• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
cnm ben baby&me nin erkek bebek tanışma paketini almıştım ebebekte indirimliydi (69.90 tl) 2 ay kadar önce almıştım içinde tüm deterjan leke çıkarıcı ürünleri vardı yorumları da güzeldi ayrıca ilk zamanlar için ıslak pamuk mendilleri de vardı, ileriki aylarda unibaby ıslak mendile geçeceğim.

tüm şampuan, duş jeli,bebek sabunu,süt, yağ, nemlendirici gibi kozmetik ürünleri almanyadaki akrabalarıma söyledim orda bi ürün 3 euro ztn onlar da hediye getirecek bir şeyler arıyorlardı bundan sonra her yıl bübchene bağlarız

bebek tırnak bakım seti bebedor 13,99 tl ebebek

pişik kremi olarak bepanthol alacağım ama sudokrem de aldım ben bulunsun diye 250 mg 35.70 tl, iyileştirici özelliği çok yüksekmiş (devitrin.com)

medifine temassız ateşölçer 64,90 tl (minico.com)
WMA235 dijital bebek telsizi 104.90 (ebebek)
lansinoh göğüs ucu kremi 24,90 (n11)

saç fırçası ve tarağı chicco düşünüyorum ben, ebebekte pahalı biraz eminönünde 25 tlydi, n11de pembesi 18 tl, o yüzden en son indirim yakalayamazsam eminönünden alırım diyorum

bebek bezi prima premium care 1 paket alacağım sadece, yenidoğan mı 1 numara mı artık kilosuna göre de pakete bakmak lazım emin değilim cnm
sağol cnm faydalı oldu yazdkların. canım prima 1 yenidoğan içinmiş sanırım, 0 numarası erken doğan bebekler içnmiş. o yüzden herşey yolunda gidip normal zamanında gelirlerse 1 kullanılır heralde, 4 paket felan 1 numara almalıyız bence

beni çatı muaynesi doğum falan değilde bu tantanalar yorucaaakkkk. ikiside aynı kafada annemlerin. eşimse dr ne derse onu yaparız kafasında. ama çocuk şu kadar giyindi diye doktoru her dakika arayamıycağımız için naneyi yedim ben. artık ben açarım üstünü onlar örterler tahminen. alırım kuzumu koynuma yatarım artık ne halleri varsa görsün onlarda :)
evet çyle bi atmosfer oluştururlarsa bebeği alıp odamıza kaçalım bence de :D:D:D

Günaydın kızlar dun bahsetmiştim ağrım var diye ankaraya dönünce gece acile geldik ağrım sabahkine oran azalmis olsada ne olur ne olmaz diye burda ki arkadaşların başına gelenleride okuyunca nstye bağlandim ve sancım çıktı maalesef doktorum gondermedi eve ciğer gelistirici iğne vurdular birde sancı giderici erken doğum riski varmış doktorumu bekliyorum bakalım sonuc ne olacak ins. 32. Hafta çalışır raporu alabilirim alamazsamda ne yapalim paşam sağolsun
Canim gecmis olsun yaaa. Of bir anda ne oldu bize boyle hicbiseyimiz yoktu grup olarak. Allah bol şifalar versin sana yapilan mudahalleer bana da yapildu simdi agrim yok cok sukur icini ferah tut hersey guzel olacak insallah.

kızlar iyi haftalar benim oğlan baya hareketli
bu ara karnıma ağrı giriyo bazen ama sancı mı hiç anlamıyorum ben ya
normal ağrı gibi
ikincide daha tecrübeli olucam inşallah :KK49:

aynen canım. bi düzen yok. dr ihtiyaç duyduğu zaman her türlü kontrol edebiliyo. ben sordum benim dr 32den sonra 2 haftada 1e indiriyo kontrolleri 35tede nst başlıyomuş. yanlış hatırlamıyosam 36dan sonrada her hafta kontrole çağırıyo doğuma kadar. eğer mümkünse ve bir aksilik görmezse çatı muaynesini son ana kadar yapmasın istiycem. sezeryanda olsa doğum sancıları başladığı zaman gitmek istiyorum hastaneye

valla bu karar zor bir karar.
ben de ilk doğumumda düşündüm, sancılar başlayınca mı gitsem şeklinde.
gerçi ben normal doğumu denemeyi de düşündüm.
doktorum kararı bana bıraktı, istersen gel bir gün sancını da çek, her durumda o bebek normal yoldan doğmayacak dedi :)

ben de baya düşündüm.
Türkiye burası, acil sezeryana alınmak mı, yoksa planlı herkesin dinlenip geldiği sabah saatinde sezeryana alınmak mı,
kendimce planlı sezeryana karar verdim, yine de 39. hafta bittikten sonra oldum sezeryan ameliyatını.
sabah herkes güler yüzlü karşıladı, çok kolay bir ameliyat oldu.

her şey gönlünce olur umarım canım.

