İstanbul hangi yaka canım? bir de yaş kaç?
Yapamadım kızlar takvimi nasıl yaptınız bi anlatır mısınız
Bende cok ciddi d vitamini eksikliği çıktı(2.35 cıktı yok gibi resmen) ama doktorum 12. Haftadan önce vermedi zararı olabilir bebeğe diye. Sen kullanıyormussun kafam karıstı şimdi.canım benimki tam tersine erken yumurtlamışım ve erken döllenme olmuş. adet bitiminden 5 yada 6 gün sonra yumurtlamışım yani. o yüzden her ultrasona girişimde bebeğim 3 gün önde gözüktü ve 5. haftanın başında da beta hcg değerim de 13104 çıktı. 29 Ocakta kalp atışlarını duyduk gümbür gümbürama böyle olunca 2 hafta önce başladı bulantılarım tabi 5. haftamda, 5 gün inanılmaz kötü oldum bunalıma girdim resmen yerimden kalkamadım psikolojim bozuldu kokular yüzünden. şu 1 haftadır sabah bulantıları oluyor ama çok şiddetli değil. bulantım olmadıgında da yemek yiyemiyorum çünkü koku hassasiyeti çok fazla. mesela bugun öğlene kadar aç oturdum öğlen yemeği yemekhanede öyle kötü koktu ki iş yerinin karşısında bir lokantaya gidip 1 tabak çorba içip geri geldim. aç kaldıgım zamanlar baş dönmesi çok oluyor çünkü şekerim ve tansiyonum düşüyor biliyorum. akşamları rahatım çok şükür yeşil alma kivi muz yiyebiliyorum bir de arada bir iki dilim portakal. kahvaltı yok peynir çeşitlerinden hiçbiri yok. yemek sadece çorba. bunlarla yaşıyorum şuan. 61 Kilo ile hamile kaldım boyum 1.70 cm. şuanda 60 kilo geliyorum 1 kilo vermişim. yemiyorum ama kusmuyorum da çünkü öğürme olayı yok bende hayatımda hiç kusmadım. kuru kuru midem bulanır soğuk soğuk ter dökerim. herkes kusarsam rahatlayacağımı söylüyor ama malesef olmuyor. Ayrıca 24 yaşındayım 10 aylık evliyim ve ilk gebeliğim. Folic Trio folik asit, Dodex ampul B12 vitamini, Devid-3 D vitamini kullanıyorum. Benden bu kadar
günde 4 litre su içmekten başka idrarımdaki kanın bir çözümü yok. gastritim de kronik mide asiti düzenleyici içmem ve düzenli beslenmem gerek. ilaçlarımı alamıyorum yemek düzeni bulantılar yüzünden zaten yok. bu acıları çekmek zorundayım yaniMutlaka iyi bir dahiliye uzmanina gorunmelisin. Gebelikte onceden var olan sorunlar 2-3 katina ciktigi icin rahatsizliklarin cok ilerlemeden mutlaka doktor kontrolu altinda olmalisin. Acil sifalar dilerim.
Canim takilmayin boyle seylere yahu :) Biraz anneligin keyfini doya doya cikaralim bak her gun bir yerimiz agriyor, bir sikinti yasiyoruz. Gebelikten once 1 ise simdi 1000 dert ediniyoruz kendimize. Dun ilginc bir yazi okudum. Danimarka`da hamilelik suresince yalnizca 2-3 kere ultrasona girebiliyorsun ve hatta ultrasona girmek istememe gibi bir hak taniyorlar anneye. Bununla birlikte anneye doktor yerine ebe eslik ediyor tum surecte. Sikintili buldugu durumlarda doktordan yardim aliyor. Demiyorum ki hepimiz boyle olalim ki zaten ben de boyle degilim. Sadece akisina birakmak gerektigini dusunuyorum. Ne de olsa bir cihaz ve bebege isin gonderiyor. Zarari olup olmayacagini bilemeyiz. Keyifli, mutlu hamilelikler dilerim. :)Eki Görüntüle 1763339
Kızlar ben bu zımbırtıdan almayı düşünüyorum. Hiç kullanmış olan var mı? Kalp atışlarını dinleyebiliyormuşuz 80 tl
Belli ki idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsun. Gebelere uygun antibiyotikler mutlaka var canim hicbir aciyi cekmek zorunda degilsin. Bu arada Rize`de mi yasiyorsun? Ben de Rizeliyim ama yurtdisinda yasiyorum.günde 4 litre su içmekten başka idrarımdaki kanın bir çözümü yok. gastritim de kronik mide asiti düzenleyici içmem ve düzenli beslenmem gerek. ilaçlarımı alamıyorum yemek düzeni bulantılar yüzünden zaten yok. bu acıları çekmek zorundayım yanihaftaya 5 gün rapor alıp evde yatıp bol su içmeyi planlıyorum. eritrositi negatif yapmaktan baska çarem yok suan. eğer ilerlerse bittiğimin resmidir. İdrarımı yaparken duvarları yumrukladığımı bilirim öyle bir acı...
