- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #32.401
Bebegimi düşünüyorum öpüp kokladigimi düşünüyorum ama yine de içimde korku var. Allah kimseyi o yolda eğlendirmesin. Biz avazda kurtulalim inşallah.
Geçmiş olsun canım benim ya yorulma ya gelmiyor artık demekki. Bebekler anneleri dinlensin istiyor tabiKızlar bugün 32. Hafta kontrolumuz vardı. Bebeğim maşallah çok iyiydi. Boy kilo yerinde. Ancak arada karnım ağrıyor diyince rahim ağzına bakalım dedi, bi baktık ki 22mm çıktı. 25 altı riskliymissancı cekmissin, nidilat başlayalım, haftalık kontrol edelim dedi. Kisalik devam ederse erken ayrıl dedi
Aynen canim.. bende kiyafetleri yikayip utuleyip cantami hazirlayacagim artik..Kesinlikle bebekler pek zaman maman tanımıyor. Bende rabbim güç kuvvet versin herseyi bi an once hazır etme derdineyim. Planlamistim bu hafta şunu yaparım önümüzdeki hafta bunu yaparım diye dün az kalsın kot ve tşortle doğuracaktim. Sanirim herşeyin hazır olması gerekiyor artık
Maşallah canım bizimkidenyanaklı baya babası gibiMerhabalar
Bugün dr randevumuz vardı yavrumun yüzünü gördük o kadar mutluyum ki Allahım ne güzel bir duygu şükürler olsun
31+5 haftalığım maşallah bebeğimin kilosu 2.058 gram yavrum benimm yanaklari tombul tombul
Son muayeneden sonra (4 haftada) 1.3 kilo almışım bravo banaBebeğim de 1.091 den 2.058 olmuş kiloyu bebek almış zaten
seker000 @GlnU
Doktor 3 hafta sonra çağırdı, doğum ile ilgili bir şey söylemedi
Alttan baktı canım, alttan daha net söylüyorlarCnm rahim ağzı bu klasik ultrason aletiyle olculebiliyor değil mi salı günü ben de baktirayim ağrılarım ve batmalarim var
Evet canım yaSndedemi ckti cnm gecmia olsn nidilat bizim ulkemizde ykmus o yuzdn adalat kullaniyrm bn sana nasil yatis vermedi anlamadm bnm en son 1.8 di
Bebek bu kadar şeyi ne ara giyecek :S 2 5'li 2 10'lu hastane çıkışları ve zıbın takımları, tulum çok olmuş bana göre.Boşuna yük taşımaya üşenir insanBugün doğum çantamı hazırladım size fikir versin diye ve eksiğim varsa hatırlatırsınız diye neler koyduğumu yazayım kızlar
Fazla yada eksik olan şeyler varsa lütfen söyleyin kızlar
Bebek için:
4 çift çorap
2 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane tulum
3 tane alt zıbın 3 tane çıtçıtlı badi
2 tane 5li hastane çıkışı
2 tane yelek
1 penye battaniye (hastane çıkışlarında da var toplam 3 battaniye oluyor)
4 tane ağız bezi (müslin)
2 adet tülbent (ana kucağının üstüne sermek için)
1 paket unibaby ıslak havlu
1 paket pamuk mendil
5 adet tek kullanımlık alt açma
20 tane prima pampers 1 no bebek bezi
2 cam biberon (60 ve 125 cc)
1 adet suluk
2 adet emzik ve emzik tutturucu
1 paket aptamil mama
Benim için:
2 adet pijama
1 adet gecelik
Lohusa terliği ve tacı (ben, bebek ve büyük kızım için)
Depend ortaboy bez (15 adet)
Uzun pedlerden alıp koyucam
1 adet ıslak mendil
1 adet havlu kağıt
Emzirme önlüğü
3 tane emzirme sütyeni
Külot ve çorap
Toka - Parfüm vs
Ana kucağını ve kapı süsünü götürücem
Anladım canımBurdaki takvimi ilk dktorumun verdgi tahmini dgum tarhi yzmstm anra degistrnedm sat 9 eylul :)
Şimdi oldu canım. Bu arada benimki de tüp bebekYa canım çok haklısın yanlış yazmışım. Benim tahmini doğum tarihim 6 Haziran. Bugün 33+3'üm. 11 Haziran nereden çıktı bilmiyorum. Düzeltiyorum şimdi. Benimki tüp bebek olduğu için tam günü belli.
