- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 133
- 34
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #32.441
Canim ben bi celik tencereye su koydum agzina kadar hafif kaynamaya basladim biberonu parcaladim emzigide atttim 10 dk daha bekledm su iyice kaynadi snra masayla cikarip kagit kavlunun ustune koydum ztn su buhrlasip gttizeyzey3428 bide biberonu nasıl temizliyorsun nasıl kaynatıyorsun suda
Tamam canım sağolasınCanim ben bi celik tencereye su koydum agzina kadar hafif kaynamaya basladim biberonu parcaladim emzigide atttim 10 dk daha bekledm su iyice kaynadi snra masayla cikarip kagit kavlunun ustune koydum ztn su buhrlasip gtti
Hurma istah mi aciyo blmiyrm ama ilk agzina degen o olsn dye koydm bn en yumusagindan al cnm.
Canım ağzına mı sürülecek sadece zemzem kaşıkla içirilecek mi? Biri de hurmayı suda bekletip suyundan içirmiş.10 degilde bnce 20 koy nolur nolmaz bezin zarari olmazbide benye pattaniye yedegin olsun cnm. Nolur nolnaz sen emzigini al bn sothiee aldm koydum kaynattim herseyi emzik kutusuyla ekledm cantaya dedikleri gbi gogus pedin olsn yaninda bideeger lazm olursadiyeminik bi havlu al istersen bide poset al yanina kullandkklarnla kullanmadkklarn ayni yrde kalmasin.bnm tavsiyem simdiden kucuk bi siseye zemzemve hurmada ekle simdiden bebege doguncaagzina surmek icn
Bn hep cevremden dudagina surdugunu gordum ztn o diliyle iceri ceker onu yada emzirrkende surmek olurCanım ağzına mı sürülecek sadece zemzem kaşıkla içirilecek mi? Biri de hurmayı suda bekletip suyundan içirmiş.
Çok geçmiş olsun üzülme geciktirirler doğumu biraz daha. Bundan sonrasını dinlenerek geçirmemiz daha sağlıklı3. Serumu taktılar şimdi. Yan odada yeni doğmuş minik ağliyor arada çok garip hissediyorum ya doğuma bu kadar yaklaştığımı hissetmemistim.
Canım giysi kısmı biraz abartılı oldu ama doğum yapacağım yer evimize 100 km uzakta şehir merkezinde. İhtiyaç olursa eşim dışardan alsa bile yıkayamayız temkinli olmam lazım mecburenBebek için 3 battaniye, hastane çıkışı dışında aldığın tulumlar fazla değil mi, sen gerçi tecrübeliymişsin ama bana çok geldi, yanlış biliyorsam ben de yanıma böyle alayım :)
Önerilerin için çok saol canım. Hastaneden çıkışta giymek için kıyafet koymadım onu koyayım. Parfüm bebek için mi kullanmayım canım. Alt açma şart değil aslında yanımda bulunsun dedim. Biberon ve suluk mecbur kalırsak diye koydumhuriye048 cnm hep alt acma koyuyolar lazimmi ya. bide sanki 125 lik biberon gereksz geldi bana nacizane fikrim suluk icnde ayni seyi dusunuyorum
Belki koymussundur ama hastane ckisinda gymek icin kiyafet aldinmi parfum kullanmazsn umarim
Havlu da aldm kndim icin
Birde bence agiz bezlerini cogaltabilirsin.