Canim takilmayin boyle seylere yahu :) Biraz anneligin keyfini doya doya cikaralim bak her gun bir yerimiz agriyor, bir sikinti yasiyoruz. Gebelikten once 1 ise simdi 1000 dert ediniyoruz kendimize. Dun ilginc bir yazi okudum. Danimarka`da hamilelik suresince yalnizca 2-3 kere ultrasona girebiliyorsun ve hatta ultrasona girmek istememe gibi bir hak taniyorlar anneye. Bununla birlikte anneye doktor yerine ebe eslik ediyor tum surecte. Sikintili buldugu durumlarda doktordan yardim aliyor. Demiyorum ki hepimiz boyle olalim ki zaten ben de boyle degilim. Sadece akisina birakmak gerektigini dusunuyorum. Ne de olsa bir cihaz ve bebege isin gonderiyor. Zarari olup olmayacagini bilemeyiz. Keyifli, mutlu hamilelikler dilerim. :)
vitamin değerlerime bakınca direk yazdı bana tatlım hiç zararı olabilir demedi. aksine bebeğin kemik gelişimi için çok önemliymiş çünkü senin d vitamini depoların boş bebeğine ne verebilirsin dedi. D vitamini eksikliğinden kemik ve sırt ağrılarım çok olurdu geceleri uyuyamazdım. sebebi buymuş demek. Devid-3 kullanıyorum günde 20 damla kücük parça bir ekmeğe damlatıyorum. dün akşam ekmek yemek istemedim eşim direk ağzıma damlattı ama yağ olduğu için midem kalktı bir daha yapmamBende cok ciddi d vitamini eksikliği çıktı(2.35 cıktı yok gibi resmen) ama doktorum 12. Haftadan önce vermedi zararı olabilir bebeğe diye. Sen kullanıyormussun kafam karıstı şimdi.
O olay bende de var ne yazik ki ve bebege ne kadar zararli oldugunu bilsem de hem isimiz dolayisiyla, hem de hayatin icinde mecburen teknolojik aletler yer aliyor. Stres her seyin dusmani. Ne kadar mutlu anne o kadar mutlu bebek. :)Ya işte şu akışına bırakabilme kısmını bir halledebilsem...
Bu benim yeni üyeliğim aslında çok eski bir üyeyim.
Biraz hikayem sinir bozucu...
Eskiden kalma bazı sıkıntılar bu hale soktu beni
Birazda teknolojik şeylere fazla merakım var yalan değil
idrar tahlilimde enfeksiyon çıkmadı ki tatlım sadece kan vardı. benim böbreklerimde kum olusup boşaltım sistemine atılıyor. kanın sebebi de bu zaten. ama eğer su içip onu atamazsam o zaman sistit yapıyor, idrar yolu enfeksiyonu yapıyor.. defalarca başıma geldi artık tecrübe edindim. Rizeliyim ama istanbulda yaşıyorum canımBelli ki idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsun. Gebelere uygun antibiyotikler mutlaka var canim hicbir aciyi cekmek zorunda degilsin. Bu arada Rize`de mi yasiyorsun? Ben de Rizeliyim ama yurtdisinda yasiyorum.
