- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #47.581
Canim aksama dogru iyice krize girdi naptiysam susmadi ve malesef biberon verdikama biberonla doyduktan sonra beni emmeye basladi emzirdimde. Ve artik sabah 8den beri uyanik cocuk daha yarim saat once uyudu.cok sukir daha uyanmadi.bittim tukendim.bide misafirim vardi aksam kriziylemi ugraisyim misafirlemk bilemedim
Canim hangi sehirdesin bi emzirme danismanindan randevu alsana. Onlar da bu isin doktoru. Ben emzirme defterim kapandi zannediyodum bu sayede problemimiz cozuldu emziriyorum cok sukur. Cok faydasi oldu.Ne esim nede etrafimda unu destekleyen kimse yok ben zaten aglamaktan bi hal oluyorum destege ihtiyacim varken direnme niye inat ediiyosun cocugu aglatiyosun diye tepki aliyorum. Annem dahil ilk gunden beri alir alir biberonda alir memede alir merak etme diye diye bi hal oldu. Hep korkuyodum bigun birakicak diye ki oylede oldu. Gogus ucu taktim onlada almiyo artik onuda ayirt ediyo. Sadece uykuluyken aliyo memeyi. Yak8nda onuda birakmaz insallah cok yoruldum artik gercekten psikolojim iyi degil hic..rabbim hepimizin yardimcisi plsun.bugunler gecicekmi ne zaman gecicek hep bunu dusunuyorum.. Sanirim pompa alicam bu durumda baska carem kalmadi
Pompa kullananlar ne kullaniyosunuz memnunmusunuz fikirlerinize ihtiyacim var
sevgili merve,
duygularini anlayabiliyorum. ancak lutfen evvela kendini hassas oldugun icin - hasta demiyorum bak - suclama.
bebegini kucagina al, yahut arabasina koy ve disari cik. mumkun oldukca evde kalma. cok daha iyi gelecektir.
Canim psikolojini düzeltecek olan en başta sensin o yüzden öncelikle kayinvalide olayını zor biliyorum ama kenara bırakmaya çalış istediğini söylesin sen bildiğini oku bi çoğumuzun kayinvalidesi benzer çünkü ben de yeri geliyo ona giickligimdan uyuyamiyorum yeri geliyo amaan cahil işte boşver diyorum nihayetinde anne.yavrunun yüzüne bak onun sana ihtiyacı var bir sene sonra el ele parka gideceginz günleri düşün bu günlerin hepsi geçecek sen kendinden ve bebeginden başka herseyi herkesi sil at kafandan seni rahatlatacak şeyler yap eşın nasıldır bilmiyorum ama destek iste ondan dışarı çıkın bebisinle sarıl Rabbim bir.mucize verdi hepimize çok şükür yerinde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki.emin ol hepimiz sıkıntılar yaşıyoruz.sorunları dusunmeden kenara at gitsin çoźulmezse çözülmesin.
Gunduz ev ztn aydinlik ve sesli. Kisa kisa kstiriyo ama uyumuyo.Uyuttuğun oda karanlık mı? Konuşuyor musun sallarken? Sallamak yerine sling alıp yürüsen? Sling'de inanılmaz çabuk uyuyorlar. Ben 8:30'da uyutmaya çalısmaya başladım, şimdi uyudu. Önce ninni ile kucakta gezerek uyuttum. 10dk sonra uyandı. Sonra da emzirerek uyuttum. İnşallah uyanmaz 3 saat.
A Alwayshappygirlbaldamlasxixmelis H history1985
Bebeğine kimse zarar vernek istemez ama kafa fazla sarsilmamali. Boynunu destekli tutmalıyız. Havalenin sebebi olarak ani korku veya kafa sarsılması zannediliyormuş. Çok narin davranmalıyız. Bi düşünün salincakta yüksekten inerken nasıl oluruz, ani hareketlerde korkabilir her çocuk bir olmaz ama o korkular büyüyor.
Kızımda ve oglumda gozledigim be üzüldüğüm şeyler var. Kimsenin bebeginizle topmus gibi oynamasına izin vermeyin. Hatta onun oyuncak olmadığını söyleyin. Bebeğinizin kişiliği size emanet.
Basit sandığımız şeylerden bile korkabiliyorlar.
Ben de ayağımda sallıyorum ama o kadar yavaş olmaya çalışıyorum ki. Başı ayri sallanmasin diye destekliyorum
9ay
olur arada bir canım.
Ve sebebini en iyi sen anlarsın.
Tüm günü gozden geçirince kendini ve onu.
Böylece bebeğini taniyacaksin.
Nelerden nasil etkileniyor
Neye nasıl tepki veriyor
Sen, bebeğin veya ikiniz birden rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Senin rahatsız olduğunu da hisseder bebeğin.
Çok tatli yumuşak sesini kullan hep.
Fazla sesli konuşmayın onun uykusu varken.
Bebeğin farklı insanlara alışacak, farklı seslere de ama hemen değil.
Onun için en önemli kişi sensin
V e gerçekten anne olmak isterkern stres çok etkiliyor gebeligi
Nasıl anlarız peki ters bir şey olduğunuA Alwayshappygirlbaldamlasxixmelis H history1985
Bebeğine kimse zarar vernek istemez ama kafa fazla sarsilmamali. Boynunu destekli tutmalıyız. Havalenin sebebi olarak ani korku veya kafa sarsılması zannediliyormuş. Çok narin davranmalıyız. Bi düşünün salincakta yüksekten inerken nasıl oluruz, ani hareketlerde korkabilir her çocuk bir olmaz ama o korkular büyüyor.
