- 31 Ağustos 2014
- 2.127
- 999
- 148
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #32.381
Canım bildiğim kadarıyla bazılarında takılmıyor sonda bazende doktor bayılttıktan sonra takıyormuş sondayı .. Bazı anneler söylüyormuş bayıltıp öyle takın diye.. Yani benim ilk hamileliğim ama nette araştırdığım kadarıyla böyle . Benim kızım çok hareketli ben oturdugum an durmuyor maşallah ama hareketli yeteri kadar varsa endişelenecek bişi yok bence
Takarlar canım altına yapamayacağına göre takarlarÇıkartıyorlar ama ben istemesem yine de takarlar mi ?
Canım bulunduğum yerdeki doktorda kontrolüm vardı yeni geldim. 41 cm 1865 gr mış. Başı aşağıda normal doğuma uygun bir halde dedi. Tabi o zamana kadar ne olacağı belli olmaz dedi. Biraz tombiş göbekli bir bebiş dedi. Böyle giderse göbeği normal doğuma engel olabilir dedi. Onun dışında nts yle bakmıştı. Sancı filan yokmuş şükür. Bu zamandan itibaren belinde karnında şiddetli ağrı olursa mutlaka geliyorsun herkes zamanında doğuracak diye bir şey yok dedi.
Kesinlikle bebekler pek zaman maman tanımıyor. Bende rabbim güç kuvvet versin herseyi bi an once hazır etme derdineyim. Planlamistim bu hafta şunu yaparım önümüzdeki hafta bunu yaparım diye dün az kalsın kot ve tşortle doğuracaktim. Sanirim herşeyin hazır olması gerekiyor artıkCanım bulunduğum yerdeki doktorda kontrolüm vardı yeni geldim. 41 cm 1865 gr mış. Başı aşağıda normal doğuma uygun bir halde dedi. Tabi o zamana kadar ne olacağı belli olmaz dedi. Biraz tombiş göbekli bir bebiş dedi. Böyle giderse göbeği normal doğuma engel olabilir dedi. Onun dışında nts yle bakmıştı. Sancı filan yokmuş şükür. Bu zamandan itibaren belinde karnında şiddetli ağrı olursa mutlaka geliyorsun herkes zamanında doğuracak diye bir şey yok dedi.
Cnm beslenme şeklini söylesene benim bebisi de tombik yapalım :) ben yumurta kaşar ceviz yoğurt süt yiyorum ama daha 1500 gr miniģimCanım bulunduğum yerdeki doktorda kontrolüm vardı yeni geldim. 41 cm 1865 gr mış. Başı aşağıda normal doğuma uygun bir halde dedi. Tabi o zamana kadar ne olacağı belli olmaz dedi. Biraz tombiş göbekli bir bebiş dedi. Böyle giderse göbeği normal doğuma engel olabilir dedi. Onun dışında nts yle bakmıştı. Sancı filan yokmuş şükür. Bu zamandan itibaren belinde karnında şiddetli ağrı olursa mutlaka geliyorsun herkes zamanında doğuracak diye bir şey yok dedi.
En cok sevindigim sey o oldu herseyini ellerimle hazirladim cok sukur. Iyiki yapmisimKesinlikle bebekler pek zaman maman tanımıyor. Bende rabbim güç kuvvet versin herseyi bi an once hazır etme derdineyim. Planlamistim bu hafta şunu yaparım önümüzdeki hafta bunu yaparım diye dün az kalsın kot ve tşortle doğuracaktim. Sanirim herşeyin hazır olması gerekiyor artık
Ben de gittim bugün..benim oğluş ta 1800gr 38cm olmuş boyu kilosu suyu normal dedi çok şükürCanım bulunduğum yerdeki doktorda kontrolüm vardı yeni geldim. 41 cm 1865 gr mış. Başı aşağıda normal doğuma uygun bir halde dedi. Tabi o zamana kadar ne olacağı belli olmaz dedi. Biraz tombiş göbekli bir bebiş dedi. Böyle giderse göbeği normal doğuma engel olabilir dedi. Onun dışında nts yle bakmıştı. Sancı filan yokmuş şükür. Bu zamandan itibaren belinde karnında şiddetli ağrı olursa mutlaka geliyorsun herkes zamanında doğuracak diye bir şey yok dedi.
