Ben de bebise almaktan kendimi gormuyorum benim karnım ve kalçam var annem alıyor bana da bebek sağlıklı dogsun kilo hiç önemli değil diyorum teyzemler bana o yüzden kızıyor hele geçen gün yan komşu beni sınır ettiWuhuuuu, 100 beden miinşallah bol süt olsun da , anne sütüyle tosuncuk olsunlar ben geçen sene hep bol salaş tişörtler almıştım,yazın rahat oluyor diye, hamilelikte neredeyse hiç yeni üst almadım kendime, 3 tane hamile pantolonu aldım sanırım sadece, bebeğe çok alışveriş yapınca, kendi bedenim de değişiyor haliyle, geçici süre kullanacağım şeylere para harcamayayım dedim ama sanırım uygun bir iki sütyen alma vakti gelmiş son ayları ben de merak ediyorum, birden toparlak mı oluyoruz, ben şimdiye kadar 7 kg aldım ama sanırım homojen dağıldı, öyle afaki toplu hissetmiyorum kendimi, "hamilelikte olacak bu kadar, bebek sağlıklı olsun da" modundayım hala, ki zaten bana göre 5-7 kg fazla kiloyla hamile kalmıştım, son 3 ayda birden top gibi olmayız inşallah. yoksa göğüs dolgunluğu filan dert değil.
bana da saglik ocagi verdi ama ben kullanmak istemedim öyle aklima geldikce arada 5 damla aliyorum...ama cok.düzenli degil...Ben hamileliğimi ilk öğrendiğimde(4,5 -5 haftalıkken) d vitaminime bakıldı, depo sıfıra yakın çıkınca devit 3 oral damla başlandı, şimdiye kadar da her gün 5-6 damla olarak içiyorum, son testlerimde depo durumu iyiydi artık, ama hala devam ediyorum,doktorum doğumdan sonra da devam edeceğiz dedi, bu konuda 2 farklı görüş var, daha önce de konuşulmuştu, sağlık bakanlığınıın son açıklamasına göre kullanılması zorunluymuş, sağlık ocağındaki ebe de, kadın doğum doktorum da kullanacağız dediği için kullanıyorum ben.
Hahaha şebek ya ne sevimli çıkmış:)) Gözünüz aydın. :)Merhabalar bizde dun detaylimizi olduk sukur herseyimiz guzel.. 409gr olmusuz kasik agrimin sebebi ayaklari asagdaymis idrar torbasina dogru tepikliyomus o yuzden agri hissediyomusum :) gulerkende poz verdi kizcem
Slm arkadaşlrHahaha şebek ya ne sevimli çıkmış:)) Gözünüz aydın. :)
toplamda 8 kilo aldım bakalım sonlara doğru nasıl olcakBebisin iri olacak canım normali 700 gram olması gerek benim arkadaşım ebe onla surekli konusuyoruz o bana söylüyor genellikle.
canım naptın nasıl geçti detaylı ?Masallah masallah ben yarın detaylıysa gireceğim bakalım
Slm arkadaşlr
ben hep takip ediyordum ama yeni üye oldum bizim detaylı bu ayın 11de olduk ve kafasında kist var dedi ama genelde geciyor dedi doktorumuz bir ay sonra tekrar detaylıya gel dedi bu durumu yaşayan varmı
Canım öncelikle sakin olmalısın. Bebekler günün her anında hareketli olmazlar. Bazen benim de gün içinde hiç hareket duymayıp ertesi sabaha hissettiğim zamanlar oldu. Bunun sebebi de şu; dışarda gün içinde hareket halinde olduğun için bebekler sallanıyor ve bu da beşik etkisi gösterip onları sakinleştiriyor. Onun içindir ki hareketler en çok akşam uzandığımızda veya gece uyurkem hissedilir. Hatta doğumların çoğu gece olur farkındaysan. Bu da gün içinde çoğu bebeğin sakin olup gece aktif hale gelmesinden dolayıymış. Akıntı konusunu da doktorun açıklamış zaten sana. İçini ferah tut, sen strese girdikçe kızlarını da kasarsın canım.Şimdi bana bi bakarmısınız birşey yapmam lazım n eolur yardım edın ..
