- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #32.521
canım dapend hasta külodu al istersen normal pede çok gerek yok bir iki tane uzun al yeter o zaman göğüs pedi 5-10 tane koydum ben.Kızlar hastane çantasına kaç hastabezi kaç normal ped kaç göğüs pedi koyayım? Normal ped bildiğimiz uzun ped olur dimi?
Griside çok tatlıymış :)) Gül'e Gül'e kullansın bebişin:))Mima'nın grisi araba koltuğuyla beraber 4bin falan tutmuş. Fiyat soranlar merak edenler olmuştu ancak fırsat bulabildim
Hasta kulodu niçin gerekli anlamadım ben, zaten sonda takıyorlar 5-6 saat sonra hemşireler yürütüyor sonrasında wc ye çıkılabiliyor zaten , pedi cleksan hibor oksapar coraspirin Tarzı ilaç kullanan arkadaşlar 1 paket ped alsınlar hatta herkes almalı zaten ilk başta 4-5 ped batıyor dolu dolu , ilk gebeliğimde erkendi ama normal doğumla doğurmuştum bebeğimi , gece doğum Yaptım sabahında 4-5 ped batmıştı, çok önemli değil aslında bunlar çünkü hastane kantininde satılıyor , benim yattığım hastanede yatak bezi istemişlerdi 3-4 tane kullanıldı içinde 8-10 tane çıkıyordu galiba ...canım dapend hasta külodu al istersen normal pede çok gerek yok bir iki tane uzun al yeter o zaman göğüs pedi 5-10 tane koydum ben.
Defne ismini dini alimler çok önermiyorlar diye biliyorum , baştaki "def" hecesi ağır geliyor diyorlar... Sare , sacide , Sabiha gibi sad harfiyle Başlayan adlarda ebced hesabına göre sert durduğumdan tek kullanılmaması öneriliyor ... Biz inşaallah inci Sare ismini kullanmayı düşünüyoruz, buğlem de 2015-2016 yılının moda olan isimlerinden :)) buğlemi bilemeyeceğim ama Defne veya sareyi koymayı düşünüyorsanız önüne yada arkasına getireceğiniz ismin ince harflerden olmasına dikkat etmek gerekiyor , çünkü Defne de Sare de güçlü isimler ...kızlar çok emin olduğum isimde şüpheler yaşıyorum size de oluyo mu :))) buğlem defne sare hangisi güzel sizce eşimin annesi isimi konusunda kararsızım ama bunlarla uyuyor önerilerede açığımya söylenişi kolay olsun istiyorum bu arada defne çok popüler diye sevmiyorum ama dile kolay geliyor ..
Daha almadım :)) alırsam yıkayacağım :)) zaten ne alırsak alalım yıkamak Lazım ...Kizlar gunaydinlar. .
Yeni aldığımız gecelikleri falanda yikadinizmi....
Parfüm kolonya Tarzı Şeyler sürüldüğünde bebek memeye geldiğinde tiksiniyormuş, başını bulamıyor diyorlar , zaten kolonya kokusunu sevmem, ben çok terlersem sebamedin duş jeliyle koltuk altlarımı yıkamayı düşünüyorum sadece , zaten sezeryan olduğundan ilk 2-3 gün banyo önermiyorlarmış... Bence odada bile gelen misafirlere kolonya yapılmamalı çünkü bebekte uyuyacak o odada...Evin uzakmis cnm haklisin. 125 ligin delik sayisi +6 ay ya o yuzdn oyle dedm. Parfum yenidogan icin ne bilim blki zararli olur dye dusundm ama tabi daha once kullanmissindr belki.
Alt acmayi herkes koyunca acaba ckmu lazm dedm cogu listede goruyorum. Bn koymadm. Insan hersey yaninda olsun iatiyor bi gecede kalsan 10 gecede elinin altnda blunsun istiyo insan.
