- 3 Eylül 2015
- 549
- 601
- 23
- 35
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #34.761
Bende geçen hafta özelde sürekli gittiğim dktora gittim plesenta erken yaşlanmaya başlamış dedi kan akımi biraz yavaş dedi bebek minyon olacak suyun sınırda dedi sonrada şimdilik bişey yok dedi 2 hafta sonra gel dedi nst yazdı..Bende dün devlette bi doktora gittim o yaşlanmaya fln bahsetmedi ama plesentada bişey görünüyo takip edilmesi gerek dedi suyun gayet iyi dedi..erken doğumdan bahsetmek ikisideDedigim gibi burdaki doktorlarin biri erken dogum olabilir bebegin bundan sonra beslenemiyecek cok dikkat etmelisin dedi bol bol dinlen ve iyi beslen dedi digeride 32. Haftadan sonra normal dogum yaklasti zaten dedi ve hicbisey onermedi sunu yap bunu yap demedi
Birkaç haftadır her fırçalamamda kanıyor dişlerim aile hekimim normal dedi süt ürünleri tüket dedi. Tüketiyorum Da ama yapacak bir şey yok sanırımKizlar ben bu sabah dis ipiyle disimi temizlerken bi baktm dis etlerim (dislerimin aralarindaki) ayriliyo disimden cnm acimiyo ama kanama cok oluyo
Kendini iyi hissedeceğin bir doktora gitmen daha iyi olur canım. Ne konuda korkuttu peki?Günaydın :)
Biz bu sabah çok erkenciyiz.
Dün doktorum gene beni çok korkutup psikolojimi bozdu. Saat 4e kadar gayet sağlıklı, huzurlu bir hamile olan ben muayeneden çıktığım 5.30 itibariyle sürekli kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Gerginlikten sancım çıktı. Bu 9 aydor gittiğim doktoruma son gidişimdi. Bir daha gitmem o kadına. İnşallah herşey yolundadır. Bugun bir dra daha gitmek istemiyorum. Zaten yarın yeni başladığım dr ile randevum var. Nevrotik oldum resmen. Şu çocuk sağlıkla bir dünyaya gelsin inşallah.
Maşallah canım allah nazardan korusun herşey iyiyse problem yokMerhaba kızlar 35+2de kontrolümüzü olduk ilk ölçümde 2430 gr 45 cm çıktı 11 gün önce 2220 gr 45 cmdi sonra bir daha daha dikkatli ölçtü milimetre bile ölçümleri hemen değiştirir dedi 2500 gr 46 cm olmuş haftasıyla uyumlu iyi dedi haftada 200 gr alması gerekirmiş. Suyu plasentası ve nst iyi çıktı. Baş gelişli sadece normalde olması gerekenden daha aşağıda dedi yürüme fazla ayakta durma uzan dinlen dedi. Kordonu dolanık değil şükür. Eşimin akrabası son günlerde malesef kötü bir olay yaşadığı için tedirginiz dedik O kader kısmet içini ferah tut, soluna yat yatakta fazla dönme dedi. Böbreğim halen şiş ancak şu an idare ediyor şükür, eğer sıkıntı yaratırsa bebeği biraz daha erken alırız dedi. Bir aksilik çıkmazsa 38+6da 4 haziran günü sezeryan olacak. Ben birkaç gün daha erken alsak dedim (kordon dolanması vs herhangi bir ters durum olursa diye tedirginim dedim) sezeryanda bebek akciğerdeki suyu tam atamaz o nedenle 39. Haftayı doldurursak daha iyi olur yenidoğanın geçici taşipnesi riski daha az olur dedi bende o zaman siz bilirsiniz dedim. Spinal anestezi önerdi. Ben biraz korkuyorum ilk doğumumda da epidural olmuştum anksiyete ve hipotansiyon yaşayınca sedasyon (hafiften