- 9 Ekim 2015
- 133
- 70
- 13
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #27.701
ındırek coomp testını yaptık . hatta bu ıkıncı test .negatıf bır sorun yok allahtan. dedıgı su ya cocuk negatıf kan gruplu ıse o zaman extra bır ıslem uygulanmıs olacak. suana kadar hıc vurdurmadım dedı bende arada kaldım. ılk gebelıkte gerek yok dedıya çok enteresan; bu doktoruma çok güveniyorum ingilterede yaptı masterını ve dahada önemlisi aile dostumuz. ama dediği şu; ben olsaydım doktorun ilk gebelikte de yapardım. şimdi 2. için önce indirect combus diye bir test yapılacak galiba onun sonucuna göre vurulacak iğne. ama mutlaka doğumdan önce yapılmalı diyor.
negatifse bencede gerek yok ama senin için bir sorayım doktoruma yazarım canım sanaındırek coomp testını yaptık . hatta bu ıkıncı test .negatıf bır sorun yok allahtan. dedıgı su ya cocuk negatıf kan gruplu ıse o zaman extra bır ıslem uygulanmıs olacak. suana kadar hıc vurdurmadım dedı bende arada kaldım. ılk gebelıkte gerek yok dedıbundan oncekı doktorum biyokimyasal gebelıkte dahı vurdurman gerekır bu ıgneyı dıye uyarmıstı. arada kaldım
bir kimyasal gebelıgım var. buda ılk gebelıgım . sorarsan sevınırm :):):):)):negatifse bencede gerek yok ama senin için bir sorayım doktoruma yazarım canım sana
Aynen ya krem olunca sür sür bitmiyor canım sıkılıyo bırakıyorum benim bacaklarımın yan kısımları genişlerken çatlamış legen kemiklerimin aşağısı bariz değil ama önlem şart :) aynen hayırlısı olsun çatlamazlar ya umarım :))) bioil gayet uygun.
Karnımda hiç olmadı inşallahta olmaz karnıma hep uni vazelin sürdüm
ama bacaklarımda morlukları görnce şok oldum :)
Sen baya zayıfmışım ondandır cnm umarım toparlar kendini..Aklıma ilk gelen şey oydu lierac içinde çok iyi şeyler duydum ama baya pahalıydı
benimde iç bacakla arda baldırım kedi tırmalamış gibi çok az şuan ama ben 36 bedenden 42 ye çıktım altta :) aldığım kilolarda hep oraya gidiyo normal yani çatlamalarım
Şimdi eczanede bi oil aynı fiyatmış alıverdim akşam gelcek bakalım inşallah bunu kullanırım :)Karnımda hiç olmadı inşallahta olmaz karnıma hep uni vazelin sürdüm
ama bacaklarımda morlukları görnce şok oldum :)
LieraC kaç mlcanım bak ben letgo dan lierac kremde buldum ambalajlı bide yanında yiğenime biodermanın yüz yıkama jeli 500ml pazarlık yaptım ikisini 45 tlye aldım. orda vardı sanırım daha.
Sen baya zayıfmışım ondandır cnm umarım toparlar kendini..
Morluklar neden ben anlamadım
200 ml canım ewet genelde fazla alıyo hamişler kalıyo mutlaka bi kutu :) diğerinide böle almıştım ben.LieraC kaç ml
Çoook ucuza almşsın
200 ml canım ewet genelde fazla alıyo hamişler kalıyo mutlaka bi kutu :) diğerinide böle almıştım ben.
pehlivanlar gibi yağlanıp yağlanıpp gezelimm :)Ay hadi inşallah kullandıklarımız işe yarar :)
Demin arkadaşa öyle diyorum:) sabah akşam pehlivan gib igezcem evde :) sen bişey kullanıyomusunpehlivanlar gibi yağlanıp yağlanıpp gezelimm :)
Çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun cnm. Ben de kahveyi çok severim ve 2 3 haftada bir içmeye kadar düşürdüm. Normalrde hergün bir bardak kahve içerim. Bnm merak ettiğim şey şu. Bir kupa bardak suya ben 1 çay kaşığı silkeleme şeklinde klasik kahve, 2 çay kaşığı da süt tozu veya süt koyarım. Acaba kaç gr.a denk geliyo kahve. bende 10 gr bile yoktur dimi. sizce kızlar?GEBELİKTE KAHVE TÜKETMEK ZARARLI MIDIR?
15 Nisan 2015 | Gebelik, Jinekoloji
Prof. Dr. Bülent Tıraş, “Hamilelik sürecinde kahve tüketiminin zararı kafeinden kaynaklanmaktadır. Kahveiçmemenin gebelik sürecinde daha sağlıklı olduğunu unutmamak gerekir. Yalnızca kahvede değil, çayda da kafein vardır. Gebelik sürecinde her türlü besinin aşırısından kaçınmak gerekir. Kafein de bunların başında gelmektedir. Aşırı kahve tüketiminin gebelikte düşüğe yol açabileceğini ortaya koyan araştırmalar da mevcuttur” diyor.
Prof. Dr. Bülent Tıraş gebelikte kahve tüketimi hakkında şu bilgileri verdi:[/paste:font]
Ülkemizde kahve ve çay kültürü mevcut olduğu için gebelik sürecinde kafein tüketmenin zararlı olup olmadığı gebeler için oldukça önemli bir konudur.
