- 3 Aralık 2015
- 2.626
- 3.304
- 63
Anladım cnm tek bebek değil mi senin?canım bana test yapılmadı ama tüp bebek doktorum 16. hafta bitene kadar kullan dedi. kadın doğumcum önlem olsun diye 32.haftaya kadar kullanıyoduk ama yönetmelik değişti, tüp bebek doktorun ne dediyse öyle kullan dedi. aslında ikiside birbirini tanıyo benim öyle bi avantajım var.bide birbirleriyle çelişkili ifade vermediler neyseki. şu an sadece kadın doğumcuma gidiyorum tüp bebek doktoruyla kalp atışını duyunca vedalaştık ama bişey olursa yine ararım onu
Korkuyorum ama doktorlar rahat tabi. Ya pıhtılaşma varsa ve bıraktığımda kalpleri durursa. Bir kaç gündür bunu taktim kafama... iğne kullansam erken doğum olsa pıhtılaşmam yoksa kanama çok olur. Ayyyy felaket tellalı gibiyim ama bunlar olabilecek şeyler 2 hafta sonra kontrolüm o zaman detaylıca konuşayım doktorumla.Canim ben Allahim korusun bebeklerimizi. Devam et diyorsa devam et sakin birakma bence. Ben hergun yapiorum igneyi, kendi doktorun ne diyorsa onu yap derim
Günaydınn, evet aksırma, tıksırmı, hapşurma ,öksürme özellikle düşük tehlikesi olanlar, kanama geçirmiş/geçiriyor olanlar için tetikleyiciymiş.. Çok dikkat etmelisin canım
bana bütün doktorlar her zaman sen ne kadar rahat hissedersen vücudunda o kadar rahat olur demişlerdi. yani sen kendini kasarsan kasların damarların kasılır ve canın acır her zamanda böyledir bu hamileliktede aynı. tabikide vurdum duymaz değilim ama çok takmıyorum kafama ciddi bişi hissetmediğim sürece. geçen hafta cuma günü apar topar gittim mesela doktora çünkü acı hissettim ama aynı acıyı dün banyodan sonrada hissettim. ve sanırım sebebi crinone jelin kalıntıları. rahim ağzında bayaa bi kalıntı vardı orda doluluk hissi yaratıyodu zorla temizledim zarar vermemeye çalışarak sonra ağrı başladı yine uzandım dinlendim geçti sonrasında. doktorun asistanı arkadaşım onunla konuştum ilaç kalıntısı fazlaydı muaynede bende gördüm ondan olabilir dedi daha bi rahatladım. bide kanama lekelenme olmadığı sürece problem yok aslında. şükür kalp atışlarını duyduk sağlıkla büyüyor koca kafalarımız :) öksürmen gerekiyosa tabiki öksürüceksin. seni çok rahatsız edici tıkanma tarzıyla hemen konuş doktorunda tahminen göğüs hastalıklarına yönlendirir o da sana bebeğe zarar vermeyecek bi tedavi önerir. ben tüp bebek işlemlerine başlarken tüp bebek doktoru başka hiç bir ilaç kullanma demişti ama astım alerji tuttuğu için öksürükten gözümü bile kırpmıyodum mecburen hava falan aldım kullandım ilaç. tüp bebek doktorumla göğüs hastalıkları arasında mekik dokumuştum ikisininde durumdan haberi vardı mecburen ilaç kullandım. zaten bütün ilaçların kullanma talimatlarında hamilelik kısmında anneye olan yararı bebeğe olabilecek zararından fazla ise gibi uyarılar yer alır. yani sen daha önemlisin doktor için aslında. fazla uzattım sanırım ama rahat ol arkadaşım :)aaaaa doğru bebek yer yapıyor gerçi bugün giydiğim pantolondan sanırım karnım baya çıktı :) öksürük korkutuyordu ama rahatladım biraz gerçi sen de öyle deyince. resmen karnımı tutunca ağrımıyor diğer türlü sarkıyor gibi ağrıyor
Ayni benim gibisin, bundan onceki gebelikler psikolojimi okadar bozduki korkudan daha tadini cikaramadim hamileligimin. Doktora gidip ultrasona yatinca kalbim cikicak gibi oluyor korkudan ya kalp atisini duyamazsam diye. Ama Rabbime emamet ettim, hep emanet edilenlerin en hayirlisi sensin diyorum Allahima. Sende öyle yap, zaten ne olucaksa olsun biz naparsak yapalim olucak. O yuzden sabir ve duadan baska carem yok. Yanliz igneyi birak derlerse sen bi doktora daha sor icin rahatlasin. Bana doguma kadar kullanicaksim diyince ayrica 2 doktora daha sordum, durumumu anlattim ve hepsi ayni cevabi verdi. Sirf icinin rahatlamasi icin bence sor baska doktorlara ama birak dedikleri zaman sor. Simdi kullanirken kendine zamani zehir etme derim canim.Korkuyorum ama doktorlar rahat tabi. Ya pıhtılaşma varsa ve bıraktığımda kalpleri durursa. Bir kaç gündür bunu taktim kafama... iğne kullansam erken doğum olsa pıhtılaşmam yoksa kanama çok olur. Ayyyy felaket tellalı gibiyim ama bunlar olabilecek şeyler 2 hafta sonra kontrolüm o zaman detaylıca konuşayım doktorumla.