O olay bende de var ne yazik ki ve bebege ne kadar zararli oldugunu bilsem de hem isimiz dolayisiyla, hem de hayatin icinde mecburen teknolojik aletler yer aliyor. Stres her seyin dusmani. Ne kadar mutlu anne o kadar mutlu bebek. :)
Benim ilk doktor randevum 8+4 deydi. Ama bebegim ultrasonda bir hafta geriden geldigi icin 7. haftada vaginal ultrasonla kalp atislarini duydum. Tavsiyem 8. haftanin dolmasini beklemen yonunde.Kalp atışını duyan varmiiiiiii kaçıncı haftada duydunuz kizlarrrr
kuzum çok teşekkürler. Benim bildiğin gibi geç döllenme,5+4 de gittiğimde kese görmeye bebek 4+2ydi. Ben sabahları istahsız oluyorum iş yerine geliyorum,akşamları çok su içersem midem kazınıyor,bir şeyler atıştırıyorum peynir ekmek falan,öğlenleri fazla açlığım olmuyor ama yemeye çalışıyorum az da olsa. her kokuya değil ama özellikle çok severek yediğim yumurta kokusundan rahatsız oluyorum,annem yumurtadan bu kadar tiksineceğin aklıma gelmezdi diyor :) çünkü normalde çok severim ama gel gör ki yazarken bile bir tuhaf oluyorum. Ben 8 şubatta 3 seneye gireceğim evliliğimde,1 senedir tedavi görüyor eşim ben de doğal olarak yumurta takibi falan filan derken 5 kilo aldım,evlenince sigarayı bırakmam da 10 kiloya yakın bir kilo yaptı,62 ile evlendim 77 ile hamile kaldım hem de tüp bebek randevusu alacağımız gün öğrendik hamile olduğumu,aslında tüp bebek için spora başlamamın kafamı rahatlatmada etkisi büyük oldu kendimi tüpe şartlandırmıştım çünkü ve sadece 2 kere beraberlik oldu,aslında geç döllenme olmasına şaşırdım çünkü ben 31 günde bir adet olurdum normalde de adetin 17-18-19. günleri yumurtlardım,adetin 12.günü yani 28 aralıkta dr a gittiğimde yumurtan gelişmiş demişti dr o yüzden tedirgin oluyorum acaba bir sorun var mıdır gibisinden. Eşimin ailesinde ırsi bir durum bebek olmaması,abisinin bebekleri tüp,amcasının,halasının falan hep tüp,kaçınılmaz son gibi duruyordu tüp bebek ama çok şükür gerek kalmadı,rabbim mevbur bırakmasın kimseyi. Evlatsızlık zor bir şey gerçekten,rabbim herkese nasip etsin,kalp atışını duyup da zamanı geldiğinde çocuğumuzu sağlıkla kucağımıza alırız inşallahhhhhhcanım benimki tam tersine erken yumurtlamışım ve erken döllenme olmuş. adet bitiminden 5 yada 6 gün sonra yumurtlamışım yani. o yüzden her ultrasona girişimde bebeğim 3 gün önde gözüktü ve 5. haftanın başında da beta hcg değerim de 13104 çıktı. 29 Ocakta kalp atışlarını duyduk gümbür gümbürama böyle olunca 2 hafta önce başladı bulantılarım tabi 5. haftamda, 5 gün inanılmaz kötü oldum bunalıma girdim resmen yerimden kalkamadım psikolojim bozuldu kokular yüzünden. şu 1 haftadır sabah bulantıları oluyor ama çok şiddetli değil. bulantım olmadıgında da yemek yiyemiyorum çünkü koku hassasiyeti çok fazla. mesela bugun öğlene kadar aç oturdum öğlen yemeği yemekhanede öyle kötü koktu ki iş yerinin karşısında bir lokantaya gidip 1 tabak çorba içip geri geldim. aç kaldıgım zamanlar baş dönmesi çok oluyor çünkü şekerim ve tansiyonum düşüyor biliyorum. akşamları rahatım çok şükür yeşil alma kivi muz yiyebiliyorum bir de arada bir iki dilim portakal. kahvaltı yok peynir çeşitlerinden hiçbiri yok. yemek sadece çorba. bunlarla yaşıyorum şuan. 61 Kilo ile hamile kaldım boyum 1.70 cm. şuanda 60 kilo geliyorum 1 kilo vermişim. yemiyorum ama kusmuyorum da çünkü öğürme olayı yok bende hayatımda hiç kusmadım. kuru kuru midem bulanır soğuk soğuk ter dökerim. herkes kusarsam rahatlayacağımı söylüyor ama malesef olmuyor. Ayrıca 24 yaşındayım 10 aylık evliyim ve ilk gebeliğim. Folic Trio folik asit, Dodex ampul B12 vitamini, Devid-3 D vitamini kullanıyorum. Benden bu kadar
canım bende 1 şubatta gittim kese 1,03ml di,dr her şey olması gerektiği gibi dedi,geç döllenme var ya biraz geriden geliyor bebiş,sağlıklı olsun da geriden gelsin önemli değil,kalp atışı için 11 şubata gidicem yani 1 haftam var,korku ve sabırsızlıkla bekliyorum. Genelde oturarak çalışıyorum o yüzden bazen belim ağrıyor ama hareketsizlikten oluyor bebişten değil yani,Cnm bende sabahları normalde biraz bulantı oluyordu ama 2 gündür geçti...midem bos olduğunda yanma oluyor bazen eksime...1 şubatta gittim doktora kese 2 cm di...bebek kalp atışı görüldü ama sesi çok tiz di...2 hafta sonra sesi net duyarım...kasik ağrım cok yürüyünce oluyor adet agrisi gibi hafif batma..bel ağrım yok ama..
keklik_58 ben 29 ocakta vajinal ultrasonla duydum cnm kalp atışını. yrn için yeniden kontrolüm var. ben düne kadar çok rahattım tatlı yediğim zamanlarda kustum o da iki defa şimdi hiç tatlı yemiyorum. dün işler yoğundu bişeyler yiyemedim ve midem bulanmaya başladı. hala midem çok kötü kusma yok ama sürekli tuzlu şeyler cnm istiyor onlar midemi bastırıyor. hipertroid hastasıyım onun için tuz yasak. ne yapacağımı bilemiyorum. bugün rahatsız olunca müdürüme söyledim hamile olduğumu iş yükümü biraz azalttı.
