- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 133
- 34
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #31.281
İşimiz zor gerçekten .. Birde bu ağrılar bizim için çok erken diye düşünüyorum ben .Aynen benim de öyle ya hayattan sogudum geceleri ağlayarak uyaniyorum sonra siziyorum doktor da normal normal deyip sinir bozuyor. Napicaz hiç bilmiyorum eşim ovuyo arada ama o da anlık fayda ediyor
Bel ağrısı ağırlık arttigi için olur diyorlar ama her gece olmasi sinir bozucu.bi de tek kemikten ağrı vurması beni dusunduruyo acaba fıtık mi çıktı ne diye.İşimiz zor gerçekten .. Birde bu ağrılar bizim için çok erken diye düşünüyorum ben .
Cnm allah kolaylik versin bn bi gce yattim kafayi yedim uyuyamiyosun cevrene yuk gbi hissediyosun dedgn gbi evde olmk faha rahatHastanede 5 gece 6 gündüz yatmış bir insan olarak şunu söyleyebilirim , evde yatmak psikolojik Açıdan daha iyi , verdikleri serum genelde şekerli su oluyor , hastane yemekleri berbat olduğu için , verdikleri ilaçları iğneleri kendinde kullanabilirsin , banada sürekli doktorumda dahil 5 ay hastanede yatıralım dedi ama 3. Gün iflas bayrağını çektim ... Ağlama krizine giriyorsun...zeyzey3428 yaşafığı durumu 14. Haftadan beri yaşıyorum , özellikle 18-24. Haftalarda her an geldi gelecek psikolojisinde olmak çok kötü , psikoloji bu kadar kötüyken bi yerden sonra hastane personelinin 'hemşire ve stajyerlerin ' artist tavırlarını da çekmek zorunda kalıyorsun , pröfesörden daha artistler, hatta şunu söyleyebilirim ki son 2 gün eşim olmadığı zamanlar iğnemi doktorum yaptı , akşam eşim geldiğinde o yaptı , damar yolu açmaktan aciz ÇOĞU maalesef , tecrübeli Hemşireleri ayrı tutuyorum ... 15-20 yılını devirmiş Olanları
benim haftalık proluton iğnede iğnede var o da çok yakıyor, salı akşamları vuruyor eşim, çarşamba -perşembe sabahı vurunacaktım, olmazsa akşamlara kaydırayım onlarıda yakıyorsa eğer, artık çok yoruldum cidden hergün kleksan iğne vurunmaktan her hafta proluton iğne vurunmaktan, bende pıhtılaşma sorunu falanda yok ama sürekli yattığımdan doktorum önlem amaçlı en küçük dozda olanı 0,2 lik olanı vurdutturuyor. kendim bırak vurmayı canım bakamıyorum bile pamukta kan gördüğüm an başım dönüyor :)) Allaha şükür eşim vuruyor ,doktor olduğu için özellikle hastaneye yada asm ye gitmek durumunda kalmıyorum. birde onun vurma şekline alışmışım başkalrı vurduğu zaman çok acıyor ve yanıyor ...Ben hastanede vuruldum 12 saat arayla ikişer dozdan 4 doz. Çok çok yakıyor sinirlerim bozuldu... Kendine nasıl vuracaksın ki? Ya sinire vs gelirse? Kan iğnesi gibi değil ki bu..