Yasinin Prensesi Yasinin Prensesi aynen cnm benim oğlan da acayip hareketli çılgınlar gibi hiç durmuyor, o dönüp durdukça karnım ağrıyor bazen, belim zaten sızlıyor geceleri sağa sola yastıkla bile yatamıyorum acayip tekmeliyor ve ağrı oluyor ,mecbur sırt üstü yatmaktan belim ağrımış artık, bu gece ayrı bi sıcaktı bizim için eşim gece uyandırdı su iç diye dilim damağım nasıl kurumuş anlatamam ve gecenin o vakti oğlan karnımda tepikleyip duruordu, sabahları sanki bütün gece mekik çekmişim gibi karnımda sızıyla kalkıyorum, çok şiddetli bi ağrım yok ama hangi ağrı acil ve önemli ben de kestiremiyorum

sağol cnm faydalı oldu yazdkların. canım prima 1 yenidoğan içinmiş sanırım, 0 numarası erken doğan bebekler içnmiş. o yüzden herşey yolunda gidip normal zamanında gelirlerse 1 kullanılır heralde, 4 paket felan 1 numara almalıyız bence
4 paket 1 numara cok cnm bence cunku cokcabuk 2 numaraya hatta 3e geçiyorlar o yuzden en kucugu ne kadar az alirsak o kadar kar diye dusunuyorum

Hanımlar bir gece hastanede yattıktan sonra eve yeni geldik. Son gunlerde birkac kisinin daha kasık sertlesmesi yasadıgını okudum. Once bebegimin hareketleri sanarken periyodik olarak sertlesip yumusadıgını hissedince oyle olmadıgını anladım. 2 dkda bir sertlesip yumusamaya basladı. Hemen gece acile gittik(capa univ. Hastanesi acili) nstye baglandım ve 50 siddetinde sancılar cıktı. Ertesi gun gecmedigini gorunce telaslandılar, erken dogum riski var diyerek yatıs yaptılar. Yogun bakımda 4 serum, hap, fitil ve bebek icin ciger gelistirici igne yaptılar. Kasılmaları durdurdular. Simdi taburcu oldum yatacagım evde 10 gun rapor verdi prof. doktorum. Atlattık sukur. Kasılmalarınız cok ve periyodikse lutfen ihmal etmeyin. Ben hic agrı hissetmedim ama nstde yuksek sancı cıkınca doktorlar agrı hissetmeyisime sasırdı. Agrı olmasa da doktora gorunmekte fayda var.

çok geçmiş olsun canım, karşı komşumunda 2.doğumu olucak bizden ileride o bu ay sonuna doğru bekliyo doğumu. ama 30.haftasında akşam sancısı tutuyo acile gidiyo nst de hafif sancı çıkıyo ertesi gün doktoruna gitmiş doktor bebek için ciğer iğnesi yapmış, arkadaşımada ilaç vermiş doğumu durdursun diye şimdi iyi çok şükür riski atlatmış görünüyo en azından

Canim gecmiş olsun yaa. Benim mesela biraz once gobegimin solu baya baya şişti. Karnima bakildiginda sol tarafin cook sistigini rahat gorebiliyorum. Ve semsert oldu. Seninki nasil biseydi. Mesela benimki 10 saniye falan suruyor sonra bebek ya yer degistiriyor ya da tekme atiyor. vucudunu iyice karnima dayiyor bu yuzden boyle semsert oluyor diye dusunmustum ben. Yarin sabah kontrolum vvar. Kesin soracagim doktora

benimkide tam göbek deliğimin oraya dayayı kendini bazen ama az sürmüyo sertleşme bende. 10-15dk sürebiliyo. biraz bastırarak okşuyorum falan sonra rahatlayabiliyo. ama bana ya bebek yada karnımın büyüme gerginliği gibi geliyo. cumartesi doktora gidince sorucam zaten aklımda çünkü bazen çok canım acıyo. yorulduğumda falanda sertleşiyo dinlenmeden geçmiyo

hem yaş olarak ondan büyüğüm
hem birebir doğumundan universitesine kadar büyütüğüm yiğenlerimin sayısı onun bir kızından çok daha fazla.

Kaybettiği bebeğin acısının arkasına sığınıp kendini savunmaya çalışıyor,bende yakın zamanda kaybettim,ama iyi olanlara kin beslemek yerine kabullenip önüme bakmayı tercih ettim.Kaldıki zaten allah bağışlasın bir yavrusu var,daha güçlü olması gerekir.

