- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #38.801
Sesaryanle bebek doğunxa ya annenin yanında klır anne beek dostu hastanelerde...
Ya da ve çoğublukla yenidoğan hemşresi bebeği yatağında yenidoğan katına çıkatır temizliği aşılarını yokamasını giydirmeiani yapr ve anne odaya gelene kadar da yenidoğan odasından çıkmaz kimseye verilmez.
Hemşire kucağında bebekle filmlerde çıkar sadece..
Bizim hastane oyle bebek dostu fln degil ya bildigim kadariyla konya iste yani ne biliyim
Benden once odaya goturmezler di mi yani oyle bir sey yok
Ya kuzenin esi dogum yapmisti iste onda bebek anneden once cikmis ve surekli bi akrabalar icinde bebegi bnm babam mi alacak ilk esimin babasi mi yani hemsire ilk bnm babama vrrirse ayip olur da iste esimin babasina vermeliymis de vs vs bu muhabbet var
Ya ne babasi ne dedesi ilk ben alacam ilk ben
Aynen canim hangi durumda gitmemiz lazim bilemiyorum. Doktora gecen hafta sordum o sanci seni zaten hastaneye getirir dedi. Benim yaramaz bu hafta yine cok hareketli ve buyumesine ragmen hic bi azalma olmadi. Buyudugu icinde hareketleri cok zorluyo. Karnim tas gibi oluyo karnimin heryerinden bi sislik inip cikiyo artik annem bizdeydi o bile pes artik dedi. Esim zaten surekli bakip guluyo bu napiyo diye. Acaba biseydenmi tedirgin bu kdr sert ve cok hareket yapiyo bide onu dusunuyorum.Heh o bende de var işte. Tecrübe olmadığı için ne nasıl oluyor bilmiyoruz ne kadar anlatsalar da yaşamadan da anlayamıcaz. Ağrım var acaba doğum ağrısı mı acaba suyum mu geldi. Acaba hareketler azaldı mı vs vs vs. Bu da tedirgin yapıyor evet. Yoksa doğacaksa doğsun tabi :)
Canim sen cok mu ayrintilara takiliyorsun acaba? Boyle yaparsan her seyde bi sorun cikar ama akisina birak kendini. Tevekkul et. Herseyin en hayirlisi olsun de dusunme herseyi :)Dogum yaklastikca ben kafayi siyiracagim galiba
Simdi de derdim bebegin ilk kimin kucagina verildigi
Sezaryende bebegi onceden cikarip disarda bekleyenlerin kucagina veriyorlarmis iste cocugun dedesine vs
Ya o kadar skntiyi ben cekecem 9 ay ben tasiyacam sezaryen acisini ben cekecem bebegi baskasinin kucagina mi verecekler
Ilk benim kucagima verilsin
Benden once cikarmasinlar beraber cikalim ameliyathaneden
Tamam dogar dogmaz bebegi gosteriyorlar onu biliyorum benim derdim kucaga verilme meselesi
Bu konuda ne biliyorsunuz
Aaaa neden öyle diyorsun , geçen yıl anlamın bebeği temizledikten sonra annemin kucağına vermişler ... Benim bildiğim kadarıylada veriliyorSesaryanle bebek doğunxa ya annenin yanında klır anne beek dostu hastanelerde...
Ya da ve çoğublukla yenidoğan hemşresi bebeği yatağında yenidoğan katına çıkatır temizliği aşılarını yokamasını giydirmeiani yapr ve anne odaya gelene kadar da yenidoğan odasından çıkmaz kimseye verilmez.
Hemşire kucağında bebekle filmlerde çıkar sadece..
En güzeli 40+0 ı geçmeyecek heyecanlı haftalar bekliyor hepimizi hayırlısı olsunDr bu hafta konuşuruz dedi. 39+6yı 1 gün geçirmem dedi. Miad bittince alacak yani. Ben bu dra 37de başladığım için kadın tam olarak güvenemiyor bana, öncesini bilmediği için bi komplikasyon olursa diye korkuyor.
