- 16 Mayıs 2009
- 3.990
- 4.319
- 333
- 40
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #39.621
Ağrısız sancısız doğumun olur inşallah Can'ımMerhaba şekerlerYarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak Dualarınızı bekliyorum
Merhaba şekerlerYarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak Dualarınızı bekliyorum
Kasılmaların düzenliyse belli aralıklarla oluyorsa doğum yaklaşmış demek olur. Yoksa benim 30. Haftadan beri kasılmalarım var :)Mouse ayy benm dünden beri sağıma toplanıyo dediğin gibi hiç hareket etmiyo dürtüyorum ittiriyorum yavaşça ama hiç hareket etmedi demekki benim doğum yaklaşmışmı oluyo gerçi 2 gün kaldı ama inşallah cumaya kadar kendi.gelir. hareketide baya azaldı sanki uykunun içinde hareket ediyo öyle kıpır kıpır değil.
Bazen benim kasılmalar da fena canımı yakıyor boğazımı sıkıyor sanki biri nefesim kesiliyor. Ve kasıl bölgem acıyor. Vajina girişi de kasılıyor sanki orası da ağrıyor. Ben öyle olunca takip ediyorum. Aralıklar düzenli olabiliyor ama kasılma devamlı gelmiyor :)Düzenli mi değil mi saate bakıyorum diğer kasılma ile aralarında ne kadar kaç dk var diye bakacak oluyorum sonra unutuyorum birinci kasilmanin saatine bakıyorum ikinciye bakmaya unutuyorum. Bugünkü çok siddetliydi karnım kopacakmis gibi hissettim.
Rabbim sag salim agrisiz sancisiz bol sutlu bi dogum nasip etsin. Okudukca bende sabirsizlaniyorum ama bende tik yokkkkkkkkkMerhaba şekerlerYarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak Dualarınızı bekliyorum
cnm bnm ilk bebeğim ama çevremden çok duydum. eğerki bebek emdikten sonra kusuyorsa, fazla emdiğini yani midesine fazla geleni çıkartıyor anlamına geliyormuş ve bu bebeğin sağlıklı olduğunu gösteriyormuş. yeni doğan bebeklerin sürekli kusması, hıçkırması, çiş ve kaka yapması olumlu şeyler yani. bebeğinin kusmasından korkma. midesine fazla gelen sütü çıkarıyor ve gaz olmasını engelliyormuş. ilk 1 hafta sürekli emzirin saat bazında emzirmeyin diyor doktorlar sarılık olmasın diye. 1 hafta sonra 2 saatte 1 emzirmeye çalış ki düzeni olsun. her ağladığında meme verildiği zaman da ben şimdi ağlayayım bana meme versin memede uyuyayım düşüncesi oluşuyormuş bebekte. yani kısacası ilk zamandan itibaren disipline sokulması gerekiyormuş bu emzirmenin. 3 aydan sonra da 3 saatte 1 emzirmek gerekiyor sanırım onu tam bilemiyorum ama çoğu kişi 3 saatte 1 bebeği emzirdiklerini çevremden biliyorum. 6 aydan sonra gece emzirmelerini azaltıyorlar ki memeye bağımlı olmasın diye. ha bu arada bebeğinin gecesi gündüzüne karışmaması adına, gece emzirmelerini karanlık bir odada, ona hiç bir şekilde konuşmadan yapmaya çalış ki farkına varmasın bazı şeylerin. yoksa gece ilerde uyandığında oyun isteyecektir.Kızlar bebişi bıraksam hep uyuyor minnakim. Uyandırıp emzirmeye çalışıyorum göğsümde uyuyor. Neyse baya zorladım. Emdi derken sonra si kustu.. pirt yaptı . Gene uyudu. Doydugu için mj kustu ki. 1 saatte bir uyandırms olmuştum. 2 saat te bi şart mi
Konuşmadık ama epidural muhtemelen çok heyecanlıyım.bende şimdi gördüm yarın doğum var yazmışsın sana yazacaktım tam daCanım seninle tahmini doğum tarihlerimiz aynı. Sezeryan günlerimiz de aynı olacak benim de 2 haziran. Anestezi olarak ne uygulanacak belli mi?
