Beni de etiketler misin cevabını paylaşırken,merak ettim ben de:)Bunu sorayım cnm
ayyyyy canım benim yaaaa ne güzel yazmışsın valla çok rahatladım. ya aslında ben de rahat sayılırım ama biri bir şey söylüyor acaba mı diyorum. dediğin gibi biz rahat olursak onlar da rahat olur. benim de geçen hafta ağrım vardı nöbetçi dr a gittim saçma sapan şeyler söyledi ama hiç güvenmedim ve kafamı rahatlattım perşembe günü kendi doktoruma gitcem iyice rahatlarım artık. ağrım oluyor dinleniyorum biraz sıcak tutuyorum sonra geçiyor. demek ki benimki ağrılı olacak diyorum. kusma vs yok. bu va rne yapayım artık :)bana bütün doktorlar her zaman sen ne kadar rahat hissedersen vücudunda o kadar rahat olur demişlerdi. yani sen kendini kasarsan kasların damarların kasılır ve canın acır her zamanda böyledir bu hamileliktede aynı. tabikide vurdum duymaz değilim ama çok takmıyorum kafama ciddi bişi hissetmediğim sürece. geçen hafta cuma günü apar topar gittim mesela doktora çünkü acı hissettim ama aynı acıyı dün banyodan sonrada hissettim. ve sanırım sebebi crinone jelin kalıntıları. rahim ağzında bayaa bi kalıntı vardı orda doluluk hissi yaratıyodu zorla temizledim zarar vermemeye çalışarak sonra ağrı başladı yine uzandım dinlendim geçti sonrasında. doktorun asistanı arkadaşım onunla konuştum ilaç kalıntısı fazlaydı muaynede bende gördüm ondan olabilir dedi daha bi rahatladım. bide kanama lekelenme olmadığı sürece problem yok aslında. şükür kalp atışlarını duyduk sağlıkla büyüyor koca kafalarımız :) öksürmen gerekiyosa tabiki öksürüceksin. seni çok rahatsız edici tıkanma tarzıyla hemen konuş doktorunda tahminen göğüs hastalıklarına yönlendirir o da sana bebeğe zarar vermeyecek bi tedavi önerir. ben tüp bebek işlemlerine başlarken tüp bebek doktoru başka hiç bir ilaç kullanma demişti ama astım alerji tuttuğu için öksürükten gözümü bile kırpmıyodum mecburen hava falan aldım kullandım ilaç. tüp bebek doktorumla göğüs hastalıkları arasında mekik dokumuştum ikisininde durumdan haberi vardı mecburen ilaç kullandım. zaten bütün ilaçların kullanma talimatlarında hamilelik kısmında anneye olan yararı bebeğe olabilecek zararından fazla ise gibi uyarılar yer alır. yani sen daha önemlisin doktor için aslında. fazla uzattım sanırım ama rahat ol arkadaşım :)
benimde kan tahlili yapılmadan 6.haftada claxene kullanmaya başladım 2 günde 1 vuruluyorum iğneyi doktorum önlem amaçlı kullanmam gerektiğini söyledi ne zaman bırakıcağımı daha konuşmadık bende sormadım her gittiğimde elimde kalan ilaçları söylüyorum kullanmaya devam edeyimmi diye soruyorum kullanmaya devam et dedi yeterki bebeğim iyi olsun doğuma kadar kullansamda olur. clexane iğneyi ilk yaptırmaya başladığımız zaman sağlık kabininde yaptırıyordum ilk kutuyu orda vurdurdum hep gide gele gide gele kocamda görerek öğrendi nasıl vurulacağını artık o vuruyor kolumdan vuruluyorum. bu 3.yada 4.kutum olucak hala kullanıyorum.Günaydın arkadaşlar önemli bir sorum var :)
Kan pıhtılaşması olan ya da olmadan kan sulandirici iğne ya da coraspin kullanan kimler var?
Doktorunuz ne zamann bırakacağınızi söyledi mi?