Kızımda ve oglumda gozledigim be üzüldüğüm şeyler var. Kimsenin bebeginizle topmus gibi oynamasına izin vermeyin. Hatta onun oyuncak olmadığını söyleyin. Bebeğinizin kişiliği size emanet.
Basit sandığımız şeylerden bile korkabiliyorlar.
Ben de ayağımda sallıyorum ama o kadar yavaş olmaya çalışıyorum ki. Başı ayri sallanmasin diye destekliyorum
9ay
olur arada bir canım.
Ve sebebini en iyi sen anlarsın.
Tüm günü gozden geçirince kendini ve onu.
Böylece bebeğini taniyacaksin.
Nelerden nasil etkileniyor
Neye nasıl tepki veriyor
Sen, bebeğin veya ikiniz birden rahatsız olmuş olabilirsiniz.
Senin rahatsız olduğunu da hisseder bebeğin.
Çok tatli yumuşak sesini kullan hep.
Fazla sesli konuşmayın onun uykusu varken.
Bebeğin farklı insanlara alışacak, farklı seslere de ama hemen değil.
Onun için en önemli kişi sensin
V e gerçekten anne olmak isterkern stres çok etkiliyor gebeligi
Nasıl anlarız peki ters bir şey olduğunu
Ya sen ne bilgilisin maşallah yazdıklaeın çok hoşuma gidiyor sıkılmadan okuyorum bu bloğda senin gibi tecrübelinin olması işimize yarıyor :)tepkisini gözleyeceksin, her duyduğunu her gördüğünü nasıl karşılıyor
Onu tanıdıkça anlarsın
9ay bebekler alkış sesini severmiş ben bazen alkış ve tırnak şıklatarak ritim tutup şatkı söylerim, alışmadıysa yüksek çırpmadan korkabilir. Sen yumuşak sesinle konuşurken alttan hafifçe el çırparsn, o da korkulacak bişey olmadığını zamanla sezecektir.
Dediğin gibi insan söylenenden çok etkileniyor.
Gaz yapacağını bilmeden yeyincd bişey olmuyo
Bebek hisleri emiyor
Neyse ki sayılı zaman çabuk geçer.
Ben bu yüzden çalışamıyorum.
Kafasına kim ne sokar ona neler yaşatırlar diye..
Ya sen ne bilgilisin maşallah yazdıklaeın çok hoşuma gidiyor sıkılmadan okuyorum bu bloğda senin gibi tecrübelinin olması işimize yarıyor :)
Keyfi oyle istiyo beyfendinindlrsordn bn kacirdim olayi bebis niye emmiyo canim
Gunduz ev ztn aydinlik ve sesli. Kisa kisa kstiriyo ama uyumuyo.
Aksamlarida hergun su son bi hftadr 8.30 da basliyrm karanlk ve sesszlkte sallamaya esnemekten agzi yirtilcak ama teslim olmuyo uykuya gece gunduz ayrimini yapiyrm ama olmuyo bnde slingi denemeyi dusunuyorum ama kiz 6 kiloyu gcti tasiyabilirmiym ondan cekiniyorm :)
Ya kalıyor yapacak bir şey yok. bende de 1 paket 1 numara 1 paket 2 numara vardı. 1 nunarayı doğum yapmak üzere olan birine verdim. 2'yi acaba geri alırlar mı :) 5 çok olmaz mı cnm ya? Ben hala kaç tane alacağıma karar veremedim. Bir de deterjanını deneyeyim diyorum bu defa.
Bence kalır canım ya neden kalmasın ki. Pamper markasına sormuşlar, son kullanma tarihi yok demişler.Paket icinde az bez var bir pakette 31 tane varmis o nedenle.5 tane aldim ya bakalim 1 paket artabilir gene sonra:)) bu bebek bezlerinun son kullanma tarihi var mi ya baktim uzerinde goremedim artarsa 2. Bebise kalsin diyorum gercekten
Canimm seni cok seviyorum oncelikle bunu ne zamandir dicem diyemedim.sen gercektende nickin gibi super selmasin:) burda herkese harika destek oluyosun. Dediklerine gelince hepsinde haklisin. Cok sukurki ne kadar yorgun uykusuzda olsam bebegime catik kaslarla bile asla bakmadim sinirlenmedim sinirlenemiyorum yaramaza. Ve dedigin gibi bebegin ustunde etksii oldugunu biliyorim bunun.hamileykende cok dikkat ederdim stres yapicam herseyden kactim. Isten bunalicak gibi pldugumda streslenmemek icin rapor aldim kafa dinledim sirf bebegim huzurlu olsun diye.Canım bi karar verince misafirleri de ertelemelisin.
Ev işleri bile aksayabilir.
Madem eşin çalışmani istemiyor emzir bari doya doya.
Evin hanımı sensin. Rahatsızım de, bir hafta sana yardımcı olmayacak kimseye gitme, misafir alma. Dışarı temiz havaya çık, bebeği sadece sevecek genç enerjik tiplerle görüş. İçi geçmiş tipleri ertele..
Desteğe ihtiyacın car. Tukendiginde birileri onu sevmeli.
Kendini depresyona sürükleme
Bebeğine gülümse.
Onun kişiliği oluşuyor şu an.
Mutlu olması lazım. Birden değil kademeli değişim olsun.
Ya siz ne alıyosunuz çok merak ettimEvet cnm ya millet bunu bekliyomuş herhalde :) saglik olsun bidahaki sefere insallah alirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?