- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #42.541
Kizlar bende hala dogurmayanlardanim. Sizlerin hikayelerini okudukça gelsin artik kizim diyorum ama hic gelmeye niyeti yok gibi. Sonunda sezeryana alacaklar diye tedirgin oluyorum.
Bennn oğlum artık gel diyorum ama yeri rahat sankiburnumda uçuk çıktı anne sen iyileş önce mi diyor acaba ufaklık
İnş, bugün biraz daha iyiyim ben de bakalımBu acilari unuturuz insallah ya cocugumu kardessiz koymak istemem
Sağol teşekkür ederim psikolojimi düzeltmem lazım benim de üzülüyorum düşünüyorum hep bazı şeylerden bi emin olabilsem kafam çok karışık allaha sığınıyorumTatlım o uyurken iki saat geçerse sen de yanına yat uyuyarak emzir. Onun öncelik ihtiyacı senin kokun senin tenin ve kalp atışın. Bağışıklıgi güçlenir.
Biberonu herkes verir ama gözlerine bakarak verdigin sütün sadece süt değil daha fazlası. Anne memesinin kahverengi kısmı bebeğin tukrüğünden ihtiyacina göre süt üretilmesini sağlarmış.
Senin ilk görevin kendini madden manen dinç tutmak. Sonrasında bebeğine verebileceğin en güzel hediyeleri vermek, sütün ve sefkatin. Mamayi kafandan silersen ona muhtaç kalmazsın inşallah..
Benim üçüncü çocuğum ama yine de uyurken yanına yatiyorum. Evimi de yemegimi de idare ediyoruz. Sen de yatabilirsin bence. En az 1ay
Doğurmayan kimler kaldı
İnşallah sağlıkla kavusursun. Aceleetme bence temmuzu da bulabilir. Sezeryana Allah mecbur etmesin. Aklına bile getirme. Dogurursun inşallah icgudulerine guven. Sabah aksam yurü
Ben de bekliyorum... bir yandan zaten 40 hafta dolmadı diyorum kendi kendime ama diğer yandan da hevesleniyorum, hadi biran önce diyorum...
geçen hafta çatı muayenesinde doktor çatın çok geniş değil, 3.500 kg'dan sonra zorlanırsın dedi, o yüzden de telaşlanıyorum, pzt 3.200 civarıydı, ama tabi ölçümler de %100 olmadığı için ondan da emin olamıyorum...
Allah yardımcımız olsun, biz de hayırlısıyla kucağımıza alalım yavrularımızı.. ardından da emzirme, süt çoğaltma, gaz çıkartma konularına dalalım biz de
Ben biberonu kızıma 18aylıkken uykuda verdim. Üç ayvsonra farketti. Kaşıkla alıştırma suluguyla besledim ek gıda gerekince.
Oğluma da 2buçuk yaşına doğru biberon verdim gebe olduğumu öğrenince acil memeden kesip vermek zorunda kaldım.
Sadece ilk kızımda 4aylıkken sütumu bi kaç tane cicibebe islatacak kadar sagdigimi hatırlıyorum. Dişlerini erken çıkardığı için diş etleri agriığından olsa gerek memeyi almıyordu. Uyutacak kadar kaşıkla doyurup, uyuduktan bi süre sonra emziriyordum. Bi de mastit olunca sagmıştım.
Meme ucum daha yeni 3.de çıkıyor. Ama hala tutturmak için bazen ucunu buruşturup veriyorum. Iki elimi kullanmam gerekirse ona göre pozisyon alıyorum. Tüm emzirme pozisyonlarını kullanıyorum. Ucu bizim kafaya taktığımız bişey. Ucu olmadığından daha az hava yutuyor bebeğim bence. Bazıları sadece ucunu alıyor hem acitiyor hem gaz yapıyor.
Silikon ucu çıkarmanın bir diger önemli faydası da memedeki koyu bolgenin bebeğin tükrüğünden onun ihtiyaçlarına gore süt uretilmesini sağlıyor olması.
Benim kaynanam meme ucunu göstermişti. Benimkinden küçüktü mercimek kadar. 11 çocuk emzirmis maşallah. Üstelik icine çökuk benimki de..