Benim testım yok önlem amaçlı kullanıyorum doktor 7. Ayda bırakırız dedi diger bi doktor 4. Ay demisti ama korkuyorum ya bişi olursa diye
Canım Allah yardımcımız olsun benimde 1 gun arayla. Benim merak ettiğim kan pıhtılaşması testi olmadan iğne ve coraspin kullanmak bebeğin gelişimini etkiler mi? Bunu sorabilir misin doktoruna.benimde kan tahlili yapılmadan 6.haftada claxene kullanmaya başladım 2 günde 1 vuruluyorum iğneyi doktorum önlem amaçlı kullanmam gerektiğini söyledi ne zaman bırakıcağımı daha konuşmadık bende sormadım her gittiğimde elimde kalan ilaçları söylüyorum kullanmaya devam edeyimmi diye soruyorum kullanmaya devam et dedi yeterki bebeğim iyi olsun doğuma kadar kullansamda olur. clexane iğneyi ilk yaptırmaya başladığımız zaman sağlık kabininde yaptırıyordum ilk kutuyu orda vurdurdum hep gide gele gide gele kocamda görerek öğrendi nasıl vurulacağını artık o vuruyor kolumdan vuruluyorum. bu 3.yada 4.kutum olucak hala kullanıyorum.
Tamam cnm henüz yazmadı. Doktorlarımız a bunu soralım gittiğimizde. Liste yapıyorum soruları ben yoksa unutuyorum. :)Beni de etiketler misin cevabını paylaşırken,merak ettim ben de:)
Bilemiyoruz maalesef.Bebeğim çok sağlıklıydı,testler kontroller hep pozitifti.En son bi prof perinatalog'a gitmiştik 18.haftamızda o da yarim saat 40 dark detayli usg yapmisti,tibbin el verdigi imkankarla saglikli bir bebek diyebiliriz demisti.RAporlarini da sakliyordum,sonrasinda bebegimizi ege univ.'e goturdu esim,otopsi yapildi,ani kalp durmasi dediler,sebep yok baska.Perinatalog bizim de genetik testler yaptirmamizi soyledi,esimle onlari da yaptirdik,hic bir sey cikmadi.En son kotu sans dedi dr,olabiliyor dedi.38.hafatasinda da kaybedenler var dedi.Zor zamanlardi,gecti.Rabbim bizi beterinden korusun evlat acisiyla sinamasin insallah.Ve insallah bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucaklarimiza alir buyutebiliriz sorunsuz,sağlıklaCanımkaybın neden olmuştu?
:))) evettAyy günlük tutmayı ben de istiyorum ama ne yazacağımı bilemiyorum. Misal (son adet tarihime göre 8 haftalık oldun diye doktora gittim ama doktor 5 haftalık geç döllenme olabilir dedi) falan gibi mi yazıcam
Bugün gideceğim canım:))Benimde ayni canim kusarken elimden birsey gelmiyorbirde uyurken hizli mi donuyorum bilmiyorum. Dun gece progestani ictim aninda midem bulandi neler cektim kusmamak icin. Emin olamadim kusarsam tekrar hap icmelimiyim icmemelimiyim. Dua ettim hep cok aukur bir anda durdu bulanti.Annen falan yakin mi canim vu surecte biri kaldi mi ?
Sagol canim. Seninde oldu yani :/ insallah canim insallah. Pazartesi gidicem tekrar doktora insallah bu sefer yok olur o kanamaIkili test yaptirdin mi canim ? Ve cinsiyet tahmininde bulundu mu :)
Amin cnm aminnnnnnnBilemiyoruz maalesef.Bebeğim çok sağlıklıydı,testler kontroller hep pozitifti.En son bi prof perinatalog'a gitmiştik 18.haftamızda o da yarim saat 40 dark detayli usg yapmisti,tibbin el verdigi imkankarla saglikli bir bebek diyebiliriz demisti.RAporlarini da sakliyordum,sonrasinda bebegimizi ege univ.'e goturdu esim,otopsi yapildi,ani kalp durmasi dediler,sebep yok baska.Perinatalog bizim de genetik testler yaptirmamizi soyledi,esimle onlari da yaptirdik,hic bir sey cikmadi.En son kotu sans dedi dr,olabiliyor dedi.38.hafatasinda da kaybedenler var dedi.Zor zamanlardi,gecti.Rabbim bizi beterinden korusun evlat acisiyla sinamasin insallah.Ve insallah bebeklerimizi saglikli bir sekilde kucaklarimiza alir buyutebiliriz sorunsuz,sağlıkla
Canım doktoruna sorar mısın kan pıhtılaşması olmadan kan sulandirici iğne ve coraspin kullanmak bebeğin gelişimini etkiler mi yani bebeğe giden kan incelince bu bebeğin boyunu kilosunu etkiler miBugün gideceğim canım:))