Annelerimizde anlatıyor,ben de gördüm o günleri,eskiden tam kundak yapılırdı vs şimdi yanlış olduğu ortada.
Bugun 20 yaşında ki bir genç anneden yeni yeni şeyler öğreniyorum.Kendimi hiçbirşey bilmiyor kabul ediyor,araştırıyorum,danışıyorum,sizlerle paylaşıyorum.
Geçen sene bildiğimiz doğrunun yanlış olduğunu öğreniyoruz.

Maddi durumun iyi veya kötü olması çocuğuna karşı hassas olmayacağın anlamına gelmez,herkes kendi koşulunda en iyisini yapmaya çalışır.Biranda zenginken durumun kötüde gidebilir,bunlar olağan şeyler.Ne zengini, ne fakiri eleştirmek veya çekememek kimsenin haddi değil.

Ama kompleks elde olmayan çok kötü haset bir duygu,sende olmayana karşı duyulan kin, intikam ,hıncını alma cabası,Bir hastalık.
Bu kişide gruptan atıldıktan sonra yeni bir nickle başka bir yerde yeni başlangıç yapmak yerine kin nefretle surekli bu forum başlığı altına girip bu şekilde kışkırtmaya çalışmasıda bu hastalığın belirtisi.Ki eminim şuan okuyor ve tekrar başka bir nick ile burda huzuru bozmaya çalışmak için girecek,hastalık bu elinde değil,gelecek ,
içinde ki nefret kin sönmez,mutlaka gelip huzuru bozucam diyecek.
Ben kendisine iyi niyetimle allahdan şifa diliyorum.Bela beddua okumayalım unutmayın beddua döner söyleyeni bulur.

Psk eğitim almış olduğunu söyledi eğer aldıysada temel olarak bilmesi gerekir ki psk eğitimi alanlarda psk sorun olmaz diye birşey yok.

Burda bir sürü forum başlığı var içeriğini üyeleri belirler,boş havadan sudan da konuşabilir,bilimsel konuşmalarda olabilir.Amaç beraber bir şekilde bu dönemi güzel huzurlu geçirmek, paylaşımda bulunmak.

Bundan önce bundan sonrasında da burda bilmenizi isterim,yazım olarak bazen kendimizi yanlış ifade edebiliriz,ben böyle bir durumda saldırmak yerine forumun huzurnu korumak adına cevap vermemeyi tercih ediyorum.Ki uzun zamandır yazışdıklarımı az çok tanıyorum, yanlış anlaşılma durumunda güzellikle haledeceğimize inananıyorum.
şurada 2-3 ay bir süreyi beraber güzel paylaşımlarla,güzel geçirelim inşallah.
Yeni üye olup bu şekilde tavır yapan oldugunu gördüğümüzde lütfen kimse cvp vermesin.Konu kapansın o kişide çekip gitsin.Biz normal sohbetlerimize devam edelim.

Artık bu kişinin mevzusunuda kapatalım,normal düzenimize devam edelim.Yeterince gereksiz meşgul etti.
Tatlım neler olmus buralardaa :KK57: hepsini okuyamadım aMa dengesizun biriyle ugrasmissiniz anladigim kDariyla geçmiş olsun hepinize

valla bu karar zor bir karar.
ben de ilk doğumumda düşündüm, sancılar başlayınca mı gitsem şeklinde.
gerçi ben normal doğumu denemeyi de düşündüm.
doktorum kararı bana bıraktı, istersen gel bir gün sancını da çek, her durumda o bebek normal yoldan doğmayacak dedi :)

ben de baya düşündüm.
Türkiye burası, acil sezeryana alınmak mı, yoksa planlı herkesin dinlenip geldiği sabah saatinde sezeryana alınmak mı,
kendimce planlı sezeryana karar verdim, yine de 39. hafta bittikten sonra oldum sezeryan ameliyatını.
sabah herkes güler yüzlü karşıladı, çok kolay bir ameliyat oldu.

her şey gönlünce olur umarım canım.

