- 29 Aralık 2014
- 3.010
- 2.826
- 133
- 39
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #47.441
O dediğini gazı varsa yapıyo canım aynı anda ikiniyo ama ac olduğu için memeyi de bırakmak istemiyo o arada sundürüyoKızlar sizinkiler de bazen emerken kıvranıyor gibi oluyor mu? Memeyi de bırakmıyor sündürüyor :/
Hayır cnm ben yaptırmayacağım. Bir kaç önceki aşılarla ilgili mesajıma bak cnm. Piyasaya sürüldüğü 29 ülkeden 27 tanesi Türkiye gibi rotayı tercihe bırakmış. Doktorum ishal olur en kötü yoğun bakımda sıvı alır dedi. Allah korusun, o da olmasın. O aşının bağırsağa zarar verme riski var. Bir de zaten çok aşı var, ben minimuma indirmeye çalışıyorum
Ne esim nede etrafimda unu destekleyen kimse yok ben zaten aglamaktan bi hal oluyorum destege ihtiyacim varken direnme niye inat ediiyosun cocugu aglatiyosun diye tepki aliyorum. Annem dahil ilk gunden beri alir alir biberonda alir memede alir merak etme diye diye bi hal oldu. Hep korkuyodum bigun birakicak diye ki oylede oldu. Gogus ucu taktim onlada almiyo artik onuda ayirt ediyo. Sadece uykuluyken aliyo memeyi. Yak8nda onuda birakmaz insallah cok yoruldum artik gercekten psikolojim iyi degil hic..rabbim hepimizin yardimcisi plsun.bugunler gecicekmi ne zaman gecicek hep bunu dusunuyorum.. Sanirim pompa alicam bu durumda baska carem kalmadi
Pompa kullananlar ne kullaniyosunuz memnunmusunuz fikirlerinize ihtiyacim var
Ya instagramda populer olan biri bebegini bu virus nedeniyle kaybetmisti o nedenle korkuyordum ben aslinda :/
Çok nadir bir yan etki canım. 1000'de 1. 3 aydan önce yapıldığında pek olmuyormuş ama 1-5 yaş arası yapıldığında risk daha fazlaymış.Cnm bnde yaptırmayı dusunuyodum rotayı bagirsaga zararı mi varmış
Ben uyutmak için şunları yapıyorumEvet cnm uykuya dalma sıkıntısı var çok zor daliyo maalesef
Canım sen bir kere ve 1 yada 2 gün çekeceğine her gün çekmişsin bu sıkıntıyı. Seni çok iyi anlıyorum. Annem bana destek olmasaydı beceremeyecektim. Anneannemden beri ailede ilk emzirebilen kişi benim. Annem, teyzem, kuzenim kimse emzirmemiş. Kolay bir iş değil. Bak Tomris'in emzirme kampını oku ve 1 gün karar ver yap. Annen olmuyorsa bir arkadaşın gelsin haftasonu. Onunla yapın. Kendini telkin et "1 kere ve son kere yapıyorum" de. Ben zor bir şeyse sürekli bunu tekrarlarım. Bir kere ve son kere...Ne esim nede etrafimda unu destekleyen kimse yok ben zaten aglamaktan bi hal oluyorum destege ihtiyacim varken direnme niye inat ediiyosun cocugu aglatiyosun diye tepki aliyorum. Annem dahil ilk gunden beri alir alir biberonda alir memede alir merak etme diye diye bi hal oldu. Hep korkuyodum bigun birakicak diye ki oylede oldu. Gogus ucu taktim onlada almiyo artik onuda ayirt ediyo. Sadece uykuluyken aliyo memeyi. Yak8nda onuda birakmaz insallah cok yoruldum artik gercekten psikolojim iyi degil hic..rabbim hepimizin yardimcisi plsun.bugunler gecicekmi ne zaman gecicek hep bunu dusunuyorum.. Sanirim pompa alicam bu durumda baska carem kalmadi
Pompa kullananlar ne kullaniyosunuz memnunmusunuz fikirlerinize ihtiyacim var
Boba sling kullanıyorum. Bazen bayılıyor bazen sanki işkence ediyormuşum gibi ağlıyor. Ama yinede tavsiye ederim. Uykuya dalmasında bir kaç kez çok etkili oldu.Sling kullanan var mı tavsiye ediyor musunuz?
Kanguru mu sling mi?
Kangurular biraz pahali sanki
Geçmiş olsun Can'ım. Durum derken? Pahalı bir şey mi bu ? Aşı yanı sonuçtaCnm, belki buraya yazmışımdır.hamileliğimin 8.ayında kızım rotavirus oldu ve 3 gün hastanede yattık.(kanında mikrop vardı önce) o çıktı bu kez de ben yorgunluktan bi gün yattım erken doğum riski atlattım.
