2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
dlrsordn canım bak sana benim doğumumu anlatayım.

Burada normal doğumdan korkan birisine yazdığım mesajı kopyalıyorum:

"21 haftalık bebeğimi pazartesi ve salı günleri 30 saat süren bir doğumun ardından dünyaya getirdim. Bebek tabiki nispeten küçük olduğundan pelvisten geçisi ve çıkışı kısa sürdü. Ama onun dışında yaşadığım doğum sancılarının normal 40 haftalık bebeği doğurmaktan hiç bir farkı yoktu. Hatta rahim hazır olmadığı için normalden çok daha uzun sürdü. 24 saatin sonunda bir sakinleştirici aldım. Hemen doğumdan önce de çok sancım olduğu için istemiştim ama vakit kalmadı, doğurdum. Sana söyleyeceğim şey şu; biraz sabredersen dünyanın en güzel duygusunu tadacaksın.Çok ama çok sancılı bir süreç bebek çıktığı saniyede bitiyor. Maalesef ben bebeğimi kucağıma alamadım ama inşallah sen sağlıkla alacaksın ve o an duyacağın mutluluğun kelimelerle tarifi olmayacak. Kesinlikle korkma. Eğer bir mani olsa doktorun zaten izin vermez. Vücudun bunun için dizayn edilmiş. Kendine güven. Allah'a güven. Ben doğumdan hemen önceki bir saat her türlü şekilden şekile girip bir daha asla yapmam, Allah'ım güç ver diyip duruyordum. Çıkardığım sesleri şimdi düşününce utanıyorum. Bildiğim her türlü teknikle kendimi rahatlatmaya çalıştım. Dualar, tesbihler, nefes teknikleri, meditasyonlar... Yinede çok sancım oldu. Ama ne zamanki doğum bitti, o acıların hepsi geçmişte kaldı. Şimdi yeniden hamile kalıp yeniden kısmet olursa normal doğumla bebeğime kavuşmak için sabırsızlanıyorum.

İnsanlar neler yaşıyor da 1 ay ayağa kalkamıyor bilmiyorum ama eminim ki sana öyle olmayacak. Kesiğin olursa dikiş atılacak o biraz bakım ister. Ama o sancıları çekene bir kaç dikiş ağır gelmez. Onlar güzel sancılar. Korkma. Allah'a sığın."

Bir de insan acıları unutuyor. Şimdi kendi yazdığımı okurken "şekilden şekile girme" kısmını unuttuğumu fark ettim. Yere havlu serip onun üstünde değişik pozisyonlarda ağlıyordum :) Ama yinede güzeldi.

zeyzey3428 'cim çok geçmiş olsun. Gözün aydın. Mühim olan yavrunu sağlıkla kucağına almış olman. Çok sevindim senin adına. Mutlu huzurlu bir ömür yavrunuzla sizin olsun.

Ardından da bunu yazmışım:

"Ben normal doğum ile ilgili yazdım ama sezeryansa da aynı şey. Yine dünyanın en güzel duygusu bebeğine kavuşacaksın. Hiç korkma."

Hala da böyle düşünüyorum :)

Allah analı babalı mutlu huzurlu sağlıklı buyutmeni nasip etsin canım benim. Maşallah prensesine. Darısı bizlere inşallah :)

Canım gözün aydın. İnşallah bundan sonrası kolay olur.. sütün biran önce bol bol gelir, ağrıların biran önce tükenir gider inşallah..

Allah bebeğini sağlıklı mutlu huzurlu büyütmeyi nasip etsin..

Kızlar ayağa kalkınca belinde sancı hisseden
İshal gibi olan var mı
Ayağa kalkamıyorum nerdeyse yani hemen karnım ağrıyor

Güzel Dilek'lerde bulunanlara teşekkürler kızımı aldım allahım böyle bi güzellik yok 49 cm 3330 gr inanılmaz bir duygu eşimde gelmese spinali kaldıramazdım. süt sıkıntımız var biraz başlar zordu her doğum şeklinde olduğu gibi ağrı kesiciler kafi geliyor. yürümek ayaklanmak çok önemli kalktım şimdi odayı bile toparladım. oturmadım akşama ayaktaydım bebeğimi kucağıma aldım Oturarak yoksa hemen aldım emzirdim bil. lkinde bile çok güçlü çekiyordu ama sütüm daha çok değil. inanılmaz bir duygu Allah isteyen herkese yaşatsın ilk ağlayışları yanıma getirdikleri an Ağrı'lara bile aldırmadan indirmedim kucağımdan şimdi mis kokulu kızımla vakit geçirme Zaman'ı artık bundan sonra herkese hayırlı doğumlar Allah yardım etsin herkese. Hiç korkmaya gerek yok her şey değer onlar için..

Son düzenleme:
Gözün aydın allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah canım.
Spinalden memnun muydun? Sen de yan etki falan yaptı mı? Bana da bu sefer büyük ihtimal spinal anestezi yapacaklarmış. Bu hastanede sadece normal doğumda epidural uygulanıyormuş. Bugün öğrendim. Yan etkisi epidurale göre daha fazla deniyor ama bilemiyorum ki

Son düzenleme:
Kızlar bebiş hıçkırıyor ve hıçkırırken kemiklerime çarptığını hissediyorum. Bazen üstüne yatıyorum beni ittirmeye çalışıyor falan. Artık birbirimize sabrımız tükeniyor. Bence biran evvel herkes kendi bedeninde yaşamaya başlamalı :)

Canım gözün aydın! Allah analı babalı büyütsün, sağlıklı uzun ömürler versin.

Ardından da bunu yazmışım:

"Ben normal doğum ile ilgili yazdım ama sezeryansa da aynı şey. Yine dünyanın en güzel duygusu bebeğine kavuşacaksın. Hiç korkma."

Hala da böyle düşünüyorum :)
Bugün üç kere tüp bebrk deneyipte malesef hamile kalamayan bir arkadaşımla konuşuyordum. O bana dedi ki tüp bebeklerde sezaryen yapıyorlar bebepi riske atmıyorlar dedi. Bebekleri tutmadığı için üzgündü detay soramadım. Yanlışım varsa düzelt canım senin bebeğin tüp bebekti diye hatırlıyorum. Ama normal doğum bekliyorsun değil mi?

Canim sana cok yazdim burdan ama cevap vermedin telasin vardi sanirim :) hayirli olsun sanada. Adet sancisiysa niye insanlar bu kdr kendini parcaliyo onu dusunuyom sadece. Kafayi bozdum

Canim benim ne mutlu sanaki sag salim kucagina almissin. Darisi bizlere insallah. Gunahlarina kefaret olmustur cektigin sancilarda Allah in izniyle. Bizi birakma :)

Yürüyüş çok iyi diyolar normal doğum için ama ben yüeüyemiyorum Nasıl yapıyosun perine masajını?
Ben de yürüyemiyorum doktorum da bir hafta daha dur sonra yürüyüş yaparsın dedi. Benim oğlan baya aşağıda yürürken içimden bir şeyler çıkacak gibi hissetmem de ondanmış. Haftaya çarşamba da Allah izin verirse çatı muayenesi yapacak. Sabah erken yapıyormuş benim doktor belki sizinki de öyledir ona göre randevunuzu alın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…