2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim kızım da 28 gram almış. Doktor sütümüz yeterli dedi. Bebeklerimiz illa obez olmak zorunda değil

Çok huysuz ve uykusuz bir oğlum var Birde kakasını 2 yads 3 günde 1 yapıyo dün kayınvalidem tüm gün aç bu çocuk dedi çok moralim bozuldu artık sanki hiç sütüm yokmuş gibi hissediyorum
benim bebegim normalin uzerinde bir kiloya sahip; buna ragmen anneannem surekli 'bu cocuk doymuyor, mama ver' diyor. lutfen cevrenizi duymayin, kendinizi strese suruklemeyin. o stres bugun 23 gram vereni de yok eder mazallah.

Canim.maşallah sana çok sabırlı ve ilgilisin senin bebiş de biraz uslu sanırım :)
Çok sağol canım.
Dediğin gibi bebekten bebeğe değişiyordur. Bir de kız benimki. Belki ondan daha usludur :) Şimdiye kadar uyumamasının ve ağlamasının hep bir sebebi (evin kalabalık olması, uyku vaktini kaçırmış olmak, gaz, reflü vs) oldu. Senin oğluşunda vardır belki. İyi uyuduğu günlerle uyumadıkları arasındaki fark ne?
Onu bulmaya çalış.Çok iyi gözlemle canım.

Canim bak bebege gaz yapan sut ilk 10 dkda gelen sut ben 10 dk emzirip gazini hemen ciksrtiyorum.
Ama zaten benimki 10 dakikadan fazla emmiyor ki Bu akşam aralarda da gaz çıkartmaya çalışayım. Sağol cnm önerin için.

Canım ya hergün kendi kendine 9’da uyuyor. Gündüzleri perdeleri açıyorum, 8:30’da kapatıyorum ki gece ile gündüzün farkını anlasın. Gece ışıklar loş oluyor, sesimiz daha yumuşak ve kısık. Gündüz marş söyleyerek uyutuyorsak gece ninni. Gündüz eğlence var, gece sıkıcıyız. Gece dönencedir, oyuncaktır hiç ortaya çıkarmıyorum. Eğlenmek istiyorsa öyle suratıma bakıyor :) TV hiç açmıyoruz. Belki bunların faydası olmuştur. Gece de gündüz de kaçta kalkıp kaçta uyuduğuna hiç karışmıyorum. O ihtiyacına göre kendi belirliyor ben sadece ortamı hazırlıyorum.

Benimki en geç 11de uyuyor. Akşam üstü uyuduysa 6 gibi o zaman uyuması 11i buluyor. Uyumadıysa 9 9buçuk arası uyur. .
Evet cnm çok benziyor ilk başta huzurlu sonra kıvranarak uyumaları. Gazın çoğu emerken yuttukları hava bence. Sindirim ve boşaltım sistemleri de gelişiyor. Ne güzel gazını çıkartabiliyorsun. Bizimkini sadece eşim çıkarıyor. Kalbimin tek sahibini deneyeyim. Biz de MFÖ ele güne karşı ve duman senden daha güzel :)

Canım benim anladığıma göre saat kurup uyanıp emziriyorsun, öyle mi?
(sen mükemmel ilgili bi annesin, bebeğin yine de güzel uyuyor sayılır)
ve anladığıma göre yorum yapıyorum:

Çok sağol canım ya. Gündüz de gece de ben hiç uyandırmıyorum. O kendi saat kurmuş gibi tam 3 saatte uyanıyor. Biraz fazla emzirmek için zorluyorum açıkcası. Onu yapmayayım. Tavsiyelerini bu gece deneyeceğim.

Selam kızlar. Şimdi rota aşısını herkes yaptırıyor mu? bizim bu cmt verem aşısı var. Daha 2 ayı bitmedi ama doktor diğer çocukları o güne ayarladığı için erken çağırıyor. Sizin ne zaman?

Ben de cumartesi öğreneceğim sadece emzirerek kaç gram aldığını. Çok heycanlı :)

Benim kızım da 28 gram almış. Doktor sütümüz yeterli dedi. Bebeklerimiz illa obez olmak zorunda değil
Maşallah canım seninki de çok iyi.
@gm22 canım günde 20-30 arası normal. Ben de günde 4 kere 30 cc mama veriyordum. Sonra mamayı kestim. Sadece emzirdim. Aynı kiloyu aldı. Mama verdiğin için almıyor o kiloyu bakma sen. 20-30 gram arası normal canım ya. Seninki 23 almış. Neden yetersiz olsun ki? Biraz arttırmak için vitamalt ve emzirme çaylarından iç. Bol bol su iç ve dinlen. Geceleri de emzir. Yetiyor sütün.

