2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Yaaa canim ne kadarda pahaliymis doktorun ben azeriyim burda cok ucuz ben 27 ultrasyona gidicem sadece 50 lira doktorumda 20 lira allah yardimciniz olsun

Yaaa canim ne kadarda pahaliymis doktorun ben azeriyim burda cok ucuz ben 27 ultrasyona gidicem sadece 50 lira doktorumda 20 lira allah yardimciniz olsun
Zaten sureklı gıdemem ona can mı dayanır canım . Ama olan oldu pısman degılım belkıde baska doktor gebelıgı sonlandıracaktı ben ısrarla reglıye 1 hafta kala korunmasız ılıskı oldugunu soyluyordum doktorlar sallamıyordu bende dıs gebelık oldum dıye bu doktora gıttım en azından ıyı bı dr tanısını koysunda bosuna ıslem gormuyeyım dıye dusundum . Meger gec dollenmeymıs 1 subatta reglı olcam sanıyordum ama doktor degıl dıyor sen zaten 25 ocakta yumurtlamıssın dıyor . Bakalım hayırlısıyla ınsallah devamıda gelsın

Kızlar, belki biliyorsunuzdur da paylaşmadan edemedim. Bir haftadır deli bir şişkinlik/kabızlık sorunum vardı, karnım davul gibi oldu vallahi. Ara öğünlerimin birinde yulaf ezmesi yemeyi akıl ettim sütle, nasıl iyi geldi nasıl anlatamam =)
Yulafta hem folik asit vs içeriğinden dolayı bebeğe yararlı hem de günlük lif ihtiyacımızın önemli kısmını karşılar.
İki kilogram zayıfladım, kuş gibi hafifledim diyebilirim.
Acil tavsiye ederim =)

Hakikaten ne kadar pahalı yahu. Muayene ücretleri 300-400 TL bandında iyi hekimlerin. Bir de bu hafta ilk gidişimde kese görünmedi, adam haftaya bir daha geldi. Bebek sevdasına gözümüz görmüyor da, hep böyle olacaksa işimiz var =)
Allahtan kadın doğumcu arkadaşlar var, testler, kafaya takılanlar, zamansız ziyaretler konusunda destek oluyorlar. Yoksa TORCH testini sorduğum bir laboratuvar 1100 TL masraf çıkardı, daha başlangıç buysa sonu n'olur bilemedim. =)

Son düzenleme:
kızlar gebelikte ilk olarak hangi belirtileri yaşadınız
Benim adetim geçene kadar hiç belirtim olmadı canım adet olmam gereken gün yolculuk yapmıştım eve giderken ıslaklık hissettim adet oldum sandım ama beyaz akıntıymış :) hatta o kadar ihtimal vermedim ki memlekete gitmiştim bulaşık yıkıyordum kızkardeşim bırak ben yıkarım belki hamilesindir dedi hayır imkansız dedim inanmadı karnımı yumrukladım Al bak yok işte dedim :) meğerse bebeğimi dövmüşüm haberim yok

: "]Kızlar, belki biliyorsunuzdur da paylaşmadan edemedim. Bir haftadır deli bir şişkinlik/kabızlık sorunum vardı, karnım davul gibi oldu vallahi. Ara öğünlerimin birinde yulaf ezmesi yemeyi akıl ettim sütle, nasıl iyi geldi nasıl anlatamam =)
Yulafta hem folik asit vs içeriğinden dolayı bebeğe yararlı hem de günlük lif ihtiyacımızın önemli kısmını karşılar.
İki kilogram zayıfladım, kuş gibi hafifledim diyebilirim.
Acil tavsiye ederim =)

P pinas
hemen deneyeceğim canım çok fena durumdayım 4-5 gün olmuştur çıkmayalı

Hahahahaahahah
Çok güldürdün canım

Dene denek muhakkak. Eti Lifalif ya da Doğalsan marka yulaf ezmelerinden al. Mikrodalgan varsa çok pratik, 1 ölçü yulaf ezmesi, 1 ölçü süt, mikrodalgada 5 dakikada yemeye hazır oluyor. İçine elma, muz, kuru üzüm vs. atarak da tatlandırabilirsin. Mikrodalga yoksa süt miktarını artırarak ocakta karıştırarak da pişirebilirsin.
Tavsiyem ölçü olarak bir çay bardağından az bir miktar kullan ilk başta, çünkü çok geliyor, bitiremeyebilirsin =)

TORCH testi gebeliğin ilk trimesterinde yapılması gereken rutin testlerden biri. Bebeğe geçerek sıkıntılara yol açabilecek enfeksiyonların tespiti için yapılıyor. TORCH kelimesindeki her harf bir testi refere ediyor:
T- Toksoplazma
O- Kabakulak, çocuk felci vs.
R-Rubella
C-Sitomegalovirus
H-Herpes Simpleks (tip 2)

Gebeliğimi takip edecek olan hekim henüz daha keseyi görmeden benden bu testleri istedi. Fakat iki arkadaşıma sordum (bir kadın doğum uzmanı ve bir endokrinolog) bebeğin kalp atışlarını duymadan bunları yapmanın anlamlı olmadığını söylediler. Bazen özelde bu testleri gereksiz yere de isteyebiliyorlarmış. Özellikle gerek yok denince ben de yaptırmadım şimdilik.
Her şey yolunda giderse ben 1 ya da en geç 2 hafta sonra yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun canım... Görünmeyebilir evet... O aklıma gelmedi benim... Telefonla danış istersen doktora ulaşırsın inşallah...

Bana verdi doktor.. İçmek fayda etmez dedi vajenden uygulayacaksın dedi... Ağrın sızın yoksa gerek yoktur... Benim çok şiddettli ağrılarım vardı ondan verdi dr...

Benımde progesteron hormonum dusuk ama dr ben onlara takılmıyorum onlar belırleyıcı bırseyler degıl dedı agrım pek yok dıyebılırım arada oluyor adet olcakmısım gıbı

kızlar ben ne yiyeceğimi şaşırdım. süt yumurta yoğurt kuru yemiş tatlı yiyemiyorum. dün aklıma geldi kurufasulye haşladım iş çıkışı onu yemeyi düşünüyorum. sabah küçük bir tost yedim. dün akşam yemedim. yeşil elma yiyorum midem bulanınca. acıkınca beyaz leblebi. bebek kötü etkilenmiyordur değil mi

korkma cnm bisi olmaz suanda bulantilarimiz oldugu icin icimiz ne aliyosa onu yicez ben oglumda hicbir sey yiyemiyodum bile 3 ay oyle gecti sukur hicbir sorunumuz olmadi yavrumda

Kızlar bişiy dicem.

Yarın ilk defa doktora gidicem çok hyecanlıyım ..

Bebeği görebilir miyim acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…