Bir yandan kusuyor, kusarken arkadan da gidiyor....ağzına bi lokma bir şey girse hemen çıkarıyordu.en sevdiği şeyleri bile yemiyordu.resmen gözümüzün önünde eridi.bi haftada 900 gr gitmişti.o kadar kötü olduk ki eşim bile zayıfladı.velhasıl korkudan doktor ne derse ona göre yaptıralım dedik.doktor da durumunuz varsa yaptırın dedi.hemşiremiz de 3.ve5. ayda aşı yok.o zaman yapıyorum dedi.kısmetse 3.ayımızda ilk dozu yaptıracağız
Pompa ile gunde 2 kere anca sagabiliyorim. 60 cc verirken 90 a cikardik doktorun isteği üzerine. Azaltacagima artırmisim ;/O ağladı ben ağladım... Ama o günden sonra gerçek anlamda emmeye başladı ve sütüm arttı. Öncesinde iki günde 5 gram aldı diye mamaya başlamıştık, sonrasında günde 30 gram aldı. Senin de artar. Ben günde 4 öğün 30 ml veriyordum. Çok veriyorsan kademeli azalt. Pompa ile sağıyor musun? O ucunu çok güzel çıkartıyor
Amin inşallah cnm inşallahPes artık! Valla kim demişti çok tatlıydı ben bir kayınvalide boğmadan rahat edemiycem diye bence seninkini verelim!
Bir kere göğüs uçlarının kararması o kadar güzel bir şey ki.. Bebekler yeni doğduklarında hiç iyi göremezler. Her şey bulanık ve renksizdir. Ancak yüksek kontrastlı şeyleri görürler. Yani açık renk tenin üzerindeki koyu meme ucunu... Bu Allah'ın kusursuz dizaynı. Keşke böyle tefekkür gözüyle baksa göğüsüne o zaman pis kaka demek yerine "Subhanallah Sen bu minicik bebeğe annesinin memesini bulması için yol göstermişsin. Sen ne büyüksün" derdi!
Seninle uğraşmak yerine inşallah kendi içine döner ve kendini geliştirir. Allah seni uzaklaştırsın ondan.
Canim.maşallah sana çok sabırlı ve ilgilisin senin bebiş de biraz uslu sanırım :) bizim oğluş bi ağlama krizine girdi mi ne bakış ne kucak hiç bişey fayda etmiyor ya da ben henüz yollarini tam bulamadim tavsiyesilerini dinlicem cnm çok sağolBen uyutmak için şunları yapıyorum
Bir kere 1.5 saatten uzun uyanık kalmaması için emzirdim, altınını değiştirdim, yarım saate yakın eğlendirdim (konuşup, resimlere bakıp,evi gezidirip, evdekilerin kucağına verip vakit geçirtiyorum) hemen sakin bir odaya geçip tempoyu düşürüyorum. İlgili ama sıkıcı olmaya çalışıyorum. Mesela yatakta yan yana yatıp ona ses tonumu değiştire değiştire ilgisini çekecek şekilde kitap okuyorum yada kartlara bakıyoruz yavaş yavaş. Dikkati dağıldığı an bırakıp başka şeye geçiyorum. Yatakta durmazsa omzuma alıp sevdiği şarkıları çalarak hafif hafif dans ediyoruz. Eğer halinden memnunsa genelde omuzumda uyuyor. Değilse tekrar emziriyorum ve genelde memede uyuyor. Bazı günler sadece 15-30 dk uyuyor. O Zaman'da gece uykusunu iyi uyuyor o sebeple dert etmiyorum.
Senin tavrın da etkileyebilir. Uyumayıp ağladıkça gerilirsin. Gerildikçe uyumaz. Ben istediğin Zaman uyu, mecbur değilsin, ben uyusan da uyumasan da yanındayım diyorum. Anlıyor gibi :) ne Zaman bir an evvel uyusun da işime bakayım dersem uyumuyor. Sen rahat olursa o da rahat olur. Ağlamayı unuttur ona. Kucağına aldın ağlamaya başlayacak diyelim dudak büktü, yavaş yavaş sesler çıkarmaya başlıyor hemen "yok bir şey sakın ağlama yok bir şey, geçti geçti" diyip başlamadan kesmesini sağlıyorum. Bazen hiç bir şey işe yaramıyor ve ağlıyor o Zaman en iyisi başkasına vermek. Kucak değişince susabiliyor.
