- 8 Aralık 2008
- 2.236
- 1.276
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #47.461
Valla bizde kardes kardes yasiyoruz acayip canim skiliyo bunada..Kimi 40 basi gorurmus hemen bnm oyle oldu ama ck sinir bsy adam yaklasamadi bi turlu havada sicak hic cekilmiyo
Ck kotu bsy ya ztn anlattgn gbi bizimkide hysz uykusuz bsy kiza bakmaktan adamla ilgilenemiyrm bu aralar psikolojisi ztn (is yerinde skntiliari var) iyi dgl. yemek bile yapamiyrm onaValla bizde kardes kardes yasiyoruz acayip canim skiliyo bunada..
Cnim benim esiminde ayni sekilde skntili is durumlarida hersey ust uste geliyor saglik olsun napalim.Ck kotu bsy ya ztn anlattgn gbi bizimkide hysz uykusuz bsy kiza bakmaktan adamla ilgilenemiyrm bu aralar psikolojisi ztn (is yerinde skntiliari var) iyi dgl. yemek bile yapamiyrm ona
Ac kalcak halimiz yok ya elbet hersey yoluna girer.Cnim benim esiminde ayni sekilde skntili is durumlarida hersey ust uste geliyor saglik olsun napalim.
Benim kızım kolik cnm.6-7 gibi başlıyor o ara memeyi de almıyor.ağzına emziği tıkıp, salla dur 12-1e kadar.Çok az bi süre ne yaparsak yapalım susmuyor da...son günlerde 10 civarında uyuduğu da oldu şükür.kolik 3 ayda geçebilirmiş, inş geçer de rahatlarız.3.ayın içindeyiz şükür9ay bebegini o satte yatrmayi nasil basariyosun ya ne kdr guzel bizimki gndz hic uyumuyo e aksam da agzi yirtiliyo esnemekten bn 8.30 da sallamaya basliyrm artk 12 1 i buluyo dalmasi.
Bnm gibi sallaya mecbur kalan var mi
Bebeklerini kacta nasil uyuyuyosunuz
Rabbim yardimcin olsun bakicak birin varsa ne mutluAc kalcak halimiz yok ya elbet hersey yoluna girer.
Bn srda 20 gun sonra malesef ise baslicam en cok zoruma giden o
Aynen o 40 başını bende gördüm. Tam bitti dedm yine başladı :) adamlara yazıkKimi 40 basi gorurmus hemen bnm oyle oldu ama ck sinir bsy adam yaklasamadi bi turlu havada sicak hic cekilmiyo
Ayy benim kızda öyle akşam 8.30 da başlıyor 10da anca dalıyo ne neme alıyo ne mama yiyo ne zıplatınxada sallauıncada susmuyo. Allah yardımcımız olsun napcaz??Benim kızım kolik cnm.6-7 gibi başlıyor o ara memeyi de almıyor.ağzına emziği tıkıp, salla dur 12-1e kadar.Çok az bi süre ne yaparsak yapalım susmuyor da...son günlerde 10 civarında uyuduğu da oldu şükür.kolik 3 ayda geçebilirmiş, inş geçer de rahatlarız.3.ayın içindeyiz şükür
Benimki en geç 11de uyuyor. Akşam üstü uyuduysa 6 gibi o zaman uyuması 11i buluyor. Uyumadıysa 9 9buçuk arası uyur. Uyusun diye özellikle bir şey yapmıyorum. Emince gözler gidiyor gerekirse white noise ya da irem derici kalbimin tek sahibine yi açıyorum :) onu çok seviyor huysuz olduğunda o şarkıda dans ediyoruz hemen duruyor sonra bir bakmışım uyumuş :):):) tabi bu şekilde uyumaya alışsın istemiyorum ama napim. O huysuzken ben de geriliyorum şarkıda dans etmek ikimize de iyi geliyor :) uykuya dalmada problem yok. Sonrasında var :) gaz sorunu. Oğlumu rahat bırakmıyor:):) ilk uykuda problem yok rahat uyuyor ama sonrasında başlıyor şikayet. Dün 11buçuğa geliyordu uyuduğunda sıkıntısız uyudu 3ten sonra uyandı. Emdi uyudu ama tekrar uyandı kıpır kıpır gaz var :) bacakları kıpırdattım yaklaşık bir saat boyunca saydım 15 kere gaz yaptı :):) bir de kaka. Dedim bu kadar gazla ben de uyuyamazdım :):) tabi bu arada gözler kapalı uyuyor :):) 4buçuktu uyudu. 7de uyandı. Gaz olmasa hiç sıkıntıları olmayacak aslında. Ama ne bu kadar gaz yapıyor bilmiyorum.Ben uyutmak için şunları yapıyorum
Bir kere 1.5 saatten uzun uyanık kalmaması için emzirdim, altınını değiştirdim, yarım saate yakın eğlendirdim (konuşup, resimlere bakıp,evi gezidirip, evdekilerin kucağına verip vakit geçirtiyorum) hemen sakin bir odaya geçip tempoyu düşürüyorum. İlgili ama sıkıcı olmaya çalışıyorum. Mesela yatakta yan yana yatıp ona ses tonumu değiştire değiştire ilgisini çekecek şekilde kitap okuyorum yada kartlara bakıyoruz yavaş yavaş. Dikkati dağıldığı an bırakıp başka şeye geçiyorum. Yatakta durmazsa omzuma alıp sevdiği şarkıları çalarak hafif hafif dans ediyoruz. Eğer halinden memnunsa genelde omuzumda uyuyor. Değilse tekrar emziriyorum ve genelde memede uyuyor. Bazı günler sadece 15-30 dk uyuyor. O Zaman'da gece uykusunu iyi uyuyor o sebeple dert etmiyorum.
