- 7 Kasım 2014
- 1.871
- 2.132
- 133
- 38
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.641
Evet canım biberonla veriyorum , en başından beri. Dün Kaşık denedik sadece dörtte birini içebildi@amy0364 canım sutunu neyle veriyorsun biberonla mı
Canim yatmadan once ne kadar emiyorki o kadar saat acikmiyor. Benimki 5 10 dk emdigi icin hemen acikiyor ve sık uyaniyorGece 7 saat deliksiz uyuyor 3 gündür. Bakalım bugün ne olacak. Ellemedim uyusun
Kizlar benim bebis bugun tam 2.ayı bitti.
Anne sutu aliyo ve suana kadar aylik 900gram aldi ve suan tam 5kg. Doktor iyi dedi ama yinede emin degilim. Sizinkiler nasil kilo alımı?
Sanırsam Güvenilir bulmadı...Neden canım merak ettim?
Güvenilir değil mi?
Bazılarına dar geliyormuş diye de duydum
Canim yatmadan once ne kadar emiyorki o kadar saat acikmiyor. Benimki 5 10 dk emdigi icin hemen acikiyor ve sık uyaniyor(
Sanırsam Güvenilir bulmadı...
Valla hemen aliverdim şimdi bilmiyorum nasıl :)Biz civilbebeden aldik banyo şapkası ama kullanamadik maalesef buyuk geliyo bebisin kafasina. O yuzden yenidogan şapkasi mi diye kontrol edip almak lazim
Çok Sağol canım , tekim maalesef ve gergin olmasa 2 güne bir misafir geliyor , keşke toplu bir kerede gelseler :))) mecburen ev işini eşim geldiğinde yapıyorum gündüz hiçbirşey yapamıyorum yarım saat uyursa hemen bir sebze yemeği , bugun Öğlen işyerinden çağırdım , 1 saat uyudum sütümü bi sağdım yarım saat sonra 40 Cc çıktı , nasıl mutlu oldum anlatamam :))Öncelikle moralıini yüksek tut ve uyumayı ihmal etme Can'ım
Ev işlerini vs bırak bebeğin uyuduğun an karnını doyur uyu
Çok Sağol canım , gerçekten halimize binlerce kez şükür , çok uykusuzım yani gün içerisinde 15 dk -1 saat ara ara uyuduğum oluyor ama yetmiyor 2 saat deliksiz uyumayı özlemişim , bu akşam Nöbeti eşime devredeceğim , zaten doğum iznine bile 1 gün ayrıldı , c.tesi pazar derken 3 gün durdu , sanırım uykusuzluk bende depresyon yaptıCanim moralini yuksek tut.
Gordugum kadari ile sen mukemmel bir annesin.evladin icin elinden geleni yapiyorsun ve eminim devam ediceksin
Sutun gelmese de uzulme. Tabiki sagmaya devam et 1 cc bile alsa ilac gibi o ona. Ama sonucta emmiyo gelmiyo diye kendini hirpalama .sonucta mama ile buguyen bur suru bebek var.
Bende cok uzulurdum mama veriom istedidim gibi emziremiom diye. Gecenlerdr instagramda premature anneler grubuna denk geldim. Ordaki hikayeleri okuyunca ne kadar sansli oldugumuzu bir kez daha anladim. Evladini sadece kucaginda tutmak icin tam bizim dogurdugumuz zaman kadar 60 gun bekleyen anneler var. Birak tek uzuldugumuz sey cocugun mama almasi olsun canim.