Biberonla emzik icnde bn iclerndeki kagitlari atmistim :) netten bakip oyle yaptim
Bende bunun mavili si yada bebek besiklisi arasında kaldım 2 side çok güzel sen karar verdin mi aldın miEki Görüntüle 1818955 Hacışerifte çikolata sepetli 94 tl nasıl sizce siz neler yaptırdınız bebek süsü
20 biberon yaptırdım bide bundan mı alsam sepetli yeterli olur mu hem yoksa ayrıca sepet ve azda bebek şekerimi yaptırsam çikolatayı ayrı almak lazım galiba o zaman daha mı iyi olur :SS
Siz ne yapacaksınız nasıl görünüyor bu
Bende unnado dan 2 beden aldım 88&2 paketli olanlardan... Yenidoğanlar hiç kullanılmıyormuş diye duydum .. Büyük gelirsede aileden birisi hemen alıverir hastanenin yakınlarında büyük marketler var zaten :)))Ya sitenin reklamlarını görüyordum ama hiç alışveriş yapmadım bi sorun yok gibi duruyor .canım 2 bedeni 3-5 kg arası olduğu için almak lazım diye düşünüyorum birde benim doktorum böyle giderse 3.500 kg dogar bebiş demişti onuda göz önünde bulunduruyorum . Bence sende al sonuçta yine kullanacaksın
Bende bunun mavili si yada bebek besiklisi arasında kaldım 2 side çok güzel sen karar verdin mi aldın mi
kızlar ya moralım çok bozuk bıraz uzun olacak ama içimi döktüm azıcık.doktordan geldım ıkı doktora bırden gıdıyorum ben bugun gıttıgım proftu.bu adamla bı turlu anlaşamadık soru sorsam azarlar gıbı cvp verıyodu ama ben bılgılı ve ultrason aletı cok ıyı herseye bakıyo dıe gıtmeye devam ettım doğumu da onda yapıcaktım bılgısıne guvendıgım ıcın muayene ucretı 300 doğum ucretı 5000 e gelecektı.dıger doktorumda cok ıyı herkes cok memnun bende sevıyorum aslında ama ıste numarasını vermıyor bı de uzman doktor dıe doğumda acıl bısey olsa prof. ıyı bılır diye prof.u tercıh ettım ama dedım ya adam tam bı gıcık.neyse bugun gıttım renklı goruntusunu cekıyo vıdeosunu falan verıyo herseferınde bebişim de yuzunu fazla açmadı vıdeo almadı doktor da ben de şirin bı sekılde vıdeosunu aldık mı hocam dedim bızım amacımız vıdeo mu falan dıe çıkıştı azarı yedım ben de cok agresıfsınız dedım hassas bı donemdeyım ve evde sureklı bebegıme bunlardan bakıyorum dedım.neyse bıraz atıştık gıbı oldu sonra ben plesanta önde olunca sezeryan zor mu oluyomuş hocam dedım sen mı yapcan amelıyatı dedı bana.ben de tabıkı cevaplarını verdım ama cok sinirlendim ve acayıp moralım bozuldu hamıle ınsana yapılcak sey mı bu?
Siz olsanız napardınız sımdı kızlar bu durumda bundan sonrası için.
Bu prof perinatologlar genelde ters mi oluyor acaba. Benim gittiğimde biraz suratsızdi ve sert sert cevaplar verirdi. Biz en iyisiyiz havalarına mi giriyorlar ki. Benim fikrimce doğumunu uzmana doktorda da yapabilirsin. Tabi ki son karar senin. Ben uzMan doktora geçtim rahat ettim. Sağolsun şimdiki doktorum sorularıma güzel cevaplar veriyor.kızlar ya moralım çok bozuk bıraz uzun olacak ama içimi döktüm azıcık.doktordan geldım ıkı doktora bırden gıdıyorum ben bugun gıttıgım proftu.bu adamla bı turlu anlaşamadık soru sorsam azarlar gıbı cvp verıyodu ama ben bılgılı ve ultrason aletı cok ıyı herseye bakıyo dıe gıtmeye devam ettım doğumu da onda yapıcaktım bılgısıne guvendıgım ıcın muayene ucretı 300 doğum ucretı 5000 e gelecektı.dıger doktorumda cok ıyı herkes cok memnun bende sevıyorum aslında ama ıste numarasını vermıyor bı de uzman doktor dıe doğumda acıl bısey olsa prof. ıyı bılır diye prof.u tercıh ettım ama dedım ya adam tam bı gıcık.neyse bugun gıttım renklı goruntusunu cekıyo vıdeosunu falan verıyo herseferınde bebişim de yuzunu fazla açmadı vıdeo almadı doktor da ben de şirin bı sekılde vıdeosunu aldık mı hocam dedim bızım amacımız vıdeo mu falan dıe çıkıştı azarı yedım ben de cok agresıfsınız dedım hassas bı donemdeyım ve evde sureklı bebegıme bunlardan bakıyorum dedım.neyse bıraz atıştık gıbı oldu sonra ben plesanta önde olunca sezeryan zor mu oluyomuş hocam dedım sen mı yapcan amelıyatı dedı bana.ben de tabıkı cevaplarını verdım ama cok sinirlendim ve acayıp moralım bozuldu hamıle ınsana yapılcak sey mı bu?
Siz olsanız napardınız sımdı kızlar bu durumda bundan sonrası için.