Ayy günlük tutmayı ben de istiyorum ama ne yazacağımı bilemiyorum. Misal (son adet tarihime göre 8 haftalık oldun diye doktora gittim ama doktor 5 haftalık geç döllenme olabilir dedi) falan gibi mi yazıcam
bana doktorum iğneyi ilk verdiğinde bebeği canlandırıcak bu iğne demişti.bu perşembe akşam gidicem sorarım doktoruma ama gelişimini olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum öyle olsa doktorlar neden uzun süreli kullandırsın?eğer olumsuz bir şey olsaydı bu zaman kadar herhalde bir patlak verirdi çok şükür korkacağım bir şey olmadı bugüne kadar bir damla kan bile gelmedi kan sulandırıcı iğneyi kullanmama rağmen.hemde bebeğimi her gittiğimde kanlı canlı görüyorum çok şükür.hamilelikte kan pıhtılaşma oranı çok yüksek oluyormuş ve doğumdan sonra bile biz annelerin kanaması çok olacağı için olumsuz etkilemesin diye hamilelikte kullanımı uygun görülebiliyormuş.sağlık kabinindeki hemşire ilk gittiğim zaman o söylemişti kendiside hamileyken doğurana kadar kullanmış.maşallah sapasağlam bıcır bıcır kızı var allah sağlıklı ömür nasip etsin.bizim evlatlarımızıda sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin.doktoruma sorduğumda yazarım burdan.Canım Allah yardımcımız olsun benimde 1 gun arayla. Benim merak ettiğim kan pıhtılaşması testi olmadan iğne ve coraspin kullanmak bebeğin gelişimini etkiler mi? Bunu sorabilir misin doktoruna.
benim daha hiç yok fotoğrafım ya açayım göbeğimi de çekeyim hemenO defteri bir gece bende dusundum :) ama sonra fazlaca ince dusunup simdi zaman var yazicam ya ikinci cocugunda zaman bulamazda yazamazsam gibi dusuncelerle evlat ayrimi.yapmamak icin vazgectimfazla detayci dusundum ama :))
Fotograf olayinida 9. Haftada cekmistim oyle cok.ozenli degil ama elim karnimda falan iste :) birde haftasonu dogum gunumdu pastayla yine ayni.pozlari verdim bu kadarbirde forolarda da belli benim gobek onden gidiyor ya :/ 1 kilo aldim ama sanki cok daha cokmus gibi gobek :)
Sorucam canım:)sana haber veririmCanım doktoruna sorar mısın kan pıhtılaşması olmadan kan sulandirici iğne ve coraspin kullanmak bebeğin gelişimini etkiler mi yani bebeğe giden kan incelince bu bebeğin boyunu kilosunu etkiler mi
bir de deftere fotoları yapıştırırsak çok güzel olur benceAaaa defter iyi fikirmiş kızlarr :)cheesecake30
Çok sevinirim cnm. Bunu merak etmemin nedeni bir arkadaş şunu yazmış kan pıhtılaşması konusunda şunu yazmış.bana doktorum iğneyi ilk verdiğinde bebeği canlandırıcak bu iğne demişti.bu perşembe akşam gidicem sorarım doktoruma ama gelişimini olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum öyle olsa doktorlar neden uzun süreli kullandırsın?eğer olumsuz bir şey olsaydı bu zaman kadar herhalde bir patlak verirdi çok şükür korkacağım bir şey olmadı bugüne kadar bir damla kan bile gelmedi kan sulandırıcı iğneyi kullanmama rağmen.hemde bebeğimi her gittiğimde kanlı canlı görüyorum çok şükür.hamilelikte kan pıhtılaşma oranı çok yüksek oluyormuş ve doğumdan sonra bile biz annelerin kanaması çok olacağı için olumsuz etkilemesin diye hamilelikte kullanımı uygun görülebiliyormuş.sağlık kabinindeki hemşire ilk gittiğim zaman o söylemişti kendiside hamileyken doğurana kadar kullanmış.maşallah sapasağlam bıcır bıcır kızı var allah sağlıklı ömür nasip etsin.bizim evlatlarımızıda sağlıkla dünyaya gelmelerini nasip etsin.doktoruma sorduğumda yazarım burdan.
Valla ben de öyle yazardım dediğin iyi oldu :))))İlahi
O defteri çocuğuna vereceksin ileride,ona göre yaz bence
Çok teşekkürler cnm çok sevinirim. Allah razı olsun.Sorucam canım:)sana haber veririm
Ben bikaç çekmiştim hafta hafta sonra kanamaydı filan çekemedim tabi. Bu haftadan itibaren inşallah yine devam etcembir de deftere fotoları yapıştırırsak çok güzel olur bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?