ins cnm bakalimDoktor önermişti bana kaşar ve muzu gerçekten de cok etkiledi inş toparlar senin bebiş de
Bel bacak kalca gobek her yerden var Allahim varBi de çatlaklarınız ne alemde benim bacam ve kalçada olmuş kırmızı kırmızı
Ben de tam onu soracaktım. 34. Haftamdayım. Hareketlerin sıklığı ve şiddeti iyice azaldı. Normal midir ve aynı haftalarda aynı durumu yaşayan var mı arkadaşlar?Bebisin hareketleri birkac gundur cok sakin. Minik minik ittiriyor. Onceden bam gum tepinirdi , yeri dar gelmeye basladi herhalde diye dusunuyorum. En son dogum pozisyonuna girmisti bas asagi.
ben badem yagi bebek vazelini ve normal vucut losyonu suruyorum .. hic catlagim olmadi kuruluk ta olmuyor biraz genlerde etkilio sanirimBu lierac hic nemlendirmiyor gibi ya suruyorum suruyorum ama i ih 3kutu bitirdim . Cok cabuk kurudugundan mi acabavazeline agirlik vermeye basladim ben ama catladim bile biraz biraz 4.ayimdan beri nemlendiriyorum kendimi oysa ki .
ayyy masallhhh ya resmen belli minik kus..doktorun normal usg si mi boyle kaliteli cekio yoksa 4 boyuta mi giriosun..valla bayildim ya masaallhh..ins bobreginde de bir sorun olmaz saglikla gelirMaşallah diyelim teyzeleri :) bizim kızımızda biraz Tonbiş doktorum dana diye seviyor 31 haftalikken 2 kg idi 42 cm boyu da. Şekerden şüphelendiler ama sukur onunla ilgili değilmiş sanirim benim fazla meyve yememden oluyor. Böbreğinde de sağda buyume var Dedi bakalım bir daha kı gidişimize insallah azalma olmustur. O resimde de bacağını emiyordu yavrum :) Rabbim hepimizin hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin
Başladıgım bi işi bitiremiyorumütü ye başlıyorum yarıaında bırakıyorum toz almaya başlıyorum off tmm deyip bi odanın tozunu alıp bırakıyorum mutfagıı güzelceeee temizliycem deyip bulaşıkları mak. Atıyınca yeter yoruldum diyorum bu tembellik dogumdan sonra kalkar üzerimden inşallahh
Bence hiç 77 kilo gibi durmuyorsun canm, bazı insanlar ya kendilerine göre düşünüyorlar ya da kıskançlığından yapıyorlar, bende çok olumlu tepkilerde alıyorum bazen diyorum "herkes hamilelere böyle güzel şeyler söylemeli" diyeHiç sorma canım yaa aynı hislerle doluyummmmabimin eşi çok sever beni, en azından öyle söyler onun ilk hamilelik döneminde düşük riski vardı, yatması gerekiyordu 4. aya kadar , y.lisans tezimi bir tarafa bırakıp, 1,5 ay ilgilenmiştim, sürekli "hakkını ödeyemem " der durur, hem ihtiyaçları konusunda yardımcı olmaya çalışmıştım hem de ruhen, psikolojik olarak destek maksatlı yanındaydım. Kendisi 44 kg minyon mu minyon bir bünyeye sahip olunca her şey ona devasa geliyor sanırım, o bile geçen gün abla sen şişmişsin" dedi, ben şokkk!!! en yakın arkadaşlarım " bu süreçte normal, ben 26 kg aldım, sadece 4 kg fazlam kaldı" diye moral verirken, o kalktı öyle dedi, napalım canı sağolsun, herkesi kendince kabul etme konusunda eskiye göre daha iyi sayılırım, ama hırs yapıyor muyum yapıyorum, vereceğiz inşallah bu kiloları.