Bi de emzirirken bebeğin kafasını sabitlersen kolay olur. Mesela yan yatınca arkasına yastık veya battaniye dayıyorum ki sırtüstüne dönmesin, dönerse meme ağzından çıkıyor çünkü
doğum yapan arkadaşlarhastane çantasına koyduğunuz ama kullanmadığınız yada yanınıza almadığınız ama ihtiyaç duyduğunuz birşey oldu mu hastane çantasını yerleştiriyorum tekrar bi kontrol edeyim sizin de görüşlerinizi alarak
Maşallah kızına Can'ımKizlar herkes bebeklerini saglikla buyutsun.dogurmayanlarda ins en kisa zamanda saglikla bebeklerini kucaklarina alsin.
Kizimi 7 haziranda kucagima aldim. yaklasik 10 gun oldu.istanbulda yasiyorum.malum havalar isindi bu bikac gunde.kizima halen tulum giydiriyorum.kisa kollu giydirmeye cesaret edemiyorum.siz ne durumdasiniz ne giydiriyorsunuz.bu arada bir haftada yaklasik 450 gram falan aldi kizim.kilosu da toparlaniyor yani.3 kilo dogmustu.gunduzleri iki gundur kisa kollu badiyle dolastiriyorum bu arada.
doğum yapan arkadaşlarhastane çantasına koyduğunuz ama kullanmadığınız yada yanınıza almadığınız ama ihtiyaç duyduğunuz birşey oldu mu hastane çantasını yerleştiriyorum tekrar bi kontrol edeyim sizin de görüşlerinizi alarak
Kızlar ben de dün oğlumuzu spinal sezaryen ile dünyaya getirdim. Ameliyatım ve sonrası güzel geçti ancak bebeğim sezaryen komplikasyonu son anda su yutmuş. Normal doğumda olmazmış bu. Neyse 3-7 gün arası yenidoğan yoğun bakımda küvezde tutacağız dediler dün. Ama bu sabah gelen tahliller kanda da enfeksiyon varlığını saptamış. Sizden geçmiş dediler, doğumdan 3 gün önce boğazım ağrıyordu hasta olmuştum hakkaten. Şimdi minicik yavruma antibiyotik tedavisine başladılar. 10-15 gün arası kalacakmış. Dün sütüm geldi sağdım yolladım ama gece hiç uyumadım bugün sütüm yok o yüzden. Rahat edeyim diye erken taburcu ettiler, birazdan eve dönüyoruz, oğluşumu burada bırakarak. Eğitim verecekler birazdan süt için. Hergün sağıp getirmem lazım. Oğlum için dualarınıza ihtiyacım var, şu mübarek günlerde Allah herkesin yavrusunu bağışlasın..
Kizlar herkes bebeklerini saglikla buyutsun.dogurmayanlarda ins en kisa zamanda saglikla bebeklerini kucaklarina alsin.
Kizimi 7 haziranda kucagima aldim. yaklasik 10 gun oldu.istanbulda yasiyorum.malum havalar isindi bu bikac gunde.kizima halen tulum giydiriyorum.kisa kollu giydirmeye cesaret edemiyorum.siz ne durumdasiniz ne giydiriyorsunuz.bu arada bir haftada yaklasik 450 gram falan aldi kizim.kilosu da toparlaniyor yani.3 kilo dogmustu.gunduzleri iki gundur kisa kollu badiyle dolastiriyorum bu arada.
Kizlar bende anca yazabiliyorum. Bende 16.06.2016 00.20de dogurdum cok sukur. 3500 gr.50 cm dogdu minik pasam. Normal dogum oldu ama sabah 10da suni sanciyla basladik gece yarisi anca oldu. Buarada kesinlikle suni sancida dayanilmicak bisey yok cok korkuyodum ben biliyosunuz. Sancilar gelip gidiyo oda cok surmuyo adet sancisi gibiymis gercekten..
Dogum hikayeme gelince uzun uzun yazicam insallah fakat syan acil yardiminiza ihtiyacim var.
Goguslerim cok aciyo yara oldular hemen agliyorum emzirirken ve bisey gelmiyo moralimde cok bozuk
Nolur yardim edin iyilesmesi icin ne kullanabilirim ve sutumun gelmesi icin hemen? Dun esim gece eczaneden humana cay almis ise yariyomu bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?