- 11 Kasım 2014
- 1.079
- 1.332
- 133
- 32
aynen ben hamileliğimin başında ne tatlı ne bişey hiç yiyemedim hep ekşi istedi canım ne tatlılar geri çevirdimÇok fena bir istek ya :) Hamileliğimin başında tatlıdan tiksinirken şimdi dondurma nutella çok canım istiyo :)
Mısır yiyemedim bir türlü bu ara iyi hatırlattın pazardan alıp kaynatayım.
Sabah yarım dilim buğday ekmeğine nutella sürüp yiyorum. Sonradan canım dondurma isteyince vicdan azabına kapılıyorum. Şimdi yine çoook canım çekti ama kendimi tuttum, gittim yarım simit ayran yedim en azından sağlıklı beslendim diye geziniyorum ortalıkta
canım neden öyle bir korku oldu? yeni mi kilo vermiştin hamilelik öncesi? tekrar almaktan mı korkuyorsun? sebebi ne bu korkunun?
canının çektiğ şeyi ye muhakkak, asıl yemezsek daha kötü, günahmış öyle der babanem.
hatta canın bişiy çekti yemedin, bi yerine dokundun o sırada, bebeğin orasında leke olur diyen de var. kadınlar klübünde birisi yazmıştı canı çilek istemiş eşi almamış o sırada kafasını kaşımış heralde, bebeğinin kafasında çilek gibi iz varmış doğduğnda.. tabi batıl da olabilir de, yine de sen kendin için nefsini köreltecek şekilde yemelisin bence.. k
aç kere hamile olcaz ve kaç kere canımız bişiy isticek ki öyle düşün:)
tatlımmmNe bileyim ben de anlamadım, hep zayıf oldum hayatım boyunca. Hep aktif ve çevik oldum, hantallaşmak istemedim. Tahminen bilinç altında eşim tarafından beğenilmeme korkusu da yatıyor olabilir. Ergenlikteki kilo değişimlerimde basen ve dizlerimde çok çatlak oluşmuştu ve çok kötü görünüyorlar, üstüne daha da olacağını düşünmek fln korkutuyor
Çocukta dondurma şekli çıkıyormuş bir de
bilindik mağzalardan birinde mi gördün? :)canım emzirme atletleri gördüm 1-2 yerde mağaza. göğüs kısmı süngerli olduğu için göğüs ucu falan görünmüyodu hoş görünüyolar
bilindik mağzalardan birinde mi gördün? :)
tatlımmm
bak şimdi, öncelkle , hamilelikte vücudumuza giren şeyler biz kullanmıyoruz ki??? içimizde büyüttüğümüz canlı alıyor onları büyüyor..
kaldı ki sen 7 ayda 5-6 kilo almışsın. ki çok normal, asla çok değil..
onun da 3 kilosu karnındadır çünkü bebek+plesenta+amniyon sıvısı+rahim toplamı şu an o civardadır.
geri kalanı da vücudunun kan hacmi ve ödem !!
yani hiç kilo almadan karnında bişeyi büyütemezsin ki.. hamileyken kan hacmim artmıycak, plesenatam oluşmucak diye de bişiy yok :):) allah yapıyo onları ve kilona kilo ekleniyo:)
çok uzattım da, kilo almamız çok beklenen bir şey.. sadece aşırı kilo almak hem bize hem kemiklerimize, belimize, şekerimize, tansiyonumuza ve bebeğin sağlığına zararlı :) amaaa sen öyle bir durumda değilsin. zararlı şeyleri az yemeliyiz daha çok protein kalsiyum falan ve dengeli beslenme.. ama günde 1 öğün tatlı yiyebiliriz bence.. akşamları da yürüyüşümüzü yaparız..
ve bence sen gebeliği 10 kiloyla tamamlarsın:) 6sı doğumda gider zaten :)
Meraba kızlar ben ankara mEB ı aradım. .32+0 da çalışabilir aliyosunuz 37+0 a kadar calisiyosunuz ama herhangi bi izin yada rapor alırsanız doğum sonrasından dusuluyomus. ..37+0 da çalışamaz raporu alıyoruzDevlet memuru olan arkadaşlar,bu izin meselesini okulla değil ,bence milli eğitim müdürlüğe ve bakanlığa bildirip durumu belirtin.Bunu ister giderek ister mail atarak bildirmekte yarar var.Normal izin kullanmak isteyenle bir değilsiniz.Özel sağlık durumu hamilelik eminim istisna olarak hak tanınacaktır,şuan ki karmaşık durumdan dolayı atlanmışdır muhakak .Keyfi değil izin kullanma isteğiniz.
Canim ben oglumda dogumdan sonra kullanmistim.yara olmustu yine de. Sonra biri bana emzirmeden once kendi sutunden sur islat demisti.allaha sukur sonra sorun olmamisti.kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden
Kızlar her öğle yemeğinden sonra canım dondurma istiyor ama çok kalorili diye tereddütte kalıyorum. Her gün dondurma yiyen var mı ya anormal bir istek mi buYeme içmeme çok dikkat ediyorum, 5,5 - 6 kilo civarı aldım şimdiye kadar, şekerim de normal çıktı ama hep diyet modundayım kendimi engelleyemiyorum. Kahvaltıda kontrollü yiyorum, öğlen kontrollü yiyorum, akşam da kısmaya çalışıyorum kendimi ama şu dondurma isteği geçmiyor bir türlü. Bir dondurma da 250 kalori
sakin olacak demekkiSikinti yapmadim ama insan merak ediyo hareketsiz sakin bi cocuk mu olacak acaba die
Canım bu durumu bende merak ediyorum. eylülde bu izin ve raporlarla geçirmek istiyorum.işe gitmek istemiyorum.Insallah oyledir. arastiriyorum ama buna benzer bir vakada ne gibi bir uygulama oldugunu bulamadim hala.
