Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Bende cok ciddi d vitamini eksikliği çıktı(2.35 cıktı yok gibi resmen) ama doktorum 12. Haftadan önce vermedi zararı olabilir bebeğe diye. Sen kullanıyormussun kafam karıstı şimdi.

Mutlaka iyi bir dahiliye uzmanina gorunmelisin. Gebelikte onceden var olan sorunlar 2-3 katina ciktigi icin rahatsizliklarin cok ilerlemeden mutlaka doktor kontrolu altinda olmalisin. Acil sifalar dilerim.
günde 4 litre su içmekten başka idrarımdaki kanın bir çözümü yok. gastritim de kronik mide asiti düzenleyici içmem ve düzenli beslenmem gerek. ilaçlarımı alamıyorum yemek düzeni bulantılar yüzünden zaten yok. bu acıları çekmek zorundayım yani haftaya 5 gün rapor alıp evde yatıp bol su içmeyi planlıyorum. eritrositi negatif yapmaktan baska çarem yok suan. eğer ilerlerse bittiğimin resmidir. İdrarımı yaparken duvarları yumrukladığımı bilirim öyle bir acı...

Eki Görüntüle 1763339
Kızlar ben bu zımbırtıdan almayı düşünüyorum. Hiç kullanmış olan var mı? Kalp atışlarını dinleyebiliyormuşuz 80 tl
Canim takilmayin boyle seylere yahu :) Biraz anneligin keyfini doya doya cikaralim bak her gun bir yerimiz agriyor, bir sikinti yasiyoruz. Gebelikten once 1 ise simdi 1000 dert ediniyoruz kendimize. Dun ilginc bir yazi okudum. Danimarka`da hamilelik suresince yalnizca 2-3 kere ultrasona girebiliyorsun ve hatta ultrasona girmek istememe gibi bir hak taniyorlar anneye. Bununla birlikte anneye doktor yerine ebe eslik ediyor tum surecte. Sikintili buldugu durumlarda doktordan yardim aliyor. Demiyorum ki hepimiz boyle olalim ki zaten ben de boyle degilim. Sadece akisina birakmak gerektigini dusunuyorum. Ne de olsa bir cihaz ve bebege isin gonderiyor. Zarari olup olmayacagini bilemeyiz. Keyifli, mutlu hamilelikler dilerim. :)

Belli ki idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsun. Gebelere uygun antibiyotikler mutlaka var canim hicbir aciyi cekmek zorunda degilsin. Bu arada Rize`de mi yasiyorsun? Ben de Rizeliyim ama yurtdisinda yasiyorum.

Ya işte şu akışına bırakabilme kısmını bir halledebilsem...
Bu benim yeni üyeliğim aslında çok eski bir üyeyim.
Biraz hikayem sinir bozucu...
Eskiden kalma bazı sıkıntılar bu hale soktu beni
Birazda teknolojik şeylere fazla merakım var yalan değil

Bende cok ciddi d vitamini eksikliği çıktı(2.35 cıktı yok gibi resmen) ama doktorum 12. Haftadan önce vermedi zararı olabilir bebeğe diye. Sen kullanıyormussun kafam karıstı şimdi.
vitamin değerlerime bakınca direk yazdı bana tatlım hiç zararı olabilir demedi. aksine bebeğin kemik gelişimi için çok önemliymiş çünkü senin d vitamini depoların boş bebeğine ne verebilirsin dedi. D vitamini eksikliğinden kemik ve sırt ağrılarım çok olurdu geceleri uyuyamazdım. sebebi buymuş demek. Devid-3 kullanıyorum günde 20 damla kücük parça bir ekmeğe damlatıyorum. dün akşam ekmek yemek istemedim eşim direk ağzıma damlattı ama yağ olduğu için midem kalktı bir daha yapmam bu şişe bitince sağlık ocağına gidip tekrar vitamin değerlerimi ölçtürücem. he bir de b12 vitaminini 2 kutu yazdı bana. ilk kutu 5 gün boyunca her gün bir iğne yaptırdım. 2. kutu ise haftada bir, 15 günde bir ve ayda bir şeklinde gidiyor...

O olay bende de var ne yazik ki ve bebege ne kadar zararli oldugunu bilsem de hem isimiz dolayisiyla, hem de hayatin icinde mecburen teknolojik aletler yer aliyor. Stres her seyin dusmani. Ne kadar mutlu anne o kadar mutlu bebek. :)

Belli ki idrar yolu enfeksiyonu geciriyorsun. Gebelere uygun antibiyotikler mutlaka var canim hicbir aciyi cekmek zorunda degilsin. Bu arada Rize`de mi yasiyorsun? Ben de Rizeliyim ama yurtdisinda yasiyorum.
idrar tahlilimde enfeksiyon çıkmadı ki tatlım sadece kan vardı. benim böbreklerimde kum olusup boşaltım sistemine atılıyor. kanın sebebi de bu zaten. ama eğer su içip onu atamazsam o zaman sistit yapıyor, idrar yolu enfeksiyonu yapıyor.. defalarca başıma geldi artık tecrübe edindim. Rizeliyim ama istanbulda yaşıyorum canım

O olay bende de var ne yazik ki ve bebege ne kadar zararli oldugunu bilsem de hem isimiz dolayisiyla, hem de hayatin icinde mecburen teknolojik aletler yer aliyor. Stres her seyin dusmani. Ne kadar mutlu anne o kadar mutlu bebek. :)