Sanmam , tercih meselesi galiba ... Devletin verdiğinin hangi marka OLDUĞUNU da bilmiyorum ... Bence sıkıntılı değildir , devlet bunu nerede korunun bebek Olmasın diye veriyorNeden,kullanmamak mi gerek
Bugünden itibaren yok gaz yaparmış yok yememeliyim demeyeceğim canım ne isterse yedim , biraz daha mutluyum , abur cubur hamur işi yemekten bıkmıştım , teşekkurlerHurma da hem sütü hemde sutun kalitesini artırıyor ben günde 5 tane yiyorum,bir çay kaşığı Çörek otu,maden suyu.birde bende irmik helvası çok süt yaptı uyumak ve dinlenmek te birebir.inşallah sütünüz bol olur ve yavrucak Emer yinede pes etmeyinemy0364
Çok Sağol canım Dediğin gibi ben onlara devam edeyim :) beynim artık error modunda maalesef. Huysuz ama çok tatlı ve Nazlı bir bebekle uğraşmak zor oluyor, birde Haftasonu Kv deydik, sinir katsayım Yükseldi maalesef onu da kafaya taktım galiba , bugun daha iyiyiz kendisi emmek istedi Öğlen 3 defa Aldı Allah'a şükür :)Cnm Saraçoğlunu izle netten sütü arttırmayı anlatıyor bol dereotu incir ve beyaz üzüm bunlar sütü arttırıyor ama soyle olacak mesela 2 gün dereotu sonra onu bırak iki gün incir o şekilde bi de tabi o bitkisel caylardan iç her fırsatta uyu bol bol duş ılık ve sutüm yok diye düşünme beynine güzel mesajlar yolla her kadının sütü vardır
Çok Sağol canım , yazdıklarını 2 defa okudum , zaten bir daha içmedim , o sigarada 2 gün önceki misafirlerimiz unutmuş oradan aldım , çöpe attım sigarayı :)) yoksa hepsini içebilirdim :))Canım herşey yolunda tamam mı?
Bebeğinin en önemli şeyi sensin.
Senin moralin iyi olacak o da hissedecek.
Ona özel sütün ama bi dönemde olur böyle emme grevi. Ya da emme krizi.
Bazı çocuklarda 10gün bile sürer.
Sadece uykusunda emer.
Cok iyi uyumak isteyebilir. Bu zamanda uyku büyütür. Eskisi kadar uzun emmez.
Tekrar söyleyim en iyi sagma makinesi bile bebeğin kadar iyi çekemez.
Hemen pes etme canım.
Sütün az gelmiyor, o az çekiyor sadece.
Huzursuz olmuş olabilir.
Fazla uyaran almış olabilir.
Biraz sakinlik isteyebilir veya tam tersi sıkılmış olup kalabalık isteyebilir.
Sadece gece emse bile yeter. Günde 2kere bile emse ona yetebilir.
İçin rahat etmiyorsa, uyutmak için, küçük bi porsiyon mamayı veya bi kaç kaşık rezene çayı kaşıkla verebilirsin.
Onları vermeden uyuyorsa hic boşuna verme.
Uykusunda 3 dk bile emse ona yeter canım.
Ben öyle yaparım.
Emzik veriyorsan bi süre ara verip onu vermeyebilirsin.
Böyle bi kaç kere daha olacak donem dönem. Onları atlatirsan istediğin kadar emzirirsin.
Sakın ümitsizliğe yenilip pes etme.
Şimdilik aklıma bunlar geliyor canım.
Bilinçli bi insansın ama
Sigarayı bırakmak için en iyi şansın gebelik ve emzirme dönemi.
Birakamayan bi çok arkadaşım emzirirken bebeği zehirlenmesin diye bıraktı.
Annelikten aldığın haz onu bastıracak.
Rahatla derin nefes al ve o nefesi 2 veya 3 kerede yavaş yavas ver.
Güzelliğine düşkünsen sigara cildi mahvediyor bilirsin.
Ayrıca bi bayan sigara içerken hiç havalı görünmüyor..