Hareketlerinde azalma olmamışyı o zamanlar ben 28 haftamda olmuştumzz
stajyerler zaten tansiyon ve nabız ölçüyorlardı,anabilim dalı başkanının yanında bile cak cak cak sakız çiğneyerek , tansiyonuma bakarken bi yanda telefonda mesajlaşarak :)) doktorum üniversite hastanesinde olduğundan üniversitede kadrolu bir hemşire bile en fazla 3-5 yıllık tecrübeye sahip, başhemşire bile 30 en fazla 35 yaşındadır. :))) ilk bebeğimdede sümüğümsü akıntı geldi bakındığım doktpr üniversiteden bi profesöre yönlendirdi ben burda yapamam doğum başlamış diye , 3 gün tekli özel odada yattım 3 gün boyunca ağladığımda elimi sıkan bana moral vermeye çalışan başhemşireydi, asistanlar doktorlardı,diğerlerinde bi günaydın bile yok , gecenin bi yarısı proluton iğne vuracaklar, odaya girişleri var ahıra o şekilde girmezsin, başhemşire olan, asistan doktorlar, profesör olan doktor kapıyı çalarak müsait mi diye sorarak girerken onlarda bırak müsait mi lafını lönk diye edepten yoksun bir şekilde dalıyorlardı içeriye... hayatımda ilk defa hastaneye yatmıştım ilk defa serum yemişim hastaneden çıktığımda ilk işim kuzenimde hemşire devlet hastanesinde , çok iyi iğne vurabilirsin ama kesinlikle hastalara güleryüzlü davran, bebeğimin düşeceğini hepimiz biliyorduk ama bir ümit diye bekledik , orada insan kendisine sevgi duyulmasada (ki 1 gr. saygısızlıkta bulunmadık)saygı görülmeyi bekliyor insan...Bizde devirmedik ama devirmeyenlerde iyi olanlar vardır eminim stajyer dediklerin öğrenci zaten :) Onlarla meslek kıyaslanmaz. İnsan çok hassas olduğu için daha ayrı muamele bekleyebiliyor. .
Sağol canım sanırım bende kaptim sıfayı. Biraz uzanayim dedim 3 4 saat uyumuşum ter içinde kaldım. Insallah terleyerek atmışım dir dedim ama her tarafım agrio hala halsizlik de devam. Sanada çok geçmiş olsun[/Çok geçmiş olsun dikkat et ortalıkta salgın var yine böyle halsizlikle falan başlıyor bende de gece boyunca bi üşüme titreme bi terleme falan dedimm eyvahh
Kanaman devam ediyorsa riske atma hastanede yatmak hiç keyifli bir şey değil ama daha güvende olacaksın orda
Insallh cnm suan 34 e kdr bile zor dayancaz gbiKızlar inş sağlıkla hayırla zamanında kucağımıza alırız bebeklerimizi
Gttinmi doktra cnmPazar gününden beri kızımın hareketleri belirgin azaldı içim rahat etmiyor aklım hep onda. Bugün görünücem doktora.. inş iyidir bebişim bu arada bugün doğum öncesi iznim başladı.. hayırlısı bakalım
Cnm gec yazmamisimdir umarim. 12 saat arayla 2 ser doz vuruldim. Sadece yapilirken cok yandi totom ama hareket azalmasi veya bnde bi yan etki olmadi cok hareket ettgi saatler var onlari takip etyim gce ve sabah bide babasini konusturuyodm hemen tepki veriyodu aksatma yap igneni nolur nolmaz. Bn ebe anneme evde vurdurdum birini bi tarafa birini bi tarafa dkrr sana 24 saattemi dedi bn hep 12 saatte ikiser doz okuyodumCanım , Ciğer geliştiriciyi kaç doz vurundun , normalde benim doktorum 28₺0 da vurun dedi ama , sıkıntı olmayınca erteledim , dün doktorum mesaj atmış Ciğer grliştiriyi büründüğüm günden itibaren 10 gün sonra kontrole gel diye , bende artık daha fazla ertelemeyeyim diyorum 30₺0 da 24 saat arayla 2 şer dozdan 4 doz vurunacağım , bebekte hareketlerinde azalma oldu mu ? Hareket takibini nasıl yapıyorsun , hastanede mi vurmuşlardı sana , benim 2 haftadır buzdolabında bekliyor ...
