- 6 Haziran 2014
- 6.484
- 3.431
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.761
Cocuk dktorumda saglik ocagi doktpruda maydonozu hergun bi demet tuket dedi ben hatta odem attirip cocuga dokunmasin dedim yesilligin her turlusu sut artirir dediler sen nerden duydun azalttiginiCanim.maydanoz sütü azaltiyormuş bilgin olsun
Ben anlattklarimi tuketmeye basladm goguslerm buyudu ama sute etkisi oldumu blmiyrm galiba oluyo bide bebis buyuyo sonucta onun ihtiyacina gorede sut artiyo humana hipp hikaye oldu para tuzagi oldu bnm icin evet annrm bakicak insallah bnm icimi rahatlatan tek sey oCok uzuldumanne olmak ne zor boyle ikilemde kalmak ne kotu.. annen bakacak sanirim en azindan bu yonden sanslisin.
O tahin helvasi yuzunden hamilelikte almadigim kilolari aldim zaten. Her yerimi sivilce basti. Napalim yeter ki sut olsun insallah fayda ediyodur.
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versinHastanede yatıyoruz şu an. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Menenjit ihtimali için belden sıvı alındı, temiz çıktı. Kan ve idrar kültürleri de temiz. Virütik bir şey ama bulamıyorlar. Antibiyotiğe başlattılar hemencecik. 5-6 gece yatarsınız dediler. Ağlamaktan sütüm kesildi. Nolur dualarınızı esirgemeyin.
Bir ara ben de öyle sütüm az vs diye düşünüp duruyordum çünkü çevremde gördüklerimin tişörtleri filan ıslanıyordu. Benim birkaç kere anca öyle oldu. Ama sonra birkaç şey okudum. Kilo alımı ve kaka çiş durumu benim için yeterli artık. Yok yutkunmuyor yok memeler fos fosmuş düşünmüyorum. Önceleri elini filan emince de doymadı sütüm az diyordum ama memeyi yine veriyordum tok ve süt geliyor diye kafayı çeviriyordu bu kez. Her zaman açlıktan emmek istemiyorlar. Emme isteği oluyor sadece :) sen de bırak düşünmeyi düşündükçe stresinden yine azalır. Emerken sevgi sözcükler söyle masal anlt konuş onunla ilgili hayaller kur. Süte odaklanma :)Dogru diyosun bazen yutkunma sesi duyucam diye cocugun ustune egiliyorum egiliyorum kulagimi dayayip sonra bi bakiyorum meme agzindan kacmis bakiyo bana oyle anne napiyosun der gibi :) bundan sonra takicam kulakliklari hic yutkunma sesi falan aramicam muzigimi dinlerim ohh..
Pazardan geçen kp almış , yedik hiç beğenmedik , bizim mısırların yatihş en az 80 yıllık ,o kadar çok belli ediyor ki , ben kaynatıp Buzluğa atıyorum , kışın hep yerim :))) yolunuz bu taraflara düşerse en otganiğinden mısırımız mevcut :)) Bahçeye bakan adam haftaya olur dedi , bizde bebekten gidemiyoruz Bahçeye ...Kızlar geceleri hala gazını çıkaramıyorum. Yan yatırmak daha iyi mi demiştiniz? Şu an yan yatırdım resmen sırt dönmek için arkasına koyduğun yastıkla savaşıyor. Bu arada itiraf ediyorum gece sağmam gerekirken yapmıyorum ve kalkınca bebeğimi de uyandırıp emziriyorum. Yanlış yapıyorum galiba. Bırakınca 7-7.5?saat uyuyor. Ama kakasında azalma fark ettim. Günde 2 kere yaparken 2 günde 1'e düştü. O sebeple de kaldırıyorum. Ne dersiniz iyi mi? Bu arada bugüne kadar hiç saat kurmadım çünkü kendi 3 saatte bir kalkıyordu. Günde 30-32 gram alıyordu. Kaldırmazsam 2 emzirme atlamış oluyoruz. Ve en çok gece sütüm birikiyor
yaaaa bana da! Çok severim mısırı. Özellikle süt mısırı. Ben organik pazardan alıyorum ama her zaman olmuyor. Ay yarın gdo'lu olmasın diye dua ederek normal pazardan alacağım çok canım çekti. Ve gerçekten çok süt yapıyor. Ben big gün 3 tane yemiştim (dedim ya çok severim) sütüm taştı o gün. Nedense çok arttı dedim de o zaman annem söyledi mısırdan diye