Takarlar canım altına yapamayacağına göre takarlar
Bana da birkaç kişi öyle dedi. Canım sıkıldı. Doğurcam diye korkuyorum :) Ki ben senin gibi çok yürüyüş yapmıyorum. Ama bir teyze de yavaş yavaş aşağı inecek doğuma hazırlanıyor sonuçta dedi. Zaman yaklaştıkça normal sanırım.ben en az 1 saat yürüyorum çok iyi geliyo yürüyüş yapınca kendimi daha enerjik hissediyorum kızlar. bugün bütün iş arkadaşlarım sanki anlaşmışlar gibi karnın aşağıya inmiş dediler
Ben de normal istiyorum inşallah pozisyonu aynı devam eder ve göbüşünü büyütmez :):)Ben de gittim bugün..benim oğluş ta 1800gr 38cm olmuş boyu kilosu suyu normal dedi çok şükürbenimkinin de başı aşağıda normal doğum bekliyorum dedi senden ..hayırlısı inşallah
Aynen canım hazırlıksız yakalanmaktan korkuyorum ben de. Birkaç eksiğim var onları da alıp çantaları hazırlıcam. İnşallah öncesinde bir şey olmaz. Hepimiz zamanında doğururuz inşallah.Kesinlikle bebekler pek zaman maman tanımıyor. Bende rabbim güç kuvvet versin herseyi bi an once hazır etme derdineyim. Planlamistim bu hafta şunu yaparım önümüzdeki hafta bunu yaparım diye dün az kalsın kot ve tşortle doğuracaktim. Sanirim herşeyin hazır olması gerekiyor artık
Canım inan doğru düzgün birşey yemiyorum. Yani bir düzenim yok. Eşim de diyor bir de düzgün beslensen ne olurdu acaba diye. Beni baya sömürüyor sanırım. Ama günde bir muz bir yumurta bunu hep yedim. Onların etkisi var mı bilmiyorum. Biraz da yapı meselesi bence nasıl bizler içinde de yeyip yeyip kilo almayanlar var bebişlerde de durum böyle olabilir :)Cnm beslenme şeklini söylesene benim bebisi de tombik yapalım :) ben yumurta kaşar ceviz yoğurt süt yiyorum ama daha 1500 gr miniģim
Maşallah ona inşallah hayırlı doğumlar yaparız..sen toplamda kaç kilo aldın canım?Ben de normal istiyorum inşallah pozisyonu aynı devam eder ve göbüşünü büyütmez :):)
Evet cnm olabilir ben de biraz vitaminsizim bebisim ancak bu kadarını sömuruyo demek ki :)Canım inan doğru düzgün birşey yemiyorum. Yani bir düzenim yok. Eşim de diyor bir de düzgün beslensen ne olurdu acaba diye. Beni baya sömürüyor sanırım. Ama günde bir muz bir yumurta bunu hep yedim. Onların etkisi var mı bilmiyorum. Biraz da yapı meselesi bence nasıl bizler içinde de yeyip yeyip kilo almayanlar var bebişlerde de durum böyle olabilir :)
Cnm rahim ağzı bu klasik ultrason aletiyle olculebiliyor değil mi salı günü ben de baktirayim ağrılarım ve batmalarim varKızlar bugün 32. Hafta kontrolumuz vardı. Bebeğim maşallah çok iyiydi. Boy kilo yerinde. Ancak arada karnım ağrıyor diyince rahim ağzına bakalım dedi, bi baktık ki 22mm çıktı. 25 altı riskliymissancı cekmissin, nidilat başlayalım, haftalık kontrol edelim dedi. Kisalik devam ederse erken ayrıl dedi
Bebek için 3 battaniye, hastane çıkışı dışında aldığın tulumlar fazla değil mi, sen gerçi tecrübeliymişsin ama bana çok geldi, yanlış biliyorsam ben de yanıma böyle alayım :)Bugün doğum çantamı hazırladım size fikir versin diye ve eksiğim varsa hatırlatırsınız diye neler koyduğumu yazayım kızlar
Fazla yada eksik olan şeyler varsa lütfen söyleyin kızlar
Bebek için:
4 çift çorap
2 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane tulum
3 tane alt zıbın 3 tane çıtçıtlı badi
2 tane 5li hastane çıkışı
2 tane yelek
1 penye battaniye (hastane çıkışlarında da var toplam 3 battaniye oluyor)
4 tane ağız bezi (müslin)
2 adet tülbent (ana kucağının üstüne sermek için)
1 paket unibaby ıslak havlu
1 paket pamuk mendil
5 adet tek kullanımlık alt açma
20 tane prima pampers 1 no bebek bezi
2 cam biberon (60 ve 125 cc)
1 adet suluk
2 adet emzik ve emzik tutturucu
1 paket aptamil mama
Benim için:
2 adet pijama
1 adet gecelik
Lohusa terliği ve tacı (ben, bebek ve büyük kızım için)
Depend ortaboy bez (15 adet)
Uzun pedlerden alıp koyucam
1 adet ıslak mendil
1 adet havlu kağıt
Emzirme önlüğü
3 tane emzirme sütyeni
Külot ve çorap
Toka - Parfüm vs
Ana kucağını ve kapı süsünü götürücem
Sndedemi ckti cnm gecmia olsn nidilat bizim ulkemizde ykmus o yuzdn adalat kullaniyrm bn sana nasil yatis vermedi anlamadm bnm en son 1.8 diKızlar bugün 32. Hafta kontrolumuz vardı. Bebeğim maşallah çok iyiydi. Boy kilo yerinde. Ancak arada karnım ağrıyor diyince rahim ağzına bakalım dedi, bi baktık ki 22mm çıktı. 25 altı riskliymissancı cekmissin, nidilat başlayalım, haftalık kontrol edelim dedi. Kisalik devam ederse erken ayrıl dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?