2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
dlrsordn cnm bak biz destekçiniz sen eşıne de annene de söyle karişmasinlar sana artık yeniden memeyi tutturan o kadar çok kadın var ki facede emziren anneler grubu var oraya bak istersen o senin yavrun boşver kimseyi takma düşünme valla söyle mama konusunda ısrarcı olmak yerine arada çocuğu uyutsunlar falan sen dinlen

Ya instagramda populer olan biri bebegini bu virus nedeniyle kaybetmisti o nedenle korkuyordum ben aslinda :/

Cnm biberonu nasul veriyorsun ben dogdugundan beri emzirme+sut sagip biberon verme ile yurutuyorum bu isi

Biberonu verirken bebegi dik tutuoruz biberonu da yere paralel tutuyoruz boylece bebis meme emerken sarfettigi caba gibi efor sarfediyor ve terliyor

Mama vermek yerine sut sag ver canim hic sutum kalmadi saniyosun sagmaya basliyorsun 5-10 dk fln sonra sut gelmeye basliyor

Ben gogus acilarim bitmedigi icin azalmadigi icin ne yapsam gecmedigi icin emzirme+sut sagip biberonla verme isi yapiyorum

Sut sagarak goguslerini tamamen bosalttikca sutun artar insaallah bende oyle oluyor

Emzirme uzmani ile karsilasmistim ben bayramda eger biberon ile anne sutu verilirse bebek emmeyi birakmazmis ama mama verilirse birakirmis

Her emzirdikten sonra sut sag kac cc cikarsa buzdolabina koy, mama verecegin zaman mama yerine sagdigin sutu ver her firsatta sut sagmaya calis

Son düzenleme:
Kızlar ya ben neyi yanlış yapıyorum? Gayet güzel bir şekilde saat 21'de bebeğimi yatırıyorum. Kıpırdamadan güzelce uyuyor. 3 saatte bir kalkıyor, emziryorum. 2. Emzirmemden sonra artık sabaha kadar kıvranıyor. Gecenin ilk yarısını sakin ikinci yarısını kıvranarak geçiriyor. Emzirmeden sonra Gazını çıkarmaya çalışıyorum ama genelde hemen geri uyuduğu için çıkmıyor. Acaba sorun bu mu? Ne yapabilirim peki bunun için? Altını kaka yapmamışsa değiştirmiyorum. Açarsam genelde uykuya dönmesi 1-1.5 saat alıyor. Gece uykusu da büyümesi için önemli. Ne yapmalıyım sizce?

Ya instagramda populer olan biri bebegini bu virus nedeniyle kaybetmisti o nedenle korkuyordum ben aslinda :/
Allah korusun. Bir kaç yıl koruyor. Aşı olan ve olmayan çocukların nerdeyse tamamı rota enfeksiyonu 5 yaşına kadar en az 1 kere geçirmiş oluyorlar. Grip için aşı olmak gibi. Gripten de ölen çok kişi oluyor. Ama çok rahat atlatan da oluyor. Ben de çok karasız kalıyorum bu konularda. Konu bebeği olunca insan çok zorlanıyor. Allah korusun yaptırmam sonra yakalanır, o zaman kendimi asla affetmem. Ama gittiğim 2 doktor da şart değil dedi.

Evet cnm uykuya dalma sıkıntısı var çok zor daliyo maalesef
Ben uyutmak için şunları yapıyorum
Bir kere 1.5 saatten uzun uyanık kalmaması için emzirdim, altınını değiştirdim, yarım saate yakın eğlendirdim (konuşup, resimlere bakıp,evi gezidirip, evdekilerin kucağına verip vakit geçirtiyorum) hemen sakin bir odaya geçip tempoyu düşürüyorum. İlgili ama sıkıcı olmaya çalışıyorum. Mesela yatakta yan yana yatıp ona ses tonumu değiştire değiştire ilgisini çekecek şekilde kitap okuyorum yada kartlara bakıyoruz yavaş yavaş. Dikkati dağıldığı an bırakıp başka şeye geçiyorum. Yatakta durmazsa omzuma alıp sevdiği şarkıları çalarak hafif hafif dans ediyoruz. Eğer halinden memnunsa genelde omuzumda uyuyor. Değilse tekrar emziriyorum ve genelde memede uyuyor. Bazı günler sadece 15-30 dk uyuyor. O Zaman'da gece uykusunu iyi uyuyor o sebeple dert etmiyorum.
Senin tavrın da etkileyebilir. Uyumayıp ağladıkça gerilirsin. Gerildikçe uyumaz. Ben istediğin Zaman uyu, mecbur değilsin, ben uyusan da uyumasan da yanındayım diyorum. Anlıyor gibi :) ne Zaman bir an evvel uyusun da işime bakayım dersem uyumuyor. Sen rahat olursa o da rahat olur. Ağlamayı unuttur ona. Kucağına aldın ağlamaya başlayacak diyelim dudak büktü, yavaş yavaş sesler çıkarmaya başlıyor hemen "yok bir şey sakın ağlama yok bir şey, geçti geçti" diyip başlamadan kesmesini sağlıyorum. Bazen hiç bir şey işe yaramıyor ve ağlıyor o Zaman en iyisi başkasına vermek. Kucak değişince susabiliyor.

