- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #24.881
Canım benim de geçen haftalarda aşağıdaydı. Rahim ağzını kapatmamış ama olması gerektiğinden aşağıdaydı. Çok yorulmucan çok ayakta kalıp çok yürümücen. Mümkün olduğunca dinlencen. Zamanla yukarı çıkar bebek büyüdükçe hareket ettikçe. Benimki yerine geldi.Kizlar beniim bebişin eşi rahime cok yakınmış aralarinda 2cm var dikkat et dedi doktor. Bu durumu yaşayan var mi? Acaba niye dikkat et dedi ki sormayi da unuttum..
Canım geçmiş olsun. Ben de ebe yapınca aaa bitti mi çok ağrıyor demişlerdi dedim. O da kendini sonradan belli eder bu aşı dedi. Ama çok şükür ne şişlik ne kızarıklık ne ateş olmadı. Bazı arkadaşlar üstüne de yatamadıklarını söylemişti. Ben yatabildim. Sadece kolumu kaldırdığımda yeri ağrıyordu o kadar. İnşallah seninki de benimki gibi olur ağrı yapmaz.Günaydın kızlar, nasılsınız?
Ben dün tetanoz aşımı oldum. Acımadı hiç. Gayet rahatım.
Bir de karnımın içindeki minik pıt pıtlar bebek hareketi mi? Hatta bazen içerde bir şey geziniyormuş gibi oluyor. Bağırsak hareketi gibi de değil
Ne demiş ki yine canan karatay? Yorum yapacak kadar tanımıyorum ben :)@PembeLokum canım ben oturarak kılmaya geçtim secdede de bacaklarımı yani dizlerimi açarak gidiyorum.
Ayrıca bişey dicem bu sabah konusu olduda benim gibi canan karatayın görüşlerini saygı duymayan doğru bulmayan var mı
Ya of bana kimse böyle bir açıklama yapmıyor ve ben çok oturmayada devam ediyorum çok aşağıda değil mi acaba.Canım oturmak yürümekten daha çok bası yapıyor, bende mesela rahim ağzı yetmezliği var yürümek serbest ama oturmak yasak %90 yatarak geçiriyorum. Be kadar aşağıda olursa bebek o kadar risk teşkil eder, bası yapar, bence rapor alabiliyorsun bir haftalık rapor al ve ve ful yat bebeğinin yukarıya çıktığını göreceksin inşaallah
Ne demiş ki yine canan karatay? Yorum yapacak kadar tanımıyorum ben :)
Acıkır canım :) hamile sürekli bişey yer :)Gunaydn anneler nasilsiniz? ben cok yorgun ve acim yaa insan hep acikir mi(
bende birden sekeri öyle yuklemeyi dogru bulmuyorum canan karatay teyzemiz gibi ama söylede bi gercek var yuklenen seker bizim zaten cogumuzun tukettigi bir miktar asiri bir miktar degilmis bir porsiyon tatli kadar bende yapmayi dusunuyorum ailede seker ve eskiden gizli seker oldugu icin..Bişey demedide arkadaşım kitabını okuyo bende sabah dedim ki ben inanmıyorum onun söylediği hiç bişeye dedim ortaya çıkıp şeker yüklemesi yanlış diyo ama bunca hamilelikte şekeri yüksek insan bunu anca yüklemeyle öğreniyo dedim. Yurt dışındada var mı acaba yükleme diye bişey.
Bol bol dinlenim ozaman. Insllh benimde biran once olmasi gereken yerde olurCanım benim de geçen haftalarda aşağıdaydı. Rahim ağzını kapatmamış ama olması gerektiğinden aşağıdaydı. Çok yorulmucan çok ayakta kalıp çok yürümücen. Mümkün olduğunca dinlencen. Zamanla yukarı çıkar bebek büyüdükçe hareket ettikçe. Benimki yerine geldi.
@PembeLokum canım ben oturarak kılmaya geçtim secdede de bacaklarımı yani dizlerimi açarak gidiyorum.