uyutma) da yapılmıştı. Spinalle doğuma başlarız eğer baktık kendini kötü hissedersen mecbur kalırsak sedasyonu o zaman yaparız çünkü ilaç bebeğe de geçer dedi yada dayanabilirsen bebek çıkınca sedasyon uygularız dedi. Genel anestezide ilaç daha fazla bebeğe geçer önermem dedi. Hareketlerini sordum sabahtan yatana kadar 10dan fazla hareket normal dedi (her hareketi aynı dakikada olsa bile say dedi) Et tavuk fazla yiyemiyorum dedim yemeye çalış gelişimi için iyi olur dedi. Kan sulandırıcı clexane kullanıyorum doğuma 12 saat kala bırakıcaz dedi. Bizden böyle teyzeleri. Detaylı yazdım ki belki sizlere de faydası olur diye. Şafak 25 yuppiiiii
Bana 25.haftadan beri erken doğum diyorlar. Şükür bugünlere geldik. Plasenta previa vakalarında bebeğin kilodu geriden gelir dediler şükür haftasını da yakaladı. Aman nazar değmesin. Doktorlar en kötü ihtimalleri sıralıyor, aman demedi bilemedi olmasın diye, üzülmeyin hiç dua edinDedigim gibi burdaki doktorlarin biri erken dogum olabilir bebegin bundan sonra beslenemiyecek cok dikkat etmelisin dedi bol bol dinlen ve iyi beslen dedi digeride 32. Haftadan sonra normal dogum yaklasti zaten dedi ve hicbisey onermedi sunu yap bunu yap demedi
Maşallahh canım nazarlardan uzakkızlar bugün ilk kez nstt ye girdim. o kalp atışlarını dinlerken o kadarfarklı hissettim ki. normal ultrasonda bi kaç snye dinliyosun. ama bunda 20 dakika boyunca kalp atışlarının nasıl hızlandığını yavaşladığını duymak duygulandırdı beni. kıp kırmızı oldum ağlamamak için. bebeğim kıpırdadıkça kalp atışları hızlandı. harekt etmesi durunca yavaşladı vs. resmen bnm kalbim de onunkiyle aynı anda ağzımın içinde attı desem hiç abartmamış olurum. aynı anda kalbimiz çarptı.
Nst den çıkınca doktoruma indik. maşallah çok temiz bişey yok dedi sonuçta. geç bebeğe de bakalım dedi. 5 6 kez bebeğin göbeğini ölçtü. bişeymi oldu dedm. enson ne zaman geldin kontrole dedi bende 2 hafta önce 32. haftamda geldim hatta çalışır raporu verdiniz dedim. Maşallah ne yiyosun sen böyle dedi. :) 2 haftada 1 kilo almışım, bebek 2 hafta içinde 524 gr almış. 2.524 gr 46 cm boyu çıktı. çok iyi gidiyo gelişimi dedi. günde 1 litre süt içiyorum kesiyim mi dedim. devam et kesme dedi. 3 adet ceviz bir kaşık hergün bal veya pekmez içiyorum. bunun dışında senden ondan az yemek yiyorum dedim iştahım da yok hani dedim. Sen bebeği besleyenlerdensin çok iyi dedi, toplamda 14 kilo almışım. boyuna göre çok iyi kilolu değilsin, göbeğin çok büyük dedi okdr. :) artık her hafta geleceksin bebek gelişimi önde takip edicez, suyun gelirse, kanaman olursa, bebekte hareketsizlik olursa hemen gel dedi. böyle devam dedi. Haftaya yine nst var bakalım kızlar çok az kaldı galiba.
Kafamda karıştı adet döngüm 18 eylüldü. doktor, nerden baksa 10 yanlışın var kesin sesin dedi bebeğin ölçümlerine göre. başka doktora da gitmiştim önceden, renkli ultrasona girdiğim doktorda yani 3 ü de yanlışın var dediler, ama ben eminim ya 18 eylül 2015 adetim.