Evet benim de 38+5 de olacak.bu Arada normal doğum yaparsam diye tedirgin de olmuyor değilimHamileligimiz sizinle aynı demek ki cuma günü 38+6 da benim sezeryan im
İlkinde oluşan çatlakların nasıl peki şu an canım? renkleri soldu mu? Benim bacağımın arkası çok kötü.benim sadece karnimda var, ilk hamileligimde de oldu. yapi da etkiliyor benim cildim cok problemli.
Merhaba şekerlerYarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak Dualarınızı bekliyorum
Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.. Güzel masallar gibi bir yaşamı olsun kızınınMerhaba şekerlerYarın Masal bebeğime kavuşacağım inş çoook merak ediyorum minik fıstığımı. Ablası da yaz bebeğiydi Masal da yaz bebeği olacak. Ablası yazın son haftası doğmuştu Masal yazın ilk haftası doğmuş olacak Dualarınızı bekliyorum
hayırlı olsun canım bebeğim, geçmiş gitmiş kavuşmuşsunuz ne güzel.Balkizin_Annesi geceden diger gun ikiye kadar sanci cekmeme ragmen acilmam olmadi doktor daha fazla dayanamazsin dedi hemen sezaryene aldi ameliyatta da cok dogru bi karar vermisiz iyi ki beklemedik bebek kordona dolanmis tamamen eger bekleseydik sıkıntıya girecekti dedi acilarla tok karnina sezaryen oldum yani
aynen ben de bi sağ bi sol bi lavabo yapıyorumSırt üstü yatınca nefes alamıyorum ben anca sağa sola dönüyorum :))
hayırlı olsun sonunda kurtuldun, kavuştun yavruna. ilk haftalar sık emzirilmesi önemli imiş sarılık olmaması için. Ne kadar uyusada yanağına dokunarak, çenesinin altını gıdıklayarak, ayaklarına dokunarak gerekirse topuklarından biraz sıkarak veya hafifçe saçlarını çekerek uyandırıp emzirmeye çalışmalıymış (saçını çekmek, topuğunu sıkmak biraz acımasız gelebilir kızlar ama sarılık olmaması önemli, ilk 1 ay sarılık hemen olur olmaz değil tabiki ama sarılık belli değerlerin üzerine çıkınca beynini etkileyebiliyormuş). birde memede iken uyuyakalmaması için emzirme esnasında memenin biraz gerisinden baş parmak memenin üstünde, diğer 4 parmak memenin altında olacak şekilde tutup ( parmaklar bebeğin ağzına yakın olmamalı onun memeyi doğru kavramasını engellememesi için) hafif hafif göğsü sıkıp bırakmak (bir nevi sağmak) bebeğin ağzına süt gitmesini sağlayacağı için işe yarıyormuş. hemen emmeye koyuluyormuş.Kızlar bebişi bıraksam hep uyuyor minnakim. Uyandırıp emzirmeye çalışıyorum göğsümde uyuyor. Neyse baya zorladım. Emdi derken sonra si kustu.. pirt yaptı . Gene uyudu. Doydugu için mj kustu ki. 1 saatte bir uyandırms olmuştum. 2 saat te bi şart mi
hayırlı olsun canım gayet iyi gelişmiş maşallah. sağlıkla keyifle büyütKızlar sonunda yavruma kavuştum Allah a şükürler olsun.epidural sezeryen oldum ve 5 dk da bebeğimi kucağıma aldım çok şükür. Biraz Ağrı'm var ama o kadar olur hiç sancı çekmedim sonuçtaBebeğim 3380 gr 53 cm doğdu maşallah.Halbuki ultrasyonda daha az çıkmıştı.hepinize hayırlı doğumlar diliyorum öpüldünüz güzeller
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?