Canım sen bir kere ve 1 yada 2 gün çekeceğine her gün çekmişsin bu sıkıntıyı. Seni çok iyi anlıyorum. Annem bana destek olmasaydı beceremeyecektim. Anneannemden beri ailede ilk emzirebilen kişi benim. Annem, teyzem, kuzenim kimse emzirmemiş. Kolay bir iş değil. Bak Tomris'in emzirme kampını oku ve 1 gün karar ver yap. Annen olmuyorsa bir arkadaşın gelsin haftasonu. Onunla yapın. Kendini telkin et "1 kere ve son kere yapıyorum" de. Ben zor bir şeyse sürekli bunu tekrarlarım. Bir kere ve son kere...
Pompa olarak medela hastane tipi kiraladım. Çok etkili ama kampı yapmadan geçme nolur pompaya

Sling kullanan var mı tavsiye ediyor musunuz?

Kanguru mu sling mi?

Kangurular biraz pahali sanki
Boba sling kullanıyorum. Bazen bayılıyor bazen sanki işkence ediyormuşum gibi ağlıyor. Ama yinede tavsiye ederim. Uykuya dalmasında bir kaç kez çok etkili oldu.
Kanguru ile farkını bilmiyorum. O çanta gibi hazır mı? Slingi sarmak kolay ama Zaman alıyor

Geçmiş olsun Can'ım. Durum derken? Pahalı bir şey mi bu ? Aşı yanı sonuçta

Merhaba kizlar. . Bebeğinizin kafa ölçüleri doğumdan itibaren nedir.. bizimki çok buyudu sanki...korkuyorum... dogdugunda 34 du 1 aylikken 39. Şimdi ise korkudan olcemiyorum...

Pompa ile gunde 2 kere anca sagabiliyorim. 60 cc verirken 90 a cikardik doktorun isteği üzerine. Azaltacagima artırmisim ;/

Amin inşallah cnm inşallah

Canim.maşallah sana çok sabırlı ve ilgilisin senin bebiş de biraz uslu sanırım :) bizim oğluş bi ağlama krizine girdi mi ne bakış ne kucak hiç bişey fayda etmiyor ya da ben henüz yollarini tam bulamadim tavsiyesilerini dinlicem cnm çok sağol

11 yaşında falandım.Bir arkadaş da rotavirus ten ölmüştü.Yaylaya gitmişlerdi, ishal diye fazla önemsenmemiş ve vücut susuz kalınca....Kızım hastanede yatarken aklıma hep o geldi.kendimi "onlar hastaneye götürmemişler"diye teselli ettim ama serum da takıldığı halde 2 güne yakın kızım hic bir şey yemeyince çok kötü atlattık.allahım uzak etsin o günleri

Geçmiş olsun Can'ım. Durum derken? Pahalı bir şey mi bu ? Aşı yanı sonuçta
Cnm, henüz sormadık ama 150tl üstü diye biliyorum

Canim bak bebege gaz yapan sut ilk 10 dkda gelen sut ben 10 dk emzirip gazini hemen ciksrtiyorum.gazini cokartirkende mide kismi omzuna gelicek sekilde baya yukarda olmasi lazim vurdugun yerde belinden az yukarda olmali. Bunlara dikkatvetmrzsem ciksramiyo benimki. Gazi cikarttiktan sonra emzirmeye devam eidyirum o sirada uyimus oluyo direk koyuyorum. Boyle yaptim hep.

Annem yok esim yanimda ewde ama oda destek degil tam aksi anlattigim gibi. Sinirleniyo cocuk agladikca ben tutturmaya calisiyorum gezdiriyorum care ariyorum oda aglatma gormuyomusun ne hale geldi diye mudahale ediyo cildircam gercekten

Kimi 40 basi gorurmus hemen bnm oyle oldu ama ck sinir bsy adam yaklasamadi bi turlu havada sicak hic cekilmiyo

Ewet canim hepsini biliyorum hic istemiyorum zaten sagmak. Ikisi cok farkli o yuzden bu kadar dert ediyorum yoksa sagip biberonla gece vermekte disardaykende daha kolay bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…