2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Aman tatlım sıkıntın olmasında bir avazda doğur senin de iyi haberlerini alalım inşallah. Bahsettiğim arkadaşlarla daha topik ilk açıldığı günden beri konuşuyorduk. Daha bizim bebeler embriyo idi
canım çok sevindik senden haber aldığımıza yavrunun küvözden çıktığına inş bir sorun olmadan toparlarsınız artık.

benim minnoş da dün 3500 civarı dedi dr. gelen giden yok hala bekliyoruz bakalım. benim yine hantal, miskin, canı sıkkın modu on birkaç gündür. çok şükür aman aman bi ağrım sızım yok ama, sağa sola yatınca kalçalarımın yanları bacaklarım ağrıyo, uyuşmuş gibi. biraz ayakta fazla kalsam belim ve ayak tabanları ağrıyor. oturup dinlenince geçiyor. birde çok iyi uyuyamayınca ayaklarımda şişme başladı. öyle işte.
halılarım yıkamadan geldi bugün. ama evim almış başını gidiyor. Bu gece annem geliyor Alllah tan yarın onla biraz ortalığın dağınıklığını toplayıp cuma da kadın gelcek temizliğe. ohh miss olacak herşey.

9ay bn hep cevremden bebek uyanmadan emzirme olursa bebegin uyku duzeni olmaz diye biliyorum ebe annem ablami uyarmiati ablamda iki satte bi gece gundur emziriyodu yigenim hic uyumuyodu hep agliyodu snra ebe annem gelmisti ziyarete o da bebek aglamadan meme vermek olmaz uyaninca o zaten isteynce anne memesi harekete geciyo dedi

kızlar herkes gibi bende bebeğimi merak ediyorum kucağıma alıp koklamak emzirmek istiyorum fakat ben en başından beri kendimi 40lı haftalara göre şartlandırdığım için ay niye doğmadı bi doğsa vs psikolojisine hiç girmedim henüz çok şükür. benim sorunum bu kadar kilo alımı (16 ya yaklaştım ben) ve ağırlık merkezinin değişmesi vs nin getirdiği hantallık başkasına muhtaç olma, evimin yemeği temizliği vs hiçbirşey yapamama hissi (yaparsam çok basit şeyler yapıyorum çorba gibi gerisine eşim yardım ediyor, bulaşıklarım birikiyor eşim topluyor çoğu zaman, çorabımı eşim giydiriyor, pantolonumu ve çoraplarımı eşime çıkarttırıyorum, ayakkkabılarımı ona düzelttiriyorum vs). çok bunaltıcı ya. birde sıcak oldu 2 gündür. yatamıyorum uykumu alamayınca başım ağrıyor iyice sersem gibi oldum olan gücüm ve düşünme yetimde gitti sanki.
gerçekten kilolu insanların Allah yardımcısı olsun sürekli böyle ağırlık taşımak zormuş.

Gerçekten sıcaklar hiç dayanılacak gibi değil . Hiç terleme nedir bilmeyen ben su gibi oluyorum

Balkizin_Annesi canım kontrole gittin mi bugünler? Tok olup dinlenip yatinca bile canlı vurmuyorsa bebeğin bi nst çekil bence. Tik tik vurmalı en azından yani. Benim suyum azaldığında hareketi yavaslamisti. Su içmeyi cogalttim düzeldi. Bol su da içelim havalar ısındı.

Mayis annesi miyim haziran mi bilemedim. Tam muhatap alinamiom yahu. Bi sorum var orda acil cevap yazan bulamadim. Ben 31 mayis annesiyim
Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm

Reactions: 9ay
canım sağlıklı ve hareketli bir bebekse talebe bağlı emzirme öneriliyor (bebek istedikçe sinyal verdikçe yani). bebeğin açlık sinyalleri ise ağlamadan önce dudaklarını yalaması emmeye çalışması, ağzını açıp dilini çıkarıp durması, ağzını kocaman açarak kafasını sağa sola çevirmesi aranması, ellerini parmaklarını ağzına götürüp emmeye çalışması, birinin kucağında ise yanağını boynunu kolunu kıyafetini nereyi bulursa emmeye çalışması, kendini yana doğru atarak memeye doğru emme pozisyonu almaya çalışması gibi ipuçları, bu sinyallere cevap alamazsa geç bir belirti olarak ağlaması imiş. Mümkün mertebe ağlamadan farkedip beslemek bebeğin daha az hava yutması, daha kaliteli bir emzirme ve daha az emme sorunu demekmiş. zaten ilk haftalar bebeklerin midesi küçük (ilk gün bir bilye kadar, 10. güne doğru pinpon topu büyüklüğüne erişiyormuş), kolostrum (halk arasında ağız sütü) denilen ilk süt ise sindirimi kolay bir süt olduğu için gece ve gündüz otomatikman sık sık acıkıp emmek istiyormuş bebek. bebeğin sık emmesi hormonları harekete geçiriyormuş bu da annenin süt üretimini tetikliyormuş ileriki günler için.
ama şekeri düşerse ve sürekli uyuklarsa ihtiyacını belli edemiyor oh ne güzel bebek uyuyor diye anne de farketmeyip beslenme aralığı çok açılırsa şekeri düştükçe iyice halsiz düşüp uyuyan, ne yaparsan yap zor uyanan bebekler için bu dediklerimiz. Annenin bu durumda uyanık olup beslenme aralığını çok açmadan beslemesi gerekiyormuş sarılık olmaması için.
Kızlar bir de bebekler tek acıkınca değil susayınca sıvı ihtiyacı olduğu içinde emiyormuş malum yaz geldi. anne kokusu için çok kalabalık ışık gürültü gibi uyaranlara maruz kalınca rahatlamak için, bizim gün içinde su hariç içecekler, meyve, çikolata cips atıştırmalıklar vs gibi açlık haricinde keyif için tükettiğimiz şeyler, rahatlamak için yaptığımız bir çok aktivitenin yerine bebeklerin bildiği tek bir çözüm var ANNE KOKUSU SICAKLIĞI KALP ATIMI VE MEME, MEME , MEME.. YİNE MEME...dolayısı ile bebişlerimize anlayışlı olup bol bol emzirmeye çalışalım inş. bu onların beslenmesi kilo alması yanında anne ile güvenli bir bağ kurması ve psikolojik gelişimi için de çoook önemli. tabiki her konuda olduğu gibi bundada teori ile pratik her zaman uymayabilir. Ne kadar yorulup bunalsak da Allah hepimize sabır versin bu konuda inş
Zeyzey ben emzirme ile ilgili çok şey okuyup izledim. senin mesajın vasıtası ile de genel olarak bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. yanlış anlama sakın canım. bundan sonra da ara ara paylaşmaya çalışacağımherkes faydalansın diye bu konuyu çok önemsiyorum onunla alakalı sadece.

Cnm olur mu oyle sey daha burda duranlar anne olmadi ya bilemedikleri icin cvp veremiyodur kimse ben sahsen bilemiyorum o yuzden cvp veremiyorum:)

Ben hastanede emzik veren anneler gordum sanirim ben de oyle yapacagim bi sakincasi yok gibi genelde avent soothie veriyorlar hastanede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…