- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #43.321
Ay uyandı benim uyumuyo kızlar ya damla vermiştim sabah gazı mi var aç mi anlamadım 70 ml süt verdim mama verdim almadi ya annem sinir etti yine beni sen uyandiriyoeun diyo kivrqniyo çocuk anusu dışına çıkmış ya çocuga ellenmezmis uyuyan ça biz nasıl büyüdük acaba acaba aç mi gazı mi var anlamadım gitti doktora mi gitsem gaz mi
https://ihyaca.wordpress.com/2013/05/30/lohusalik-nifas-halinde-yapilan-40-gun-yanlisi/
Kizlar ben bu konuyu yanlis biliyordum. Bilginize
Canım yorulup uyuduğunu nerden çıkarıyorsun? Doymasa aç kalsa uyumaz mızırdanır emin ol. Bezleriniz iyiyse sıkıntı yok. Kilo alımını nasıl?Offf bilmiyorim valla napicam. Benim emdiginde emiyo 20 dk 30 dk ama gelmiyo demekki yorulup uyuyo. Gerci bezlerimiz hep dolu ve kakali ama neden boyle bilmiyorim
Aynen bunlar çok doğru gazı varsa altı temiz değilse aç da olsa emmiyor. Her emmeden önce altını değiştiriyorum hem uyanmış da oluyor bu sayede.Ben de uyandirip emzirdigim icin teyzelerim fln cok laf ediyordu ama 3 saatte bir en gec uyandirmak gerektigini tum doktorlar soyluyor biz bi yerimizden uydurmuyoruz ya
Yoksa canima minnet uyusun saatlerce
Ben aglayiş tarzindan gaz mi aclik aglamasi mi anluyorum aslinds esim sasiriyor nasil anliyorsun diye
Gecen agliyordu esim de ugrasiyor gaz cikarcam diye o ac dedim aclik aglamasi bu gaz degil dedim aldim emdi nasil anladin diyor iste :)
Bebegin kac gunluk?
Bebek alti dolu ise emmeyebilir
Bogazinda gazi olan bebek ac olsa da emmez
Onun geğirmesi lazim mutlaka enmesi icin
Canım sütü verdiğinde bebeğin tok muydu? Fazla sütü çıkarıyor bebişler. Ya da çok beklemedi sütün de mi bozulmamıştır.Kızlar bende doyma konusunu anlamıyorum. Benimki çok uykucu 4 saat falan uyuyo zorla uyandiriyoruz.emiyo 15 20 dk.sonra geri uyuyo. Ne kadar emdigini bilmiyorum.çok şükür sutum var emiyo ama doyuyomu bilmem.
Bide kızlar herkes sütünü sagip veriyo ama ben goguslerim sizliyo diye sagdim 40 ml kadar annem biberonla verdi ben dustayken yavrum hepsini kusmus.neden acaba yaa.ben dışarı falan ciktigimizda kolaylik olur veririm diyordum
Aynen bunlar çok doğru gazı varsa altı temiz değilse aç da olsa emmiyor. Her emmeden önce altını değiştiriyorum hem uyanmış da oluyor bu sayede.
Evet büyükler niye uyandırıyorsun biz de çocuk büyüttük acıkınca kendi uyanır zaten diyor. Onları dinlesek sarılıktan alamıcaktık başımızı.
Memede illa ki yorulup uyuya kalıyorlar zaten. Öyle olunca ben memeyi çeker gibi yapıyorum hemen başlıyor tekrar. Eğer çeker gibi yapınca tutmuyor sonrasına ağzına vermek istediğimde almıyorsa doydu diyorum ben de :)Cnm benim bebek 5 dk emiyor hemen uyuyor mesela doktor dedi ki uyudugu doydugu anlamina gelmez gercekten oyle bi iki dk uyumasina musade edip bebegimi omzuma aliyorum gazini cikartiyorum eviriyorum ceviriyorum uyaniyor tekrar emiyor 15 dk fln sonra uyuyor altini degisiyorum altini acinca uyaniyor tekrar emziriyorum yine bi 15dk sonra uyuyor gazini cikariyorum evirip ceviriyorum bakiyorum artik bu sefer uyanmiyor bu sefer iste diyorum artik doymustur ama uyandiysa ve emzirecek halim kalmadiysa sut sagip veriyorum
Memede illa ki yorulup uyuya kalıyorlar zaten. Öyle olunca ben memeyi çeker gibi yapıyorum hemen başlıyor tekrar. Eğer çeker gibi yapınca tutmuyor sonrasına ağzına vermek istediğimde almıyorsa doydu diyorum ben de :)
Ahh ahh aynısını ben de yaşadım. Hem uyandırma hem mama verme konusunda. Uyandırmada annem çok bir şey demiyordu ama kayınvalidem çocuk uyuyor kızım yazık elleme diyordu. Ellemesem tüm gün uyur zaten ne zaman beslenecek bu çocuk. Hemşire mama hazırlayıp veriyor hepsş bitecek diye. Bunlar çocuğun midesi ne kadar da sanki mamaya alışmasın diye yarısını bile vermediler :) dedim içirin onu. Yeter kızım yeter. Ayyyy çatladım yerimde. Hemşire geldi niye içirmiyorsunuz ona göre hazırladım ben sarılık olursa görürsünüz diye. Gerçi biraz sarılık olduk ama :) şimdi düşüyor sarılık değeri.Aynen onlara gore tok olan cocuk uyur uyanmaz, oysa ki kan sekeri dustugu icin bayginliktan uyanmiyor cocuklar
Biz cocuk doktoruna hep annemle.gittik orda doktordan duydugu icin o 3 saatte bi uyandirilmasina 1 haftadan sonra itiraz etmeyi birakti mesela (1 haftalikken gittik)
Ama misal hastanedeyken (sezaryen sonrasi) orda teyzem yengem kuzenim fln vardi hemsire gelirdi uyandirin derdi onlar da uyandirmazdi uyuyan cocuk uyandirilmaz diye ben de kalkamiyorum ayaga canim cıkmis zaten kotuyum cok uzuluyordum kimse beni ve hemsireleri dinlemiyor diye..
