- 16 Ocak 2011
- 4.494
- 4.528
- 333
Allah yardimcimiz olsun canim benimde oglan iki numarada erkek senin de mi oylebenim de 15 aylik oglum var canim. Allah hayirli omur versin insallah. dedigin gibi o kadar zor ki kendini yormamak :)
Hepimizin allah yardımcısı olsun inş. 3. trimester zor diyorlardı, hakikaten zorluklar başladı...Cinsiyet size süpriz olacak desene :) Cok dönüyorlarmış bu haftalarda, bende gündüzleri hep üstte göbek deliği hizasında hareket hissederken, akşamları aşağıda hissediyorum. Nerde neleri var ne pozisyondalar bilemiyoruz. Buarada bende üniversitede öğretim üyesiyim ancak benden önce doğum yapanlardan bazıları yıllık izinlerini kullanmışlar ve doğum sonrasından düşmemiş...Bence her kurum kafasına göre davranıyor gibi geldi...Yada mevzuatı bilmemeleri iyi birşey :)Merhabalar,
Dün benim de kontrolüm vardı. 31+2 olduk. Doktor 32+0 da rapor verebileceğini söyledi. Bebeğim 2026 kilogram, yaklaşık 45 cm olmuş. 27-28. haftalarda büyük ağrılarla baş aşağı dönen bebeğim, şimdi başı yukarda çıktı ultrasonda. Epeydir kaburgalarım ağrıyordu özellikle sağ tarafım, ama başı yukarı gelince daha kötü ağrılarım oldu, sırt ağrılarımda başladı. Bu arada cinsiyeti yine net görünmedi, başı sağa ve mideme yakın yerde, makat kasıklarımda, ayakları da sola doğru uzatmış oturuyormuş benim akıllı kuzum.. cinsiyetin üstüne oturdu kalkmadı bir türlü =) Kilosu ve boyu bana biraz fazla geldi ama doktor olumsuz bir şey söylemedi. NST ye bağlandım, sancılarla ilgili de olumsuz bir durumdan bahsetmedi. Artık 2 haftada bir gideceğiz kontrole. Karnım baya büyük benim. Taşımakta zorlanıyorum, uyuyamıyorum sıcaktan ve kalça kaburga ağrısından.. Epey zorlaştı son vakitler.. Güya bu iki hafta yani 32 olmadan rapor ve yıllık izinlerimi kullanıp dinlenip sonrada 5 hafta çalışmak istiyordum ama olmadı. Sicil daire başkanlığı da 32 den sonra alacağımız rapor ve yıllık izinlerin doğum sonrasından düştüğünü söyledi. Kullanamayacağım yıllık izinlerimi vs.. Üniversitede çalışıyorum, arkadaşlardan da aynı şeyi duydum. 32 den sonraki izinler için..
Hoşça hamilelikler..
Aklına kötüyü getirmemeye çalış. Yat dinlen bakalım inş. geçer, geçmezse dr una danışırsın.kızlar benımde kasıklarımda agrı var. üşüttüm mü acaba diye düşünüyorum. sıcaktan heryer acık yatıyorum. bende erken dogum korkuları basladı. ne olacak ne bıtecek dıye baska seye de yönlenemiyorum. bebegıme en az 8 hafta bekliceksin bak diyıorum
bende özleyeceğim diyorumBir haftanın daha sonuna geldik zaman çok hızlı geçiyor benim gibi geçmesin diyen yokmu hamilelik güzel ozleyecegim bu gunleeimi
canım ben park yatak aldım :)kızlar karyola ne aldınız? ya da ne düşünüyorsunuz.
büyüyen yatak mı alsam yoksa karyola mı karar veremedim. anne yanı yatağı aldım 6 ay için ama odasını hazırlamak istiyorum o yüzden kararsızım. siz ne yaptınız?
