- 28 Şubat 2010
- 736
- 1.331
- 313
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.781
Baban şu anda sana kırılmaz ki Can'ım bebeğinin sana ihtiyacı var bunu biliyor dert etme ama çok güzel bir mesleğin var bugünün olanakları yarının garantisi değil bu hayatta her şey var. Babana ufak ufak yardımcı olarak hem onun gönlünü etmiş olursun hem de mesleğinden tamamen kopmamış olursunBu calisma meselesiiii kafaki kurcaliyor babam cok istiyor calismami kendi de avukat bana büro aldı dayadi dosedi itiraz edemedim ben bebekten sonra calismam diyemedim
Maddi olarak esimin isleri acildi cok sukur rahatladik calismak istemiyorum ben ya babama nasil soyleyecegim:))
Sen de 4bucuk saat calisiyomussun cok degil yani ben de belki oyle yaparim sabah 9 ogle 12 fln yarim gun calisirim belki ama iste maddi olarak ihtiyacim yok calismaya ya
Ben uyandırmama kararı almıştım ki kendisi uyanıyor cadı :))Gaz icin en iyisi yuzustu yatirmak diyolar ama bilmiyorum cesaret edebilir misin hele de gece.. eger uykusu agir bi bebekse bi muddet yuzustu basinda bekleyip sonra uyandirmadan cevirebilirsin belki.
Gece uyandirma konusunda daha once de demistim ya ben uyandirmiyorum diye, gecenlerde instgramda bi emzirme uzmaninin sayfasinda okudum 6 aylik olana kadar gece her 3 saatte bir uyandirilmali diyo deliksiz uyku ancak kilo alimi yuksek bebekler icin olabilirmis.. cok kafam karisti. Bizim de kilo alimi ortalama yuksek degil ama doktor uyandirma demisti.. sen bunu yine de doktoruna sor istersen canim bi de kakasindan ziyade aldigi kiloya bak. Zaten kakadan ziyade cis baz aliniyo diye biliyorum cunku bagirsak duzeni farkli bi olay.
Bizim ailede de bi ben boyleyim. Herkes şapur şupur Bebek emzirmis, sutleri gayet bolmus. Bunye ve nasip isi belki de. Artik dusunmekten yoruldum.Canım benim bebeğimde 3 saate bir Uyanıyor ve ilk başta 40 dk emiyor 1 saat yetiyor ona sonra tekrar meme verdiğimde boş oluyor mecburen mama veriyorum 40-60 Cc arası , günde 3 öğün mama yetmezki bebeğe bence , ablam 7 öğün verirdi 3. Ayında sütü Kesilmişti , zaten onunda az geliyordu , bu konuda hiç anneme çekmemişiz maalesef
Canım benim bebeğimde 3 saate bir Uyanıyor ve ilk başta 40 dk emiyor 1 saat yetiyor ona sonra tekrar meme verdiğimde boş oluyor mecburen mama veriyorum 40-60 Cc arası , günde 3 öğün mama yetmezki bebeğe bence , ablam 7 öğün verirdi 3. Ayında sütü Kesilmişti , zaten onunda az geliyordu , bu konuda hiç anneme çekmemişiz maalesef
Acil şifalar dilerim Can'ım sabırlı ol dua ediyoruz biz deHastanede yatıyoruz şu an. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Menenjit ihtimali için belden sıvı alındı, temiz çıktı. Kan ve idrar kültürleri de temiz. Virütik bir şey ama bulamıyorlar. Antibiyotiğe başlattılar hemencecik. 5-6 gece yatarsınız dediler. Ağlamaktan sütüm kesildi. Nolur dualarınızı esirgemeyin.