tek ve tüp canım benim. Rabbim nasip ederse alacağız hepimiz kucağımıza. fazla doktora gitmekte kafa karıştırıyo bence. kendi doktoruna güveniyosan o ne diyosa onunla devam et derim benAnladım cnm tek bebek değil mi senin?
Benim tup bebek değil ama ikiz. Daha önce kalbi durdu ilk bebeğimin. Korkum bu yüzden. Rabbim hepimizin bebişlerini korusun inşallah.
ben kendim çekiyorum karnımı sonra birliştiricem inşallah hepsini :) günlükte aklıma geldikçe yazıyorum ama bilgisayarda benimki günlük tutamam pek :)kızlar günlük tutuyor musunuz? ben bi defter beğenip alamadım bir türlü başlayamadım çocuk doğacak ben daha bişicik yazmadım yaaaa.
Bi de değişik bişeyler yapan var mı? ben instagram da biraz bakınıyorum ama karnını her ay çekenlerden başka bişi bulamadım
Ah o crinore jelden nefret ettim bende. O kalintilari temizleme cabasi, bisey olur korkusu ıyyyy hic sevmiorum o jeli. İnsaallah birakir bu hafta doktor. Sanada Allah kolaylik versin canimbana bütün doktorlar her zaman sen ne kadar rahat hissedersen vücudunda o kadar rahat olur demişlerdi. yani sen kendini kasarsan kasların damarların kasılır ve canın acır her zamanda böyledir bu hamileliktede aynı. tabikide vurdum duymaz değilim ama çok takmıyorum kafama ciddi bişi hissetmediğim sürece. geçen hafta cuma günü apar topar gittim mesela doktora çünkü acı hissettim ama aynı acıyı dün banyodan sonrada hissettim. ve sanırım sebebi crinone jelin kalıntıları. rahim ağzında bayaa bi kalıntı vardı orda doluluk hissi yaratıyodu zorla temizledim zarar vermemeye çalışarak sonra ağrı başladı yine uzandım dinlendim geçti sonrasında. doktorun asistanı arkadaşım onunla konuştum ilaç kalıntısı fazlaydı muaynede bende gördüm ondan olabilir dedi daha bi rahatladım. bide kanama lekelenme olmadığı sürece problem yok aslında. şükür kalp atışlarını duyduk sağlıkla büyüyor koca kafalarımız :) öksürmen gerekiyosa tabiki öksürüceksin. seni çok rahatsız edici tıkanma tarzıyla hemen konuş doktorunda tahminen göğüs hastalıklarına yönlendirir o da sana bebeğe zarar vermeyecek bi tedavi önerir. ben tüp bebek işlemlerine başlarken tüp bebek doktoru başka hiç bir ilaç kullanma demişti ama astım alerji tuttuğu için öksürükten gözümü bile kırpmıyodum mecburen hava falan aldım kullandım ilaç. tüp bebek doktorumla göğüs hastalıkları arasında mekik dokumuştum ikisininde durumdan haberi vardı mecburen ilaç kullandım. zaten bütün ilaçların kullanma talimatlarında hamilelik kısmında anneye olan yararı bebeğe olabilecek zararından fazla ise gibi uyarılar yer alır. yani sen daha önemlisin doktor için aslında. fazla uzattım sanırım ama rahat ol arkadaşım :)
:))) birkaç haftaya sürekli hissetmeye başlarız inşallah bebişlerimiziiiayyy hissedilmez diyorlar ama belki de hissetmişsindirrr :) eminim çok güzel bir duygudur heyecanla bekliyorum ben de :) oyyyy yerizznları yeeerrr
MaşallahhhKızlar bugün bebişim öyle hareketliki tekmelerin bini bin para :) kahvaltı yapmadım acikti sanırım migdem kaziniyor
Ayni benim gibisin, bundan onceki gebelikler psikolojimi okadar bozduki korkudan daha tadini cikaramadim hamileligimin. Doktora gidip ultrasona yatinca kalbim cikicak gibi oluyor korkudan ya kalp atisini duyamazsam diye. Ama Rabbime emamet ettim, hep emanet edilenlerin en hayirlisi sensin diyorum Allahima. Sende öyle yap, zaten ne olucaksa olsun biz naparsak yapalim olucak. O yuzden sabir ve duadan baska carem yok. Yanliz igneyi birak derlerse sen bi doktora daha sor icin rahatlasin. Bana doguma kadar kullanicaksim diyince ayrica 2 doktora daha sordum, durumumu anlattim ve hepsi ayni cevabi verdi. Sirf icinin rahatlamasi icin bence sor baska doktorlara ama birak dedikleri zaman sor. Simdi kullanirken kendine zamani zehir etme derim canim.