Hepimizin allah yardımcısı olsun inş. 3. trimester zor diyorlardı, hakikaten zorluklar başladı...Cinsiyet size süpriz olacak desene :) Cok dönüyorlarmış bu haftalarda, bende gündüzleri hep üstte göbek deliği hizasında hareket hissederken, akşamları aşağıda hissediyorum. Nerde neleri var ne pozisyondalar bilemiyoruz. Buarada bende üniversitede öğretim üyesiyim ancak benden önce doğum yapanlardan bazıları yıllık izinlerini kullanmışlar ve doğum sonrasından düşmemiş...Bence her kurum kafasına göre davranıyor gibi geldi...Yada mevzuatı bilmemeleri iyi birşey :)
nette 31+4 de fln alanları gördüm ben bu raporu buarada herşey karmakarışık tam net bir bilgi yok...
ben de de erken doğum korkusu başladı ya nerden çıktı bir de acaip gerginim. baya stresliyim iş yerinde evde patlıyorum sürekli. kasık ağrısı dün vardı ben de, geçti.kızlar benımde kasıklarımda agrı var. üşüttüm mü acaba diye düşünüyorum. sıcaktan heryer acık yatıyorum. bende erken dogum korkuları basladı. ne olacak ne bıtecek dıye baska seye de yönlenemiyorum. bebegıme en az 8 hafta bekliceksin bak diyıorum
İnsan nasıl bişey olacak.diye merak ediyor ama sonuçta doğunca artık hep beraber olacağız ama karnimizdayken meraklanmak hissetmek güzelbende özleyeceğim diyorum
bu ağırlığa alıştım doğunca tuhaf hissedicek vücudum
ama görmekte istiyor insan o yüzden doğsun diyorum
ama bazende kalsın içimde diyorum onu hissetmek çok güzel
Ya doğum sancısı girse bilirsiniz zaten o sancı başka biseye benzemez ufak tefek kasılma ve ağrılarla doğum olsaydı ohooooooArkadaşlar, özellikle kız bebek bekleyenlerin son aylarda kasık ağrıları artıyormuş, ayrıca bebeğin kendine yer bulma evresi olduğu için kasıklarda ağrı olağan durumlarmış. Hemen erken doğuma yormamalıymışız. Doğum sancısı sanırım daha farklı bir durum ve kasık ağrısının yanında akıntı, kan, su vs olmalı. Kendimizi şartlamamakta gerekiyor.
aynen o kadar kolay olsa keske ben sanciya dayanamayıp epidural yaptirmistim en sonunda hele ki epidurale acaip karsiydim:)Ya doğum sancısı girse bilirsiniz zaten o sancı başka biseye benzemez ufak tefek kasılma ve ağrılarla doğum olsaydı ohoooooo
yaaa korkutma biziaynen o kadar kolay olsa keske ben sanciya dayanamayıp epidural yaptirmistim en sonunda hele ki epidurale acaip karsiydim:)
Arkadaşlar buarada evet yönetmelikte 32 den sonra alınan yıllık izinler ve raporların doğum sonrasından düşeceği yazıyor ancak, burda konuştuğum arkadaşlarım olsun, okuduğum birçok forumda bazılarının bu şekilde yaparak doğum sonrasına eklenmede problem olmadığını gördüm. Şu yıllık izinler bir açılsın bunun peşine düşeceğim. Resmen bu konuyla yatıp kalkıyorum kaç gündür...
Tabi yazarım inş güzel haberler alalım da :) yani yıllık izin veya rapor alındığında o 8+5 durumu olmuyor. Yönetmeliğe göre o 5 haftadan düşülüp öyle fiilen ne kadar çalışıldıysa ekleniyor ben öyle anladım.öğrendiğin gibi buraya da yaz :)
kullanılan izinlerin doğum sonrasından düşmesi ne demek, anlamadım?
Tabi yazarım inş güzel haberler alalım da :) yani yıllık izin veya rapor alındığında o 8+5 durumu olmuyor. Yönetmeliğe göre o 5 haftadan düşülüp öyle fiilen ne kadar çalışıldıysa ekleniyor ben öyle anladım.
peki şimdi ne düşünüyorsunuz epidural hakkında?aynen o kadar kolay olsa keske ben sanciya dayanamayıp epidural yaptirmistim en sonunda hele ki epidurale acaip karsiydim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?