Bugün 2 ay sonu aşıları oldu kilosunu 4.950 gr dediler boyuna 55 cm dediler (ben evde 57 ölçtüm ama)
Bugun yavrumu kucagimdan indirmeyecegimasidan sonra babam kucagina almak istedi (asılara cumbur cemaat gidiyoruz ) ben de asıdan sonra anne kucaginda durmaliymis dedim kendi kucagima aldim hemen uyudu yavrum kucagimda, 1. Ay asısından sonra da annem istemisti almak ona da demistim bende durmalıymıs ben alayım diye
Allahtan karsı cıkmıyolar bana yoksa icim icimi yer kucagima alamadim diye
Kizlar bebegime bikac gundur kundak yaptim resmen hayatim kurtulduyarim saatten fazla uyumuyodu simdi 1 saat 2 saat 3 saat allah ne verdiyse :) sikintida olan arkadaslar en azindan bi deneyin belki tutar.. 9ay canim senden cok feyz aldim allah razi olsun :)) yasasin kundakk
Allah bagislasin yavrunu. Yani bizimki bir haftadir fln agulari arttirdi. Cevresini inceliyor, bizi takip ediyor, yere koyunca kendi kendine bakinip oyalaniyor, kendince sesler cikariyor. Bizden biri kendisine konustugunda cvp da veriyor, sesler cikariyor. ozellikle anneannesinin konusmasina bayiliyor. Kafasini gayet iyi tutabiliyor bayagidir. En son doktora gittigimizde hic premature gibi degil masallah demisti. Bayaa hareketli eller kollar ama daha donme isini cozemedi :)) bir de ellerini kullanma konusunda sanki geriden geliyor. Mesela hic nesneleri yakalamaya calistigini gormedim daha, tabii kilo olarak da geriden geliyoruz, 2630 dogdu 2,5 aylikken doktorda 4600 dü.Bizde 34+6da soğdu bişey sorabilirmiyim
Şuan kızım 3 ay 2 günlük agulaması çok az yani keyfi yerindeyse yalıyo sizde nSıl bu cvp verme
Erken doğum muhabbeti kafamı karıstırıyo
Baban şu anda sana kırılmaz ki Can'ım bebeğinin sana ihtiyacı var bunu biliyor dert etme ama çok güzel bir mesleğin var bugünün olanakları yarının garantisi değil bu hayatta her şey var. Babana ufak ufak yardımcı olarak hem onun gönlünü etmiş olursun hem de mesleğinden tamamen kopmamış olursun
Canim ne guzel ben asilara tek gidiyorum ben tutuyorum asi olurken icim gidiyo. Bizde dun olduk iki ay asini yavrum cok agladi ilk bas meme bile alamadi aglamaktan zor sakinlestirdim.butun gun inmedi kucaktan
Benimkinin boyunuda kisa olctu 2 cm ben evde daha uzun olcuyorum bacaklarini duz tutmadiklari icin sanirim.
Kesinlikle katiliyorum kundakla daha uzun uyuyo bende normalde yapmiyorum ama uyumayup huysuzlaninca sariveriyorum uyuyo:)
Hastanede yatıyoruz şu an. Dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Menenjit ihtimali için belden sıvı alındı, temiz çıktı. Kan ve idrar kültürleri de temiz. Virütik bir şey ama bulamıyorlar. Antibiyotiğe başlattılar hemencecik. 5-6 gece yatarsınız dediler. Ağlamaktan sütüm kesildi. Nolur dualarınızı esirgemeyin.
