- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 133
- 34
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.681
Can'ım ikinci el anakucağı bakacaksan bebecruz a bak orda fazlasıyla seçenek varbenim bebiş 87 günlük. 2-3 haftadır kullanıyoruz.
6 kilo civarında canım. bende tutumluanne sahibindene falan bakıyorum sıfırına çok para veririm kullanamam üzülürüm diye düşündüm. superselma birşey daha soracaktım benim kuzu 3 hafta erken doğdu normalde haziran olması gerekirken mayısta doğdu. ben gelişimini takip ederken doğduğu ay olan mayıs bebeklerini mi yoksa 3 haftasını dışarda doldurdu diye düşünerek haziran bebeklerini mi baz almalıyım acaba.
bende dün kaçırdım ağladı biraz
gayet güzel almış aylık 600 gramın üzeri isteniyor zaten.
Adem gunes onerisi ne kiz
Boşver ye çünkü yemesen de aynı bir şey olduğu yok yani O kadar az yiyorum ki sadece akşam yemeğim güzel sağlıklı gerisi boş ama bı kilo neden hala gitmiyor delircem.
Kızlarr ben bi sene sonra tekrar hamile kalmak istiyorum kardeşi olsun birlikte buyusunler diye ama 71 gün oldu hâlâ karnım kaşıklarım çok agriyo bazen kitlenip kalıyorum ne olacak bu halim hem istiyorum hem korkuyorum bu sezaryen yaktı beni
Yok canim ya oyle anlatmadilar kac kisiyle gorustum havadaki nefesle bile bulasip evdekilere bile gecermiscanım ancak hasta birinin dışkısının bulaştığı bir şeyin bir şekilde bebeğin ağzına girmesi ile bulaşır. Hijyene çok dikkat edersen bir şey olmaz Allah'ın izniyle.
Uyku için birilerini bulmak zorundasın canım. Annem hep benimleydi ama panik atağı alevlendi doğumumla ,ben de kayinvalidem ve görümcem gelince iyice doyurup, ılık bir duş alıp, kulak tıpalarını takıp klimalı yatak odasına kapanıyordum. Gece gündüz farketmez. Eşim de çok destek oldu. Evde misafir varken uyuması lazım diyip beni yolluyordu içeri. Az geldiği için sinirleniyor uğraşmıyor bebeğin, ona yardımcı olmalısınız. Seni bir şekilde uyutmalılar. Arkadaşlarından da destek isteyebilirsin, artık kim varsa. Uyku acayip artırıyor.Çok Sağol canım her hafta yeni bir başlık alıyorum. Philips aventin yenidoğan başlığını kullanıyoru heralde 4 kere aldık içinden 2 tane çıkıyor ... Benim sütüm çok azalmışto canım , bu aralar misafir çok geldiğinden suyu ihmal etmişim , dün Kabızdım çünkü , ilk defa hamilelikten sonra kabız oldum , birde uykusuzluk maalesef , 1 saat deliksiz uyusam bile 2 kat artıyor , o çayları hiç sevmiyorum mecburen tekrar başlayacağım
Ben gebeliğimde dinletirdim. Bebeklerin en sevdiği enstrüman ney, en sevdikleri makam da acemaşiranmış :)Kızlar bugun eşimin arkadaşları gelmişti , ailecek , eşim ney çalmaya başladı kuzum Pür dikkat kesildi , eşim çalarken Gözlerini babasından ayırmadı çok heyecanlandı , uzun süre gülümsedi sesler çıkardı , uyanık olan minnakım 5 dk içinde uyuya kaldı :)))) eşim çalmaya devam etti, uyanmadı baya baya uyuyor hala :))) bundan sonra uyutmak için ey sesini deneyeceğiz :)))
superselma cnm seni ruyamda gordum
Artik o kadar yer etmissin bende ve eminim buradakilerde.
Tecrubelerin bize isik oluyor harikasin gercekten. Burda olup paylasimlarin icin tesekkur ederim.