Kızlar bebekleriniz uyumayınca başında besmele çekip Nebe suresi 9. ayeti okuyabilirsiniz.
Ve cealnâ nevmekum subâtâ
Meali: Ve uykunuzu dinlenme zamanı kıldık.
Bugun kac kez okumusumdur bilmiyorum. Sabah 8de uyandi 5dk once uyudu ve evde tekim emme sorunumiz var wcye gidiyorum aglama krizine giriyo cildircam valla. Bende uyuycam ins basimin agrisindan uyuyabilirsem. Memeyi de ewde uyduruk bi pompa var onla cektiriyorum bikac kez sut gelince ucuna baya suruyorum oyle aldi ama yine aglaya zirlaya.napicam bilmiyorum.bu saate kadar dayandim insallah bugun biberonsuz atlatabilirim.esim evde yok bugun kendi kendime care bulmaya calsiyorum

Bence biraz oluruna bırak.her ne kadar kimseye güven kalmamışsa da hemşire ne zaman çağırdı gittik yaptırdık ilk kızımda bütün aşıları

Kızlar birşey soracagim benim emzirme düzenim su şekilde saat başı bir memeyi emiyor. Atıyorum saat 3 te sağ 4 te sol 5 te yine sağ bu şekilde gidiyor. Sizce doğru bir sistem mi.

Yok canim ergo baby aldim, yarin ya da obur gun gececek elime. Deneyip yazarim ben de buraya. Videosunda cok kolay gorunuyor. Benim oglumun 40i cikmadi daha haziran sonunda dogum yaptim. O yuzden kullanirim diye dusunuyorum, cok kucakci benim oglum
Benim kizim 16 haziran dogumlu.popo altina battaniye koyarak kullandim dun.ergobaby benimkide.cok sevdi uyudu icinde :)

Ya ben de dusundum yukseltip kullansam mi diye ama icim rahat etmedi, dedim beklerim iki gun daha nolcak :) insallah benim oglum da sever.
Canim zaten kurbaga pozisypnunda oluyo bacaklari.bende kullanmadan once beceremem diyodum ama kullaninca anlayacaksin bebeginin rahat olup olmadigini emin ol :) evde yemek falan yaparken kurtaricim oldu.dunde ilk kez disari ciktik onla.aksam 9 bucuk gibi uyudu disari cikicaz diye icine koydum.22.40 da eve geldik hala uyuyordu.yatagina koydum 00.30 da uyandi.duzenini de bozmuyo anlicagin

Kizlar benim bebegim 16 haziran dogumlu.temmuz anneleri topigindenim :)
Bebeklerimiz yavas yavas buyuyor.bu asamada uyku duzeni icin ozellikle birseyler yapam var mi? Malum bebekler buyudukten sonra cevremizden bastan yanlis alistirmissin diyen cok kisi oluyor.
Nasil bir sistem oturtmak lazim?daha dogrusu bu sistemi oturtan var mi?

Kızlar sol göğsümün koltukaltına doğru olan tarafında ince uzun bir sertlik var. Süt kanalı mı tıkandı ki? Ya da başka bir şey mi

Akşam eşimin kuzeninin düğünü var. Düğün mevlütlü olacak. Oynama yok yani. Oğlumu götürmemin sakıncası olur mu? Aslında götürmeyecektim kalabalık nazar olur diye. Eşim götürelim dedi. Anneme bırakacaktım. Aslında bir yandan da bırakmak istemiyordum çünkü şimdi anneme bıraksam başka bir şeyde de kv ye bırakmak lazım :)

Zaten dualı yere gidiyosun götür öyle çokta sakınma bi yandanda kendin oku babası okusun inşallah bişey olmaz

selam kızlar ne olur bılen yardımcı olsun benım 2 dusugum oldu daha sonra bu ay temmuz 25 adet oldum adetın 3 gunu yanı 2 gün önce beta hgc gebelık testı 4.20 cıktı adetım normalınden az gelıyordu adetım bıttı ve
bugun tekrardan gebelık testı yaptırdım 27.50 yukselmıs 2 gunde cok fazla deger arttı doktor cok ıyı dedı lakın oyle bır sıkıntı var bugun beta hgc le bırlıkte progteron testı yapıldı ve 0.68 cıktı ıntenette bussuru sey yazılo korktumm daha doktorada gosteremedm aradım ama ulasamadım acaba bu bebegmde dusucekmı sızce progestoron benım hamılelıgımı ne kadar etkıler korkmama gerek varmı gebelık testı bu kadar ıyı yukselırkennn bır dusugu daha kaldıramam dger hamılelıklermde hıc progestron testi yaptırmamıstm lutfen yardım edın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…