Bnm kızım ilk ay 1 kilo aldı şuan 48 günlük bu 18 günde sadece 300 gr aldı ve sütüm olmasına rağmen onu emzirmeme rağmen sık sık çünkü kızım doğru düzgün uyumuyor gündüzleri uykusu gelip uykuya dalamadığı içinde sürekli ağlıyor bnde çok üzülüyorum sütüm kızıma yaramıyor diye mama vereyim dedim kızım biberon tutmadı kaşıkla da pek bişey yiyemedi rabbim yardımcımız olsunEvet en son oyleydi fakat gunde 1 veya 2 kez 30 cc mama veriyodum simdi vermiyorum. Sadece sutle ayni kiloyu aliyo mu bilmiyorum. 1 haftadir kilosu artmiyo gibi ya kucagima alip evdeki tartiya cikiyorum tartinin duzgun tartmadigina inanmak istiyorumsu bebisleri bi rahat birakamadik yok kilosu yok emmesi yok kafasi derken bize rahat yokk :)
3 çocukla avukatlık yapman zor.Ya babam 6 aydan sonra baslamami istiyor da iste bana da erken geliyor bilemiyorum ya bu meslek de oyle 1 yil yapilip birakilacak meslek degil sonra 2. Cocugu dusunuorum cunku ztn bi dava en az 2 yil suruyor turkiyede daha bi davam bitmeden ben tekrar hamile kalirim:)) hamileyken de calismam o kdr saglam bi insan degilim ilk hamilelik dusuk riskinden dolayi yatarak gecti ztn:)
Ben 3 cocuk derken bi 10 yila anca meslege baslarim herhalde
Sen ozelde mi calisiyorsun kendi isin mi
Allah yardimcin olsun cok zor bi durum.. uyku bebegin kilo alimina bu kadar etki ediyo mu ya bilmiyodum. Biberonu tutmadiysa mama icin eds emzirme destekleyici sistem deneyebilirsin canim ben o sekilde 1 ay mama verdim.Bnm kızım ilk ay 1 kilo aldı şuan 48 günlük bu 18 günde sadece 300 gr aldı ve sütüm olmasına rağmen onu emzirmeme rağmen sık sık çünkü kızım doğru düzgün uyumuyor gündüzleri uykusu gelip uykuya dalamadığı içinde sürekli ağlıyor bnde çok üzülüyorum sütüm kızıma yaramıyor diye mama vereyim dedim kızım biberon tutmadı kaşıkla da pek bişey yiyemedi rabbim yardımcımız olsun
Kilosu Da gelişimi de gayet iyi benimki 4200 çok zayıf. Israrla mama vermiyorum doktor Da önermedi zaten deAllah bagislasin yavrunu. Yani bizimki bir haftadir fln agulari arttirdi. Cevresini inceliyor, bizi takip ediyor, yere koyunca kendi kendine bakinip oyalaniyor, kendince sesler cikariyor. Bizden biri kendisine konustugunda cvp da veriyor, sesler cikariyor. ozellikle anneannesinin konusmasina bayiliyor. Kafasini gayet iyi tutabiliyor bayagidir. En son doktora gittigimizde hic premature gibi degil masallah demisti. Bayaa hareketli eller kollar ama daha donme isini cozemedi :)) bir de ellerini kullanma konusunda sanki geriden geliyor. Mesela hic nesneleri yakalamaya calistigini gormedim daha, tabii kilo olarak da geriden geliyoruz, 2630 dogdu 2,5 aylikken doktorda 4600 dü.
aklima gelenler bunlar. Kac kilo dogmustu bebegin, kuvozde kaldi mi ? Her bebegin gelisimi ayridir aslinda, ama bizimkilerin biraz geriden gelmesi normal her ay gelisim gosteriyorsa ufak tefek farkliliklari cok kafaya takmamak lazim. 35 hafta cok kotu bir hafra degil ama yine de premature yani.
Çocuklara yapılıp yapılmadığını bilmiyorum canım. Bize yapıldı tabi. Yanınızda anneni de götürsen daha iyi olur. Nöbetleşe de bakabilirsiniz.Wow 2 aylikken mi:) sen de umreye gitmistin cnm giderken ası olunuyo di mi? Bebeklere de yapiyolar mi o asiyi biliyor musun?
Nasil zorlanmis mi acaba cocugun asilari tamamlanmadan gitmek dogru mu ki
Yani zor olur oyle surekli ibadet edemezsin sadece vakit namazlari kilabilirsin sanirim cocuk olmadan once gitseydik keske ama o kadar sabredemedim yaz evlendik umreye de kışın gidiliyor kışa kadar bekleyemedim hamilelik icin
Evet bir sn de bir kart olacak şekilde. Sıkılıp kafasını çevirene kadar gösteriyorum ben. Başa dönüyoruz bazen.9ay sevgilibebekten aldığın kartları Nasıl çalıştırıyorsun Can'ım ben de aldım Da her bir kartı bir defa mı söylüyorsun
Aaa gecmisler olsun ya cok cok uzuldum Allahim yardiciniz olsun acil sifa versin
Çok teşekkür ederim.Acil şifalar dilerim Can'ım sabırlı ol dua ediyoruz biz de
Çok teşekkür ederim.Cok gecmis olsun canim
Moralini yuksek tut ama lutfen onun sana ihtiyacı var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?