Ben zaten seminerlere gidicem eylül 12 ye denk geliyor 3 haftalik raporun ilk günü o da kurban bayramı oluyor o haftayı ileri atmam lazım işte benimDevlette
Devlette çalışıyorum raporu doktorum verdi ben istemedim ek bir ücret yok özel hastaneye gidiyorumcanimmm
Canimmmmm yanlış bir hesap yapıyorsun sanki 32. Haftada bir fiil çalışıyor olman lazım yani 32.haftani eylülün 1 ne denk gelmesi lazım
Aynen doğru cozmussun benim planı canım söyle ki şimdi benim doğum 3 ekim gözüküyor son 3 haftanın ilk haftası 12 eylül ve kurban bayramı zaten tatil boşu boşuna rapor almış oluyorum son adet tarihimi 1 hafta geç söylediğim takdirde okullarin açıldığı ilk haftaya kaydircam raporu o 1 haftayı da doğum sonrasına aktaricam tabu benim bebek planlara uyar mi bilmiyorum :)Benim anladığım,ilk dönemi doğum izniyle kapatmak istiyor arkadaşımız,(bizden-örtmen yani:)) doğumu 3 ekimmiş,doğumdan 3 hafta önce mecbur iznini kullandırtıyorlar galiba bu noktadan sonrası için plan yapmış:) işte 1 haftası bayrama denk geliyo ordan yırtıyoz,kalan 2 hafta için de son adet tarihini ona göre verecek o da öyle kaynıcak.Böylelikle izinlerin toplamını doğumdan sonra kullanmış olacakoldu mu canımcım? berreee
Sende bak raporu alırken son adeti bir hafta geç söyle :)kurban bayramı boşa gitmesin canımTarihmizde bi gün var aradaberreee
Yaa karı koca matematikçi olunca herseyi hesapladik :) zaten bu dönemde hamile kalma sebebim de ilk dönemi doğum izniyle kapatıp ikinci dönemi ücretsiz alicam haziranda seminer zamanı başlayıp yaz tatili vs derken çocuk 1 yaşına gelecek inşallah :)Valla haagg ben ole okudumbos bos:))) ama akilli olmak lazim bu konulardaSimdiden masallah plan bile yapmis bizimde yapmamiz lazim ... Ama ben anlamafimm
kızlar doğum izninin son üç haftasını kullanmadan doğum sonrasına ben de atlatmak istiyorum.öğretmenim.ama sunu anlamadım.adet tarihini her seferinde mi ileri bi tarih söyliycez yoksa o üç hafta kaldığı zaman calısabilir raporu almak için gittiğimizde mi sadece ileri bi tarih söyliycez.bu konu çok kafamı
Benim arkadaşlar dedi ki rapor almaya gittiğinde hiç gitmediğin bir doktora git ona direk sat i ileri tarih söyle dediler yani ben kendi doktoruma gerçeği söyledim sat da ama rapor zamanı devlet hastanesine gidip 1 hafta ileri tarih soylucemkızlar doğum izninin son üç haftasını kullanmadan doğum sonrasına ben de atlatmak istiyorum.öğretmenim.ama sunu anlamadım.adet tarihini her seferinde mi ileri bi tarih söyliycez yoksa o üç hafta kaldığı zaman calısabilir raporu almak için gittiğimizde mi sadece ileri bi tarih söyliycez.bu konu çok kafamı karıstırdı
Benim arkadaşlar dedi ki rapor almaya gittiğinde hiç gitmediğin bir doktora git ona direk sat i ileri tarih söyle dediler yani ben kendi doktoruma gerçeği söyledim sat da ama rapor zamanı devlet hastanesine gidip 1 hafta ileri tarih soylucem
Ya işte benimde kafamı karıştıran kısım sağlık ocağı kısmı çünkü oraya sat i söylediğim zaman bu ileri tarih söyleme muhabbetini duymamjstim o zaman gerçek tarihi söylemiştim ama arkadaşlar dedi ebeye söyle ben yanlış hatirlamisim ileri tarih söyle dediler :) biraz zaman geçsin kendi doktorumla konuscam açık açık zaten eşi devlette kadın doğumcu ayarlarsa direk eşine gidip ondan alayım diyorumMasallah masallahh xanim:)) ozaman senle bu olayi ileride daha detayli konuscsz gibi geliyor
