- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.261
Canim bu sorunun tek bir cozumu var. Uyanirsa sagdigin sutu vermek. Risk aliyoruz sagarken. Eger uykusu duzenli 7 saate oturursa 3 saat sonra bi tur sagarsin. Erken uyanirsa onu verirsin uyanmazsa ne ala. Ben bu yontemi bi sure uygulsdim benimki de uzun uyur. Tabi sutu biberonla degil emzirme destekleyici sistemle veriyorum. Fakat sonra uykumu bolmedigim zaman gunduz daha enerjik oldugumu ve sutume yansidigini fark ettim arada kalkip sagmayi biraktim. Sen ikisini de dene hangisi icine sinerse. Gece az emzirmek gunduz sutu azaltir mi bilmiyorum sonucta sut uretimi talebe gore olan bisey gunduz sut talebi devam ettikce uretim azalmaz gibi geliyo bana.Kızlar gece minnoşum 7 saat uyudu. Devam edecekti de baktım beşiğin ayak ucuna kadar kaymış, kolu omzuna kadar korkuluktan dışarı çıkmış düzelttimO esnada huzursuz olunca da alıp emzirip geri yatırdım. 3 saatte bir kendi kendine uyanıyordu, her gün biraz daha uzun uyuya uyuya 7 saate çıkardı. Ben de ilk kez deliksiz bir uyku çektim
Ancak süt sorununu ne yapacağım? İlk kez bu kadar uzun süre memeler boşalmadığı için çok rahatsız oldum. Şişti, gerildi, ağırlaştı, kızardı ve ısındı. 3 kere emzirdim hala inmediler. Sizlere bir kaç sorum var;
- Eğer böyle giderse geceleri bir süre sonra süt üretimi azalır. Bu gündüz olan sütü de etkiler mi? Gündüz zaten sütüm az gibi.
- Gece sağmalı mıyım?
- Sağar sağmaz ya uyanırsa? :)
Benimkinin de öyle bir günü oldu. Hatta bildiğin üstüne eğilsem panik oluyordu elleri ayakları açık ah ah ah diyordu. O ara kv ve kp eve gelmişti. Evdeki hareketlilikten etkilendi galiba. Ertesi günü geçti. Uykuları da düzene giriyor bu ara merak etme. Dert de etme. O ihtiyacı kadar uyur. Sen ortamı hazırla yeter.
emy0364 canım geçti mi göğüslerin iyileşti mi? Bütün evlerde mi su öyle yoksa sadece sizde mi acaba? Sizin blokta da olabilir. Bebeğin kıyafetlerini İçme suyu al yıka bence cildine zarar verir. Tabi sürekli içme suyuyla yıkanmaz. Umarım bir an evvel çözülür.
Kizlar emzik hakkinda ne dusunuyosunuz? Burda lullanan arksdaslar var biliyorum. Kimisi diyo ki hemen alistir yoksa cok pisman olursun. Kimi de diyo ki sakin alistirma yoksa cok pisman olursun :) cocuk dis hekimlerinden bilgi aldim kullanilabilir dediler. Emzigin bize faydasi ne tam olarak? Benim bebegim disarida pusetinde cok mizirdaniyo ve uyurken hep memeyi istiyo. Bu acilardan fayda gorur muyuz? Eksileri nedir onu da yaxarsaniz sevinirim. Bi de en buyuk korkum emmeyi birakir mi acaba?
gece uykumuz guzel.2 veya 3 kez uyaniyo.mesela aksam 10da uyuyo 2 veya 3 gibi uyaniyo.sonra 5veya 6 gibi uyaniyo 7.30 gibi uyaniyo.bastan beri gece uykusunda sorun yasamadikSağol cevabın için.
Geceleri de öyle az mi uyuyordu?