Nerden anladın canım suyun sızdığını
Ya ilk basta bugun hava iyi diye bi yarim saat yuruyus yaptm eve geldm uzandim. Sonrasinda birden ayaga kalkinca islaklik hissetim wcye gittim baktim beyaz kivamli bsy (akinti deil) ve hafif hafif devam edio ayaga kalktigim surece...Canim doktora git bence. Belki hissetmiyorsundur sanciyi. Belki acilman vardir. Bi muayene olup gelirsin bisey yoksa.
Hayırlı olsun bebeğin güle güle büyüt sağlıklaKizlarrr ben epidural normal diye hastaneye yatış yaptım perşembe akşamı.dr um diyabetten dolayı bebeği daha fazla riske atmak istemedi..ama gel gör ki bi gece fitil ile 18 saat de suni sancı ile hic açılma olmadı..dr um başarısız indüksiyon dedi..sana verdiğim sancinin yarısı ile millet çatır çatır doğuruyor dedi..sen 18 saat 96 lik sancıya bana misin demedin dedi ki gerçekten en fazla nst 70 e vurdu ve 1 cm bile açılmadı..bitik düştüm. Stres e girdim ve kararı bana bıraktı..hala normal diyosan saygı duyarim ve bi 24 saat daha deneriz suni sanciyi dedi..artik ne takatim ne de bebegimin hali kaldı o kadar suni aancidans ve ben epidural sezeryan ile dun ipek kızımı kucağıma aldım.çok şükür Rabbime..kızlar inanılmaz bir duygu..gozyaslarimi durduradim..simdi bi günlük oldu minik tosbam yanımda uyuyor..olmuyorsa zorlamayın kızlar.ben dr uma güvendim ve sezeryan istemeyen ben bugün ayaklandim..Allah hepimizin yardımcısı olsun kızlar.annelik mükemmel bi duygu..Rabbim.olmayan isteyen herkese nasip etsin..ara ara girip bakıcam bakalım kimler ne zaman pirtlatmis kuzuları..kendinize iyi bakin annecikler..
Canim sen cok mu ayrintilara takiliyorsun acaba? Boyle yaparsan her seyde bi sorun cikar ama akisina birak kendini. Tevekkul et. Herseyin en hayirlisi olsun de dusunme herseyi :)
Bizim milletimiz okuma özürlüdür Can'ım hiç boşuna yazma kimse okumaz direkt yüzlerine söyle fotoğraf çekmek yasak bu kadar çocuk senin kimse çekemez fotoğrafını falan ben de çektirmemBenim kafamı epey kurcalayan bi mesele var sülale geniş olunca bi de
Ben çocuğumun fotolarını çekip kimsenin sosyal medyaya atmasını ya da whatsappla fln başkalarına göndermesini istemiyorum
Bi bakıyosun akrabalarından biri "ailemizin yeni üyesi" diye foto paylasıveriyor
Millet fotosunu çekip kendi arkadaşlarına vs whatsapp tan gönderiyor
Ben doğum odasına bir uyarı yazmak istiyorum
"Bebeğimizin fotoğrafının sosyal medya araçlarında (facebook, instagram, snapchat vb) yer almasını ve whatsapp vb aracılığıyla bir başkasına gönderilmesini anne ve babası olarak istemiyoruz, anlayış ve dikkatiniz için teşekkürler."
Sizler ne düşünüyorsunuz?