Bu arada 31+4 deki halimizden herkese sevgiler
Maşallah kuzuyaMaşallah diyelim teyzeleri :) bizim kızımızda biraz Tonbiş doktorum dana diye seviyor 31 haftalikken 2 kg idi 42 cm boyu da. Şekerden şüphelendiler ama sukur onunla ilgili değilmiş sanirim benim fazla meyve yememden oluyor. Böbreğinde de sağda buyume var Dedi bakalım bir daha kı gidişimize insallah azalma olmustur. O resimde de bacağını emiyordu yavrum :) Rabbim hepimizin hayirlisiyla kucağına almayı nasip etsin
Zaten %30 oraninda etkili oluyormus bu kremler ,dogum yoga hocasi soylemisti. Benim cildim cok ince hassas ve kuru mesela hic sansim yok gibi ,daha fazla olmasa bari.ben badem yagi bebek vazelini ve normal vucut losyonu suruyorum .. hic catlagim olmadi kuruluk ta olmuyor biraz genlerde etkilio sanirim
Benim 7 uzun kollu, 5 kısa kollu, 7 sıfır kollu zıbın var ayy sayınca çok abarttığımı anladımKızlar ilk üç ay için kaç tane uzun kollu ve kısa kollu zıbınlarınız var
Slm kizlar simdi sizi okuyunca korktum benim ki 30+2de 1550 gr dedi doktor cok dusuk mu bide karnim hic yok gibi benm bide ikinci bebegim bu ilk hamileligimden daha cok ciknasini beklerken hic cikmadi oglum 3480 dogmustu bu zayif mi olcak ki kafama takildi simdimaşallah kuzucuğa, tatlılığı şimdiden belli fotoğrafta. bizimki de 30+3 iken 2184gr 45cm çıkmıştı canım. bi tombik de bende yani. ben de yememe daha dikkat ediyorum bi aydır filan, nomral doğuma engel olmasın kilosu diye. aynı şekilde sağ böbrekte pelviste büyümemiz var bizim de canım. ama bu hafta kendi doktoruma kontrole gittiğimde gerilemiş gördü, çok sevindim. yani kafana takma, geçici bir durum olabiliyormuş. doğumdan sonra da ultrasona alıp kontrol ediyorlarmış, çoğu bebekte geçiyormuş. geçmese bile çok korkulcak bi durum yok, için rahat olsun. sağlıkla kalın..
Nerede oturuyorsun canm ben samsunun neminden vucudumun daha kuruduğunu görmedim öyle olunca aklıma da krem sürmek gelmiyor şimdilik bir çatlak yok ama son zamanlarda göbüşteki büyüme arttı her an bekliyorum bir iki çatlakBu lierac hic nemlendirmiyor gibi ya suruyorum suruyorum ama i ih 3kutu bitirdim . Cok cabuk kurudugundan mi acabavazeline agirlik vermeye basladim ben ama catladim bile biraz biraz 4.ayimdan beri nemlendiriyorum kendimi oysa ki .
Aslında senin ki tam haftasında zayıf değil normal doğumu da düşünüyorsan böyle gitmesi en iyisi ben 29 da gitmiştim 1500 demişti ama bir hafta önde görünüyordu yani seninki tam kilosundaSlm kizlar simdi sizi okuyunca korktum benim ki 30+2de 1550 gr dedi doktor cok dusuk mu bide karnim hic yok gibi benm bide ikinci bebegim bu ilk hamileligimden daha cok ciknasini beklerken hic cikmadi oglum 3480 dogmustu bu zayif mi olcak ki kafama takildi simdi
Doktorlar sonuçta senin giydiğinin bir kat fazlasını giydirmemizi öneriyorlar ben eylülde kısa kollu dolaştığıma göre kısa kollu zıbının üstüne bir tane pijama takımı veya bir tulum yeter galiba nasıl alıştırırsan öyle gider ben bu kafadayım üşütmeyecek kadar giydirmek en iyisi kalın giydirmeye alışınca az bir soğukta hemen hasta oluyorlarBenim bebis kismetse eylul basi dogacak. Annem diyor ki bebek usur uzun kollu giysin . Cok sicak gelmez mi bebege ya ,o nedenle karar veremiyorum uzun mu alsam kisa kollu tulum mu diye. Zaten cok sicak bir yerdeyiz kararsiz kaldim.