. saglik ocagina sen peki son adeti ne verdim? Dogrumu vverdim nazil drgistircez onu drda falan..aslimda benimde doğum yaza gelmesin diye bende planladim bebek isiniAma denin kadar daha detayli hesaplamya giremedikk
Tamam canım haberlesiriz tabi ki :)ben önden alırım raporu sizi de bilgilendiririm :)Çok tesekkur ederim canım.benim doğum senden 3 gün sonra görünüyor.yani sen benden önce almıs olacaksın.gene sorarım o zaman inşallah :)
Canimmmmm seninle benim tarihim aynı seninkide olmuyor ikimizinde 32.haftası ağustos ayına denk geliyor ve bir fiil çalışmış olmuyoruzBen zaten seminerlere gidicem eylül 12 ye denk geliyor 3 haftalik raporun ilk günü o da kurban bayramı oluyor o haftayı ileri atmam lazım işte benim
Nasıl yani canım ?Canimmmmm seninle benim tarihim aynı seninkide olmuyor ikimizinde 32.haftası ağustos ayına denk geliyor ve bir fiil çalışmış olmuyoruz
Ama saglik ocagimda asilar falan var yanlislik olmasim yada oradaki drada mi durumu solicez ki grrcegiYa işte benimde kafamı karıştıran kısım sağlık ocağı kısmı çünkü oraya sat i söylediğim zaman bu ileri tarih söyleme muhabbetini duymamjstim o zaman gerçek tarihi söylemiştim ama arkadaşlar dedi ebeye söyle ben yanlış hatirlamisim ileri tarih söyle dediler :) biraz zaman geçsin kendi doktorumla konuscam açık açık zaten eşi devlette kadın doğumcu ayarlarsa direk eşine gidip ondan alayım diyorum
Ama canım biz zaten 32 de ayrılmak istemiyoruz ki o dönem zaten yaz tatili doktor illa rapor vericem mi dicek anlamadım o kısmı?berree canım son adet tarihini 21 ocak dersen 32. Haftan eylül ayının ilk başına geliyor biz raporu 32. Haftada alıyoruz ya
Ayy bi de o vardı dimi :) bi dk ben bi aile hekimi doktor arkadaş var ona sorayım onlara verdiğimiz bilgileri başka bir hastanedeki doktor görebiliyor muymusAma saglik ocagimda asilar falan var yanlislik olmasim yada oradaki drada mi durumu solicez ki grrcegi
Baglan bakalimm ay daha çok var ama simdidrn gerior beni yaBağlan bakalim ="berreee, post: 45947116, member: 619678"]Ayy bi de o vardı dimi :) bi dk ben bi aile hekimi doktor arkadaş var ona sorayım onlara verdiğimiz bilgileri başka bir hastanedeki doktor görebiliyor muymus
Selam kızlar. Çok şükür ikili test sonucu çıktı. Doktora gösterdik, sıkıntı yok dedi. Bebeği de gördük tekrar. Burun kemiği oluşmuş. Boyunu ölçmedi kafa çevresini ölçtü, gebelik haftasını öyle tespit etti. 14+6 dedi. cinsiyet belli mi kız demiştiniz dedim, kız gibi ama 17. haftada netleştiririz dedi. 4lü tarama testini de yapalım gelince 17+ olunca gelin dedi. şimdilik herşey yolunda şükür. el salladı bize resmen. bir elini 5 parmağını gördük resmen.. :)
kızlar doğum yardımı için, devlette çalışan arkadaşlar matbu dilekçe örneğini doldurup doğum raporuyla birlikte bağlı oldukları aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne gidiyorsunuz. ya da eşiniz gidiyor. dilekçeyi verdikten bir süre sonra para PTT'ye yatıyor. İlk çocuk için 300, ikinci için 400, üçüncü ve sonrası için 600 lira bir defaya mahsus alıyorsunuz.
çocuğun üzerinize kaydolması için yani maaşınıza çocuk yardımı eklemek için de (0-6 yaş yaklaşık 39 lira şu anda) doğum raporunun bir nüshasını okula teslim ediyorsunuz, onlar gerekli işlemleri yapıyorlar. öğretmen arkadaşlar haklarınızla ilgili aklınıza takılan bir konu olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
ben de pazartesi izne ayrıldım cuma doğum yaptım, 4 gün sonra yani. 37+1 de ayrılmıştım. arkadaşın da erken doğum yapmış olabilir canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?