eğer derseki her şekilde sezeryan olucak o zaman tarihi belirler beklerim riske atmam zaten canım. bende şimdilik normal gibi görünüyo herşey ama daha erken tabii bişi demek için. en son 3 hafta önce gittiğimizde yan yatıyodu kızım keyfi yerindeydi. bu cumartesi gidince bakıcaz dönmüşmü napıyo diye ama dönüp duruyo anlıyorum döndüğünü falan zaten

kızlar herkese selam. haftasonu evde boya işi vardı bitti çok şükür, banada hiç kokmadı rahatsız olmadım yani. zaten her taraf açıktı havalandı ev güzelce. bu aralar kızım sağlam tekmeler atıyo beni yerimde sallıyo resmen. bu cumartesi kontrolümüz var heyecanla bekliyorum kuzumu görmeyi. haftaya pazarda tatile gidicez inşallah dönünce odasını alıp kurucaz, sonra eşyaları yıkanıp ütülenicek derken eylülün ortası olucak. sabırsızlanıyorum ama içimdeki kıpırtılarda gitsin istemiyorum

bu arada eşim artık göbeğimi büyük keyifle izliyo. önceden pek anlayamıyodu hissedemiyodu. şimdi güçlü tekmeler olduğu için elini koyunca yine yok bişi derken kız bi tekmeledi adam bastı kahkahayı. karnıma dokunmaktansa izlemeyi tercih ediyo, kız tekme attıkça o gülüyo aa vurdu yine diye. dün uyuya kalmışım bi açtım gözümü kız vuruyo o da izleyip gülüyo. hem komik geldi hemde gözlerim doldu onun bu hallerine :)

eğer derseki her şekilde sezeryan olucak o zaman tarihi belirler beklerim riske atmam zaten canım. bende şimdilik normal gibi görünüyo herşey ama daha erken tabii bişi demek için. en son 3 hafta önce gittiğimizde yan yatıyodu kızım keyfi yerindeydi. bu cumartesi gidince bakıcaz dönmüşmü napıyo diye ama dönüp duruyo anlıyorum döndüğünü falan zaten
aynen cnm benimki de dönmelere devam :) hıçkırığı da bi sağımda hissediyorum mesela, akşam solumdan hissediyorum. hıçkırığını hissettiğimiz yerde kafası varsa sürekli dönüyo pozisyon almadı demektir :) bu kızlar yaramaz biraz :)

aynen yaa bazen oturduğum yerde sallanıyorum resmen biri dürtüklemiş gibi ama içerden kızım vuruyo :)
aynen beni de fena sallıyo
en çok merak ettiğim bazen bildiğin titretiyo karnımı onu nasıl başarıyo paşam çok gülüyorum
bazen öyle bir vuruyo ki eşime denk gelirse adam uhh diyo napıyon sen annene :KK70:

Yasinin Prensesi Yasinin Prensesi aynen cnm benim oğlan da acayip hareketli çılgınlar gibi hiç durmuyor, o dönüp durdukça karnım ağrıyor bazen, belim zaten sızlıyor geceleri sağa sola yastıkla bile yatamıyorum acayip tekmeliyor ve ağrı oluyor ,mecbur sırt üstü yatmaktan belim ağrımış artık, bu gece ayrı bi sıcaktı bizim için eşim gece uyandırdı su iç diye dilim damağım nasıl kurumuş anlatamam ve gecenin o vakti oğlan karnımda tepikleyip duruordu, sabahları sanki bütün gece mekik çekmişim gibi karnımda sızıyla kalkıyorum, çok şiddetli bi ağrım yok ama hangi ağrı acil ve önemli ben de kestiremiyorum

aynen bizimkide öyle vuruyorki diyorum ben uyurken uyu oğlum ben uyanıkken uyan doğuncada öyle yap :KK70:
benimde gece uykularım çok tuhaf bi kalkıp su içiyorum 1 buçuk lt şişe yanımda
pervane sabaha kadar ayak ucumda ama yine de habire kalkıyorum oğlanda vuruyo
bu akşam progestan içmiştim o beni çok güzel uyutuyo öyle uyumuşum biraz şükürler olsun ki
her akşam içicem nerdeyse o derece ama içilmez tabi :KK49:

canim Allah omrunu verirse insallah bu seferki kiz. yani doktor oyle dedi. hayirlisi tabii ki, kiz erkek farketmez. Allah sag salim, hayirli evlat olarak buyutmeyi nasip etsin insallah.
aminnnn masallah tabi farketmez saglikli hsyirli olsunda

Günaydın kızlar dun bahsetmiştim ağrım var diye ankaraya dönünce gece acile geldik ağrım sabahkine oran azalmis olsada ne olur ne olmaz diye burda ki arkadaşların başına gelenleride okuyunca nstye bağlandim ve sancım çıktı maalesef doktorum gondermedi eve ciğer gelistirici iğne vurdular birde sancı giderici erken doğum riski varmış doktorumu bekliyorum bakalım sonuc ne olacak ins. 32. Hafta çalışır raporu alabilirim alamazsamda ne yapalim paşam sağolsun

Canim gecmis olsun. Insallah atlatirsin kisa zamanda.

Back
X