Huzursuz muydu peki?
biogaia gaz damlasi kullandim fatda gormedim.arkadasimAynen insan çok üzülüyo ve bunalıyo
Gaz damlamız yokki bizim ne kullanalım dr. Vermeden bişey tavye edermisin
Kan ilacı kullanmıyorum zinco ne oluyo vita sanol veriyorum onun dışında bişey veren dr olmadı oda vitamin sanırım harvey harp uyguluyorum ztan kundak sallanma v.s geçsin artık ya bunalıyoruz artık öyle bi ağlıyorki
biogaia kullandim fayda gormedim.arkadasim zinko onerdi 2 3 gundur kullaniyorum daha.cok fark etti patir patir atiyo gazini.oneririmAynen insan çok üzülüyo ve bunalıyo
Gaz damlamız yokki bizim ne kullanalım dr. Vermeden bişey tavye edermisin
Kan ilacı kullanmıyorum zinco ne oluyo vita sanol veriyorum onun dışında bişey veren dr olmadı oda vitamin sanırım harvey harp uyguluyorum ztan kundak sallanma v.s geçsin artık ya bunalıyoruz artık öyle bi ağlıyorki
Aynen bzmkde o saatlrrde uyanıyogece uykumuz guzel.2 veya 3 kez uyaniyo.mesela aksam 10da uyuyo 2 veya 3 gibi uyaniyo.sonra 5veya 6 gibi uyaniyo 7.30 gibi uyaniyo.bastan beri gece uykusunda sorun yasamadik
İyi cnm çok sevindimH history1985 sizleri dinledim ve geceden beri emzirdim bebeğimi , baya 40 dk falan emdi , süt olmasa emmezdi demekki pompaya gelmemişsuperselma canım geçici bir durum galiba suların böyle olması ilk defa oldu, bu sabah biraz geçmiş ama koku hala var sıcak su torbası da baya iyi geldi , önceden batmalar olduğunda buz koyuyordum o bölgeye, cahillik işte
365 günlük kullanım olunca çok da pahalı gelmedi açıkcası. İnstagramda araştır canım ben aldıktan sonra 55e görmüştüm bir yerde.Çok pahalı ya. İnternet sitelerinde de 80 TL civarında. Getirenler daha ucuza satıyor. m_r_v 65'e almış. Yurt dışından vitamin satın alamıyorsunuz. Hatta pişik kremi almıştım ben kozmetik diye gümrükten geri gönderdiler
Eşimin akrabaları filan geldi sürekli kalabalık. Bir de tam uyuyacağı esnada sevdiler uyurken sevdiler uyandı sürekli. Ondan huzursuz oldu sanırım. Bebek ama o da insan yani. Kendilerini uyurken mıncırsalar ne hissederler acaba.Kızlar gece minnoşum 7 saat uyudu. Devam edecekti de baktım beşiğin ayak ucuna kadar kaymış, kolu omzuna kadar korkuluktan dışarı çıkmış düzelttimO esnada huzursuz olunca da alıp emzirip geri yatırdım. 3 saatte bir kendi kendine uyanıyordu, her gün biraz daha uzun uyuya uyuya 7 saate çıkardı. Ben de ilk kez deliksiz bir uyku çektim
Ancak süt sorununu ne yapacağım? İlk kez bu kadar uzun süre memeler boşalmadığı için çok rahatsız oldum. Şişti, gerildi, ağırlaştı, kızardı ve ısındı. 3 kere emzirdim hala inmediler. Sizlere bir kaç sorum var;
- Eğer böyle giderse geceleri bir süre sonra süt üretimi azalır. Bu gündüz olan sütü de etkiler mi? Gündüz zaten sütüm az gibi.
- Gece sağmalı mıyım?