Keske yenidogana ozel yapsalarmis cunki en cok simdi lazim onlar.Belki bizimki de büyüktür hiç denemedim ben de :) bakayım yarınki banyosunda bi :):)
Canım meme pozisyonunda tutuyorum zaten nasıl bir bebekse azıcık eğeyim biberonu eliyle kaldırıyor ...biberonu kendisi tutuyor ben destekliyorum sadece ilk Doğduğu günden beri öyle ...emy0364 biberonu nasil tutuyorsun? Bebegin dik durmasi lazim biberonun da yere paralel olmasi lazim biberonla icerken efor sarfetmesi icin
Pompa kampını denedim olmuyor canım , kızım uyumuyor bazen sadece benim veya elimin kucağında rahat ediyor , buraya zaten pompa yapabildiğim onun uyuduğu anlarda yazBilşyorum :)))Ilk ay sik emzirmedim uzadi aralar mama sagdigim sutu verme derken gcti. sonra kolik oldu dr sik besleme dedi. ictigini icti 2 saat vermedim o yuzden. zaten sagma dedi cok etkiledi sagmadim neredeyse hic sutum kesiliyordu. pompa kampi yaptimda biraz artti simdi sagip veriyorum :)emy0364 sende uygula cnm cok etkili . Simdidr ne zaman isterse veriyorum uyrken bile 1.bucuk saate agzi veryrm aliyor hata mi yapiyorum bir de gunduzleri hic bir sey almiyo kasikla veriyorum yutuyor.
Çok Sağol canım her hafta yeni bir başlık alıyorum. Philips aventin yenidoğan başlığını kullanıyoru heralde 4 kere aldık içinden 2 tane çıkıyor ... Benim sütüm çok azalmışto canım , bu aralar misafir çok geldiğinden suyu ihmal etmişim , dün Kabızdım çünkü , ilk defa hamilelikten sonra kabız oldum , birde uykusuzluk maalesef , 1 saat deliksiz uyusam bile 2 kat artıyor , o çayları hiç sevmiyorum mecburen tekrar başlayacağımTatlım biberonunu gözden geçir önce. Onu zorlayan bir biberon olsun mutlaka. Belli ki kolay geliyor cüceye. Çaylara ben halen devam ediyorum hiç bırakmadım. humananın Rezene ve emziren anne çayını oda sıcaklığında suda birleştirip içiyorum. En az üç litre suya devam ve arkadaşın dediği gibi uyku. Emzirme öncesi sıcak jel kompres de çok işe yarıyor.. Benim aklıma gelenler şimdilik bunlar
Ben uyutamıyorum maalesef ... Uyumuyor hep oyalanmak istiyor , kendisiyle konuşulmasını istiyor , bilmiyorum şimdiden şımarık alıştırdık galiba !
ben 3 saatten uzun uyutmam diye düşünmüştüm ki 2.5 saatte uyandı yine. Gece ile gündüzü karıştırır canım daha uzun uyursa. Bence uyandır.Valla saat 1den beri uyuyo uyandirmadim
Uykulu olarak emzirdim devam ediyo.uyandirmakmi gerekiyo acaba anlamadim
gün içinde bir kere 2.5 saat uyuyor, diğer uykuları 20-40 dk arasında değişiyor. Uyanıkken yorulmasını sağlıyorum. Sürekli ilgileniyorum. Konuşma, dans etme, spor yaptırma, balkona çıkma ve güneşlenme, tiny love ana kucağında oynama, kartlara bakma, ritim tutma, evin içinde gezme vs...Esner esnemez tempoyu düşürüyorum canım. zaten gözleri kapanmaya başlayınca hemen odaya geçip ninni söylüyorum. Bir de uyurken hafif bir kundak yapıyorum.
Benimki de kısa ama peş peşe emiyor. Mesela 9'da yatacak ya son 2 saat 3-4 kere emiyor. Ama bence acıkıyor. Uyandığında ağlıyor mesela. Acilen meme vermem gerekiyor.Canim yatmadan once ne kadar emiyorki o kadar saat acikmiyor. Benimki 5 10 dk emdigi icin hemen acikiyor ve sık uyaniyor(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?