoruz
37 +0 dan önce bi sağlık sorunu olursa yine doktor raporuyla izne ayrilabiliyorz
37+0 dan sonra erken doğum yani sezeryan olursa kullanamadiginiz günler ekleniyor.
Bayan bu sekilde açıklama yaptı. .hepinize hayırlı doğumlar diliyorum...

kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden
Canim ben oglumda dogumdan sonra kullanmistim.yara olmustu yine de. Sonra biri bana emzirmeden once kendi sutunden sur islat demisti.allaha sukur sonra sorun olmamisti.

Ye gitsin benceben 7 kilo aldim ama nerdeyse hergun yiyorum cok sicak dayanamiyorum

Sikinti yapmadim ama insan merak ediyo hareketsiz sakin bi cocuk mu olacak acaba die
sakin olacak demekki
Insallah oyledir. arastiriyorum ama buna benzer bir vakada ne gibi bir uygulama oldugunu bulamadim hala.
Canım bu durumu bende merak ediyorum. eylülde bu izin ve raporlarla geçirmek istiyorum.işe gitmek istemiyorum.

kızlar bu fili bir çoğunuz görmüşsünüzdür
ben bundan çok istiyorum araştırmalarım sonucu ikea da varmış sitesinden baktım ama yok bulamadım
bulabileceğim başka yer var mı sizce hiç denk geldiniz mi

Canım aman diyim lab da çok dikkatli çalış çalışmak zorundasın. .. sende biliyorsundur ama çeker ocak altında maskeli ve eldivenli ya allah korusun o bebeğe de geçiyor çok şey ya birde nasıl insafsizlar, ben hamile kaldigimdan beri deneyleri çok çok azalttim. olanları da arkadaslara devrettim yada erteledim. geri dönüşü yok bu işlerin ya
kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden
Benim aldigim lashonil marka göğüs kreminde 32. Haftadan itibaren başlayın diyor.
Şuan şok oldum. beni lab dan uzaklastiriyorlar zorla, sende hamile olduğunu gözlerine şok. Hiçbişey yapmak zorunda değilsin.
Ayy aynı ben olsada şimdi yine yesem birde mısırdan vazgeçemiyorum :)
Benimde mısır ve dondurma vazgecilmezim.

sakin olacak demekki
Canım bu durumu bende merak ediyorum. eylülde bu izin ve raporlarla geçirmek istiyorum.işe gitmek istemiyorum.

Insallah canim bu hafta su izinler uzerindeki yasak kalkarsa 32. Haftama kadar kalan 14 gun iznimi bitiririm. 32-37 haftalar arasi da ise gider gelirim diye dusunuyorum. Nasil olsa bu donem ders vermediler. Elimdeki calismalari bitirmeye calisiyorum bu aralar, zaten calisiyorum ama ofiste sandalye uzerinde rahat edemiyorum. Evde yata, otura idare ediyorum en azindan.

Galiba ilgili maddeyi buldum.

Analik izni kullanimi
........
"d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir. "

Canım ya bizim sekretere sordum ben bu durumu, bayrama kadar bi şekilde idare edilirse, bayramdan sonrada yıllık izinlerinizi yazariz olur demişti. ama kanuna tam bakmak lazım gerçi halen yıllık izinler verilecekmi belli değil, ben ogrenirsem yeni bişey haber ederim. sende sakla istersen bayramdan sonraya ama yinede kendin bilirsin.

Hadi ya bunu nerden buldun canım? Ben grip gibi rapor olabilir diye duydum sanki tabi işler düzelir dr lar normale dönerse olur bu durum.

Bugun doktordan geldim,üçüncü kez idrar yollari enfeksiyonu olmuşum normalde doktorum monurol şase verirdi bu kez daha fazla sanırım infex antibiyotik verdi. Kızlar nasıl kurtulabiliriz bu sorundan? En az 3 litre su içiyorum her gün zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…