- 30 Eylül 2015
- 743
- 1.112
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #39.641
aynı şekilde. belim ağrıyor ayaklarım ağrıyor.Kizlar ne kadar yuruyebiliyorsunuz bide ben max yarim saat yaa..
Aman tatlım sıkıntın olmasında bir avazda doğur senin de iyi haberlerini alalım inşallah. Bahsettiğim arkadaşlarla daha topik ilk açıldığı günden beri konuşuyorduk. Daha bizim bebeler embriyo idi
canım çok sevindik senden haber aldığımıza yavrunun küvözden çıktığına inş bir sorun olmadan toparlarsınız artık.Cnm Selam uzun bir maraton yaşadık 42gün küvözdeydik eve geldik ve bir ay kimseyle görüşmedik misafir almadık şükürler olsun emeğimizin karşılığını aldım yıpratıcı bir dönendi bu giden hafta ilkkez babaannesiyle tanıştı öpmek yasak herkes saygı gösteriyor sıkıntımız olmaz umarım 1yıl sıkı kontrol sonrası Allah'a kaldı teşekkür ederim
Kizlar plates topyla hareket videolari koymustu biri onu tekrar koyarmisiniz hangi sayfada bulamadim
Normal doğum sezaryandan pahalı mı yani
bende içsemmiki ya.Ben çörek otu yagina basladim kizlar. Kac damla icsekki.
Doguma hazirlik artik :)Kasilinca canım aciyo benim. Nefes alamiyorum karnım sertlesince karnım kopacakmis gibi oluyor sanci mi bu acaba ? Kasilinca karnimin ici aciyo. Bugünde sırtım ve belim ağırıyor.
Gerçekten sıcaklar hiç dayanılacak gibi değil . Hiç terleme nedir bilmeyen ben su gibi oluyorumkızlar herkes gibi bende bebeğimi merak ediyorum kucağıma alıp koklamak emzirmek istiyorum fakat ben en başından beri kendimi 40lı haftalara göre şartlandırdığım için ay niye doğmadı bi doğsa vs psikolojisine hiç girmedim henüz çok şükür. benim sorunum bu kadar kilo alımı (16 ya yaklaştım ben) ve ağırlık merkezinin değişmesi vs nin getirdiği hantallık başkasına muhtaç olma, evimin yemeği temizliği vs hiçbirşey yapamama hissi (yaparsam çok basit şeyler yapıyorum çorba gibi gerisine eşim yardım ediyor, bulaşıklarım birikiyor eşim topluyor çoğu zaman, çorabımı eşim giydiriyor, pantolonumu ve çoraplarımı eşime çıkarttırıyorum, ayakkkabılarımı ona düzelttiriyorum vs). çok bunaltıcı ya. birde sıcak oldu 2 gündür. yatamıyorum uykumu alamayınca başım ağrıyor iyice sersem gibi oldum olan gücüm ve düşünme yetimde gitti sanki.
gerçekten kilolu insanların Allah yardımcısı olsun sürekli böyle ağırlık taşımak zormuş.
Ay o teyzeler beni deli ediyorlar. Herkesin bir yorumu var. Öyle sinir oluyorum ki
canım sağlıklı ve hareketli bir bebekse talebe bağlı emzirme öneriliyor (bebek istedikçe sinyal verdikçe yani). bebeğin açlık sinyalleri ise ağlamadan önce dudaklarını yalaması emmeye çalışması, ağzını açıp dilini çıkarıp durması, ağzını kocaman açarak kafasını sağa sola çevirmesi aranması, ellerini parmaklarını ağzına götürüp emmeye çalışması, birinin kucağında ise yanağını boynunu kolunu kıyafetini nereyi bulursa emmeye çalışması, kendini yana doğru atarak memeye doğru emme pozisyonu almaya çalışması gibi ipuçları, bu sinyallere cevap alamazsa geç bir belirti olarak ağlaması imiş. Mümkün mertebe ağlamadan farkedip beslemek bebeğin daha az hava yutması, daha kaliteli bir emzirme ve daha az emme sorunu demekmiş. zaten ilk haftalar bebeklerin midesi küçük (ilk gün bir bilye kadar, 10. güne doğru pinpon topu büyüklüğüne erişiyormuş), kolostrum (halk arasında ağız sütü) denilen ilk süt ise sindirimi kolay bir süt olduğu için gece ve gündüz otomatikman sık sık acıkıp emmek istiyormuş bebek. bebeğin sık emmesi hormonları harekete geçiriyormuş bu da annenin süt üretimini tetikliyormuş ileriki günler için.9ay bn hep cevremden bebek uyanmadan emzirme olursa bebegin uyku duzeni olmaz diye biliyorum ebe annem ablami uyarmiati ablamda iki satte bi gece gundur emziriyodu yigenim hic uyumuyodu hep agliyodu snra ebe annem gelmisti ziyarete o da bebek aglamadan meme vermek olmaz uyaninca o zaten isteynce anne memesi harekete geciyo dedi
Mayis annesi miyim haziran mi bilemedim. Tam muhatap alinamiom yahu. Bi sorum var orda acil cevap yazan bulamadim. Ben 31 mayis annesiyim
Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?