bir de benim ağrıyan tek yerim göğüslerim. zaten büyüktü şimdi devasal oldular. gece uykumdan uyanıyorum acıdan. onun dışında bir rahatsızlığım yok.
bana da geçen hafta idrara sıkışık olmadığım için vajinal baktı daha rahat görebilelim diye,keseyi ve yolk sac gayet iyi durumda dedi ama kalp atışı daha yok dedi,geçen hafta 6ml olan kesede 1 hafta sonra kalp atışı göremeyiz zaten panik yapma diye de ekledi,keklik_58 ben 29 ocakta vajinal ultrasonla duydum cnm kalp atışını. yrn için yeniden kontrolüm var. ben düne kadar çok rahattım tatlı yediğim zamanlarda kustum o da iki defa şimdi hiç tatlı yemiyorum. dün işler yoğundu bişeyler yiyemedim ve midem bulanmaya başladı. hala midem çok kötü kusma yok ama sürekli tuzlu şeyler cnm istiyor onlar midemi bastırıyor. hipertroid hastasıyım onun için tuz yasak. ne yapacağımı bilemiyorum. bugün rahatsız olunca müdürüme söyledim hamile olduğumu iş yükümü biraz azalttı.
bir de benim ağrıyan tek yerim göğüslerim. zaten büyüktü şimdi devasal oldular. gece uykumdan uyanıyorum acıdan. onun dışında bir rahatsızlığım yok.
Aynen canım sağ salim gelsinler de rabbim bilir doğru zamanı çok dikkat ediyorum elimden geleni yapıyorum bundan sonrası şans artık inş sağlıkla alırız hepimiz kucağımızaSana katılıyorum canım ben de kasım annesi olacaktım kaybettim şimdi tek saydıgım sey gecen haftalar ve hedefler. Sağlıkla doğabileceği haftaya gelsem en büyük idealim bu su anda :)
cnm bende 3 aşılma sonrası tüp bebek için tedaviye başalayacakken öğrendim. bende 81 kilo olmuştum. 1 ocaktan beri yediklerime dikkat ediyordum. şuan 77-78 gidip geliyorum.kızzz bebim de göğüsler büyük ve bende de ağrı var göğüslerde unutmuşum yazmayı. Hatta gebeliğimi öğrenmeden önceki belirtimdi göğüslerimin ağrıması. İlk başta adet olacağımı düşündüm ama adetim 1 gün geçipte olmayınca test yaptım sabah ve sürprizzzzzzzzzzz :) göğüslerim sütlenince ne yapacağım onu düşünüyorum ben,şimdiden korku sardı,taşımak için adam tutarım galiba
Daha kemikleri oluşmadığı için hemen vermedi diye düşündüm ama eksiklik de bir anda gider mi geç kalmak istemiyorum. Ben de araştırayım bunu o zaman yavitamin değerlerime bakınca direk yazdı bana tatlım hiç zararı olabilir demedi. aksine bebeğin kemik gelişimi için çok önemliymiş çünkü senin d vitamini depoların boş bebeğine ne verebilirsin dedi. D vitamini eksikliğinden kemik ve sırt ağrılarım çok olurdu geceleri uyuyamazdım. sebebi buymuş demek. Devid-3 kullanıyorum günde 20 damla kücük parça bir ekmeğe damlatıyorum. dün akşam ekmek yemek istemedim eşim direk ağzıma damlattı ama yağ olduğu için midem kalktı bir daha yapmambu şişe bitince sağlık ocağına gidip tekrar vitamin değerlerimi ölçtürücem. he bir de b12 vitaminini 2 kutu yazdı bana. ilk kutu 5 gün boyunca her gün bir iğne yaptırdım. 2. kutu ise haftada bir, 15 günde bir ve ayda bir şeklinde gidiyor...
@CennetBahcesi53,@ddm54,@ASSELL87,MERiN_ , @maysablg @eftelyahsn bizim tarihlerimiz 1-2 gün fark var, bazılarınızla da aynı,benim hiç bulantım yok,sık sık lavaboya da gitmiyorum,sadece akşamları iştahsızlığım var,bazen eğilip doğrulurken sağ tarafıma ağrı giriyor ama anlık oluyor,ara sıra baş dönmesi oluyor göz kararması şeklinde onun haricinde bir şeyim yok. Geç döllenme benimki de bir çok arkadaş gibi,henüz kalp atışı duymadık,haftaya perşembe günü gel dedi dr umuz kalp atışı için. Kalp atışını hanginiz duydunuz,içinizde geç döllenme yaşayan var mı? mide bulantınız rahatsızlıklarınız neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?