Ayrıca bişey dicem bu sabah konusu olduda benim gibi canan karatayın görüşlerini saygı duymayan doğru bulmayan var mı
bende birden sekeri öyle yuklemeyi dogru bulmuyorum canan karatay teyzemiz gibi ama söylede bi gercek var yuklenen seker bizim zaten cogumuzun tukettigi bir miktar asiri bir miktar degilmis bir porsiyon tatli kadar bende yapmayi dusunuyorum ailede seker ve eskiden gizli seker oldugu icin..
Canim ev islerini nasil yapiyosun? Ben genelde kendim yapiyorum oda yoruyo tabiCanım oturmak yürümekten daha çok bası yapıyor, bende mesela rahim ağzı yetmezliği var yürümek serbest ama oturmak yasak %90 yatarak geçiriyorum. Be kadar aşağıda olursa bebek o kadar risk teşkil eder, bası yapar, bence rapor alabiliyorsun bir haftalık rapor al ve ve ful yat bebeğinin yukarıya çıktığını göreceksin inşaallah
Gunaydn anneler nasilsiniz? ben cok yorgun ve acim yaa insan hep acikir mi(
Namazlılara bir sorum olacacak
Secdelerden sonra ve son oturuştan sonra kasıklarınızda sancı ve özel bölgenizde batma hissediyor musunuz?
Namaza normal mi devam ediyorsunuz yoksa oturarak mı?
Benmki de prof ama kendi yapmıyor aynı hastanedeki radyologa yönlendirdi
Ama radyologa da gitmicem perinatologa gitcem taktım[/QUOTE
benim doktorum da radyologa yönlendiriyormuş, radyologunda unvanı uzman doktor diye geçiyor
Tıp Fakültesi : Ankara Üniversitesi İhtisas : Ankara Türkiye Yüksek İhtisas Eğ.ve Ar.Hastanesi
acaba bende mi perinataloji uzmanına gözüksem öyle birinimi arasam farkı varmı ki radyolog ile perinataloji uzmanının bakmasının,
araştırmalarıma göre sadece bir kere ayrıntılı ultrasona bakılıyormuş, 2. kez bakılmıyormuş aradan en az 6 ay geçmesi gerekiyormuş...
Bir kere ayrıntılı ultrasona giren bir daha giremiyor yani o yüzden doktor çok önemli burda öyle mi ki?
Ben kadıncağızı değil de halkı yanlış buluyorım:) kadın şeker tüketmeyin, sağlıklı beslenin, spor yapın diyor. Şeker yüklemesi yaptırmayın diye başlık atsalar da o sadece direkt yükleme için diyor. Amerika da doğum yaptığım jastanede de yükleme yasak. Ama açlıl tokluk ölçümü kan tahlili 3 aylık ortalama vs düzenli takip altında oluyor. Çünkü şeker gebelikte bebeğin ölmesine dahi yol açabiliyor.
Kadıncağız doğru diyor bence ama kime diyor:)) gün gün gezen, her şeyi yiyen, sonra da "şeker yüklemes çok sağlıksız" diyen bir kitleye diyor.
Yükleme sağlıksız evet, ama şeker takibi yapılmaması ölümcül. Aradaki farkı bilip alternatifleri araştırmak lazım, doktor da buna yönlendiriyor ama bu kısım hiç duyulmuyor.
Öeh ne uzun yazmışım sabah sabah:))
Herkese günaydın anneler:)
Çoğu doktor önce açlık tokluk kontrolu yapıp ona göre yol izliyor. He işte bunu savunuyorum ben aile geçmişinde şeker varsa neden yaptırmıcaksınki niye riske giresin bilmeden ya erken doğum vs bi risk olursa?
ben 4 kiloya yakın aldım.. doktorum sürekli uyarıyor hamur işi yeme tatlı yeme diye. kilo yapacak şeyler yemiyorum aslında ama nasıl 4 kilo aldım anlamıyorumKizlar. Herkes hemen hemen ayni haftalarda gebelikte. Buarada kac kilo aldiniz simdiye kadar? Ben istahima dur diyemiyorum aksamlari ve cok abur cubur yiyorum. 6kilo aldim simdiden. Boyle devam ederse kac kiloyla bitiririm hamileligi Allah bilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?