Sülale o kadar kalabalık ki hangi birine söyleyeyim böylece herkes görür diye düsündüm
Bizim milletimiz okuma özürlüdür Can'ım hiç boşuna yazma kimse okumaz direkt yüzlerine söyle fotoğraf çekmek yasak bu kadar çocuk senin kimse çekemez fotoğrafını falan ben de çektirmem
:) çok tatlısın. Annemin kucağına verebilirler Bi itirazım olmaz emeği çok Allah razı olsunDogum yaklastikca ben kafayi siyiracagim galiba
Simdi de derdim bebegin ilk kimin kucagina verildigi
Sezaryende bebegi onceden cikarip disarda bekleyenlerin kucagina veriyorlarmis iste cocugun dedesine vs
Ya o kadar skntiyi ben cekecem 9 ay ben tasiyacam sezaryen acisini ben cekecem bebegi baskasinin kucagina mi verecekler
Ilk benim kucagima verilsin
Benden once cikarmasinlar beraber cikalim ameliyathaneden
Tamam dogar dogmaz bebegi gosteriyorlar onu biliyorum benim derdim kucaga verilme meselesi
Bu konuda ne biliyorsunuz
:) çok tatlısın. Annemin kucağına verebilirler Bi itirazım olmaz emeği çok Allah razı olsun
Öyle Bi ihtimal dahi olamaz ne emekleri varmış ne destekleri olmuş Da çocuğumu kucaklayacakmış ben annemi tembihlerim kimseye vermezEheheh:))) ay yok bana versinler 9 ay igne oldum ben
Hele kp ye fln verirlerse abow 40 yil unutmam adamin bana bir kere nasilsin demisligi yok
Sirf adet oyle ayip olur diye yapmasinlar
Söylediğin şeye çok ihNe kadar yufka yüreklisin inşallah mükafatını alırsın hoşuna gitmeyen şeyleri duymazdan gel elinden geldiğince eşlerimiz için fedakarlıklar yapmamız gerekiyor onlar da bizim için yapıyor
Çok haklısın cnm inşallahÜzecek olan uzaktan telefonla bile üzer, yetişir. Biz ayrı ülkelerdeydik doğum yaptım eşime telde ağlamalar vs teli kapatmazdı:))
Ordan yetişirsi abuk subuk saatte aramalar kameradan bebeği göreyim demeler.. Yapacak olan her türlü yapar. Sütün zehirler bebeği diyordu baba taa oralardan:)) yetişen her yerden yetişiyor..
Sen bebeğinle en özel zamanlarına odaklan. Onun laflarını duyma..
3 4 saatlik.mesafe değil cnm otobüsle 20 saatçik :) gelirse baya kalır herhalde bakalım artık neler olacak :)Canım mesafe çok mu uzun , yani 3-4 saatlik bir mesafeyse hastaneye gelsin , ziyaret etsin , annende eşinle evde vakit geçirir, sende eve gelince annen evine döner :)) bende düşünüyorum kara kara , görmeye bile tahsmmülüm yok , geçenki gebeliğimde karşıma geçip ağlayıp akşamında Konken partisi yapan bir Kv hiç muhatap Olmayı düşünmüyorum , ben eşime nırmal ziyaret saatinde gelsin sonrada gitsin dedim ... Zaten yardımcı olmayacak, tıslayıp duracak ... Sonrasında zaten ad koymaya geleceklerdir ...
Günaydın herkese! Bugün doğuracak olan var mı? Ben de yine tık yok :) 38+5 olduk bugün.
H history1985 canım ben de seninle aynı durumdayım, sadece biraz daha kötü. Biz farklı şehirlerdeyiz. Benim Kv ile annem kesinlikle konuşmuyorlar. Ben de 2 sene konuşmadım. Ama sonra eşim üzülüyor, böyle günlerde buruk oluyor diye barıştım. Haliyle doğuma da gelmeleri istemedim. Annemle aynı ortamda bulunmuyorlar. Ben kendi doğumuma mu konsantre olayım onu mu düşüneyim. Eşim bir kaç yol bulmaya çalıştı, gelsin hastanede görsün, annen başka yerde kalsın gibi önerileri oldu. Hiç birini kabul etmedim. Şöyle bir yol bulduk. Doğuma ablası gelecek, 40 gün annem yanımda kalacak, 40 gün sonra annem gidecek eşimin annesi ve kp gelecek. Onlar da istediği kadar kalsın dedim. Sonra da herkes evine. Sen şimdi gelsin demişsin. Normalde lafından dönmemen lazım. Eşinin duyguları incinir bir öyle bir böyle dersen, kızar ayrıca. Ama eğer pişmansan ben sana kıyamadığım için öyle dedim ama içime sinmiyor şöyle bir şey denesek ne dersin falan diye alternatifler sunsan?[/QUOTE
Cnm mesele zaten doğuma gelmek direk bende öyle dusunuyodum kirkim çıksın öyle gelsin diyodum işte eşim de dogumhane kapısında beklerken bile kötü olacağını söyledi yani hiç akrabası falan olmicak ya ondan çaresiz kaldım bi de baktım çok üzülüyo dayanamadim inşallah beni haksız çıkarır kayinvalide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?