- 29 Aralık 2014
- 3.010
- 2.826
- 133
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #35.001
HahahhaHatirladim simdi canim pardon :)
Devlete mi gidiyosun? Benimki hic heyet al fln demedi
Benim gozler ztn coook bozuk ya biraz daha bozulsa nolur ki diyorum bazen
16 ve 18 derece olmus saka gibi
3 normal dogum yapsam kör olurum herhalde
Büyütüp derken ? Bugün ben soran arkadaşlara soyledim çatı muayenesini ki belirttim ağrı eşiğim düşük herkeste farklıdır diyeYok sadece sana söylemedim, çok uzun zamandır ara ara alevleniyor. Anlamamamın nedeni zaten kaçarı yok anlamında, bugün olmasa yarın muayene edecekler. Kabullenmek lazım artık, kadınız biz. Korksan da çekinsen de yaşayacaksın çünkü başka bir yoldan teşhis koyamıyor bazı şeylere doktorlar. Büyütüp birbirinizi de korkutmayım, böyle bir korkusu olmayan, bunu hiç düşünmemiş insanlara zemin hazırlıyor biraz bu yazılar. Herşey doğal akışında olacak, normal doğum da olsa, sezeryan ameliyatı da olsa, sonunda olması gereken olacak.
Genelde sonraki doğumlar ilkten daha kolay olur sen milleti boşver canımMerhabalar,İlk defa yazıyorum size,benim bebeğimin de muhtemel doğum tarihi :10.06.2016
İlk doğumum normaldi,çok zor geçmedi ,ama tabi ağrılıydı.Bu sefer " sen ilkini normal mi yaptın? Valla bravo " falan deyince daha bi tedirgin oluyorum.
Güzel olmuş canım güle güle kullanMerabalar
Annem lohusa pijamama uygun terlik ve taç yaptıBir de geceligim var ona uygun da yapacak onu da paylasırım bittiğinde
Nasıl güzel olmuş mu
Benim ilk kızımda 2 ay sonrası sütüm bitmişti milupa aptamil kullanmıştım onda. Bu sefer de lazım olursa diye bi kutu aldım inş gerek kalmazKizlar mama kullanmak zorunda kalirsaniz arastrdiniz mi hicnekullanicaksiniz?
Niye sezaryen olmuş demedi mi peki
Geçmiş olsun şimdi iyi olmana sevindim bebiş de iyiymiş maşallah. Doktorun dediklerini uygula haftan bebeğin kilosu iyi çıkmış artık doğsa da önemli bi sıkıntısı olmaz sanırım ama inş gününü bekler bebeğin. Şu az az gelen suyu söyledin mi doktora canım?Kızlar sabah 10 gibi evime geldim
Baştan anlatayım size olanları
Pazar günü hatırlarsınız trafik kazası yaşamıştık o akşam kasılmalarım vardı ( ben kasılma olduğunu anlamadım bebiş bi yere kendini dayıyor zannettim ama doktor kasılma onlar dedi aynı şey hastanede de oldu çünkü )
Pazartesi günüde hatırlarsınız adet sancım vardı fön makinası ile yorganın altına girmiştim :))
Dünde öğlen uyku bastırdı uyuyayım dedim sancım uyutmadı . Benim adet sancım olduğunda ayaklarımın gücü gider komple ağrır karnım kasıklarım belim sancılanır dün de aynen bnu yaşadım,ama hiç geçmedi yani hani doğum sancısı gelir gidermiş ya bu sürekli kaldı
Ufak bi ağrı değildi şiddetli adet sancısıydı duş aldım sıcak su belime döktüm bol bol bi yarım saat geçti gibi oldu ama tekrar başladı
Baktım dayanamıyorum eşimle hastaneye gittik
Nöbetçi dr önce ultrs baktı herşey normal nst ye aldı
30 35 dk nst de kaldım bu süre boyunca kızım hiç tekme atmadı ebeler göbeğimi salladılar tık yok :) bende de sancı çıktı
Doktor panik yaptı iyi ki geldin sancın şiddetli ama düzensiz dedi
Müşaade altına aldılar
3 tüp serum verdiler nst ye bağladılar
Aman ölüm serum bağlanması ya öyle kalıyorsn birde tuvaletim geliyor sürekli aman aman :))
Sabah 6 gibi nöbetçi dr geldi bebiş tekme atıyor ama sancın var dedi
Alttan baktı açılmam yok (çok tırstım)
Sancım geçmediği için doktorunu bekle dedi 8.30 da doktoruma götürdüler beni
Doktorum ulrts baktı kasılmaların var ama bebiş doğum kanalına girmemiş dedi
Doğmak istemiş ama engel olduk dedi:)
Magnezyum verdi
Günde 2 lt su
Bol bol dinlenme
Kilomuzda 2800 olmuş
Normal doğumdan çok tırstım olmasa olur mu dedim
Sen canını sıkma ayarlarız zaten bebiş durursa iri bi bebek olacak şimdi bunları düşünme dedi
Çömelme vb egzersizleri 37' haftaya kadar yapma dedi
Şimdi evimizdeyiz yattım dinlendim kasılmam ve ağrım devam ediyor ama çok şiddetli değil
İlaçımı içicem kahvaltı yapıp
Merak eden dualarını dileklerini gönderen arkadaşlara çokk teşekkür ederim kızlar
Adet sancınız varsa ihmal etmeyin derim öptüm hepinizi :))
Yanlış hatırlamıyorsam ilk 1 yada 2 yıl bebeklere keçi sütü yasak canım folik asit eksikliği yapabiliyor diyeKabrita keçi sütü bazlı İnternet'ten alınıyor sadece
Sağol canımGeçmiş olsun şimdi iyi olmana sevindim bebiş de iyiymiş maşallah. Doktorun dediklerini uygula haftan bebeğin kilosu iyi çıkmış artık doğsa da önemli bi sıkıntısı olmaz sanırım ama inş gününü bekler bebeğin. Şu az az gelen suyu söyledin mi doktora canım?
