2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Senin bebeğine ne oldu canım ben kaçırmışım. Çok geçmiş olsun, küvezde mi aldılar

Tamam yarın ben de yapıyım canım sağolasın. Sağlık ocağındaki ebe de söylemişti havalae sıcak gün ışığına çıkar diye de nasıl yapacağımı bilememiştim :)

Cn
İnşallah canım dualarimiz miniginle beraber bugunleriniz tez zamanda geçsin inşallah

Kaçıncı günü bugün? Ve kakası ne renk olmalıymış ki?

Normalde sarimsi oluyordu. Genelde sivi ama icinde partikül ler vardi.
Bu gaz olayından sonra yesile dondu.
Cis sayimizda azalmisti.
Ayrica cis sayisi azalinca cisinde kristallesme oluyormus bezinde pembe renk oluyor. Yeni dogdugunda vardi normal demişti doktor gecmisti.
Ama az beslenmekten az cis ve pembe renk bugun yine olunca topladim bezlerini götürdüm gosterdim iyiki goturmusum.
Sutum yetio saniyordum ama yetmiyor mus meger .
Yetip yetmedigi cisli bez sayisindan anlasilirmis

Evet ilk doğduğunda bizimkinin de çişinde turuncu lekeler oluyordu doktorunu aradım beslendikçe geçer dedi. Geçti şükür. Kakası da yeşildi sarıya döndü. Önce süt gelecek mi sıkıntısı sonra süt yetiyor mu sıkıntısı. Ön sütle yani baştaki yağlı olmayan sütle besleniyorsa yeşil oluyormuş yağlı sütle besleniyorsa sarı oluyormus. Başlarda mamayla mı besliyordun canım? Yine normale dönene kadar mama destekli emzir en iyisi.

Aynen öyle olmus bizimki önde gelen sut ile beslemisim oda gaz yapmis çocuğa.
Kilo artisida olmayinca yine mama destekli emzirme ye döndük.
Ilk 5 gun sutum hic yoktu. Gelmeye baslayinca mamayi kademeli olarak azaltmistik. Son iki gundur de hic vermiyordum. Yetiyor saniyordum ama yetmemis. Cisli bez sayısı onemliymis yetip yetmedigini onla anlarsin dedi doktor.

Canımm yeni gördüm geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah bian önce iyileşir bebeğin

Kizlar bizde bugun 7 gunluk olduk. gobusumuzde dun dustu oglum artik daha uzun uyuyo bu gece en son 1de emzirdim yatti bidaha kalkmadi ben 4de uyandim aldim emzirmeye cslistim bikac kez cekti emdi 5 dk falan uykuya devam etti sut sagmistim 20 cc onu verdim. Sabah yine uyanmadi. Sizde uyku durmlari nasil acaba sarilikmi oluyo dicem ama annemde artik sarilikmi kaldi 1 haftalik oldu diyo. Uyandigindada halsizligi yok gerci basini bile kaldiriyo minnak kedim ama uzun sure uyumasi dusunduruyo..

Canım bizim bebekte öyle ilk doğduğundan beri hep biz uyandırıyoruz bıraksak 24 saat uyur , sarılık görünmedi bizde , doktorumuz yenidoğan bebekler uyumaya meyillidir mama takviyeli gittiğinizde 3 saatte bir uyandırın dedi , bizde mamayı Yediği saati baz alarak 3 saatte bir uyandırıyoruz

Canım sen yine de uyandırıp emzirmeye çalış. 2saatte bir emzirmek lazım. Sarılıktan ziyade kan şekerleri düşüyor o da baygın baygın yapıyor. Benimki iki saatte bir durumuna alıştı sanırım zamanı gelince kıpırdanmaya başlıyor alınca uyanıyor. Emziriyorum. 2aylık olunca geceleri 5 saat uyuyabilir demiş ablama doktoru.

Kızlar selam. Herkes iyidir umarım. Bebeği hastane olan arkadaşlarım inşallah bir an çıkar, evinize gelirsiniz. Dualarım sizinle. Biz de evde bakmakta zorlanıyoruz. Dün çok korktum. Emzirdim, üstüne mama verdim ve mamayı sanki hortumdan çıkar gibi ağzından burnundan kustu Hiç böyle bir şey yaşayan oldu mu? Kendini hiç zorlamadan oldu ama. Sonrasında çok gaz çıkardı. Midesini mi üşüttü acaba? Annem midesini sarıp uyuttu. Sabah daha iyiydi. Ama 30 derece midesi sarılı, üstü çarşafla örtülü yatırılır mı çocuk? Ne yapacağımı şaşırdım

Bu arada benim sütüm hala yetmiyor. 13. gündeyiz. Her gün artıyor çok şükür ama hala az. Emzirmeden gece uyanıp sağdığımdam toplam 60 ml sağabiliyorum. Bunun bebeği doyurması gerekir diye düşünüyorum ama 30-40 dk emzirdikten sonra hala açlıktan ağlıyor. Üstüne mama veriyorum, huzur içinde uyuyor. Artmaya devam eder mi sizce yoksa bugüne kadar gelen gelmeli miydi?

Benimki de kanıyor. Kan olana krem.sürüyorum ve sağıyorum onu. Sol göğsümu de emziriyorum ama göğüs ucu kullanicam almıyor ağzına ne yapacağımi şaşırdım.
Allah tez zamanda sağlık versin inşallah. Biraz dişini sık canım. Bebeğin yanına gelecek ve rahatlıkla emzireceksin inşallah. Meme ucu yaraları çabuk kapanıyor.

Bizimki de çok zor tutuyor. Meme ağzının içinde nsaki yokmuş da arıyormuş gibi bağırarak kafasını sağa sola çeviriyor. Annem başından iterek tutturuyordu, ben de kızıyordum ama başka türlü olmuyor artık ben de hafifçe itiyorum. Sonra hazine bulmuş gibi tutuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…