- 12 Ekim 2008
- 7.109
- En iyi cevaplar
- 2
- 16.316
- 773
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #33.281
Ben koymadım canım, şampuan da da kararsızım. Fakültede doğum yapacağım için öyle sampuanla felan ilgileneceklerini sanmıyorum. Evde kendim yikarim
Heveslendik eşimle bebegimizin kiyafetlerini kendimiz yıkayıp ütüleleyim diye (annemle teyzeme yaptıracaktım)
Yorgunluktan mahfoldum daha bitmedi ama beraber yapması çook zevkli
Bu arada ben friendly organic ve dalan roxy toz sabun deterjanlarından almıştım, friendly az atsam da aşırı köpürüyor ve durulumaya geçtiginde bile durulama suyunda halen daha deterjan kalıyor bu nedenle makine bitince tekrar durulama yapmak durumunda kaldım.
Geçmiş olsun canım.Kendine dikkat et. Şimdi iyiysen sorun yoktur. Dışarıda yediysen zehirlenmiş de olabilirsin.Galiba midemi üşüttüm. İstifra ettim. Edince iyileştim. Yediklerimi hazmedemedim belki de. Hamilelikte normaldir diye hastaneye gitmeye gerek görmedim. Bebeğin hareketlerinde de Bi skıntı yok şükür.
Sanırım kendini çiziyor diye kesiyorlar.Uzun Da olsa tırnakları ilk günler kıyılmaz kesilmeye diye düşünüyorum ama
@vorones ben gittim bir merkeze tehlike olunca burakmak zorunda kaldım.
Youtubeda güzel videolar var ama ingilizce. Prenatal pilates third trimester diye aratırsan çıkıyor güzel videolar ama çok dikkatli ol yapacağın hareketleri seçerken ve yaparken. Sakın karın kaslarını kullanma.
Bir de açılma kolaylaştıran hareketler için henüz erken değil mi? Bilemedim ben erken doğum riskiyle yattığım için korkuyorum açılmadan falan.
Bir de pilates hocam kegel egzersizlerini yaptırıyordu sürekli. Vaj.daki kasları güçlendirirsenin daha rahat açılır ve yırtılma ihtimali düşer diyordu. Ben yattığım yerde bir tek o kegeli yapıyorum.
Ben hastanede bebeğin yıkanıp yıkanmamasına karar vermedim. Üzerinde bulunan maddeler ne kadar çok durursa o kadar iyi diye okudum. Ama evde de göbeği düşene kadar yıkamayın diyorlar bu koşullarda ilk hafta yıkanmamış olacak galiba ona da karar veremedim.
cnm ben de "magvital 365 mg toz" kullanıyorum. günde 1 tane. kraplarım bayadır olmuyor 3 aydır kullanıyorum. içmediğim bir kaç gün olsun hemen kraplar başlıyo bacaklarda yine aksatmadan içmem gerekşyor.Kasılmalar için magnezyum kullanan anneler
Markası felan ne bu kullandığınız magnezyum un bende denemek istiyorum ya
Estağfurullah ne demek sor tabi:) yok korse kullanmadım .zayıf im normalde ama dümdüz de değildir Karnım. Göbek kalmadı gibi bir şey. Zaten karın bölgenin öyle hassas oluyor ki eklemek bile istemiyordum.korseyi düşünmedim hiç. Siz kesin sezaryen mi olacaksınız?Anladınim peki göbeğin kaldı mı korse kullandın mı sezaryenden sonra çok soru sordum sanırım kusura bakma tecrübeli birini görünce sormadan edemiyorum
çok sevindim. Bak inşallah düzelecek herşey. bazı doktorlar ne kadar kolay söylüyor ameliyatı dimi. demekki başka bir çözmü de varmışCanım böbrek fonksiyonlarını kaybetmemek için takılması önerilmişti başka doktorlarla da görüştüm şimdilik böbrek şişmiş ama zarar görmemiş gibi gözüküyor takip edelim dendi o nedenle şimdilik takılmayacak şükür
