2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
9ay cnm emziren anneler icin bitkisel damla galactago, ben kullaniyorum bi dene istersen?

Suya ya da meyve suyuna 15 damla katarak iciyorsun gunde 3 defa

Reactions: 9ay

Ben de uyandirip emzirdigim icin teyzelerim fln cok laf ediyordu ama 3 saatte bir en gec uyandirmak gerektigini tum doktorlar soyluyor biz bi yerimizden uydurmuyoruz ya

Yoksa canima minnet uyusun saatlerce

Ben aglayiş tarzindan gaz mi aclik aglamasi mi anluyorum aslinds esim sasiriyor nasil anliyorsun diye

Gecen agliyordu esim de ugrasiyor gaz cikarcam diye o ac dedim aclik aglamasi bu gaz degil dedim aldim emdi nasil anladin diyor iste :)

Bebegin kac gunluk?

Bebek alti dolu ise emmeyebilir
Bogazinda gazi olan bebek ac olsa da emmez
Onun geğirmesi lazim mutlaka enmesi icin

Evet hanimlar fiks 40 gun ibadet olmaz diye bir sey yok ben de burda soyluyordum lohusaligin azamisi 40 gundur 40 gunden once kanama biterse lohusalik biter ve ibadet ile ozel hayat serbest olur diye ama hayir oyle degil diyen cok kisi oldu

2 yil aciktan ilahiyat okudum ben
4 5 haziranda Finallere girdim ertesi gun 6 haziranda kizimi dunyaya getirdim
Dinleyin beni

Offf bilmiyorim valla napicam. Benim emdiginde emiyo 20 dk 30 dk ama gelmiyo demekki yorulup uyuyo. Gerci bezlerimiz hep dolu ve kakali ama neden boyle bilmiyorim
Canım yorulup uyuduğunu nerden çıkarıyorsun? Doymasa aç kalsa uyumaz mızırdanır emin ol. Bezleriniz iyiyse sıkıntı yok. Kilo alımını nasıl?
Bizde de durum aynı iki saate bir emziriyorum bazen gece uyanamayınca 4 saat oluyor :/ sonrasında uyuyor. Sütünün yetmediğini neye göre düşünüyorsun?

Aynen bunlar çok doğru gazı varsa altı temiz değilse aç da olsa emmiyor. Her emmeden önce altını değiştiriyorum hem uyanmış da oluyor bu sayede.
Evet büyükler niye uyandırıyorsun biz de çocuk büyüttük acıkınca kendi uyanır zaten diyor. Onları dinlesek sarılıktan alamıcaktık başımızı.

Canım sütü verdiğinde bebeğin tok muydu? Fazla sütü çıkarıyor bebişler. Ya da çok beklemedi sütün de mi bozulmamıştır.

Aynen onlara gore tok olan cocuk uyur uyanmaz, oysa ki kan sekeri dustugu icin bayginliktan uyanmiyor cocuklar

Biz cocuk doktoruna hep annemle.gittik orda doktordan duydugu icin o 3 saatte bi uyandirilmasina 1 haftadan sonra itiraz etmeyi birakti mesela (1 haftalikken gittik)

Ama misal hastanedeyken (sezaryen sonrasi) orda teyzem yengem kuzenim fln vardi hemsire gelirdi uyandirin derdi onlar da uyandirmazdi uyuyan cocuk uyandirilmaz diye ben de kalkamiyorum ayaga canim cıkmis zaten kotuyum cok uzuluyordum kimse beni ve hemsireleri dinlemiyor diye..

Memede illa ki yorulup uyuya kalıyorlar zaten. Öyle olunca ben memeyi çeker gibi yapıyorum hemen başlıyor tekrar. Eğer çeker gibi yapınca tutmuyor sonrasına ağzına vermek istediğimde almıyorsa doydu diyorum ben de :)

O memeyi cekince birden panikle uyanip hemen memeye saldiriyor mu seninki de cok komik oluyor ya gozler birden faltasi gibi aciliyoer

Ahh ahh aynısını ben de yaşadım. Hem uyandırma hem mama verme konusunda. Uyandırmada annem çok bir şey demiyordu ama kayınvalidem çocuk uyuyor kızım yazık elleme diyordu. Ellemesem tüm gün uyur zaten ne zaman beslenecek bu çocuk. Hemşire mama hazırlayıp veriyor hepsş bitecek diye. Bunlar çocuğun midesi ne kadar da sanki mamaya alışmasın diye yarısını bile vermediler :) dedim içirin onu. Yeter kızım yeter. Ayyyy çatladım yerimde. Hemşire geldi niye içirmiyorsunuz ona göre hazırladım ben sarılık olursa görürsünüz diye. Gerçi biraz sarılık olduk ama :) şimdi düşüyor sarılık değeri.

O memeyi cekince birden panikle uyanip hemen memeye saldiriyor mu seninki de cok komik oluyor ya gozler birden faltasi gibi aciliyoer
Aynen kafayı da ağzı açık sağa sola sallıyor eller memeye yapışık çekmeye çalışıyor. Oyyy kuzum diyorum :) ne kadar da anneye muhtaçsın.

Canım bebeğin erkek mi kız mı?

Erkek bebeği olan anneler arada bebişlerinizin pipisini biraz sıyırın. Tıkanıklık olmasın Ağlamaları ondan olabilir. Benim oğlum ilk günler sürekli ağlıyordu gazını alıyoruz doyuruyoruz ama ağlıyor. Altını değiştirmek istediğimde bacaklarını sıkıyordu hep izin vermiyordu. Anneme söyledim sıyır dedi. Delik görünmüyordu biraz tıkanıklık olmuş çiş yapmada güçlük çekiyordu ondan ağlıyormuş krem sürdük geçti çok şükür. Ama arada sıyırıp bakıyorum yine.

Tıbben doğumdan sonra 6 hafta yani 42 gün ilişki yasak, rahmim toprlanması açısından. Kanama bitse de ilişki yasak. Özel hayat serbest değil bunun uyarısını uurtdışında bile yapıyorlar. Hani insanlar serbest diye rahmini zorlamasınlar..

Kisa bi sure sonra hemen uyanip ac bi sekilde memeye saldiriyo canim ondan oyle dusunuyorum

Evet tüm gün boyunca..benimki çok az ediyo
Hurma yedikten sonra bol su içince benimkinin keyfi yerine geliyor. Bir de muzlu sütü seviyor. Bazen benimki de az oynuyor ya da biz az hissediyoruz içe doğru olunca heralde hareketlerini daha az hissediliyor. Perşembe senin doğumu da başlatacak mı doktorun

18 günlük canım ağzına verince bir iki çekip bırakıyor gaz için de emek isteyebilir diye düşünüyorum şimdi uyudu ama mizirdaniyor mesela

Canım bebeğim 3 kilo doğdu. Açıkçası ne kadar emiyor hiç bilmiyorum çoğu zaman 5 dk memede kalıyor sonra yutamiyor onu kendine getireyim derken uyuyakalıyor. Bazen de kendi uyanıp memeye ağlıyor o zaman sebiniyorum gündüzleri 2 saatte bir kaldırıyorum geceleri iyi emerse 3 saat emmezse yine 2 saate kaldırıyorum cnm.ama kaç cc içiyor bilemiyorum tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…