Canım giysi fazla haklısın ama hastane evimize çok uzak 100 km uzakta. İhtiyaç olursa diye fazla koydumBebek bu kadar şeyi ne ara giyecek :S 2 5'li 2 10'lu hastane çıkışları ve zıbın takımları, tulum çok olmuş bana göre.Boşuna yük taşımaya üşenir insansuyu zaten 6 aya kadar içemeyecek suluğu da boşa götürmüş oluyorsun. Bebek için kalabalık olmuş biraz sanırım :)
100e kadar normal canım 100 üstü yüksek. Kansızlık vs olabilir bi doktorla görüşmende fayda varCanim bişey sorucam benim nabzim 100 105 falan çıkıyo çoğu zaman bazen de 90 95 e iniyor Kardiyolojiye gitsem mi acaba
Rica ederim..doğru diosun hava sıcak kalın battaniyeye gerek yok emzik te bulunsun benceYazmayı unutmuşum doğru ya bir pakette orkid koydum
Battaniye zaten 10 lu çıkışın içinde var canım birde pike koydum battaniye sıcak olur diye
Emzik koymam gerekli mi
Göğüs pedi doğru onu unutmuşum teşekkür ederim canım
Canım bebek bezi çok az. İlk günlerde günde 7-8 tane kullanılıyor yanılmıyorsam. 1 pijama senin için az 2-3 tane olsun. Kanamadan dolayı lekelenirse sıkıntı yaşarsın. Benim listeye bi göz at istersen. Benim bebek giysisi ve 1-2 şey abartılı oldu ama daha kapsamlı. Bi bak bence fikir olur sanaKızlar benim çantamda olanlar bunlar ; eksik veya fazla varsa yorumlarınızı bekliyorum
2 tane 5 li hastane çıkışı
1 tane 10 lu hastane çıkışı
5 adet bebek bezi
Pişik kremi
1 paket ıslak mendil
1 tane bebek pikesi
5 tane ağız bezi
Kendim için
1 tane pijama takımı
2 tane atlet
2 tane kilot
1 tane emzirme sütyeni
Deodorant
Makyaj malzemeleri
Lohusa taçı terliği
Toka
SİZCE EKSİK Mİ
Aynı gün veriyolar bizeBelki de vardir benim sormak aklima gelmedi neyse tahlil sonuclarini whatsappla gonderecegim ya sorarim hocam nts ye girmeli miyim diye
Benim bidahaki de 13 mayisa denk geliyor :) sen de dr a gittin bugun di mi?
Kızlar biberon ve emziklerde yazıyor ne yapılması gerektiği. Ona göre yapın bence. Emzik ve suluk için 5 dk kaynamış suda bekletin biberon için 5 dk kaynatın yazıyordu ben öyle yaptımCanim ben bi celik tencereye su koydum agzina kadar hafif kaynamaya basladim biberonu parcaladim emzigide atttim 10 dk daha bekledm su iyice kaynadi snra masayla cikarip kagit kavlunun ustune koydum ztn su buhrlasip gtti
Hurma istah mi aciyo blmiyrm ama ilk agzina degen o olsn dye koydm bn en yumusagindan al cnm.
Maşallah tam teşekküllü bi liste olmuş 2 tane 5li hastane çıkışı ve 3 battaniye çok değil miBugün doğum çantamı hazırladım size fikir versin diye ve eksiğim varsa hatırlatırsınız diye neler koyduğumu yazayım kızlar
Fazla yada eksik olan şeyler varsa lütfen söyleyin kızlar
Bebek için:
4 çift çorap
2 tane 10lu hastane çıkışı
1 tane tulum
3 tane alt zıbın 3 tane çıtçıtlı badi
2 tane 5li hastane çıkışı
2 tane yelek
1 penye battaniye (hastane çıkışlarında da var toplam 3 battaniye oluyor)
4 tane ağız bezi (müslin)
2 adet tülbent (ana kucağının üstüne sermek için)
1 paket unibaby ıslak havlu
1 paket pamuk mendil
5 adet tek kullanımlık alt açma
20 tane prima pampers 1 no bebek bezi
2 cam biberon (60 ve 125 cc)
1 adet suluk
2 adet emzik ve emzik tutturucu
1 paket aptamil mama
Benim için:
2 adet pijama
1 adet gecelik
Lohusa terliği ve tacı (ben, bebek ve büyük kızım için)
Depend ortaboy bez (15 adet)
Uzun pedlerden alıp koyucam
1 adet ıslak mendil
1 adet havlu kağıt
Emzirme önlüğü
3 tane emzirme sütyeni
Külot ve çorap
Toka - Parfüm vs
Ana kucağını ve kapı süsünü götürücem
Aynen canım sağolun söylediniz de çoğaltacağım bezleri yarın 15 tane koyayım . Pijamada iki tane koyarım bi leke olsa tek pijama için km gidip alcak .. Tamam canım bakayım listene teşekkürlerCanım bebek bezi çok az. İlk günlerde günde 7-8 tane kullanılıyor yanılmıyorsam. 1 pijama senin için az 2-3 tane olsun. Kanamadan dolayı lekelenirse sıkıntı yaşarsın. Benim listeye bi göz at istersen. Benim bebek giysisi ve 1-2 şey abartılı oldu ama daha kapsamlı. Bi bak bence fikir olur sana
Canım evim hastaneye 100 km ihtiyaç olursa diye mecbur fazla fazla koydumMaşallah tam teşekküllü bi liste olmuş 2 tane 5li hastane çıkışı ve 3 battaniye çok değil mi
Maşallah tam teşekküllü bi liste olmuş 2 tane 5li hastane çıkışı ve 3 battaniye çok değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?