Canım halen dönebilir endişe edip üzme kendini. Benim ilk kızım sanırım 35. Haftamda makattan baş gelişe dönmüştüArkadaşlar hala bebeğim dönmedi ve nedense artık döneceğine dair inancım da yok. Hıçkırdığı zaman tam yerini buluyorum. Bir de kafasını rahatlıkla hissedebiliyorum. Küçük sert bir yuvarlak :) Aaaay doğunca seveceğim o kafasını çok tatlı bunlar yaaa
Yalnız sezaryen hiç istemiyorum ne olacak o iş. Kendimi alıştıramıyorum ameliyat fikrine. Sonda ameliyatın yanında çok ufak bir şey ama o bile bende idrar yolu enfeksiyonu yapıyor. Ne kadar müdehale o kadar kötü oluyorum. Bıraksalar evde bir ebe ile doğurmayı tercih ederim
Zaten benimki tüp bebek olduğu için kıymetli bebek diye tabir edilen bir sınıfa giriyor. Bu da başlı başına sezaryen sebebi. Normal doğum yaptıracak diye doktorum çok mutluydum
Bence biberonu ne olur ne olmaz at çantana sütün gelmezse mecbur mama vereceksin bebeğe. İç çamaşır, emzirme südyenin, göğüs pedleri, orkid de al yanına sütün geldiğinde de bunlar lazım olacak :) Hasta pedin biterse ya da kanaman az olursa orkidini takarsın boşuna olmaz.Kızlar biz annemle çantamı, daha doğrusu Bebişin hurcunu yaptık kapattık. orta boy fiber maviş bir valiz aldım oğluşuma ona yerleştireceğiz. Burada okuduklarımdan tırstım hazır olsun istedim. Gebe eğitiminde biberon ve emzik karşıtıyız getirmeyin dediler, ondan önce bir biberon almıştım ama çantaya koymadım. 10 tane bez aldım ama alt açma hasta bezi falan almıyorum onları da veriyorlardır diye. 1hastane çıkışıyla birlikte 4 tane de takım aldım. Sıcaklara denk geliyoruz diye bir penye battaniye aldım sadece. Ağız ve omuz bezleri. Kendime de 3 gecelik lizöz ve terlik taç vs. İç çamaşır, emzirme sütten, süt perdeleri vs. Orkid falan da almıyorum alsam mı acaba
Eser yani az miktarda var demek. Kadın doğumcuna en kısa sürede haber ver canım ve bi de tansiyonunu ölçtürGünaydın güzel anneler ve herkese hayırlı cumalar. Sizlere bir sorum var. Kızlar idrar testi yaptırdım sağlık ocağında protein kısmında eser yazıyordu bu ne demek bilen var mı. Netten baktım ama çok kafam karıştı.
11-12 normal canım. Küçük tansiyon için 9 yüksek. Bence doktorunu bilgilendir canım haberi olsunTansiyonum dün sabah 11 -8 akşam 11-9 çıkmıştı
bu sabah da 12 - 8 çıktı. Hep doktorda çıkan değerlerim, doktor bu değerlere normal diyodu hep, yüksek mi sence cnm
Hiç 12 ile 9 un üstüne çıkmadı veya altına düşmedi. tansiyon problemim de yok.
Canim bişey sorucam benim nabzim 100 105 falan çıkıyo çoğu zaman bazen de 90 95 e iniyor Kardiyolojiye gitsem mi acaba11-12 normal canım. Küçük tansiyon için 9 yüksek. Bence doktorunu bilgilendir canım haberi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?