- Sağar sağmaz ya uyanırsa? :)
Benimkinin de öyle bir günü oldu. Hatta bildiğin üstüne eğilsem panik oluyordu elleri ayakları açık ah ah ah diyordu. O ara kv ve kp eve gelmişti. Evdeki hareketlilikten etkilendi galiba. Ertesi günü geçti. Uykuları da düzene giriyor bu ara merak etme. Dert de etme. O ihtiyacı kadar uyur. Sen ortamı hazırla yeter.
emy0364 canım geçti mi göğüslerin iyileşti mi? Bütün evlerde mi su öyle yoksa sadece sizde mi acaba? Sizin blokta da olabilir. Bebeğin kıyafetlerini İçme suyu al yıka bence cildine zarar verir. Tabi sürekli içme suyuyla yıkanmaz. Umarım bir an evvel çözülür.
Cok tesekkur ederim epey aciklayici oldu nasil yapicam blmiiyodum. Bu emzik kredi karti gibi bisey sanirim dogru kullanabilirsek cok faydali:) bazi cocuklar goruyotum 1 1.5 yaslarinda konusurken bile emzigi agizlarindan cikarmiyolar oyun oynarken falan hep emzik agizda. Oyle olursa diye cok korkuyorum.Canım bebeğin tokken emzik verirsen enmeyi birakmaz. Sonradan da alışırlar yegenimi 6aylikken alistirmistik. Ben diğerlerine bir iki aylıkken vermiştim. 6aydan sonra istemediler attılar. Buna vermiyorum şimdi. Ablasi var eşim evde yardım ediyorlar.
Eğer çok zorlanıyorsan alıştır bence.
Emerken uykuya dalinca işaret parmaginla dudağının yanindan memeyi çıkarıp emzigi dile doğru hafif bastırırak verip parmaginla bi süre tut.
Bu sure boyunca, memeyi çıkarmadan bi sure onceden başlayarak, her zamanki ninnini söyle.
Hımm hımm diyorsan onu de. Pış pış diyorsan onu de. Hafif hafif de salla, uyanır gibi olursa gözlerine sefkatle gülümseyerek bak. Emzigi senin bi parçan gibi hissedecek. Yatirdiginda çıkmasını istemezsen yan yatırıp bi penye battaniyeyle destek ver.
Diyelim yemek yapacaksın veya hazirlanacaksin veya dediğin gibi yürüyüş yapacakken çok sakin olursunuz ikiniz de. Artık iyi emdiginde 3saat bile durabilir. Emzik bunu kolaylaştırır.. Dalinca Emzigi atar ara ara uyanir gibi olursa uyanmadan geri verirsin. Emzirmen yakinsa emzirirsin
Benim ki 2,5 aylık cnm.kullanabilirsin, biz de arkadaştan duyduk.tanıdık bi eczaneye danıştık, günde 5 damla.hatta bir arkadaşin bebeğinin koligi bayağı bir kötüymüş doktor 10 damlayla başlatmışDr vermeden kullanabilirmiyim birde bebeğim 2 aylık
Var cnm cunku izne ayrilirken isyeri bana sordu aylik mi toplu mu diye bende aylik talep ettim.onlar sgk ya bildiriyorlarmis vw dedigim gibi tum arkadaslarim bu sekilde aldi ama bana henüz yatan bisey yok.emzirme odenegi de yatmadiDevlete oyle bi talep mi varmis? Ben hic duymadim sirketle anlasanalr var ama devlete oyle bisey oldugunu bilmiyordun
Kızlar mastit oldum , sağıyorum sağıyorum gelmiyor sütne yapacağım ?
Bende erken oldum canım bitti bilee :)Kizlar ben regl oldummm...cok erken gibi geldi bana yaa... sicaklarda hic cekilmez
Kizlar oglum 2 gundur ishal. Rengi sari problem yok ama sulu sulu ve gunde 5 kez falan yapiyodoktora goturmem gerekirmi yoksa gecermi emirdikce
Yüzüstü yatirmayi denedin mi cnmUyutup yatiriyorum 2dk sonra uyaniyo. Tekrar uyumak icin agliyo zorla uyuyo yine ayni delircem yaaaa cok yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?