Aynen kafayı da ağzı açık sağa sola sallıyor eller memeye yapışık çekmeye çalışıyor. Oyyy kuzum diyorum :) ne kadar da anneye muhtaçsın.O memeyi cekince birden panikle uyanip hemen memeye saldiriyor mu seninki decok komik oluyor ya gozler birden faltasi gibi aciliyoer
Canım bebeğin erkek mi kız mı?Ay uyandı benim uyumuyo kızlar ya damla vermiştim sabah gazı mi var aç mi anlamadım 70 ml süt verdim mama verdim almadi ya annem sinir etti yine beni sen uyandiriyoeun diyo kivrqniyo çocuk anusu dışına çıkmış ya çocuga ellenmezmis uyuyan ça biz nasıl büyüdük acaba acaba aç mi gazı mi var anlamadım gitti doktora mi gitsem gaz mi
Evet hanimlar fiks 40 gun ibadet olmaz diye bir sey yok ben de burda soyluyordum lohusaligin azamisi 40 gundur 40 gunden once kanama biterse lohusalik biter ve ibadet ile ozel hayat serbest olur diye ama hayir oyle degil diyen cok kisi oldu
2 yil aciktan ilahiyat okudum ben
4 5 haziranda Finallere girdim ertesi gun 6 haziranda kizimi dunyaya getirdim
Dinleyin beni
Kisa bi sure sonra hemen uyanip ac bi sekilde memeye saldiriyo canim ondan oyle dusunuyorumCanım yorulup uyuduğunu nerden çıkarıyorsun? Doymasa aç kalsa uyumaz mızırdanır emin ol. Bezleriniz iyiyse sıkıntı yok. Kilo alımını nasıl?
Bizde de durum aynı iki saate bir emziriyorum bazen gece uyanamayınca 4 saat oluyor :/ sonrasında uyuyor. Sütünün yetmediğini neye göre düşünüyorsun?
Hurma yedikten sonra bol su içince benimkinin keyfi yerine geliyor. Bir de muzlu sütü seviyor. Bazen benimki de az oynuyor ya da biz az hissediyoruz içe doğru olunca heralde hareketlerini daha az hissediliyor. Perşembe senin doğumu da başlatacak mı doktorunEvet tüm gün boyunca..benimki çok az ediyo
Kiz canimCanım bebeğin erkek mi kız mı?
18 günlük canım ağzına verince bir iki çekip bırakıyor gaz için de emek isteyebilir diye düşünüyorum şimdi uyudu ama mizirdaniyor meselaBen de uyandirip emzirdigim icin teyzelerim fln cok laf ediyordu ama 3 saatte bir en gec uyandirmak gerektigini tum doktorlar soyluyor biz bi yerimizden uydurmuyoruz ya
Yoksa canima minnet uyusun saatlerce
Ben aglayiş tarzindan gaz mi aclik aglamasi mi anluyorum aslinds esim sasiriyor nasil anliyorsun diye
Gecen agliyordu esim de ugrasiyor gaz cikarcam diye o ac dedim aclik aglamasi bu gaz degil dedim aldim emdi nasil anladin diyor iste :)
Bebegin kac gunluk?
Bebek alti dolu ise emmeyebilir
Bogazinda gazi olan bebek ac olsa da emmez
Onun geğirmesi lazim mutlaka enmesi icin
Canım bebeğim 3 kilo doğdu. Açıkçası ne kadar emiyor hiç bilmiyorum çoğu zaman 5 dk memede kalıyor sonra yutamiyor onu kendine getireyim derken uyuyakalıyor. Bazen de kendi uyanıp memeye ağlıyor o zaman sebiniyorum gündüzleri 2 saatte bir kaldırıyorum geceleri iyi emerse 3 saat emmezse yine 2 saate kaldırıyorum cnm.ama kaç cc içiyor bilemiyorum tabiH history1985 canım senin bebek kaç kilo Doğdu ve kaç Cc süt veya mamayla doyuyor , birde kaç saatte bir uyandırıyorsun? Benim hala her sağışta 30 Cc geliyor3 saate bir sağıyordum 2 saate düşürdüm bugun ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?