Ruyamda senin face hesabini buluyorum. Mutlaka eklim harika bir kadin diyorum hemde senin ve cocuklarin fotolarina bakarim diyorum.merak ediyorum sizi Ama sen coktan sosyal medyada fenomen olmussun blogcuanne gibiymissin. Diorum ne sansliyiz bizim forumda superselma diyoruum :)
Bu sabah erkenci benim oğluşum uykunun en tatlı yerindeydim Hâlbuki :) ve 7 saattir oģlum çiş yapmamış
Cnm altını açtım azonce çiş yaptı daha önce rengi beyaz olurdu şimdi bildiğin sariydi bu yetersiz süt alıyor demek sanırımBenimki de sabaha kadar yapmıyor canım. gece çok emzirmiyorum belki ondandir.
Sabah iyi emince yapar.
O zaman kucuk memelerin tek avantaji bu olsa gerek :) dedigin dogru eger bi yere gitmissek misafir kalabalik vs gorurse onlarla ilgileniyo emme sikligini azaltiyo. Ama evde basbasaysak illa anne illa meme illa kucak :)Canım ben 1buçuk saatten 2ye sonra 2bucuga sonra 3saate çıkardım.
Çünkü yagli sut sonra gelir.
Önce sulu karbonhidratli sonra mineralli sonra yağlı süt gelir.
Ayrica küçük memelerin daha çok sütü olur. memenin yağ dokusu değil süt bezeleri önemli. Süt ordan geliyor. Yağlar kocaman gösteriyor.
Yan yatarken bebeği ince bi yastığın üzerine koyabilirsin. Veya bi battaniyeyi gerekli kalınlıkta katlayıp üzerine terlemesin diye katlanmış kalın çarşaf serebilirsin. Internette görseller bulabilirsin umarim faydası olur.
Sırtüstü yatarak da emzirebilirsin o da yüzüstü emer
emerken tuttukca masajla uyarılmış olduğundan küçük memelerde daha çabuk üretildiğini soyleyen bile var.
Süt emerken üretilir. Bundan dolayı rahat ol. Kafanı rahatlat ve dediğimi dene.
Sureyi gün be gün uzat.
Gündüz bizimki de az emiyor ve resmen sünüyor memeler. Belki oyun veya gezmek istiyor laf istiyor başka insanlar istiyor. Artık hep emme dönemi geçiyor.
Benimki de ayni sekil uyuyo bence bunun emmeyle alakasi yok. Cunku sutum aksamlari cok azalmis oluyo fakat sonrasinda en uzun uykuyu uyuyo. Bu benegin biyolojik saatiyle alakali. Hava kararip aksam oldugunu anlayinca gece uykusuna geciyo az bile emmis olsa. Tabi o kadar saat ac mi tok mu endiselenmiyo degilim. O yuzden gunduzki kisa uykularinda da doymadi mi acaba diye dusunmemek lazim. Ama dusunuyo insan:) yani mama vereyim uzun uyusun olayi yalan. Uyuyacagi varsa uyur yoksa uyumaz.Canim yatmadan once ne kadar emiyorki o kadar saat acikmiyor. Benimki 5 10 dk emdigi icin hemen acikiyor ve sık uyaniyor(
Cnm altını açtım azonce çiş yaptı daha önce rengi beyaz olurdu şimdi bildiğin sariydi bu yetersiz süt alıyor demek sanırım
Kızlar günaydın. Dün öğlen oğlum ateşlendi, dolipran şurup verdik, gece boyu Ateş 38 seyrinde dolaştı.
Sabah 5 gibi 37.5-38 arasına indi ancak yavrum inleyip duruyor.
Az evvel 2 kere kaka yaptı, azıcık emdi.
İnliyor yine.
Geçer degil mi?
Bu aralıkta hiç ateşlenen oldu mu çocuğu?
Amin canimm aminn. Dedigim sapkalardan eczanelerdede var internettede var n11den bakabilirsin mesela banyo sapkasi yazinca cikiyo ucretsiz kargo 8 tl fiyati ben yigenime almistim oda cok agliyodu ablam kullaniyo hala :) .Mouse @taze_anneee H history1985 superselma dlrsordn kızlar tesekkur ederim cevabınız için aslında sizlerin dediği gibi yapıyorum ama bundan sonra biraz daha dikkat edeceğim,ve sabah ilk işim yıkama şapkası almak olacak.yoksa gerçekten bebeğimi yikayamaz hale geleceğim..Rabbim kimseyi evladı ile imtihan etmesin çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?