2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Sezeryanda çatı muayenesine gerek yokki bence canım ya

Kızlar ben bazen anlamıyorum bazılarımızı, yani alttan muayene, çatı muayenesi bunlar gayet doğal şeyler. Gebelik olmasa bile hiç olmazsa senede bir kez vajinal muayene olmalıyız.

Ilk cocugumu 2 yasina basana kadar emzirdim.. Sutu dibine kadar icip bitirdi diyebilirim.. emzirmek cok baska bir duygu tarifi yok.. insallah yine bebegimi 2 yasina kadar emzirmek istiyorum

Kizlar mama kullanmak zorunda kalirsaniz arastrdiniz mi hicnekullanicaksiniz?

Gerekirse sadece sma mama kullanirim. Ilk cocugumda da sadece 1 kutu kullanmistim. Emzirmekten goguslerim aciyordu gece mama vererek dinlendirdim gogus uclarima ilac surdum ve 1 kutu mama ile halloldu.. sma mama hem cok eski bir marka hem tatsiz oldugu icin beb3k anneyi emmeyi birakmiyor

35/38. Haftalara gelip de kendini hiç hazırlamamış, doğum şeklimi nasıl seçsem acaba diyenlere şaşırıyorum ben de. Sen bedenen zihnen hiçbir hazırlık yapma son dakika her şeyin olacağını düşün büyük bir cahillik bence..

Normal doğum doğru hazırlanıldığında çok büyük bir coşku ve kutsallıkla gerçekleşiyor, hazırlanmayıp saçmasapan korkularla beslendiğinde ise dehşete düşüyor insanlar acıdan değil kendiyarattıkları korku ve panikten vence.
YARGISIZ İNFAz BU OLSA GEREK. . ZİHNEN HAZIRLIK YAPIP YAPIP KAFAYI YIYECEK KADAR ZAYIFLASMIS BEYNIM É SİMDİ DE NORMAL DOGUMU YERLESTİREMEMİN VERDİĞİ EZİYET I BİLMEDEN ..
YARGISIZ İNFAZ Kİ. . KENDİ YARATTIKLARI PANİK DENİYOR OYSA Kİ ÇEVREDEN DUYULAN IKINDIM ETTİM SANCI ÇEKTİM LER DIŞ ETKEN DEĞİL DE BİZİM ZIHNIMIZIN BÜYÜTMELERI Mİ ACABA.
SONRA BİRDE BU NORMAL DOĞUM YAPAMICANI HİSSETMEK DEN ÖTE KENDİ VÜCUDUNU TANIMANIN ÖTESİN DE DİBİ Kİİ İNSAN 36 HAFTADAN SONRA Bİ KAÇ KASILMA DA. HATTA KABİZ KEN WC DE Kİ O ÇARESİZLIGINDE GÖRÜYOR. YAPAMİCANİ . BUNLAR BASİT TESPITLER DEĞİL.
SON BİR ŞEY DAHA ! ANNELİK VE KUTSALLIK NORMAL DOĞUM LA OLMAZ. O BEBEGE OLAN SEFKATINDEN EKSILMESIN DİYE ONU BAĞIRMADAN LANET ETMEDEN DÜNYAYA GETİRMEK BENCE EN KUTSAL ANNELİK.
ANNELİĞİ DİBİNE KADAR YAŞAMAK SON ZAMANLARIN KLİŞE LAFI .NORMAL DOĞUM İÇİN. DİBİNE KADAR YAŞAMAK İSTİYORSAN ONA SONRASINDA BAKIP YETİŞTİRMEK ONUN İÇİN BELKİDE KARNINA BİLMEM KAÇ DİKİŞ I YEMEK OLAMAZ MI.
Hasıl ı arkadaşlar bu tartışma boyutunda sürer gider ama . Zorunluluk bi yana . Bence sezeryan tercih edilebilir birsey olmalı ne devlet ne aile ne de normal doğum yapan kutsal ! Anneler kimsenin bu istegine yargısiz infaz yapmasın. Etiketlemesin.