Canım benim ilk doğumum sezeryan şükür hemen geldi sütüm gerek kalmamıştı. Ama her ihtimale karşı bi kutu aldım bu sefer yanıma. Sezeryandan sonra her zaman gerekmiyor canımInsa gerek kalmaz ama sezeryanda mtlka kullaniyolar hos hastane ilk veriyk mamayi ama evdede lazim olablr kabrita da aklmda olsn cnm sagol
Ben hassasiyetlerinizi anlıyorum, bu konu üzerinde uzun saatler tartışılacak bir konu olabilir ama anlıyorum ki inciniyorsunuz. Durup dururken de burdaki hiç kimseyi incitmek istemem. Aslında gelecek günler için bir önlem olur belki diye de dile getirdim en başta. Önümüzdeki günlerde bu muayeneler kurcalamadan falan çok sık olacak ve bizler doğum yapacak gebe kadınlarız, hepimiz defalarca yaşayacağız. Doğumdan sonra da bir iki kere kontroller olacak. Ben de görüyorum rüyalar, evham yapıyorum ama ne yapalım yaşayacağız, bu sürecin cilvesi de bu.Büyütüp derken ? Bugün ben soran arkadaşlara soyledim çatı muayenesini ki belirttim ağrı eşiğim düşük herkeste farklıdır diye
Bende evlendiğimde ilişki konusunu zor aştım çoğu şeyi denedim hala da acı duyarım fazlasıyla
Bugün muayeneden sonra yarım saat titreme krizine girdim belki psikolojik belki başka birşey ama benim iyi değildi
Burada insanlara büyütüp korku saldığımı düşünmüyorum
Dediğim gibi ben bunu yaşadım diye herkes yaşayacak bi kaide yok
Ama iyi geçmeyen birşeyi de aman hiçbirşey hissetmedim diyemem yalan söylemem doğru olmaz
Gerçekten herkes birbirinden farklı acıya karşı direnci bazı konularda hassaslığı
Biraz empati kurmakta yarar var bence canım
Benim aile hekimim de normal doğuma karşı ama neden çünkü yaptıran hemşirelere ebelere hıc güvenmiyor o yüzden, 9 ay taşıdın ne zorluklar çektin riske atma çocuğunu diyor. Normal doğum Allah'a emanet resmen hiç güvende değilsiniz ikiniz de diyor yani işte bunun gibi farklı görüşler var. Zaten benim seçim yapma şansım olmadı plasenta previa sebebiyle ki Bi fikrim de yoktu doktor ne derse onu yaparım diyordum hamileliğim başında kendini doktoruna emanet etmek normal bence. Şu anda da Epidural mi spinal mi belden mi genel mi hiç mi hiç düşünmüyorum inanın doktor neyi öneriyorsa onu yapsın doktor o yani hiç karışmam :)35/38. Haftalara gelip de kendini hiç hazırlamamış, doğum şeklimi nasıl seçsem acaba diyenlere şaşırıyorum ben de. Sen bedenen zihnen hiçbir hazırlık yapma son dakika her şeyin olacağını düşün büyük bir cahillik bence..
Normal doğum doğru hazırlanıldığında çok büyük bir coşku ve kutsallıkla gerçekleşiyor, hazırlanmayıp saçmasapan korkularla beslendiğinde ise dehşete düşüyor insanlar acıdan değil kendiyarattıkları korku ve panikten vence.
YARGISIZ İNFAz BU OLSA GEREK. . ZİHNEN HAZIRLIK YAPIP YAPIP KAFAYI YIYECEK KADAR ZAYIFLASMIS BEYNIM É SİMDİ DE NORMAL DOGUMU YERLESTİREMEMİN VERDİĞİ EZİYET I BİLMEDEN ..
YARGISIZ İNFAZ Kİ. . KENDİ YARATTIKLARI PANİK DENİYOR OYSA Kİ ÇEVREDEN DUYULAN IKINDIM ETTİM SANCI ÇEKTİM LER DIŞ ETKEN DEĞİL DE BİZİM ZIHNIMIZIN BÜYÜTMELERI Mİ ACABA.
