2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Aynen benim de öyle ya hayattan sogudum geceleri ağlayarak uyaniyorum sonra siziyorum doktor da normal normal deyip sinir bozuyor. Napicaz hiç bilmiyorum eşim ovuyo arada ama o da anlık fayda ediyor
İşimiz zor gerçekten .. Birde bu ağrılar bizim için çok erken diye düşünüyorum ben .

Cnm allah kolaylik versin bn bi gce yattim kafayi yedim uyuyamiyosun cevrene yuk gbi hissediyosun dedgn gbi evde olmk faha rahat

benim haftalık proluton iğnede iğnede var o da çok yakıyor, salı akşamları vuruyor eşim, çarşamba -perşembe sabahı vurunacaktım, olmazsa akşamlara kaydırayım onlarıda yakıyorsa eğer, artık çok yoruldum cidden hergün kleksan iğne vurunmaktan her hafta proluton iğne vurunmaktan, bende pıhtılaşma sorunu falanda yok ama sürekli yattığımdan doktorum önlem amaçlı en küçük dozda olanı 0,2 lik olanı vurdutturuyor. kendim bırak vurmayı canım bakamıyorum bile pamukta kan gördüğüm an başım dönüyor :)) Allaha şükür eşim vuruyor ,doktor olduğu için özellikle hastaneye yada asm ye gitmek durumunda kalmıyorum. birde onun vurma şekline alışmışım başkalrı vurduğu zaman çok acıyor ve yanıyor ...
Bizde devirmedik ama devirmeyenlerde iyi olanlar vardır eminim stajyer dediklerin öğrenci zaten :) Onlarla meslek kıyaslanmaz. İnsan çok hassas olduğu için daha ayrı muamele bekleyebiliyor. .
stajyerler zaten tansiyon ve nabız ölçüyorlardı,anabilim dalı başkanının yanında bile cak cak cak sakız çiğneyerek , tansiyonuma bakarken bi yanda telefonda mesajlaşarak :)) doktorum üniversite hastanesinde olduğundan üniversitede kadrolu bir hemşire bile en fazla 3-5 yıllık tecrübeye sahip, başhemşire bile 30 en fazla 35 yaşındadır. :))) ilk bebeğimdede sümüğümsü akıntı geldi bakındığım doktpr üniversiteden bi profesöre yönlendirdi ben burda yapamam doğum başlamış diye , 3 gün tekli özel odada yattım 3 gün boyunca ağladığımda elimi sıkan bana moral vermeye çalışan başhemşireydi, asistanlar doktorlardı,diğerlerinde bi günaydın bile yok , gecenin bi yarısı proluton iğne vuracaklar, odaya girişleri var ahıra o şekilde girmezsin, başhemşire olan, asistan doktorlar, profesör olan doktor kapıyı çalarak müsait mi diye sorarak girerken onlarda bırak müsait mi lafını lönk diye edepten yoksun bir şekilde dalıyorlardı içeriye... hayatımda ilk defa hastaneye yatmıştım ilk defa serum yemişim hastaneden çıktığımda ilk işim kuzenimde hemşire devlet hastanesinde , çok iyi iğne vurabilirsin ama kesinlikle hastalara güleryüzlü davran, bebeğimin düşeceğini hepimiz biliyorduk ama bir ümit diye bekledik , orada insan kendisine sevgi duyulmasada (ki 1 gr. saygısızlıkta bulunmadık)saygı görülmeyi bekliyor insan...

bu gebeliğimde dikişten sonra doktor 3-9 aylık süre boyunca hastane yatmamı istedi ama eski tas eski hamam olunca kalmadım, kalamadım ...20. haftada açık kırmızı bi anda kanama geldi wc deyken heemn üniversitedeki hocama gittik yatış yapacağım dedi, bende hocaya direk hocam yanlış anlamayın 2. doktorum özel hastanede biz oraya gitsek kullanmam gereken ilaçları ona söyleseniz o durumumu zaten biliyor , ben özel hastanede yatsam olur mu dedim, tamam doktorunla konuşayım öyle yapalım dedi... özel hastanede en azından insan gibi muamele görebiliyoruz..

Çok geçmiş olsun dikkat et ortalıkta salgın var yine böyle halsizlikle falan başlıyor bende de gece boyunca bi üşüme titreme bi terleme falan dedimm eyvahh
Sağol canım sanırım bende kaptim sıfayı. Biraz uzanayim dedim 3 4 saat uyumuşum ter içinde kaldım. Insallah terleyerek atmışım dir dedim ama her tarafım agrio hala halsizlik de devam. Sanada çok geçmiş olsun[/

aaaa doğum tahminlerimiz aynı normal doğum mu sezeryan mı olcak belli mi ? doktor da bana 5 haziran dedi ama burda 6 haziran çıkıyor :)