11 yaşında falandım.Bir arkadaş da rotavirus ten ölmüştü.Yaylaya gitmişlerdi, ishal diye fazla önemsenmemiş ve vücut susuz kalınca....Kızım hastanede yatarken aklıma hep o geldi.kendimi "onlar hastaneye götürmemişler"diye teselli ettim ama serum da takıldığı halde 2 güne yakın kızım hic bir şey yemeyince çok kötü atlattık.allahım uzak etsin o günleriYa instagramda populer olan biri bebegini bu virus nedeniyle kaybetmisti o nedenle korkuyordum ben aslinda :/
Cnm, henüz sormadık ama 150tl üstü diye biliyorumGeçmiş olsun Can'ım. Durum derken? Pahalı bir şey mi bu ? Aşı yanı sonuçta
Canim bak bebege gaz yapan sut ilk 10 dkda gelen sut ben 10 dk emzirip gazini hemen ciksrtiyorum.gazini cokartirkende mide kismi omzuna gelicek sekilde baya yukarda olmasi lazim vurdugun yerde belinden az yukarda olmali. Bunlara dikkatvetmrzsem ciksramiyo benimki. Gazi cikarttiktan sonra emzirmeye devam eidyirum o sirada uyimus oluyo direk koyuyorum. Boyle yaptim hep.Kızlar ya ben neyi yanlış yapıyorum? Gayet güzel bir şekilde saat 21'de bebeğimi yatırıyorum. Kıpırdamadan güzelce uyuyor. 3 saatte bir kalkıyor, emziryorum. 2. Emzirmemden sonra artık sabaha kadar kıvranıyor. Gecenin ilk yarısını sakin ikinci yarısını kıvranarak geçiriyor. Emzirmeden sonra Gazını çıkarmaya çalışıyorum ama genelde hemen geri uyuduğu için çıkmıyor. Acaba sorun bu mu? Ne yapabilirim peki bunun için? Altını kaka yapmamışsa değiştirmiyorum. Açarsam genelde uykuya dönmesi 1-1.5 saat alıyor. Gece uykusu da büyümesi için önemli. Ne yapmalıyım sizce?
Allah korusun. Bir kaç yıl koruyor. Aşı olan ve olmayan çocukların nerdeyse tamamı rota enfeksiyonu 5 yaşına kadar en az 1 kere geçirmiş oluyorlar. Grip için aşı olmak gibi. Gripten de ölen çok kişi oluyor. Ama çok rahat atlatan da oluyor. Ben de çok karasız kalıyorum bu konularda. Konu bebeği olunca insan çok zorlanıyor. Allah korusun yaptırmam sonra yakalanır, o zaman kendimi asla affetmem. Ama gittiğim 2 doktor da şart değil dedi.
Annem yok esim yanimda ewde ama oda destek degil tam aksi anlattigim gibi. Sinirleniyo cocuk agladikca ben tutturmaya calisiyorum gezdiriyorum care ariyorum oda aglatma gormuyomusun ne hale geldi diye mudahale ediyo cildircam gercektenCanım sen bir kere ve 1 yada 2 gün çekeceğine her gün çekmişsin bu sıkıntıyı. Seni çok iyi anlıyorum. Annem bana destek olmasaydı beceremeyecektim. Anneannemden beri ailede ilk emzirebilen kişi benim. Annem, teyzem, kuzenim kimse emzirmemiş. Kolay bir iş değil. Bak Tomris'in emzirme kampını oku ve 1 gün karar ver yap. Annen olmuyorsa bir arkadaşın gelsin haftasonu. Onunla yapın. Kendini telkin et "1 kere ve son kere yapıyorum" de. Ben zor bir şeyse sürekli bunu tekrarlarım. Bir kere ve son kere...
Pompa olarak medela hastane tipi kiraladım. Çok etkili ama kampı yapmadan geçme nolur pompaya
Kimi 40 basi gorurmus hemen bnm oyle oldu ama ck sinir bsy adam yaklasamadi bi turlu havada sicak hic cekilmiyo35. Gunlukken gittim muayene etti kanamam oldugunu soyledim bisey demedi. Bu hafta yine gidicem smear testi yapicakmis bide. Bakalim insallah bisey yoktur. Dogumumdan beri 2 kez muayeneye gittim bakti ultrasonla bisey yoktu ama daha ne kdr usrcek bilmiyorum yani.
Ewet canim hepsini biliyorum hic istemiyorum zaten sagmak. Ikisi cok farkli o yuzden bu kadar dert ediyorum yoksa sagip biberonla gece vermekte disardaykende daha kolay bana.dlrsordn bir de canım memeden direkt emzirmekle sağıp vermek bir diye düşünme. Biliyorsun bazı vitaminler oksijen ile temas edince ölür. Örneğin c vitamini. Sağıp verene kadar sütün vitamin değeri azalır. Tabiki mamadan kat kat iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?