Canım aman diyim lab da çok dikkatli çalış çalışmak zorundasın. .. sende biliyorsundur ama çeker ocak altında maskeli ve eldivenli ya allah korusun o bebeğe de geçiyor çok şey ya birde nasıl insafsizlar, ben hamile kaldigimdan beri deneyleri çok çok azalttim. olanları da arkadaslara devrettim yada erteledim. geri dönüşü yok bu işlerin yabenımde 18 agustosa denk geliyor. aslında asla calısmak ıstemıyorum. hıc ızın ve rapor alamayınca bu ay hıc dınlenemedım. bıde saolsunlar calıstıgım yerdekı insanlarla ugrasmak cok zor. gecen cuma ellerıme ve ayaklarıma cok agır kimyasallar döküldü. yanık yerlerim oluştu. kımyasallarla calısamaz raporum oldugu halde benı calıstırıyorlar. bende hemen cıkmak ıstıyorum izne. ama dogum sonrasını düşünüp ne yapcam bilemiyorum hiç. bebısım 2 aylıkken nasıl geri döncem. aslında dayanabilsemde bende eylülde cıkmak cok mantıklı.
Benim aldigim lashonil marka göğüs kreminde 32. Haftadan itibaren başlayın diyor.kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden
Şuan şok oldum. beni lab dan uzaklastiriyorlar zorla, sende hamile olduğunu gözlerine şok. Hiçbişey yapmak zorunda değilsin.malesef devlet kurumundayım ve bunu yapanlar çok okumuş bilgili akademisyenler. dekan yard. görustum hemen bı daha olmıcak fln filan dedi. dogumdan sonra da emzırenler için bir yazı var onu vereceğim. ama bu kadar sakin olmam zaten o dönemde bir daha basıma böyle bir iş cıkarırlarsa.
Benimde mısır ve dondurma vazgecilmezim.Ayy aynı ben olsada şimdi yine yesembirde mısırdan vazgeçemiyorum :)
sakin olacak demekki
Canım bu durumu bende merak ediyorum. eylülde bu izin ve raporlarla geçirmek istiyorum.işe gitmek istemiyorum.
Canım ya bizim sekretere sordum ben bu durumu, bayrama kadar bi şekilde idare edilirse, bayramdan sonrada yıllık izinlerinizi yazariz olur demişti. ama kanuna tam bakmak lazım gerçi halen yıllık izinler verilecekmi belli değil, ben ogrenirsem yeni bişey haber ederim. sende sakla istersen bayramdan sonraya ama yinede kendin bilirsin.Insallah canim bu hafta su izinler uzerindeki yasak kalkarsa 32. Haftama kadar kalan 14 gun iznimi bitiririm. 32-37 haftalar arasi da ise gider gelirim diye dusunuyorum. Nasil olsa bu donem ders vermediler. Elimdeki calismalari bitirmeye calisiyorum bu aralar, zaten calisiyorum ama ofiste sandalye uzerinde rahat edemiyorum. Evde yata, otura idare ediyorum en azindan.
Hadi ya bunu nerden buldun canım? Ben grip gibi rapor olabilir diye duydum sanki tabi işler düzelir dr lar normale dönerse olur bu durum.Galiba ilgili maddeyi buldum.
Analik izni kullanimi
........
"d) Beklenen doğum tarihinden önceki üç haftaya kadar Kurumunda çalışabileceği tabip raporuyla onaylanan memurun bu süre içinde kanuni izinlerini (hastalık izni, mazeret izni, yıllık izin vb.) kullanması mümkündür. Ancak, bu kanuni izin süreleri doğum sonrası analık izni süresine ilave edilmeyecektir. "
Hadi ya bunu nerden buldun canım? Ben grip gibi rapor olabilir diye duydum sanki tabi işler düzelir dr lar normale dönerse olur bu durum.
NisanFRM örnek olarak bunları buldum canım, tam görünmüyolar ama sanırım doğru buldum
http://www.hepsiburada.com/hamile-atletleri-c-23020984
https://www.e-minico.com/urun.php?u...If4S2uq1eQgdgbcn89e_gRsVhpxcnEczdjhoCRnfw_wcB
http://www.hepsiburada.com/bebefox-...eETqSY1NqWn3KUo-Xinc8NBAg0Sr_vuwk2RoCUsrw_wcB
http://www.markafoni.com/siyah-inci...t2obffMIJwihrMdXkn5USZkscsDKYPvMLYBoCaKrw_wcB
kızlar bu fili bir çoğunuz görmüşsünüzdür
ben bundan çok istiyorum araştırmalarım sonucu ikea da varmış sitesinden baktım ama yok bulamadım
bulabileceğim başka yer var mı sizce hiç denk geldiniz miEki Görüntüle 1864934
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?