- 9 Haziran 2014
- 653
- 720
- 73
Nasil birsey hic duymadimKızlar ben en çokta gebelik zehirlenmesinden korkuyorum su aralar etrafımda çok duyuyorum bu zehirlenmenin belirtisi olmuyor sinsice ilerliyor Son aylarda inşallah kimse yaşamaz
kızlar günaydın.. 2 gündür canım sıkkın bu yaşananlara.. yani aynı gün 3 4 tane olumsuz haber duymak beni çok üzdü.. çok da girmedim buraya.. ama size bi söz vermiştim diyetisyene gidicem liste falan verirse sizinle paylaşcıam demiştim o sebeple girdim.
listeyi eklemeye çalışıyorum inş beceririm.
Merhaba inşallah bir şey yoktur ben çok araştırdım bu hareket olayını 22 haftadan sonra böyle hareketler kesilirse endişe edin diyorlar senin haftalarda zaten çok az kıpırdanma oluyor bence içini ferah tut başkaları karnın yok falan demiş ya aldırma kimseye he de geç bende zayıfım karnım benimde çok çıkmadı ki 20.haftaya giriyorum endişelenme canım bebişinde endişelenir sonraHanımlar merhaba, 17. haftama girdim Allahın izniyle ama iki gündür bebeğimin hareketleri kesildi. Geçtiğimiz hafta kuş gibi veya balık gibi hareket ediyordu. Özellikle işyerinden servisle dönerken serviste pıt pıt vuruyordu trafikten rahatsız olmuş gibi.
Cumartesi çok aşırı hareket etti, daha minicik bebek ama aşırı hareket ediyor nasıl iş demiştim. Sürekli çırpınıyordu sanki (gaz olmadığına eminim bambaşka bir hareket bu), ctsiden sonra hareketleri bıçak gibi kesildi.
Bugün benden daha küçük hamileliği olan bir arkadaşla karşılaştık, hani senin bebeğin nerde karnın yok dedi, çok üzüldüm, acaba birşey mi olduKarnım da pek büyümedi, zayıfım normalde aslında ama hareket kesilince çok endişelendim.
Yarın rendevum var, dualarınızı bekliyorum..
Merhaba inşallah bir şey yoktur ben çok araştırdım bu hareket olayını 22 haftadan sonra böyle hareketler kesilirse endişe edin diyorlar senin haftalarda zaten çok az kıpırdanma oluyor bence içini ferah tut başkaları karnın yok falan demiş ya aldırma kimseye he de geç bende zayıfım karnım benimde çok çıkmadı ki 20.haftaya giriyorum endişelenme canım bebişinde endişelenir sonra
endişe edecek birşey yoktur kendini sıkıntıya sokupta bebeğide strese sokma. zamanlarımız aynı seninle ben daha hareket hissedemedim 1-2 kere göz seğirmesi gibi pıt pıt yaptı ama onlarda gaz mı bilemedim. Gaz hareketi değil demişsin gerçi ama çok karıştırılabiliyormuş ilk hamileliklerde birde rahim kasılmaları falan da oluyor. Göbek konusunu da takma bence karın iç hacmin genişse normal çıkmaması benden 1 ay önde arkadaşım var göbeği hiç yok benim ki aldı başını gidiyor 9 ayda varil gibi yuvarlıcaklar herhalde beni :)Hanımlar merhaba, 17. haftama girdim Allahın izniyle ama iki gündür bebeğimin hareketleri kesildi. Geçtiğimiz hafta kuş gibi veya balık gibi hareket ediyordu. Özellikle işyerinden servisle dönerken serviste pıt pıt vuruyordu trafikten rahatsız olmuş gibi.
Cumartesi çok aşırı hareket etti, daha minicik bebek ama aşırı hareket ediyor nasıl iş demiştim. Sürekli çırpınıyordu sanki (gaz olmadığına eminim bambaşka bir hareket bu), ctsiden sonra hareketleri bıçak gibi kesildi.