Sağol Can'ım insallah doğduğunda da boyle emer :)Oyy masallah nasilda istahli emiyor gibi
İnsallah Can'ım benim bende oyle Umut ediyorum biraz endişelendim ama çoğunda oluyormus insallah düzelir :)Uffff yerim ben onun bezelye parmaklarını, kırkbir kere maşallah canımteşekkür ederiz paylaşım için, çok iyi geldi Bizimde 20. haftada patalojik sınırda olmayan 6,5 mm sol böbrekte büyüme vardı, çok şükür 25. haftadan itibaren geçti, aynı durum @ajenjo da vardı, çok şükür onunda önceki günki kontrolünde gerileme başladı, inşallah doğuma kadar seninki de geçecektir canım.
Tesekkur ederiz teyzesi :) masallah senin ki de tombikmis bende oyle dikkat ediyorum ama yine de 3 haftanonde gittiğini söylüyor doktorum hep. Bakalım normal dogum istiyorum nasipse bende. Böbrek olayını da Bi daha kı gittiğimde gerilemiş olur insallah yaa :)maşallah kuzucuğa, tatlılığı şimdiden belli fotoğrafta. bizimki de 30+3 iken 2184gr 45cm çıkmıştı canım. bi tombik de bende yani. ben de yememe daha dikkat ediyorum bi aydır filan, nomral doğuma engel olmasın kilosu diye. aynı şekilde sağ böbrekte pelviste büyümemiz var bizim de canım. ama bu hafta kendi doktoruma kontrole gittiğimde gerilemiş gördü, çok sevindim. yani kafana takma, geçici bir durum olabiliyormuş. doğumdan sonra da ultrasona alıp kontrol ediyorlarmış, çoğu bebekte geçiyormuş. geçmese bile çok korkulcak bi durum yok, için rahat olsun. sağlıkla kalın..
Yok Can'ım 4 boyutlu bu sağolasin insallah teyZesi :)ayyy masallhhh ya resmen belli minik kus..doktorun normal usg si mi boyle kaliteli cekio yoksa 4 boyuta mi giriosun..valla bayildim ya masaallhh..ins bobreginde de bir sorun olmaz saglikla gelir
Oy tesekkur ederiz Can'ım tombik yanaklarını da ben opmelere dayamayacağım kesin :)) insallah geçer sağolasinMaşallah kuzuyayanaklar tombik tombik doğduğunda da seni cok cok emer bu fıstık aklına kötü şeyler getirme böbrekteki büyümeler genelde geçiyor zaten
Bi de çatlaklarınız ne alemde benim bacam ve kalçada olmuş kırmızı kırmızı
son haftalarda sanirim asagi iniyor karin biraz daha buyur ama olsun bebegin hediyeleri onlarZaten %30 oraninda etkili oluyormus bu kremler ,dogum yoga hocasi soylemisti. Benim cildim cok ince hassas ve kuru mesela hic sansim yok gibi ,daha fazla olmasa bari.bu son haftalarda karnimiz daha buyuyecek mi acabaa?
Teşekkür ederim canım, moral desteğin için sağollBence hiç 77 kilo gibi durmuyorsun canm, bazı insanlar ya kendilerine göre düşünüyorlar ya da kıskançlığından yapıyorlar, bende çok olumlu tepkilerde alıyorum bazen diyorum "herkes hamilelere böyle güzel şeyler söylemeli" diyebence sen hiç takılma gayet güzelsin yavrucuklarımız doğsun en kısa zamanda veririz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?