en son cuma doktora gıttım kı doktor hersey guzel biri 520 diğer 490 gr olmus hareketle rıyı su ıyı rahım agzı ıyı dedi.. Ben endişelerimi dile getirdim sen elınden gelenı yapıyorsun daha olucagın onune gecemezsın .. bıraz rahat ol dedi.. Çamasırım arada ıslak dedim ,, eger sıvı sızsa kesende sıvın bukadar ıyı olmaz dı dedi... Velhasıl benım derdım su cuma gıttım doktora bebeıslerım ıyıydıya o 2 gun benden ıyısı yok ohh bı keyıf hatta yavastan hazırlık yapıyım dedım ramazanda yapamam die.. ama bugun mesela 2 gun gectıya bugun bıraz dısradaydım falan bebeıslerımı hıc hıssetmedım zaten pıtırdı gıbı hısseıdyorum ( doktor kut kut tekmeyı 27. haftada duyarsın kılon var dedı ) hıssetmedım ya içim içimi yiyor. bişemi oldu olucak mı .. olduda haberım yok mu(( eşim hıc oturmadın bugun hareket edrken nasıl hıısedıceksın dıo. yarın mobılya sıparısı verıcektı. doktotrra gıdıp yın ekalp atısını dınlıyımde öyle versın ıstıyorum bırsey olursa vs dıe .. bu dusunce yedı benıı
kızlarım benı üzmesin Rabbim sevıncımı bu kez daım etsın ınsallah
Çok geçmiş olsun. Umarım güzel haberlerle gelirsin. Bol bol moral depola tatilde. Detayları bekliyoruz. :)Selam herkese,
Birsuru mesaj alintilamistim ara ara okudukca ama sabit bir yerde kalmadigimiz icin hepsi yok olmus. Kisaca biz iyiyiz :))
Cumadan beri italyadaydik. Verona ve garda golu civarinda guzel bir tatil yaptik. Bugun avusturyadayiz yarin da almanyaya gecip cuma donuyoruz insallah :)
Bizim ufakliginda hareketleri azaldi. Sanirim yerleri daraliyor artik. Donuste yeniden doktora gitmemiz gerekiyor. Oncesinde yazmamistim ama bizim damar direncleri malesef kotuye gidiyor. Bebegin gelisimini etkilemeye baslamisti tatile cikmadan. Donuse yeniden kontrol var. dua edin cok cok akliniza geldikce. Opuyoruz hepinizi
Merhabalar bizde dun detaylimizi olduk sukur herseyimiz guzel.. 409gr olmusuz kasik agrimin sebebi ayaklari asagdaymis idrar torbasina dogru tepikliyomus o yuzden agri hissediyomusum :) gulerkende poz verdi kizcem
Selam herkese,
Birsuru mesaj alintilamistim ara ara okudukca ama sabit bir yerde kalmadigimiz icin hepsi yok olmus. Kisaca biz iyiyiz :))
Cumadan beri italyadaydik. Verona ve garda golu civarinda guzel bir tatil yaptik. Bugun avusturyadayiz yarin da almanyaya gecip cuma donuyoruz insallah :)
Bizim ufakliginda hareketleri azaldi. Sanirim yerleri daraliyor artik. Donuste yeniden doktora gitmemiz gerekiyor. Oncesinde yazmamistim ama bizim damar direncleri malesef kotuye gidiyor. Bebegin gelisimini etkilemeye baslamisti tatile cikmadan. Donuse yeniden kontrol var. dua edin cok cok akliniza geldikce. Opuyoruz hepinizi
Slm arkadaşlr
ben hep takip ediyordum ama yeni üye oldum bizim detaylı bu ayın 11de olduk ve kafasında kist var dedi ama genelde geciyor dedi doktorumuz bir ay sonra tekrar detaylıya gel dedi bu durumu yaşayan varmı
Şimdi bana bi bakarmısınız birşey yapmam lazım n eolur yardım edın ..
en son cuma doktora gıttım kı doktor hersey guzel biri 520 diğer 490 gr olmus hareketle rıyı su ıyı rahım agzı ıyı dedi.. Ben endişelerimi dile getirdim sen elınden gelenı yapıyorsun daha olucagın onune gecemezsın .. bıraz rahat ol dedi.. Çamasırım arada ıslak dedim ,, eger sıvı sızsa kesende sıvın bukadar ıyı olmaz dı dedi... Velhasıl benım derdım su cuma gıttım doktora bebeıslerım ıyıydıya o 2 gun benden ıyısı yok ohh bı keyıf hatta yavastan hazırlık yapıyım dedım ramazanda yapamam die.. ama bugun mesela 2 gun gectıya bugun bıraz dısradaydım falan bebeıslerımı hıc hıssetmedım zaten pıtırdı gıbı hısseıdyorum ( doktor kut kut tekmeyı 27. haftada duyarsın kılon var dedı ) hıssetmedım ya içim içimi yiyor. bişemi oldu olucak mı .. olduda haberım yok mu(( eşim hıc oturmadın bugun hareket edrken nasıl hıısedıceksın dıo. yarın mobılya sıparısı verıcektı. doktotrra gıdıp yın ekalp atısını dınlıyımde öyle versın ıstıyorum bırsey olursa vs dıe .. bu dusunce yedı benıı
kızlarım benı üzmesin Rabbim sevıncımı bu kez daım etsın ınsallah
günaydın hanımlar dün detaylı ya gitmiştik , dr bizi biraz endişelendirdi organlarında yada her hangi biryerinde biirşey çıkmadı çok şükür fakat suyunun haftasına göre biraz az olduğunu söyledi iki hafta dinlenip tekrar gelin dedi
yarın kendi dr uma gideceğim umarım normale döner , damardaki kan akışının az olmasından yada enfeksiyon geçirmemden kaynaklı olabilirmiş , biraz keyfimiz kaçtı
en güzel tarafı da hatırlarsanız tek damarda akış yoktu aspirin içiyordum o damar açılmış gayet iyi dedi , ve tabiki güzeller güzeli kızımızı gördük çok sevimliydi bize gülümsedi hatta fakat resim vaermedisadece videolarımız var akşamdan beri kaç kere izledim hatırlamıyorum :) 450 gram olmuş bu arada
canım minik kızın iyiymiş sağlıklıymış, çok sevindimsu seviyesini kendi doktorun da görsün bir bence hiç endişelenme, inanıyorum bir problem çıkmayacaktır
biraz endişelendim açıkcası kendi dr um bol bol havuç armut ye sıvı tüket dedi umarım buda geçiçek damara sevinirken şimdi su problemimiz çıktı
Günaydın Can'ım saat onda randevum bende merak ediyorum ama burda perintolog yok malesef takibimi yapan doktoruma gideceğim çıkınca yazarım bende inşallah bebişim tüm bebişler iyidirtoplamda 8 kilo aldım bakalım sonlara doğru nasıl olcak
canım naptın nasıl geçti detaylı ?
Maşallah Allah sağlıkla kucağına almalı nasip eksin inşallahMerhabalar bizde dun detaylimizi olduk sukur herseyimiz guzel.. 409gr olmusuz kasik agrimin sebebi ayaklari asagdaymis idrar torbasina dogru tepikliyomus o yuzden agri hissediyomusum :) gulerkende poz verdi kizcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?