Gözünaydın canım. İnş sağlıkla kucağına alırsın bebeğiniMerhaba kızlar hepinizin sayılı günleri kalmış Allahım sağlıkla kucaklarınıza alıp doya doya koklayıp öpüp sevmeyi nasip etsin hayırlı kısmetli olsunlar inşallh bende Haziran annesi adayıydım ama maalesef düşük oldu 2 aydan beri tekrar kontrole başladım doktor tekrar tüp dene dedi ama ben istemedim 2 aydır yumoş takibindeydim geçen ay olmadı bu ay rabbim mucizemizi nasip etti hayırlısıyla 9 nisanda regl oldum 22 nisanda 19.75 ve 18.30 folikül oluşmuştu doktorum çatlatma iğnesi yaptırdı 30 nisan progesteron değerim 28.29 5 mayısta evde idrar testi yaptım silik çizgi 6 mayıs Beta 154 9Mayıs 430 beta sizce değerim nasıl ara ara belime sancı giriyor yine düşük olacak diye çok korkuyorum sizlerde durum nasıldı benim sancım normal mi Hiç bir belirtim yok gebeliğe dair erken öğrenmenin zararları acele davrandım sürekli belirti arıyorum tuvaletten çıkmıyorum geldi gelecek korkusundan ne olur bana dua edin hamilelerin duası kabul olurmuş Rabbim önce bebeğimi sonra aklımı korusun
Ben aldim cok şükür :)Benimde hala eksikliklerim var emzirme pompası aksamı almasam mı kestiremedim
Beni hala nstye sokmadılar yakızlar bugün ilk kez nstt ye girdim. o kalp atışlarını dinlerken o kadarfarklı hissettim ki. normal ultrasonda bi kaç snye dinliyosun. ama bunda 20 dakika boyunca kalp atışlarının nasıl hızlandığını yavaşladığını duymak duygulandırdı beni. kıp kırmızı oldum ağlamamak için. bebeğim kıpırdadıkça kalp atışları hızlandı. harekt etmesi durunca yavaşladı vs. resmen bnm kalbim de onunkiyle aynı anda ağzımın içinde attı desem hiç abartmamış olurum. aynı anda kalbimiz çarptı.
Nst den çıkınca doktoruma indik. maşallah çok temiz bişey yok dedi sonuçta. geç bebeğe de bakalım dedi. 5 6 kez bebeğin göbeğini ölçtü. bişeymi oldu dedm. enson ne zaman geldin kontrole dedi bende 2 hafta önce 32. haftamda geldim hatta çalışır raporu verdiniz dedim. Maşallah ne yiyosun sen böyle dedi. :) 2 haftada 1 kilo almışım, bebek 2 hafta içinde 524 gr almış. 2.524 gr 46 cm boyu çıktı. çok iyi gidiyo gelişimi dedi. günde 1 litre süt içiyorum kesiyim mi dedim. devam et kesme dedi. 3 adet ceviz bir kaşık hergün bal veya pekmez içiyorum. bunun dışında senden ondan az yemek yiyorum dedim iştahım da yok hani dedim. Sen bebeği besleyenlerdensin çok iyi dedi, toplamda 14 kilo almışım. boyuna göre çok iyi kilolu değilsin, göbeğin çok büyük dedi okdr. :) artık her hafta geleceksin bebek gelişimi önde takip edicez, suyun gelirse, kanaman olursa, bebekte hareketsizlik olursa hemen gel dedi. böyle devam dedi. Haftaya yine nst var bakalım kızlar çok az kaldı galiba.
Kafamda karıştı adet döngüm 18 eylüldü. doktor, nerden baksa 10 yanlışın var kesin sesin dedi bebeğin ölçümlerine göre. başka doktora da gitmiştim önceden, renkli ultrasona girdiğim doktorda yani 3 ü de yanlışın var dediler, ama ben eminim ya 18 eylül 2015 adetim.