Sanki normal dogum yapmayan yapamayan eksikmis gibi bi algi olusmus bu da buyuklerin geri kafaliligindan net. Bnde kismet olursa normal yapicam benim tercihim ama sezeryan yapanlara he sezeryan mi eh olsun gibi cumleler kurulmasi tamamen cahillik

Kızlar ben bazen anlamıyorum bazılarımızı, yani alttan muayene, çatı muayenesi bunlar gayet doğal şeyler. Gebelik olmasa bile hiç olmazsa senede bir kez vajinal muayene olmalıyız.
Ben çok kasiliyorum daha önce de belirtmiştim ben ilişki olayını zor aştim hatta tam aşamadan hamile kaldım umarım aydınlatıcı olmuştur biraz anlaman konusunda .

Ben çok kasiliyorum daha önce de belirtmiştim ben ilişki olayını zor aştim hatta tam aşamadan hamile kaldım umarım aydınlatıcı olmuştur biraz anlaman konusunda .
Yok sadece sana söylemedim, çok uzun zamandır ara ara alevleniyor. Anlamamamın nedeni zaten kaçarı yok anlamında, bugün olmasa yarın muayene edecekler. Kabullenmek lazım artık, kadınız biz. Korksan da çekinsen de yaşayacaksın çünkü başka bir yoldan teşhis koyamıyor bazı şeylere doktorlar. Büyütüp birbirinizi de korkutmayım, böyle bir korkusu olmayan, bunu hiç düşünmemiş insanlara zemin hazırlıyor biraz bu yazılar. Herşey doğal akışında olacak, normal doğum da olsa, sezeryan ameliyatı da olsa, sonunda olması gereken olacak.

Valla günlük hayatta bu sorulara ve etiketlemeye maruz kalıyoruz bi de burda acimasiz eleştiriler...cidden ben de başkasının nasıl doğuracagina bu kadar karışan zihniyeti anlamıyorum.madem Sezeryan zor bir nevi ameliyat demek biz zor olanı seçiyoruz

Kızlar çok hastayım doktor kontrolüne gittikten sonra hastaneden mikrop kaptık eşimde ben de grip olduk şaka gibi
Geçmiş olsun canım bol su sıvı al dinlen meyve tüket uzarsa ateşin olursa çok fazla öksürüğün olursa karnını zorlayan doktora görün bence.

Çok güzel olmuş annenin eline koluna sağlık , bende taç alsammı ki diyorum böyle Süslü , kararsız kaldım ...

Sagol cnmm begenmene sevindim:) dogumdan sonra lohusalik doneminde kendimi guzel hissedeyim istedim azcik suslu puslu takilayim:)

Gözlerim bozuk cnm normal doğum ilerletiyo bi de ben panik bi insanım normal doğum deyince bile fenalık basiyo :)

Ben kac gundur burda gozlerim cok ileri miyop ben napayim normal icin zorlayom mi sezaryen mi olayim deyip duruyorum yaa gozlerin ne kadar bozuk

Kız ben dedim ya sana ben de kornea diklesmesi var diye unutmuşsun benim hastalığım keratokonus diye geçiyor tatlım ama doktor da saçmaladi heyet raporu al diyo bunun için heyet mi alınır normal doguramaz diye ikinma gözleri ilerletiyo cnm ben netten de baya arastirmistim o yüzden riske atmamak gerek diye düşünüyorum bebişleri seçemicez sonra

Hatirladim simdi canim pardon :)
Devlete mi gidiyosun? Benimki hic heyet al fln demedi

Benim gozler ztn coook bozuk ya biraz daha bozulsa nolur ki diyorum bazen
16 ve 18 derece olmus saka gibi
3 normal dogum yapsam kör olurum herhalde

Peki spinal ile epidural in farkı ne ben çok anlayamadım.
Epiduralde bele bağlı ince bir tel benzeri bişey kalıyor ucuna makina bağlayıp sezeryan sonrası ağrın çok olursa ona basıp ilaç gönderebiliyorsun o telden. İkisi de belden uygulanıyor ama girilen yerler biraz farklı. İkisinin de kendince avantajı dezavantajı vardır elbet. anestezi ve kadın doğum doktoru daha iyi bilir tabi detaylarını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…