Kanaman devam ediyorsa riske atma hastanede yatmak hiç keyifli bir şey değil ama daha güvende olacaksın orda

Doktor uzun surerse gel dedi kanama olabilir dedi bide ilginc olan kokmus balik gbi vajinal kokum cikti. Doktr vitamini fzla mi ictn dedi hyr dedm idrardada bsy ckmadi hareket edince bile cok pis kokuyo

Cnm gec yazmamisimdir umarim. 12 saat arayla 2 ser doz vuruldim. Sadece yapilirken cok yandi totom ama hareket azalmasi veya bnde bi yan etki olmadi cok hareket ettgi saatler var onlari takip etyim gce ve sabah bide babasini konusturuyodm hemen tepki veriyodu aksatma yap igneni nolur nolmaz. Bn ebe anneme evde vurdurdum birini bi tarafa birini bi tarafa dkrr sana 24 saattemi dedi bn hep 12 saatte ikiser doz okuyodum

Doktor uzun surerse gel dedi kanama olabilir dedi bide ilginc olan kokmus balik gbi vajinal kokum cikti. Doktr vitamini fzla mi ictn dedi hyr dedm idrardada bsy ckmadi hareket edince bile cok pis kokuyo
canım karbonatlı su kullan enfeksiyon başlangıcı olabilir, daha kana karışmamış olabilir, yarım lt kaynamış hazır suya, soğuduğunda 1 adet 5 gr oluyor galiba karbonat at (1 yemek kaşığı-yüzeysel olarak) rahim ağzı yetmezliği olanlarda enfeksiyon riski daha fazla oluyor ben her wc den sonra selpağa döküp öyle siliyorum sonra üstünden kuru selpakla geçiyorum... bşrde vajinal progestan kullanıyorsan o da yapıyor maalesef... ben sırf o akıntıdan korktuğum için sadece geceleri kokuyorum artık 200 mg lık progestanı

bizde 12 saat biliyorduk ama canım 2 doktrumda özellikle 24 saat arayla dedi...

Ay bende saģima yatıyorum resmen altimda kipirdiyo yan yatmama rağmen soluma dönüyorum orda da altta kalıyo kipirdiyo sırt üstü de iyi değil diyolar. Yan yatınca ta kenarda nasıl kalıyo anlamıyorum ben de :)
analarına hiç uygun yatış pozisyonu bırakmıyorlar tosuncuklar. Ben de nasıl yatacağımı şaşırıyorum ezilcek diye ama doktor ezilmez korkma yat o rahatsız olsa çeker kolunu bacağını dedi. Sanki soluma yatınca daha çok sırtıma doğru bilerek gidiyo gibi geliyo daha çok kayıyo, toplamıyo vücudunu yayılıyo :)

Doktrda teke dusurdu progestani cnm ann gbi 200 luk bnmkide. Smdi adalata basladi 3 saatte bi yarim iciyrm. Onunda yan etkisi bas agrisi salak gbiyim. Bnde bakiniyodm karbonatlami silsem sirkemi diye ikisinide deniyim bi.

bizde 12 saat biliyorduk ama canım 2 doktrumda özellikle 24 saat arayla dedi...

Celestone vermedi mi belki farkli durum vardir. Bebegn hareket takibi icin onerim yapmaya yakin gun icinde ne zaman yogun bak igneyi yapincada o saatlere bak.
Birde igneyi klinik ve hastanede vs yptrmak icin recete istiyilar var dimi receten

Yerim ben o bidiklari o küçük ayaciklari elleri :)

Canım sana neden ciğer geliştirici vurulmasını gerekli gördü doktorun?

vicdani ve insani duygularım var bu davranış biçimi seçmeme yeter kimseden öğrenmeme gerek yok Ben bile devlet hastanesine gitmek istemiyorum mevzu bu değil bu kadar uzun yazmanıza gerek yoktu ben sizi suçlamadım ki . her şey tecrübe ile sabit değil bu hayatta.öyle olsa siz o tavırlardan şikayetçi olmazsınız insanın davranışlarıyla yaptığı iğnenin ne alakası var o insanın içinde olan bi şey. Zor bir süreç Bir daha karşılaşmazsın umarım sağlıkla bu bebeğini kucağına al yaşadığın kötü günleri unutacak güzel mutlu günler geçir. :)

Son düzenleme:
Sen neden ciğer geliştirici olmuştun canım?

Kendi doktoruma değil de yakında olan ilçedeki doktora göründüm son dönem ara ara sıkıntım olduğunda ona da gidiyordum ölçümüne göre 1 hafta geride olduğunu, ölçümlerin 1 hafta-10 gün geride olabileceğini ama takibe alması gerektiğini gelişimini takip edeceğini söyledi 1 hafta sonra tekrar gel ölçümlerin ne durumda bakıcam dedi. İnş yanlış ölçmüştür yada haftaya daha iyi çıkar. Nst de çekti kasılman yok dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…