Aynen
Dün zaten verdim siparişini bakalım nasıl birşeymiş.
Hoş zaten bu haftalarda duymak çok zor ama şans :))

kuzum çok teşekkürler. Benim bildiğin gibi geç döllenme,5+4 de gittiğimde kese görmeye bebek 4+2ydi. Ben sabahları istahsız oluyorum iş yerine geliyorum,akşamları çok su içersem midem kazınıyor,bir şeyler atıştırıyorum peynir ekmek falan,öğlenleri fazla açlığım olmuyor ama yemeye çalışıyorum az da olsa. her kokuya değil ama özellikle çok severek yediğim yumurta kokusundan rahatsız oluyorum,annem yumurtadan bu kadar tiksineceğin aklıma gelmezdi diyor :) çünkü normalde çok severim ama gel gör ki yazarken bile bir tuhaf oluyorum. Ben 8 şubatta 3 seneye gireceğim evliliğimde,1 senedir tedavi görüyor eşim ben de doğal olarak yumurta takibi falan filan derken 5 kilo aldım,evlenince sigarayı bırakmam da 10 kiloya yakın bir kilo yaptı,62 ile evlendim 77 ile hamile kaldım hem de tüp bebek randevusu alacağımız gün öğrendik hamile olduğumu,aslında tüp bebek için spora başlamamın kafamı rahatlatmada etkisi büyük oldu kendimi tüpe şartlandırmıştım çünkü ve sadece 2 kere beraberlik oldu,aslında geç döllenme olmasına şaşırdım çünkü ben 31 günde bir adet olurdum normalde de adetin 17-18-19. günleri yumurtlardım,adetin 12.günü yani 28 aralıkta dr a gittiğimde yumurtan gelişmiş demişti dr o yüzden tedirgin oluyorum acaba bir sorun var mıdır gibisinden. Eşimin ailesinde ırsi bir durum bebek olmaması,abisinin bebekleri tüp,amcasının,halasının falan hep tüp,kaçınılmaz son gibi duruyordu tüp bebek ama çok şükür gerek kalmadı,rabbim mevbur bırakmasın kimseyi. Evlatsızlık zor bir şey gerçekten,rabbim herkese nasip etsin,kalp atışını duyup da zamanı geldiğinde çocuğumuzu sağlıkla kucağımıza alırız inşallahhhhhh

canım bende 1 şubatta gittim kese 1,03ml di,dr her şey olması gerektiği gibi dedi,geç döllenme var ya biraz geriden geliyor bebiş,sağlıklı olsun da geriden gelsin önemli değil,kalp atışı için 11 şubata gidicem yani 1 haftam var,korku ve sabırsızlıkla bekliyorum. Genelde oturarak çalışıyorum o yüzden bazen belim ağrıyor ama hareketsizlikten oluyor bebişten değil yani,

kızzz bebim de göğüsler büyük ve bende de ağrı var göğüslerde unutmuşum yazmayı. Hatta gebeliğimi öğrenmeden önceki belirtimdi göğüslerimin ağrıması. İlk başta adet olacağımı düşündüm ama adetim 1 gün geçipte olmayınca test yaptım sabah ve sürprizzzzzzzzzzz :) göğüslerim sütlenince ne yapacağım onu düşünüyorum ben,şimdiden korku sardı,taşımak için adam tutarım galiba

bana da geçen hafta idrara sıkışık olmadığım için vajinal baktı daha rahat görebilelim diye,keseyi ve yolk sac gayet iyi durumda dedi ama kalp atışı daha yok dedi,geçen hafta 6ml olan kesede 1 hafta sonra kalp atışı göremeyiz zaten panik yapma diye de ekledi,

Sana katılıyorum canım ben de kasım annesi olacaktım kaybettim şimdi tek saydıgım sey gecen haftalar ve hedefler. Sağlıkla doğabileceği haftaya gelsem en büyük idealim bu su anda :)
Aynen canım sağ salim gelsinler de rabbim bilir doğru zamanı çok dikkat ediyorum elimden geleni yapıyorum bundan sonrası şans artık inş sağlıkla alırız hepimiz kucağımıza

cnm bende 3 aşılma sonrası tüp bebek için tedaviye başalayacakken öğrendim. bende 81 kilo olmuştum. 1 ocaktan beri yediklerime dikkat ediyordum. şuan 77-78 gidip geliyorum.
arkadaşıma hamile olduğumu söyledim. neyse göğüslerinin şişmesinin sebebi varmış, karşıdan gelirken dikkatimi çekti daha ne kadar büyüyecekler diye düşündüm gözüme gözüme girdi dedi.

Daha kemikleri oluşmadığı için hemen vermedi diye düşündüm ama eksiklik de bir anda gider mi geç kalmak istemiyorum. Ben de araştırayım bunu o zaman ya

dün kontrolüm vardı doktor dinletmedi doppler zararlıymış öyle dedi ama kalp atımını gösterdi gelişmiş çok güzel atıyor dedi benim bebiş nazar değmesin 1 gün önden gidiyor gelişimi onun dışnda bulantılarım dün başladı benim bugün de kasıklarımda ağrı var ara ara şiddetleniyor onun dışında iyiyim çok şükür göz kararması baş dönmesi bende de oluyor kan şekerim düşüyor hemen 1 kaşık çikolata yiyorum kendime geliyorum sende dene istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…