2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Ağrısız sancısız doğumun olur inşallah Can'ım
Sağlıkla kavuşun birbirinize

Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin canım ağrısız doğumun olsun inşallah. Allah sağlıklı uzun omurler nasip etsin :)

Kasılmaların düzenliyse belli aralıklarla oluyorsa doğum yaklaşmış demek olur. Yoksa benim 30. Haftadan beri kasılmalarım var :)

Bazen benim kasılmalar da fena canımı yakıyor boğazımı sıkıyor sanki biri nefesim kesiliyor. Ve kasıl bölgem acıyor. Vajina girişi de kasılıyor sanki orası da ağrıyor. Ben öyle olunca takip ediyorum. Aralıklar düzenli olabiliyor ama kasılma devamlı gelmiyor :)

Rabbim sag salim agrisiz sancisiz bol sutlu bi dogum nasip etsin. Okudukca bende sabirsizlaniyorum ama bende tik yokkkkkkkkk

cnm bnm ilk bebeğim ama çevremden çok duydum. eğerki bebek emdikten sonra kusuyorsa, fazla emdiğini yani midesine fazla geleni çıkartıyor anlamına geliyormuş ve bu bebeğin sağlıklı olduğunu gösteriyormuş. yeni doğan bebeklerin sürekli kusması, hıçkırması, çiş ve kaka yapması olumlu şeyler yani. bebeğinin kusmasından korkma. midesine fazla gelen sütü çıkarıyor ve gaz olmasını engelliyormuş. ilk 1 hafta sürekli emzirin saat bazında emzirmeyin diyor doktorlar sarılık olmasın diye. 1 hafta sonra 2 saatte 1 emzirmeye çalış ki düzeni olsun. her ağladığında meme verildiği zaman da ben şimdi ağlayayım bana meme versin memede uyuyayım düşüncesi oluşuyormuş bebekte. yani kısacası ilk zamandan itibaren disipline sokulması gerekiyormuş bu emzirmenin. 3 aydan sonra da 3 saatte 1 emzirmek gerekiyor sanırım onu tam bilemiyorum ama çoğu kişi 3 saatte 1 bebeği emzirdiklerini çevremden biliyorum. 6 aydan sonra gece emzirmelerini azaltıyorlar ki memeye bağımlı olmasın diye. ha bu arada bebeğinin gecesi gündüzüne karışmaması adına, gece emzirmelerini karanlık bir odada, ona hiç bir şekilde konuşmadan yapmaya çalış ki farkına varmasın bazı şeylerin. yoksa gece ilerde uyandığında oyun isteyecektir.

Canım seninle tahmini doğum tarihlerimiz aynı. Sezeryan günlerimiz de aynı olacak benim de 2 haziran. Anestezi olarak ne uygulanacak belli mi?
Konuşmadık ama epidural muhtemelen çok heyecanlıyım.bende şimdi gördüm yarın doğum var yazmışsın sana yazacaktım tam da

Kızlar bende dün çatı muayenesi oldum ama canım acidi.hamile kalmadan önce olduğum muayenede canım yanmamisti. Ama doktor bi anda pat diye muayeneye baslayinca hiç gevseyemedim canım yandı.
Ama çok şükür çatim normal doğuma musaitmis ve yumusama varmış.inşallah normal doğumda yapabilirim

vorones Tomris'in emzirme notlarını oku canım. Kendisi hem doktor hem de 3 çocuk annesi.
Vaktin olmazsa diye sana özet geçeyim. Ama vaktin oluca mutlaka hepsini oku.
Bebek gak dese emzirin gua dese enzirin diyor. Ne zaman istersen meme vereceksin yani. Bu 2-3 ay böyle.
Bunun dışında 2 saatte bir uyuyorsa bile uyandırıp emzirin diyor. Gece ve gündüz fark etmez.
3-6 arası alışkanlıkları oturtabilirsiniz diyor (Bazı pedagoglar buna karşı) 3 aydan sonra memede uyutmayın yazmış.

benim sadece karnimda var, ilk hamileligimde de oldu. yapi da etkiliyor benim cildim cok problemli.
İlkinde oluşan çatlakların nasıl peki şu an canım? renkleri soldu mu? Benim bacağımın arkası çok kötü.

Canım Allah yardımcınız olsun. Sağ salim kavuş bebeğine inşallah. Dua edeceğim ilk namazda.

Sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah.. Güzel masallar gibi bir yaşamı olsun kızının

K Kelebekkizzz bununla geçmiş olsun canm bebeğini sağ salim aldın ya kucağına buna şükür darısı tüm bekleyenlere benmde ayaklarım fena şişti tansiyonum iyi bebekte dün çok kasıldı bugn daha iyi hareket ediyo ama cuma artık diycem sezeryanada razıyım aklım çok kalıyo korku sarıyo içimi bişey oldu olacak diye ya Allahım göstermesn kimseye

hayırlı olsun canım bebeğim, geçmiş gitmiş kavuşmuşsunuz ne güzel.

Arkadaşlar Merhaba,
İstanbul Avrupa yakasında olan arkadaların doğum öncesi ve sonrası,ilk karşılaşma ,doğum anı ,aile çekimleri için sizlere yardımcı olmak isterim hem mesleğimi geliştirmek hemde sizlerin bu özel gününüzü ölümsüzleştirmek adına ücretsiz fotoğraf çekimi yapmaya ne dersiniz?
Çektiğim fotoğrafların bana referans olması için çekimleri şimdilik ücretsiz yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Merhaba,
İstanbul Avrupa yakasında olan arkadaların doğum öncesi ve sonrası,ilk karşılaşma ,doğum anı ,aile çekimleri için sizlere yardımcı olmak isterim hem mesleğimi geliştirmek hemde sizlerin bu özel gününüzü ölümsüzleştirmek adına ücretsiz fotoğraf çekimi yapmaya ne dersiniz?
Çektiğim fotoğrafların bana referans olması için çekimleri şimdilik ücretsiz yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
hayırlı olsun sonunda kurtuldun, kavuştun yavruna. ilk haftalar sık emzirilmesi önemli imiş sarılık olmaması için. Ne kadar uyusada yanağına dokunarak, çenesinin altını gıdıklayarak, ayaklarına dokunarak gerekirse topuklarından biraz sıkarak veya hafifçe saçlarını çekerek uyandırıp emzirmeye çalışmalıymış (saçını çekmek, topuğunu sıkmak biraz acımasız gelebilir kızlar ama sarılık olmaması önemli, ilk 1 ay sarılık hemen olur olmaz değil tabiki ama sarılık belli değerlerin üzerine çıkınca beynini etkileyebiliyormuş). birde memede iken uyuyakalmaması için emzirme esnasında memenin biraz gerisinden baş parmak memenin üstünde, diğer 4 parmak memenin altında olacak şekilde tutup ( parmaklar bebeğin ağzına yakın olmamalı onun memeyi doğru kavramasını engellememesi için) hafif hafif göğsü sıkıp bırakmak (bir nevi sağmak) bebeğin ağzına süt gitmesini sağlayacağı için işe yarıyormuş. hemen emmeye koyuluyormuş.

hayırlı olsun canım gayet iyi gelişmiş maşallah. sağlıkla keyifle büyüt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…