Canım benim bebeğimde 3 saate bir Uyanıyor ve ilk başta 40 dk emiyor 1 saat yetiyor ona sonra tekrar meme verdiğimde boş oluyor mecburen mama veriyorum 40-60 Cc arası , günde 3 öğün mama yetmezki bebeğe bence , ablam 7 öğün verirdi 3. Ayında sütü Kesilmişti , zaten onunda az geliyordu , bu konuda hiç anneme çekmemişiz maalesefSagol canim. Bebegim artik istelle emiyor zaten ama uzun uzun emmesine ragmen memeden cekince acliktan avaz avaz bagiriyor. Bir ara emzirmekten yara oldu gogusler zor iyilesti. Saatlerce emzirdim ama yarim saat bile huzurlu durmadi agladi Mamasini icince sustu ancak. Bazen memeyi bir sure emip homurdanmaya, kafasini saga sola atmaya aglamaya basliyor. Doktor sut az geldigi icin yapar oyle dedi. Ben bu kadarcik sut icin efor sarfedemem deme yoludur bebegib dedi. Ogle aksam ve gece olmak uzere gunde 3 defa mama vermemi onerdi ama emzIrdikten hemen sonra dedi. Doydugu yerde mamayi birakmasi icin. Ama benim oglumun doyunca durma gibi bi huyu yok ki, sipa ne versem iciyor ondan sonra kusuyor fazlasini :)) mamayi azaltmaya calisiyorum iste bazen gunde 1-2 iciyor bazen 4 e cikiyor. Duruma gore artik.
Canım ben grip olduğumdan beri herşeyi yiyorum , Öylede gaz oluyor böylede , yaprak sarması ve mercimek HariçMısır gaz yapar diye yiyemiyodum ben
Bizde 34+6da soğdu bişey sorabilirmiyimSagol canim ne kadar guzell moral veriyorsun.
Ben bir sure yanimda yatirdim zaten ama artik biraktim. Zaten uyku egitimine de yavastan basladim cunku haftaya 3 ayimiz doluyor. Aslinda mayis annesiyim 5 hafta erken dogum yaptigim icin:))
Her istedigi zaman emiyor zaten. Mama yemeden once ve sonra. hatta bazi gunler sadece bir kere mama verip surekli surekli emzirdigim de oldu. Ama artmadi iste yaa napalim. Erken dogdugu icin ilk hafta kuvozde kaldi. Sonra 30 gunluk olana kadar da dogru durust emmedi cok savastik memeyi almasi icin. Sut salinimi ilk 6 haftada duzene otururmus zaten . Benim 4 haftam kayip yani. Belki bu da etki etmistir
Canım çok geçmiş olsun , Allah'ım acil şifalar versin ... Onun en iyi ilacı sensinKızlar günaydın. Dün öğlen oğlum ateşlendi, dolipran şurup verdik, gece boyu Ateş 38 seyrinde dolaştı.
Sabah 5 gibi 37.5-38 arasına indi ancak yavrum inleyip duruyor.
Az evvel 2 kere kaka yaptı, azıcık emdi.
İnliyor yine.
Geçer degil mi?
Bu aralıkta hiç ateşlenen oldu mu çocuğu?
Daha iyi bile alıyor olabilir. Bağırsakları sırf anne sütü ile daha iyi çalışır çünkü. Tartma canım hep hatalı onlar. Ben bunları düşünmeyi bıraktığımdan beri annelikten keyif alıyorum. Zaten doktora gidiyoruz birşey olursa o söylerEvet en son oyleydi fakat gunde 1 veya 2 kez 30 cc mama veriyodum simdi vermiyorum. Sadece sutle ayni kiloyu aliyo mu bilmiyorum. 1 haftadir kilosu artmiyo gibi ya kucagima alip evdeki tartiya cikiyorum tartinin duzgun tartmadigina inanmak istiyorumsu bebisleri bi rahat birakamadik yok kilosu yok emmesi yok kafasi derken bize rahat yokk :)
5 hafta erken doğmuş tabi bazı şeyleri geç yapacak bu çok normal. Benimki tam 2 aylık 2-3 hafta önce senin benim gibi agu diyordu 1 haftadır demiyor ağzından zorla aa uu çıkıyor. Ama fark ettim ki şu an Başka beceriler geliştiriyor. Sen bol bol konuş onunlaBizde 34+6da soğdu bişey sorabilirmiyim
Şuan kızım 3 ay 2 günlük agulaması çok az yani keyfi yerindeyse yalıyo sizde nSıl bu cvp verme
Erken doğum muhabbeti kafamı karıstırıyo
Benim de sıkınca çıkmıyor. Medela hastane tipi kiraladım o çok iyi.Bazen uykusu varken de yapiyor haklisin. Oyle yaptigi zamanlar elimle sIkip gogsumu kontrol ediyorum bazen gercekten zorla bir damla fln cikiyo diyorum ki sut bitmis. Gunduz oluyor bu gece oluyo sut gunduz yetiremiyorum artik oglen 11-12 den sonra.