Bugün benden daha küçük hamileliği olan bir arkadaşla karşılaştık, hani senin bebeğin nerde karnın yok dedi, çok üzüldüm, acaba birşey mi olduKarnım da pek büyümedi, zayıfım normalde aslında ama hareket kesilince çok endişelendim.
bilmiyorum ki cnm ben de gece sadece meyve yiyorum zaten..Neden gece beslenmesi var ben ilkinde de bunda da akşam yemeğinden sonra belki cay yanına atıştırmalık, biraz da meyve yiyorum her zaman ki rutin aslında. Hamile olsam da olmasam da aynı Tempo da gidiyorum bence gece yemek rahatsızlık verir
endişe edecek birşey yoktur kendini sıkıntıya sokupta bebeğide strese sokma. zamanlarımız aynı seninle ben daha hareket hissedemedim 1-2 kere göz seğirmesi gibi pıt pıt yaptı ama onlarda gaz mı bilemedim. Gaz hareketi değil demişsin gerçi ama çok karıştırılabiliyormuş ilk hamileliklerde birde rahim kasılmaları falan da oluyor. Göbek konusunu da takma bence karın iç hacmin genişse normal çıkmaması benden 1 ay önde arkadaşım var göbeği hiç yok benim ki aldı başını gidiyor 9 ayda varil gibi yuvarlıcaklar herhalde beni :)
Hanımlar merhaba, 17. haftama girdim Allahın izniyle ama iki gündür bebeğimin hareketleri kesildi. Geçtiğimiz hafta kuş gibi veya balık gibi hareket ediyordu. Özellikle işyerinden servisle dönerken serviste pıt pıt vuruyordu trafikten rahatsız olmuş gibi.
kesinkes erkek aslında ultrasonu yüklesem sizde anlarsınız :)Fairy-tale cinsiyet öğrenebildin mi canım?
Bebeğin organlarında , örneğin kalp , mide , omurga vb çeşitli anomaliler varmış. 2'li test temiz olduğu için kromozomla alakalı olup olmadığı ancak otopsi sonrası çıkabilir dedi doktorlar. Bu anomalikler kalp örneğin işlevini yapamadığı için tam gelişim sağlanamıyormuş. Kesin isim konulamadı, yasal süreç 24-25 haftaya kadar gebelik sonlanabiliyormuş ancak daha büyüdüğü için bebek düşük işlemi zorlaşıyormuş ve psikolojik olarak da daha yıpratıcı oluyor haliyle. Organ gelişimi tam olmadığı için bebek doğsada yaşayamıyormuş %95i.
Ne gelirse Allahtan, bize dua edin.
Ya canım nasıl olduğunu bilmiyorum ama erken fark edilirse sıkıntı olmuyor ama farkedilmezse kalp,böbrek vb. Organlarda tahribe ve eğer iyice ilerlerse hem annenin hem bebeğin ölümüne neden oluyor hiç belirtisi olmuyor tek kan ve idrarla tahlil sonucu biliniyor diye biliyorumNasil birsey hic duymadim
Benim etrafımda bunu yaşayanların hiç bir belirtisi yoktu hatta arkadaşımın biri şuan hastanede ve kalbinde özellikle tahrip oluşmuş allahım korusun sen iyi sikintisiz atlatmissinMerhaba kizlar,uzun zamandir banliydim giremedim.Çoğunuz cinsiyetleri ogrendiniz sanirim,gozunuz aydin:) Benim bir kizim daha olacak insaAllah :) Geçmişi okuyamadim,herkes güzel hayirli haberler alsin insaAllah.
T tugbavebebik ben ikizlerimde preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi nedeniyle erken doğum yapmak zorunda kaldım.Çokta sinsi bir hastalık değil,belirtilerle kendini belli ediyor.Benim doktorum olacagini anlayip ciğer gelistiricilerimizi felan yaptirmisti.Onun basarili müdahaleleri sonucunda tabii Allah'in izniyle kizlarima saglikla kavustum.Yorulmayacaksin bol bol dinleneceksin beslenmene dikkat edeceksin.Ben maalesef 30. haftamda ev tasimistim.Asiri ödem oldu ve iki haftada 11 kilo aldim ödem yüzünden,karnimda bebeklerim bile görünmüyordu ultrason da.Sonra tansiyonum yükselmeye başladı ve ilaçla bile düşmedi.En son 17 tansiyonla doğuma alindim.İnsaAllah bu gebeligimde yaşaman diye dua ediyorum.Hiçbirimiz yasamayiz insaAllah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?