SONRA BİRDE BU NORMAL DOĞUM YAPAMICANI HİSSETMEK DEN ÖTE KENDİ VÜCUDUNU TANIMANIN ÖTESİN DE DİBİ Kİİ İNSAN 36 HAFTADAN SONRA Bİ KAÇ KASILMA DA. HATTA KABİZ KEN WC DE Kİ O ÇARESİZLIGINDE GÖRÜYOR. YAPAMİCANİ . BUNLAR BASİT TESPITLER DEĞİL.
SON BİR ŞEY DAHA ! ANNELİK VE KUTSALLIK NORMAL DOĞUM LA OLMAZ. O BEBEGE OLAN SEFKATINDEN EKSILMESIN DİYE ONU BAĞIRMADAN LANET ETMEDEN DÜNYAYA GETİRMEK BENCE EN KUTSAL ANNELİK.
ANNELİĞİ DİBİNE KADAR YAŞAMAK SON ZAMANLARIN KLİŞE LAFI .NORMAL DOĞUM İÇİN. DİBİNE KADAR YAŞAMAK İSTİYORSAN ONA SONRASINDA BAKIP YETİŞTİRMEK ONUN İÇİN BELKİDE KARNINA BİLMEM KAÇ DİKİŞ I YEMEK OLAMAZ MI.
Hasıl ı arkadaşlar bu tartışma boyutunda sürer gider ama . Zorunluluk bi yana . Bence sezeryan tercih edilebilir birsey olmalı ne devlet ne aile ne de normal doğum yapan kutsal ! Anneler kimsenin bu istegine yargısiz infaz yapmasın. Etiketlemesin.
Canım hakkınızda hayırlısı. Bebiş ve sen iyi olun da doğum şekli çok da önemli değil tatlım. Bebeğini kucağına alacağın ilk anı düşün canımMouse canim gecmis olsun cok hem gecirdiginiz kaza hemde hastanede yasadiklarin. Ama simdi daha iyisiniz sanirim insallah hayirli vakitte gelir.
Kizlar size bisey daniscam fikir verirsiniz cok bunaldim cunku
36+3 üz ama bizim oglan hala makat gelis ben
kendimi okadar cok hazirlamistimki normal
doguma doktorum sezeyandan bahsedince
dün ciddi ciddi canim cok sıkıldı cunku gercekten korkuyorum sezeryandan neden bilmem saglikli kucagima almak en onemlisi ama normal dogumu cok istemistim. Doktorumda sagolsun yinede bekleriz son ana kadar bakariz doner belki rahat ol diyo ama bebegi cokta bekletmek istemiyo ilk dogum oldugu icin makat dogum daha riskli diye. 38+5 te yani 27mayista alalim diyo duruma gore bikac gun daha bekleriz diyo ama ben sirf korkumdanmi yoksa döner ümidimdenmi bilmiyorum beklemek istiyorum napcagimi bilemedim bekleyelim desem bekler doktorumama bisey olursa diyede aklimdan geciyo. Hep hayirlisi diye dua ediyorum. Baska doktorada gittim oda ayni seyleri soyledi hatta ayni gunu verdi sanki sozlesmis gibi. Bize dua edin olurmu hakkimizda hayirlisi hangi dogumsa o olsun. Eşimde son dakika isleri pek sever kizdirir beni oglan simdiden ona benzedi ya şaka gibi
Anladım canımKendisi öyle istemiş. Kişisel tercih yani.
0-6 ay versiyonu var ama yasak olsa yapmazlar. İnek sütü de alerji yapabiliyorYanlış hatırlamıyorsam ilk 1 yada 2 yıl bebeklere keçi sütü yasak canım folik asit eksikliği yapabiliyor diye
Tekrar geçmiş olsun Can'ım birkaç hafta daha sakin geçirsek iyi olur 9 ay dayandık az daha sabır küveze girmesin bebeklerSağol canım
Doktorumda doğsa yaşar ama küvezde kalabilir o yüzden biraz daha beklesin dedi
Suyu da söyledim sıkıntı yok suyun gayet iyi dedi canım
Sağol canımTekrar geçmiş olsun Can'ım birkaç hafta daha sakin geçirsek iyi olur 9 ay dayandık az daha sabır küveze girmesin bebekler
Cvremde hep ilk verdiler demekki kisiden kisiye degisiyoCanım benim ilk doğumum sezeryan şükür hemen geldi sütüm gerek kalmamıştı. Ama her ihtimale karşı bi kutu aldım bu sefer yanıma. Sezeryandan sonra her zaman gerekmiyor canım
Teşekkürler canım.2 hafta sonra randevum var. Doktorumdan bilgi alırım. Doktoruma güveniyorum. En uygun olanını yapacaktırEpiduralde bele bağlı ince bir tel benzeri bişey kalıyor ucuna makina bağlayıp sezeryan sonrası ağrın çok olursa ona basıp ilaç gönderebiliyorsun o telden. İkisi de belden uygulanıyor ama girilen yerler biraz farklı. İkisinin de kendince avantajı dezavantajı vardır elbet. anestezi ve kadın doğum doktoru daha iyi bilir tabi detaylarını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?