Canım, Yeğenim tırnaklı Doğdu , o kadar hareketli bir bebekti ki , kundaktan kolunu çıkarıp , elindeki eldivenleri uykusunun Arasında çıkarmayı başarabilen, ve yüzünü çizmek konusunda uzman bir bebek olarak DoğduUzun Da olsa tırnakları ilk günler kıyılmaz kesilmeye diye düşünüyorum ama
Bak ben o kısmı atlamıştım , bende fakültede doğum yapacağım inşaallah Dediğin gibi Yıkama olayı pek olmaz , şampuandan vazgeçtim , Tırnak makasını her ihtimale karşı koyayım ben ...Ben koymadım canım, şampuan da da kararsızım. Fakültede doğum yapacağım için öyle sampuanla felan ilgileneceklerini sanmıyorum. Evde kendim yikarim
Haha bnde oyle yapıyorum. Napiim yesem de kilo alsam tamam diyecegim.Bendensin Can'ım odamda tartı var ama tartılmıyorum doktor Da sen bak ama bana söyleme diyorum asistana :)
Geç saate mi yedin acabaGaliba midemi üşüttüm. İstifra ettim. Edince iyileştim. Yediklerimi hazmedemedim belki de. Hamilelikte normaldir diye hastaneye gitmeye gerek görmedim. Bebeğin hareketlerinde de Bi skıntı yok şükür.
Ben o sarı sıvıyü görünce mutluluktan 1 saat aglamıştımGünaydın arkadaşlarbu sabah kakao yağını sürerken bi baktım ki artık benimde göğsümden sarı Sıvı gelmiş , bi tuhaf oldum yavaş yavaş kızıma kavuşmaya yaklaştığımı hissettim .... Bu arada hastane çantasına ben termosta ılık su götüreceğim , unibaby nin satılan organik sulu pamukları soğuk olduğundan bebek çok tepki veriyormuş , onun yerine küçük bir tas, termosta suyla baby me nin pamuklarıyla sileyim diyorum ... Bu hafta doğum yapan arkadaşım hiç kullanamadım , bebek çok tepki verdi dedi ...
Bana yemekten 1 saat sonra al dediHanımlar demir ilaci kullanıyorum. Doktor günde 2 ye çıkardı.yalnız bu ilacı alırken dikkat edilmesi gerekenler var sanırım. Yemeklerden 2 saat önce alınmalı diye biliyorum.ama yemeklerden ne kadar zaman sonra alınmalı biliyor musunuz?
Birde kan sulandirici iğne kullananlar ben 35. Haftada igneyi bırakıyorum. Doktorunuz size ne dedi? Ne zaman birakacaksiniz?
Canım için rahat etmiyorsa doktora bir görün yada acilde ultrasondan bebeğine baksınlar , bu arada Alanları daraldığı için hareketleri kısıtlanıyor, pazartesi Gününü bekleyebiliyorsan Asm de kalp atışlarını dinlettir ebeye... Kalp ritmimi 120-160 arası sabit bir değerde atıyorsa sıkıntı yoktur canımKızlar geçen de yazdım ama pek cevap vermedin3 gündür falan bebeğim çok az hareket ediyor hiç etmiyor değil ama yumuşak zor hissedilir tarzda ve gunde toplasan 5 kez falan anca oluyor bi kaç gün önce resmen dans ediyordu.daha öncede böyle oldu doktora gittim bi sorun yok demişlerdi sonra duzelmisti şimdi yine aynı şey panik olmiyim diyorum ama elimde değil yemek yedim tatlı yedim uzandım ama yine aynı neden olabilir sizce ?
Ben yikamayi düşünüyorum göbek dusen e kadar oooo o kadar vakit napsin bebis kirli kirliBen hastanede bebeğin yıkanıp yıkanmamasına karar vermedim. Üzerinde bulunan maddeler ne kadar çok durursa o kadar iyi diye okudum. Ama evde de göbeği düşene kadar yıkamayın diyorlar bu koşullarda ilk hafta yıkanmamış olacak galiba ona da karar veremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?