Senin tavrın da etkileyebilir. Uyumayıp ağladıkça gerilirsin. Gerildikçe uyumaz. Ben istediğin Zaman uyu, mecbur değilsin, ben uyusan da uyumasan da yanındayım diyorum. Anlıyor gibi :) ne Zaman bir an evvel uyusun da işime bakayım dersem uyumuyor. Sen rahat olursa o da rahat olur. Ağlamayı unuttur ona. Kucağına aldın ağlamaya başlayacak diyelim dudak büktü, yavaş yavaş sesler çıkarmaya başlıyor hemen "yok bir şey sakın ağlama yok bir şey, geçti geçti" diyip başlamadan kesmesini sağlıyorum. Bazen hiç bir şey işe yaramıyor ve ağlıyor o Zaman en iyisi başkasına vermek. Kucak değişince susabiliyor.
Alalh sabir versn canim ya evet koliklk gecerms o zamnlrda. Bnde ck uzun sure saliyrm ya artk gucsz kaliyrnBenim kızım kolik cnm.6-7 gibi başlıyor o ara memeyi de almıyor.ağzına emziği tıkıp, salla dur 12-1e kadar.Çok az bi süre ne yaparsak yapalım susmuyor da...son günlerde 10 civarında uyuduğu da oldu şükür.kolik 3 ayda geçebilirmiş, inş geçer de rahatlarız.3.ayın içindeyiz şükür
Annemle kayinvalidem dobusumlu bakicak inslalahRabbim yardimcin olsun bakicak birin varsa ne mutlu
Ya nolck byle bitsn artlAynen o 40 başını bende gördüm. Tam bitti dedm yine başladı :) adamlara yazık
Kızlar ya ben neyi yanlış yapıyorum? Gayet güzel bir şekilde saat 21'de bebeğimi yatırıyorum. Kıpırdamadan güzelce uyuyor. 3 saatte bir kalkıyor, emziryorum. 2. Emzirmemden sonra artık sabaha kadar kıvranıyor. Gecenin ilk yarısını sakin ikinci yarısını kıvranarak geçiriyor. Emzirmeden sonra Gazını çıkarmaya çalışıyorum ama genelde hemen geri uyuduğu için çıkmıyor. Acaba sorun bu mu? Ne yapabilirim peki bunun için? Altını kaka yapmamışsa değiştirmiyorum. Açarsam genelde uykuya dönmesi 1-1.5 saat alıyor. Gece uykusu da büyümesi için önemli. Ne yapmalıyım sizce?
Allah korusun. Bir kaç yıl koruyor. Aşı olan ve olmayan çocukların nerdeyse tamamı rota enfeksiyonu 5 yaşına kadar en az 1 kere geçirmiş oluyorlar. Grip için aşı olmak gibi. Gripten de ölen çok kişi oluyor. Ama çok rahat atlatan da oluyor. Ben de çok karasız kalıyorum bu konularda. Konu bebeği olunca insan çok zorlanıyor. Allah korusun yaptırmam sonra yakalanır, o zaman kendimi asla affetmem. Ama gittiğim 2 doktor da şart değil dedi.
11 yaşında falandım.Bir arkadaş da rotavirus ten ölmüştü.Yaylaya gitmişlerdi, ishal diye fazla önemsenmemiş ve vücut susuz kalınca....Kızım hastanede yatarken aklıma hep o geldi.kendimi "onlar hastaneye götürmemişler"diye teselli ettim ama serum da takıldığı halde 2 güne yakın kızım hic bir şey yemeyince çok kötü atlattık.allahım uzak etsin o günleri
Cnm, henüz sormadık ama 150tl üstü diye biliyorum
Eşimle dönüşümlü sallıyoruz cnm.yoksa topuk falan kalmıyor.ayaktan başka bir yerde de sallanmıyorAlalh sabir versn canim ya evet koliklk gecerms o zamnlrda. Bnde ck uzun sure saliyrm ya artk gucsz kaliyrn
Annemle kayinvalidem dobusumlu bakicak inslalah
Çok şükür geçti cnm, çok zor günlerdi.Bir daha yaşamayiz inşGeçmiş olsun canım ya çok zor. İnsanda iştah da olmaz ki öyle karın ağrısi varken.. Ben amipli dizanteri geçirmiştim. Kanamalı oluyordu ishal. Doktor yine iyi yemişsin yoksa zor atlatirdin demişti. Gercekten zorla yiyordum.
Canm benm bebek 59 günlük 53 gün sürdü kanamam 5 gün durdu ve bugün tekrar kahverengi leke geldi anlamadm :/Ya nolck byle bitsn artl
Bn ana kucagnda salliyrm ayakta sevmiyo hic gundz is yapamiyrm delircem yaEşimle dönüşümlü sallıyoruz cnm.yoksa topuk falan kalmıyor.ayaktan başka bir yerde de sallanmıyor
Çok şükür geçti cnm, çok zor günlerdi.Bir daha yaşamayiz inş
Bnmkide 56 gnluk bgun 40 gn kanamam oldu 10 gn olmadi 6 gndr gene var kana donerse doktora gtCanm benm bebek 59 günlük 53 gün sürdü kanamam 5 gün durdu ve bugün tekrar kahverengi leke geldi anlamadm :/
Tamam canım saol söylediğin için..kana dönerse ne demek oluyo bilgin var mıBnmkide 56 gnluk bgun 40 gn kanamam oldu 10 gn olmadi 6 gndr gene var kana donerse doktora gt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?