Bende Hacışeriften kutu şeklinde almayı düşünüyorum 70 li 2 paket . Bu tarz sepetler bi arkadaşın dediği gibi toz yapıyor , KINA gecemde kırmızısını almıştım , çöpe attım 1 sene sonra :)) fazla yer kaplıyor :)) hastaneye 2 katlı kurabiye tabaklarından götüreceğim ,alt kata Kaymaklı - Cevizli lokumları dizeceğim , üst katına pembe ve beyaz badem şekerlerini dizeceğim bir hacı Şerif isimli çikolata kutusunun bir tanesini götüreceğim , ad koymayı inşaallah evde yapacağız 30-40 Kişilik bir grup gelir, akşam Yemeğini halamlar yengemler organize edecek, bi arkadaşım isimli kurabiyeler ve cupcake Ler yapacak ad konması yapıldıktan sonra Çay saati gibi onları ikram edeceğiz lohusa şerbetiyle beraber , lohusa şerbetini annem yapacak , küçük kahve yanı bardaklarla ikram edeceğiz... Mevlid yapıp yapmamakta kararsızım , o anki psikolojime BAKIYOR biraz , yaparsak eğer bi otelde olur o da baya Kapsamlı organizeli birşeyler yapmayı düşünüyorum ... Yapmama ihtimalim de var...Eki Görüntüle 1818955 Hacışerifte çikolata sepetli 94 tl nasıl sizce siz neler yaptırdınız bebek süsü
20 biberon yaptırdım bide bundan mı alsam sepetli yeterli olur mu hem yoksa ayrıca sepet ve azda bebek şekerimi yaptırsam çikolatayı ayrı almak lazım galiba o zaman daha mı iyi olur :SS
Siz ne yapacaksınız nasıl görünüyor bu
Katlı kurabiye tabağında lokum ve badem fikri çok hoşuma gitti. Mevlid biz de hiç düşünmüyoruz. Aslında tüm ziyaret işlerini tek seferde bitirmek bir anlamda ama çok zahmetli görünüyor şu anda gözümüzeBende Hacışeriften kutu şeklinde almayı düşünüyorum 70 li 2 paket . Bu tarz sepetler bi arkadaşın dediği gibi toz yapıyor , KINA gecemde kırmızısını almıştım , çöpe attım 1 sene sonra :)) fazla yer kaplıyor :)) hastaneye 2 katlı kurabiye tabaklarından götüreceğim ,alt kata Kaymaklı - Cevizli lokumları dizeceğim , üst katına pembe ve beyaz badem şekerlerini dizeceğim bir hacı Şerif isimli çikolata kutusunun bir tanesini götüreceğim , ad koymayı inşaallah evde yapacağız 30-40 Kişilik bir grup gelir, akşam Yemeğini halamlar yengemler organize edecek, bi arkadaşım isimli kurabiyeler ve cupcake Ler yapacak ad konması yapıldıktan sonra Çay saati gibi onları ikram edeceğiz lohusa şerbetiyle beraber , lohusa şerbetini annem yapacak , küçük kahve yanı bardaklarla ikram edeceğiz... Mevlid yapıp yapmamakta kararsızım , o anki psikolojime BAKIYOR biraz , yaparsak eğer bi otelde olur o da baya Kapsamlı organizeli birşeyler yapmayı düşünüyorum ... Yapmama ihtimalim de var...
Bepanthol pişik kremi aldım benMinik kuzumun doğum çantasıni hazırladım çok şükür bi pisik kremi eksik onu da babası getircek. Benim çanta kaldı ama daha gecelik felan almam lazım netten alcam tabi mecburen var mı öneriniz kızlar
bence ğ li olan isimler okul hayatında, sonrasında sıkıntı oluyor, ama siz bilirsiniz tabii :)Annemlerde öyle diyolar ama.. sağol canım
Bu hafta gittiğimde iki kulak arası ölçümü olur kafası gelişmemiş dedi bir hafta geriden geliyo bebek dedi kilosu 1400 gr moralim bozuldu haftaya başka dok. Gidecem bakalım ne diyecekCanım boy öyle ölçülmez ki. Femur uzunluğu ölçülüyor oradan hesaplanıyor. Senin doktorun bana çok garip geldi. Madem 10 cm kısa o zaman bunun sebebini bulmalı. 10 cm kısa diyip seni evine gönderemez. Bu 6-7 hafta geriden geliyor demek. Bence mutlaka doktorunu değiştirmelisin ve bir perinatoloji uzmanına git canım.
Iyide 1 hafta geriden geliyor diye gelişmemiş mi oluyor ? Benim bildiğim 2 hafta ileri geri olabilir , her çocuk standart olacak diye birşey yok , benimde uzman olan doktor geçen hafta Bebeğin kafasını 10 gün ileride dedi , olabilir çünkü benimde kafam büyük :))) yinede pazartesi perinatologda randevum var, ona soracağım özellikle bakalım o ne diyecek ? Başka bir doktora görünmende fayda var canım ...Bu hafta gittiğimde iki kulak arası ölçümü olur kafası gelişmemiş dedi bir hafta geriden geliyo bebek dedi kilosu 1400 gr moralim bozuldu haftaya başka dok. Gidecem bakalım ne diyecek
Kafaya takma lütfen ölçümlerde milimlik hata kaç yüz gram oynuyorBu hafta gittiğimde iki kulak arası ölçümü olur kafası gelişmemiş dedi bir hafta geriden geliyo bebek dedi kilosu 1400 gr moralim bozuldu haftaya başka dok. Gidecem bakalım ne diyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?