aynen bende annemde pek narin olmasını istemiyoruz, pasaklı olmak lazım biraz çocuğun direncide artar. çok örneğini gördüm evi aşırı süpürmekten çocukları astım olan yakın bi arkadaşımız vardı doktor bayaa reçete yazmıştı evi temizleme toza alışsın çocuklar diye.
Evet yaa mesela 7/24 çorapla gezdirmemek gerek özellikle emeklediği zaman ayaklarının çıplak olarak yerle teması çok önemliymiş bebekler bağışıklık sistemini en çok ayaktan alıyormuş konu ile ilgili bir uzmandan duymuştum , yatarken çocuklarınızı çorapla yatırmayın diyordu. Benim annemin çorap takıntısı yoktu yani öğle ilgisizlikten değildi evdeyken rahat bırakırdı hatta hava çok soğuk değilse giydirmez di 5 kardeşiz hala doğru dürüst soğuk aldığımız bilmeyiz bir tanıdık vardı o da çorap çorap üstüne terlikle gezdirirdi çocuklarını yaz kış grip olurlardı uzun lafın kısası rahat olmak gerekiyor bebekken bizim kontrolümüzde tanışsın mikroplarla bebitolar :)

2 oğlunun da maşallahı var, hırka Çorap nadiren giyerler maşallah hasta olduklarını görmedim