canım karbonatlı su kullan enfeksiyon başlangıcı olabilir, daha kana karışmamış olabilir, yarım lt kaynamış hazır suya, soğuduğunda 1 adet 5 gr oluyor galiba karbonat at (1 yemek kaşığı-yüzeysel olarak) rahim ağzı yetmezliği olanlarda enfeksiyon riski daha fazla oluyor ben her wc den sonra selpağa döküp öyle siliyorum sonra üstünden kuru selpakla geçiyorum... bşrde vajinal progestan kullanıyorsan o da yapıyor maalesef... ben sırf o akıntıdan korktuğum için sadece geceleri kokuyorum artık 200 mg lık progestanıDoktor uzun surerse gel dedi kanama olabilir dedi bide ilginc olan kokmus balik gbi vajinal kokum cikti. Doktr vitamini fzla mi ictn dedi hyr dedm idrardada bsy ckmadi hareket edince bile cok pis kokuyo
bizde 12 saat biliyorduk ama canım 2 doktrumda özellikle 24 saat arayla dedi...Cnm gec yazmamisimdir umarim. 12 saat arayla 2 ser doz vuruldim. Sadece yapilirken cok yandi totom ama hareket azalmasi veya bnde bi yan etki olmadi cok hareket ettgi saatler var onlari takip etyim gce ve sabah bide babasini konusturuyodm hemen tepki veriyodu aksatma yap igneni nolur nolmaz. Bn ebe anneme evde vurdurdum birini bi tarafa birini bi tarafa dkrr sana 24 saattemi dedi bn hep 12 saatte ikiser doz okuyodum
analarına hiç uygun yatış pozisyonu bırakmıyorlar tosuncuklar. Ben de nasıl yatacağımı şaşırıyorum ezilcek diye ama doktor ezilmez korkma yat o rahatsız olsa çeker kolunu bacağını dedi. Sanki soluma yatınca daha çok sırtıma doğru bilerek gidiyo gibi geliyo daha çok kayıyo, toplamıyo vücudunu yayılıyo :)Ay bende saģima yatıyorum resmen altimda kipirdiyo yan yatmama rağmen soluma dönüyorum orda da altta kalıyo kipirdiyo sırt üstü de iyi değil diyolar. Yan yatınca ta kenarda nasıl kalıyo anlamıyorum ben de :)
Doktrda teke dusurdu progestani cnm ann gbi 200 luk bnmkide. Smdi adalata basladi 3 saatte bi yarim iciyrm. Onunda yan etkisi bas agrisi salak gbiyim. Bnde bakiniyodm karbonatlami silsem sirkemi diye ikisinide deniyim bi.canım karbonatlı su kullan enfeksiyon başlangıcı olabilir, daha kana karışmamış olabilir, yarım lt kaynamış hazır suya, soğuduğunda 1 adet 5 gr oluyor galiba karbonat at (1 yemek kaşığı-yüzeysel olarak) rahim ağzı yetmezliği olanlarda enfeksiyon riski daha fazla oluyor ben her wc den sonra selpağa döküp öyle siliyorum sonra üstünden kuru selpakla geçiyorum... bşrde vajinal progestan kullanıyorsan o da yapıyor maalesef... ben sırf o akıntıdan korktuğum için sadece geceleri kokuyorum artık 200 mg lık progestanı
bizde 12 saat biliyorduk ama canım 2 doktrumda özellikle 24 saat arayla dedi...
Yerim ben o bidiklari o küçük ayaciklari elleri :)analarına hiç uygun yatış pozisyonu bırakmıyorlar tosuncuklar. Ben de nasıl yatacağımı şaşırıyorum ezilcek diye ama doktor ezilmez korkma yat o rahatsız olsa çeker kolunu bacağını dedi. Sanki soluma yatınca daha çok sırtıma doğru bilerek gidiyo gibi geliyo daha çok kayıyo, toplamıyo vücudunu yayılıyo :)
Canım sana neden ciğer geliştirici vurulmasını gerekli gördü doktorun?Canım , Ciğer geliştiriciyi kaç doz vurundun , normalde benim doktorum 28₺0 da vurun dedi ama , sıkıntı olmayınca erteledim , dün doktorum mesaj atmış Ciğer grliştiriyi büründüğüm günden itibaren 10 gün sonra kontrole gel diye , bende artık daha fazla ertelemeyeyim diyorum 30₺0 da 24 saat arayla 2 şer dozdan 4 doz vurunacağım , bebekte hareketlerinde azalma oldu mu ? Hareket takibini nasıl yapıyorsun , hastanede mi vurmuşlardı sana , benim 2 haftadır buzdolabında bekliyor ...