Yatakta donmemek mümkün değil ki bana belim tutuluyor ağrıdan resmenMerhaba kızlar 35+2de kontrolümüzü olduk ilk ölçümde 2430 gr 45 cm çıktı 11 gün önce 2220 gr 45 cmdi sonra bir daha daha dikkatli ölçtü milimetre bile ölçümleri hemen değiştirir dedi 2500 gr 46 cm olmuş haftasıyla uyumlu iyi dedi haftada 200 gr alması gerekirmiş. Suyu plasentası ve nst iyi çıktı. Baş gelişli sadece normalde olması gerekenden daha aşağıda dedi yürüme fazla ayakta durma uzan dinlen dedi. Kordonu dolanık değil şükür. Eşimin akrabası son günlerde malesef kötü bir olay yaşadığı için tedirginiz dedik O kader kısmet içini ferah tut, soluna yat yatakta fazla dönme dedi. Böbreğim halen şiş ancak şu an idare ediyor şükür, eğer sıkıntı yaratırsa bebeği biraz daha erken alırız dedi. Bir aksilik çıkmazsa 38+6da 4 haziran günü sezeryan olacak. Ben birkaç gün daha erken alsak dedim (kordon dolanması vs herhangi bir ters durum olursa diye tedirginim dedim) sezeryanda bebek akciğerdeki suyu tam atamaz o nedenle 39. Haftayı doldurursak daha iyi olur yenidoğanın geçici taşipnesi riski daha az olur dedi bende o zaman siz bilirsiniz dedim. Spinal anestezi önerdi. Ben biraz korkuyorum ilk doğumumda da epidural olmuştum anksiyete ve hipotansiyon yaşayınca sedasyon (hafiften uyutma) da yapılmıştı. Spinalle doğuma başlarız eğer baktık kendini kötü hissedersen mecbur kalırsak sedasyonu o zaman yaparız çünkü ilaç bebeğe de geçer dedi yada dayanabilirsen bebek çıkınca sedasyon uygularız dedi. Genel anestezide ilaç daha fazla bebeğe geçer önermem dedi. Hareketlerini sordum sabahtan yatana kadar 10dan fazla hareket normal dedi (her hareketi aynı dakikada olsa bile say dedi) Et tavuk fazla yiyemiyorum dedim yemeye çalış gelişimi için iyi olur dedi. Kan sulandırıcı clexane kullanıyorum doğuma 12 saat kala bırakıcaz dedi. Bizden böyle teyzeleri. Detaylı yazdım ki belki sizlere de faydası olur diye. Şafak 25 yuppiiiii
Aynısı bende de var, eşime gösterdim bayılacaktı :) kaldırıyorum yerinden ama acı hissetmiyorum. Dişlerim sallanıyor, fırçalarken kanıyor ama acı yok. Zaten gebelikteki tek sıkıntım bu galiba. Bulantı kusma olmadı, kramp mide yanması olmadı, ağrılarım olmadı,Kizlar ben bu sabah dis ipiyle disimi temizlerken bi baktm dis etlerim (dislerimin aralarindaki) ayriliyo disimden cnm acimiyo ama kanama cok oluyo
Sağol canım teşekkürlerMouse çok geçmiş olsun cnm. dikkat edin kndinize.