tek ve tüp canım benim. Rabbim nasip ederse alacağız hepimiz kucağımıza. fazla doktora gitmekte kafa karıştırıyo bence. kendi doktoruna güveniyosan o ne diyosa onunla devam et derim ben
ben aslında 2 hafta oldu jeli bırakalı ama içerdeki kalıntılardan çekiyorum canım hala.Ah o crinore jelden nefret ettim bende. O kalintilari temizleme cabasi, bisey olur korkusu ıyyyy hic sevmiorum o jeli. İnsaallah birakir bu hafta doktor. Sanada Allah kolaylik versin canim
Ben de yazmadım henüz hiç bir şey. Ne yazdım ne aldım. 6. Ayın içinde alışveriş yaparız diyorum. İnsallah sorunsuz geçer hamilelik ve sağlıkla kucagimiza aliriz bebeklerimizi. :)kızlar günlük tutuyor musunuz? ben bi defter beğenip alamadım bir türlü başlayamadım çocuk doğacak ben daha bişicik yazmadım yaaaa.
Bi de değişik bişeyler yapan var mı? ben instagram da biraz bakınıyorum ama karnını her ay çekenlerden başka bişi bulamadım
Hadi ya. Hala kalinti geliormu, peki biraktiktan sonra kanama olur fln diyolar. Benimde buyuk ihtimalle yarin birakicak. Biraktikdan sonra bisey oluyormuben aslında 2 hafta oldu jeli bırakalı ama içerdeki kalıntılardan çekiyorum canım hala.
çok şükür bir damla kan görmedim ne yumurta toplamada ne transfer sonrasında ne ilaçları bırakınca ne sonrasında. herşey kanamayla bağlantılı değil ama ona çok takılmamak gerekiyor. bn biraz rahat değilde kafaya takmıyo durumdayım diyelim. takmamaya çalışıyorum çünkü o kadar umutsuzluktan gelip şükür bu noktalara geldik ya bundan sonrada Allah'ın izniyle devam eder diye düşünüyorum. stres sıkıntı yapabileceğimiz en büyük kötülük şu an bebişlerimize.Hadi ya. Hala kalinti geliormu, peki biraktiktan sonra kanama olur fln diyolar. Benimde buyuk ihtimalle yarin birakicak. Biraktikdan sonra bisey oluyormu
Bencede canim. Rahat birakicam kendimi şu jel konusunda. Rabbim korusun bizide bebiklerimizideçok şükür bir damla kan görmedim ne yumurta toplamada ne transfer sonrasında ne ilaçları bırakınca ne sonrasında. herşey kanamayla bağlantılı değil ama ona çok takılmamak gerekiyor. bn biraz rahat değilde kafaya takmıyo durumdayım diyelim. takmamaya çalışıyorum çünkü o kadar umutsuzluktan gelip şükür bu noktalara geldik ya bundan sonrada Allah'ın izniyle devam eder diye düşünüyorum. stres sıkıntı yapabileceğimiz en büyük kötülük şu an bebişlerimize.
Amiin canım hepimiz Allah'a emanetiz. Ama diyim yani jeli bıraktıktan sonra kalıntıları düşünce korkma sakın :) zaten krem olduğunu anlıyosun bakınca ama bakana kadarda kendini yiyosun tecrübeyle sabit maalesef kaç kere korktum bi anda hissedince sonra oh dedim bişi olmamış.Bencede canim. Rahat birakicam kendimi şu jel konusunda. Rabbim korusun bizide bebiklerimizide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?