Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Nisan başı söyleyeceğiz biz de. Çünkü geçen hafta karnında Bebek mi var diye sordu. Geçiştirdim ama artık galiba söylemek lazım.
Çocuğu kardeş fikrine kendi fotoğrafları ile hazırlamak da çok iyi fikir

Mrb arkadaşlar sizleri uzun zamandan beri takip ediyordum,yazmak bugüne kismetmis.Allah herkesin bebeklerini korusun.Benim de ikizlerim olacak inş.
Hosgeldin cnm allahım ikizlerini sana bağışlasın sağlıkla kucağına al inşallah ayrı bir mucize ikiz maşallah onlara :)

İlk gebeliğim olduğu için ve zaten aşırı heyecanlı ve tezcanlı bir yapım olduğu için bebek hazırlıklarına çok erken başladım, bilen bilir, 7-8 haftalar da almaya başlamıştım. Biliyorum çok erken, biliyorum hediye de gelecek, biliyorum çok da hızlı büyüyorlar ama bu idrakların hiçbiri bir işe yaramıyor biraz da ekonomik olsun diye sezon biterken ki indirimleri kovaladım açıkçası bedenlerine çok da aldırış etmeden beğendiklerimi aldım, ekte size de hazırladığım listemi gönderiyorum ,excel olarak atamadım, painte foto olarak taşıdım yaklaştırınca okunuyor bende, umarım açılıyordur. Net değilse parçalara bölüp de gönderebilirim, belki faydası olur benim gibi çaylak anne adaylarına. Listenin ilk kısmı dediğim gibi benim denk geldikçe aldıklarım, aşağılara indikçe de genel ihtiyaç listesi oluşturmaya çalıştım.
Evde bir tane araç var ve yeni bir şehirdeyiz, genelde eşimle beraber gidiyoruz gideceğimiz yerlere, burada arkadaşlarım filan yok beraber çıkıp halledebileceğim, son günlerimde de çarşı pazar dolaşıp, tüm alışverişi halletmek istemiyorum, zaten eşimde migren var kapalı avmde en fazla 2 saat tutabiliyorum, onun için fırsat buldukça almak makul geliyor, şimdiden 13 hafta bitiyor, zaman nasıl geçiyor belli değil zaten.

Eklentiler

• BEBEK İÇİN LİSTE.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 226
Çok gözüm korktu, ne çok şey var.

Çok gözüm korktu, ne çok şey var.
Hiç sorma kayınvalidem bizde şimdilerde, aldıklarımı gördükçe, "epey oldu, bize de alacak bir şeyler bırak "diyor, listeyi açtım önüne, "biz nasıl çocuk büyütmüşüz acaba, bunlardan hiçbirini aldığımı hatırlamıyorum diyor

Galiba ek okunmuyor, bu şekilde okunur mu bilemiyorum,

Eklentiler

• Adsız2.webp
    19,8 KB · Görüntüleme: 219
  • Adsız3.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 197
  • Adsız4.webp
    16,6 KB · Görüntüleme: 204
  • Adsız5.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 195
  • Adsız1.webp
    18,9 KB · Görüntüleme: 184
sinemnur peki kıyafetlerin aşağı yukarı kaçar adet olması gerekli? Ben bi yerde ilk ay için 12/13 adet body yeterli die okumustum ona göre almayı planlıodum alt üstte aynen senin yazdıgın gibi takım yapıp olayı bitiririm diorum

liste yapmak en iyi canım
iyi yapmışsın ama almaya başladıkça listende eksilmeler gerekli görmediklerin olucaktır

tecrübeli bir anne olarak benim listem

benim kızda göbeğimi yoklayıp 'yine mi hamilesin?' gibi bir cümle kurdu. sanki devamlı kardeşi oluyor zillinin
bende cinsiyet kesinleşince söylemeyi düşünüyorum.

Aslında ilk mesajımda rakamlar da var ama okunmuyor işte, ama onlar gerekli olanlar değil de benim aldığım rakamlar, geçen sene doğum yapmış tecrübeli arkadaşımın tavsiyesi ilk etapta bunları olsun yeter diyor tekstil grubundan tabii ki.

20 tane ayaklı ayaksız tek alt
10 çane çıtçıtlı üst
4-5 çapraz zıbın
3 tane battaniye
10 tane ağız silme mendili
5 tane eldiven
1 adet banyo havlusu
2 adet hastane çıkışı

2. 3. bebekleri olanlar için, demirbaşlar zaten bulunuyor, hazırlık daha kolay, beşik, puset, oto koltuğu vs, ama bizim alacaklarımız daha çoooooookkkk.

ama bizim bir oyuncak kedimiz bile yok, dalga geçmeyin çaylak anne adaylarıyla

katiyen dalga geçmiyorum
geçen gün gördüm bu resmi çok güldük eşimle
benimde bildiğin a4 listem vardı.
şimdi erkek olursa totosu mahkum pembe beşikte yatacak , beşiğin yanındaki dolabıda boşaltıp eşyalarını oraya koyarım diyordum.annem 'aaaa kızım boşuna uğraşma dolapla , çamaşır sepeti yeterli sana' diye dalga geçti.

Ben galiba kayınvalidenin kafadayım. :) Yine de içinden ne geliyorsa onu yap. Çocuğun ihtiyaçları hiç bitmez, onlara da alacak bir şeyler bulunur. :)

Peki tecrübeli anne adayı sana bir soru, bebeğin kıyafetlerini rende sabunla mı yıkamalı yoksa sıvı bebek deterjanıyla mı, yumuşatıcı kullanmalı mı, kullanmamalı mı,
eltimle çok muhabbetimiz yok, daha doğrusu frekanslarımız farklı hem epey bi farklıııı... ne zaman beni görse, bebek hakkında konu açıyor, saatlerce nutuk atıyor, sanırsın bu dünyada en iyi ve hatta tek çocuk yetiştirmeyi o bilir, ben de sırf bu yüzden ona tek kelime bile sormuyorum,o da buna daha da sinir oluyor ben de mi gıcığım ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…