Canım sen yine de özele de başvur illa geri çevirecek diye bişey yok. Söylediğin devlet hastanesinde başka kadın doğumcu varsa onunla da görüş. İnş hakkında hayırlısı olurkızlar 36+ 1 im nst de sancım çıktıdoktor kasılmaların var dedi sıklaşırsa gel hemen dedi. üstelik bebeğim ters henüz doğum pozisyonunda değil napcam ben devlet hastanesine gidiyorum. ilginç bir şekilde doktorum dedi ki biz sezeryan yapamıyoruz yasal değil dedi sağlık bakanlığından yine yazı geldi falan dedi. sezeryan olması gerektiğinde başka bir devlet hastanesine sevk ediyorlarmış. sevk ettikleri hastaneyi biliyorum iğrenç korkunç bi yer. napcam ben kafayı yemek üzereyim bu saatten sonra özele de gidemem gitsem ne dicem yardım edin ((
Ya bana hala gün de vermediler iki doktorum var ikisi de ağırdan alıyor ben 6 haziran istiyorum hangi doktor kabul ederse ona yaptırcam doğumu diye düşünüyorum Da hayırlısı Allahtan. Ne zaman isterlerse o Zaman geliyor bebekler. Benim çevremde millet hep 41 42 yi falan görüyor bu ara o yüzden korkmuyorum şimdilik ya nasipMerhaba kızlar 35+2de kontrolümüzü olduk ilk ölçümde 2430 gr 45 cm çıktı 11 gün önce 2220 gr 45 cmdi sonra bir daha daha dikkatli ölçtü milimetre bile ölçümleri hemen değiştirir dedi 2500 gr 46 cm olmuş haftasıyla uyumlu iyi dedi haftada 200 gr alması gerekirmiş. Suyu plasentası ve nst iyi çıktı. Baş gelişli sadece normalde olması gerekenden daha aşağıda dedi yürüme fazla ayakta durma uzan dinlen dedi. Kordonu dolanık değil şükür. Eşimin akrabası son günlerde malesef kötü bir olay yaşadığı için tedirginiz dedik O kader kısmet içini ferah tut, soluna yat yatakta fazla dönme dedi. Böbreğim halen şiş ancak şu an idare ediyor şükür, eğer sıkıntı yaratırsa bebeği biraz daha erken alırız dedi. Bir aksilik çıkmazsa 38+6da 4 haziran günü sezeryan olacak. Ben birkaç gün daha erken alsak dedim (kordon dolanması vs herhangi bir ters durum olursa diye tedirginim dedim) sezeryanda bebek akciğerdeki suyu tam atamaz o nedenle 39. Haftayı doldurursak daha iyi olur yenidoğanın geçici taşipnesi riski daha az olur dedi bende o zaman siz bilirsiniz dedim. Spinal anestezi önerdi. Ben biraz korkuyorum ilk doğumumda da epidural olmuştum anksiyete ve hipotansiyon yaşayınca sedasyon (hafiften uyutma) da yapılmıştı. Spinalle doğuma başlarız eğer baktık kendini kötü hissedersen mecbur kalırsak sedasyonu o zaman yaparız çünkü ilaç bebeğe de geçer dedi yada dayanabilirsen bebek çıkınca sedasyon uygularız dedi. Genel anestezide ilaç daha fazla bebeğe geçer önermem dedi. Hareketlerini sordum sabahtan yatana kadar 10dan fazla hareket normal dedi (her hareketi aynı dakikada olsa bile say dedi) Et tavuk fazla yiyemiyorum dedim yemeye çalış gelişimi için iyi olur dedi. Kan sulandırıcı clexane kullanıyorum doğuma 12 saat kala bırakıcaz dedi. Bizden böyle teyzeleri. Detaylı yazdım ki belki sizlere de faydası olur diye. Şafak 25 yuppiiiii
Bu arada canım tahmini doğum tarihin 10 haziransa şu an 35+4 oluyor seninkızlar 36+ 1 im nst de sancım çıktıdoktor kasılmaların var dedi sıklaşırsa gel hemen dedi. üstelik bebeğim ters henüz doğum pozisyonunda değil napcam ben devlet hastanesine gidiyorum. ilginç bir şekilde doktorum dedi ki biz sezeryan yapamıyoruz yasal değil dedi sağlık bakanlığından yine yazı geldi falan dedi. sezeryan olması gerektiğinde başka bir devlet hastanesine sevk ediyorlarmış. sevk ettikleri hastaneyi biliyorum iğrenç korkunç bi yer. napcam ben kafayı yemek üzereyim bu saatten sonra özele de gidemem gitsem ne dicem yardım edin ((
Kaç kilo boyu kaç canım? Gebelik şekerin var mıydı?Bende simdi eve geldim bebegin gelisimi uc hafta ilerde oldugu icin nst de hafif sanci cikti ama surekli oynadigi icin sorun yok dedi. Ayrica bebis 40haftayi tamamlasin haftaya kadr dogmazsa sezaryen yapalim dediler bn kendi gunumu beklemek istiyorm dedim doktr guldu bana bebisi normal doguramican iri bi bebek dedi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?