Kafein bebeğe de geçiyor…
Gebelik sürecinde, anne adayı bazen bilerek, bazen de bilmeyerek kafein tüketmektedir. Kafein birçok besinde bulunabilir. Kafein içeceklerle vücuda temin edildiği zaman, oldukça hızlı bir şekilde vücuda alınır. Buradan da bebeğin eşi tarafından bebeğe de gider. Vücuda 200 mg kafein temin edildiği zaman bebeğe kan ileten bebeğin eşindeki akım %25 düşmektedir. Gebelerin de endişesi bu noktada başlamalıdır.
Gebenin vücudunda kafein yıkını sağlayacak bir metabolizma bulunur. Ancak bebekte bu metabolizma henüz yoktur. Bundan dolayı da tüketilen kafein, bebekte daha fazla bulunur. Gebenin metabolik özellikleri; bebeğe aktarılan kafein oranını da etkiler. Aynı miktarda kahve içilse de iki gebe arasındaki metabolik özellikler farklı olduğu için bebeğe aktarılan kafein miktarı da farklı olacaktır.
Kafein bebeğinizin kilosunu çalıyor…
Sık sık ve uzun vadede kafein tüketimi yapan gebelerin bebeklerinde, gelişim geriliği görülme riski daha fazladır. Tüketilen kafein oranının, bebek gelişimini hangi mekanizmayla etkilediği oldukça güç cevaplanan bir sorudur. Anne adaylarının; fiziksel, biyolojik, metabolik, çevresel ve genetik etkenleri oldukça değişkendir. Bu sebeple bu sorunun cevaplanması zordur.
Gebelikte kahve tüketimi hakkında yapılan bilimsel araştırmaların verilerinde ise, günlük olarak 200 mg kafein tüketildiğinde bebeğin kilosunda 60-70 gr azalma olduğu bildirilmiştir. Gene aynı araştırmada, hamile kalmadan önce günlük olarak 300 mg kafein tüketen; fakat hamilelik sürecinde bu miktarı günlük olarak 50 mg’a kadar azaltan gebeler ile kafein miktarı tüketimi 300 mg olarak sürdüren gebelerin bebeklerinin kiloları karşılaştırılmıştır. Kafein tüketimini azaltmayan gebelerin bebeklerinde yaklaşık olarak 150 gr. ağırlık azalması olduğu tespit edilmiştir. Göze çarpan farklı bir bilgi de kafein tüketimi arttıkça, doğru orantılı olarak bebekteki gelişim geriliği riski de artar.
Kafein tüketimi de tıpkı alkol tüketimine benzer. Bebekte gelişim geriliği riskini arttırır. Alkol ve kahvenin birlikte tüketilmesi ise bu riski iki kat fazlalaştırır. Bu sebeplerden dolayı gebelik sürecinde kafein tüketimi önerilmez. Ancak anne adayı kahveyi çok seviyorsa ve canı da çekiyorsa aşırıya kaçmadan, her gün olmayacak şekilde tüketebilir. Aşırıya kaçmadığı ve her gün düzenli olarak içmediği sürece bu konuda bir sorun yaşamaz.
Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
Kafein oranı
1 fincan filtre kahve 135-200 mg
1 fincan espresso 100 mg
1 fincan cappuccino 100 mg
1 fincan türk kahvesi 57 mg
150 cc hazır kahve 57 mg
150 cc kafeinsiz kahve 5 mg
175 cc demleme çay 20 – 110 mg
330 cc buzlu çay 70 mg
200 cc hazır çay 30 mg
1 kutu kola 30 – 56 mg
1 kutu diyet kola 38 – 45 mg
1 kutu meşrubat 50 mg civarı
1 kutu meyveli gazoz 0 mg
1 bardak çay 50 mg
1 kutu enerji içeceği 80 mg
50 gram çikolata 50 mg
100 gr sütlü çikolata 20 mg
ablamda bio oil vardı yarım şişe onu aldım bitirdim şimdide johnson baby nin gece nemlendirici yağı var aldım onu kullanıorumm dünya para veremem valla onlar da işe yarıyo :)Demin arkadaşa öyle diyorum:) sabah akşam pehlivan gib igezcem evde :) sen bişey kullanıyomusun
Ben de geçen hafta yaptırdığımda su içimi bile yasak demişti. Ben de su konusunda çok zorlanmıştım.Canım test boyunca su içmek serbest aslında
Bir fikrim yok ben normaldede nescafe sevmem aram yoktur..turk kahvesi severim ama icmiyorum artik dogumdan sonra..Çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun cnm. Ben de kahveyi çok severim ve 2 3 haftada bir içmeye kadar düşürdüm. Normalrde hergün bir bardak kahve içerim. Bnm merak ettiğim şey şu. Bir kupa bardak suya ben 1 çay kaşığı silkeleme şeklinde klasik kahve, 2 çay kaşığı da süt tozu veya süt koyarım. Acaba kaç gr.a denk geliyo kahve. bende 10 gr bile yoktur dimi. sizce kızlar?
Maksat nemli tutmak evet :) hiç varmı morluk sendedeablamda bio oil vardı yarım şişe onu aldım bitirdim şimdide johnson baby nin gece nemlendirici yağı var aldım onu kullanıorumm dünya para veremem valla onlar da işe yarıyo :)
Azıcık damarlarım belirgin gibi onun morlukları var çok az başka morluk görmedim.Kilo alımından ötürü deri genişliyo sonra beyazlıcak ve geçmicek
Sendede var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?