seker hastaligim yok cok sukur.troide bayadir baktirmadim canim ama en son yoktu yani.
Pompa olarak lansinoh elektrikli pompa ve avent el pompam var. Ama el pompasiyla daha cok sut cikarabildim digeri pek ise yaramadi diyebilirim.
Gaz icin en iyisi yuzustu yatirmak diyolar ama bilmiyorum cesaret edebilir misin hele de gece.. eger uykusu agir bi bebekse bi muddet yuzustu basinda bekleyip sonra uyandirmadan cevirebilirsin belki.Kızlar geceleri hala gazını çıkaramıyorum. Yan yatırmak daha iyi mi demiştiniz? Şu an yan yatırdım resmen sırt dönmek için arkasına koyduğun yastıkla savaşıyor. Bu arada itiraf ediyorum gece sağmam gerekirken yapmıyorum ve kalkınca bebeğimi de uyandırıp emziriyorum. Yanlış yapıyorum galiba. Bırakınca 7-7.5?saat uyuyor. Ama kakasında azalma fark ettim. Günde 2 kere yaparken 2 günde 1'e düştü. O sebeple de kaldırıyorum. Ne dersiniz iyi mi? Bu arada bugüne kadar hiç saat kurmadım çünkü kendi 3 saatte bir kalkıyordu. Günde 30-32 gram alıyordu. Kaldırmazsam 2 emzirme atlamış oluyoruz. Ve en çok gece sütüm birikiyor
yaaaa bana da! Çok severim mısırı. Özellikle süt mısırı. Ben organik pazardan alıyorum ama her zaman olmuyor. Ay yarın gdo'lu olmasın diye dua ederek normal pazardan alacağım çok canım çekti. Ve gerçekten çok süt yapıyor. Ben big gün 3 tane yemiştim (dedim ya çok severim) sütüm taştı o gün. Nedense çok arttı dedim de o zaman annem söyledi mısırdan diye
Canım biz gittiğimizde bizim kafilede bir aile 2 aylık bebeğiyle gelmişti :)
Benim bi arkadaşım 4 aylık bebeğiyle gitti :)))
Bana saçma geldi ibadet etmeye gidiliyor sonuçta umreye. Bebek de ilgi ister. Tabi herkesin kendi fikri
Ben pazartesiden beri çalışıyorum ilk gün zor geldi sonra alıştım çok şükür bebeğim hiç ağlamadı. anneme alışık zaten. 9da gidiyorum 12 de dönüyorum. 1 de gidiyorum 2.30da dönüyorum. Gece sağdığım süt taze taze yetiyor. Buzluğa attıklarına ihtiyaç bile olmadı henüz. Kafamın dağılması değişik bir şeyler yapmak bana çok iyi geldi. Tabi herkes aynı değil
Bugun 3. Gun yrn yikicam canim ama kaka yapinca altini yikadm arada ellerini yuzunu panukla sildimzeyzey3428 canim asidan sonra ne zman yikadin bebegini ??
Cok gecmis olsun canimHastanede yatıyoruz şu an. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Menenjit ihtimali için belden sıvı alındı, temiz çıktı. Kan ve idrar kültürleri de temiz. Virütik bir şey ama bulamıyorlar. Antibiyotiğe başlattılar hemencecik. 5-6 gece yatarsınız dediler. Ağlamaktan sütüm kesildi. Nolur dualarınızı esirgemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?