benim haftalık proluton iğnede iğnede var o da çok yakıyor, salı akşamları vuruyor eşim, çarşamba -perşembe sabahı vurunacaktım, olmazsa akşamlara kaydırayım onlarıda yakıyorsa eğer, artık çok yoruldum cidden hergün kleksan iğne vurunmaktan her hafta proluton iğne vurunmaktan, bende pıhtılaşma sorunu falanda yok ama sürekli yattığımdan doktorum önlem amaçlı en küçük dozda olanı 0,2 lik olanı vurdutturuyor. kendim bırak vurmayı canım bakamıyorum bile pamukta kan gördüğüm an başım dönüyor :)) Allaha şükür eşim vuruyor ,doktor olduğu için özellikle hastaneye yada asm ye gitmek durumunda kalmıyorum. birde onun vurma şekline alışmışım başkalrı vurduğu zaman çok acıyor ve yanıyor ...
stajyerler zaten tansiyon ve nabız ölçüyorlardı,anabilim dalı başkanının yanında bile cak cak cak sakız çiğneyerek , tansiyonuma bakarken bi yanda telefonda mesajlaşarak :)) doktorum üniversite hastanesinde olduğundan üniversitede kadrolu bir hemşire bile en fazla 3-5 yıllık tecrübeye sahip, başhemşire bile 30 en fazla 35 yaşındadır. :))) ilk bebeğimdede sümüğümsü akıntı geldi bakındığım doktpr üniversiteden bi profesöre yönlendirdi ben burda yapamam doğum başlamış diye , 3 gün tekli özel odada yattım 3 gün boyunca ağladığımda elimi sıkan bana moral vermeye çalışan başhemşireydi, asistanlar doktorlardı,diğerlerinde bi günaydın bile yok , gecenin bi yarısı proluton iğne vuracaklar, odaya girişleri var ahıra o şekilde girmezsin, başhemşire olan, asistan doktorlar, profesör olan doktor kapıyı çalarak müsait mi diye sorarak girerken onlarda bırak müsait mi lafını lönk diye edepten yoksun bir şekilde dalıyorlardı içeriye... hayatımda ilk defa hastaneye yatmıştım ilk defa serum yemişim hastaneden çıktığımda ilk işim kuzenimde hemşire devlet hastanesinde , çok iyi iğne vurabilirsin ama kesinlikle hastalara güleryüzlü davran, bebeğimin düşeceğini hepimiz biliyorduk ama bir ümit diye bekledik , orada insan kendisine sevgi duyulmasada (ki 1 gr. saygısızlıkta bulunmadık)saygı görülmeyi bekliyor insan...
bu gebeliğimde dikişten sonra doktor 3-9 aylık süre boyunca hastane yatmamı istedi ama eski tas eski hamam olunca kalmadım, kalamadım ...20. haftada açık kırmızı bi anda kanama geldi wc deyken heemn üniversitedeki hocama gittik yatış yapacağım dedi, bende hocaya direk hocam yanlış anlamayın 2. doktorum özel hastanede biz oraya gitsek kullanmam gereken ilaçları ona söyleseniz o durumumu zaten biliyor , ben özel hastanede yatsam olur mu dedim, tamam doktorunla konuşayım öyle yapalım dedi... özel hastanede en azından insan gibi muamele görebiliyoruz..
Sen neden ciğer geliştirici olmuştun canım?Ben hastanede vuruldum 12 saat arayla ikişer dozdan 4 doz. Çok çok yakıyor sinirlerim bozuldu... Kendine nasıl vuracaksın ki? Ya sinire vs gelirse? Kan iğnesi gibi değil ki bu..
Hareketlerinde azalma olmamışyı o zamanlar ben 28 haftamda olmuştumzz
Allah yardımcın olsun canım.Insallh cnm suan 34 e kdr bile zor dayancaz gbi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?