- 22 Ocak 2012
- 5.885
- 3.889
- 398
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #48.821
parka götürmeyi kundak yapmayı müzik dinletmeyi beyaz gürültü açmayı başka yerde yatırmayı denedin mi? Mesela benimki mutfakta davlumbazı açınca uyuyor. Yatakta beraber yatıp emzirirek uyuttun mu hiç?Bnm kızım ilk ay 1 kilo aldı şuan 48 günlük bu 18 günde sadece 300 gr aldı ve sütüm olmasına rağmen onu emzirmeme rağmen sık sık çünkü kızım doğru düzgün uyumuyor gündüzleri uykusu gelip uykuya dalamadığı içinde sürekli ağlıyor bnde çok üzülüyorum sütüm kızıma yaramıyor diye mama vereyim dedim kızım biberon tutmadı kaşıkla da pek bişey yiyemedi rabbim yardımcımız olsun
Similac önermişti bize doktor ilk haftalarda. Hiç rahatsız etmemişti bebeğiMama kullanan arkadaşlar hangi mamayı kullanıyorsunuz ? Ben sma kullanıyorum en başından beri bir kere golden goat kullandım , beni emmek istemedi , TADI güzel geldi galiba , sma çok gaz yapıyor , birde İngiltere'de yasayan bir arkadasım sma nın İNGİLTERE de en dandik mama OLDUĞUNU söyledidevlet bedava veriyormuş , İNGİLTERE'DE milupa çok gidiyormuş , bana da sanki o mamalar kötü gibime geliyor ... Bi arkadaşım gaz sorunu Yüzünden laktoz alerjisi var diye rapor çıkarmış , devlet bedava aptamilin mamasını veriyormuş ... Keşke hiç mecbur kalmasam mamaya ama sma dan yana içim rahat değil ...
Bize de tam tersi olmuştu. Hipp organik gaz yapmıştı similac iyi gelmiştiHipp organic kullaniyorum.
Kof sislik yapmiyor bence iyi gelisim sagaliyor.
Iki gun once gaz sorunumuzdan dolayi similac denedim uc kere verdim hippe geri dondum.
Bizim gaz olayimiz hep vardi belki gecer dedik daha kotu oldu cocugum.
Ya benim arkadaşımın bebeği haziran sonu doğumlu 7 kilo ve sırf süt. Bunalıma mı girelim yani6 kiloları gördükçe burda Bi moral bozukluğu oluyor haliyle :) ama çıtı pıtı olsun diye avutuyorum
Biliyorum canim normalde oyle olmasi lazim evet ama bana 2 ay gecti yatmadi.gectigimiz gun isyerimin baglu bulundugu sgk yi aradim ve durumu anlattım , onlar hemen sistemden 5 dk da onaylayip parayi ertesi gun aldim. Emzirme odenegi ve bugune kadar olan tum rapor paralarimi yatirdlar. Yani tamamen sgk nin uyusuklugu.isverenim raporlarimi coktan bildirmis zaten. Kisacasi pesine dusmeyince kim bilir nezaman yatiracaklardi:/Emzirme odenegi dogum yaptigin ay 8-14 arasi yatiyo cekmezsen geri aliyolar bi daha talep ediyosun. Ama snn dedigini hic duymadim bn cikarken is yerine hic bsy sylemedom onlrda sormado
Evet aynen dediğin gibi görsel olarak inceliyor sadece dikkatle bakıyor bazı kartlarda daha Bi dikkat kesiliyor gibi :) cd var içinde ama laptopu çıkarıp izleyecek vakit nerde@falling_water
2 doktora götürdüm, ikisi de uyandırma dedi. Bir iki hafta içinde doktor değiştireceğiz. Ona da soracağım. Uyandırsak ne oluyor? Yani uyandırmanın ona bir zararı yoksa ben uyandırma taraftarıyım. Bugün uyuduktan 4 saat sonra yine emzirdim. 15 dk gözünü bile açmadan emdi. Buna "dream feed" diyorlar. Rüyada beslenme gibi bir şey. Emecek kadar ayık ama yarı uykuda oluyor. Gaz çıkaramama sebebimi buldum. Çok sakin emdiği için hava yutmuyor ve gaz olmuyor.
Bizim de kilo alımı orta. Sirkadiyen ritim denen bir biyolojik saat var. Bebeğiminki çok iyi çalışıyor. Sanki kolunda saat var gibi her gün aynı saatlerde uyuyor. Uyandırarak bunu bozmak istemiyorum. Örneğin bugün ilk defa 2 saat geç uyudu. Sürekli bizimle konuşmak istedi. Cevap vermedim bir ara uyusun diye o da ışıkla gölgelerle konuşmaya başladı :) Acaba uyandırıyorum diye mi bozuluyor bunu takip edeceğiz.
Bu arada kundak çok işe yarıyor evet :) Ama ben 70x70 müslinle sadece kollarına yapıyordum geceleri onu açar oldu. Başına çıkıyor. Bu gece uyuduktan yarım saat sonra kendim açtım. Kıpırdandı ama uykuya devam etti.
Canım ben oradan almadım. 0-3 ay için internetten bulmuştum. Onların çıktısını aldım gösteriyorum. Siyah beyaz kırmızı geometrik şekiller. Şimdi biraz daha renklilerini buldum renk görmeye başladığı için. Onlar de günlük objeler ve hayvanlar da var. Her kartı 10-15 sn 20-30 cm uzaktan tutuyorsun. Bazen gösterirken konuşuyorum bazen konuşmuyorum. Geometrik şekilde zaten konuşmuyorum, kedi varsa "miyavv mırmır bak bihter (bizim kedinin adı)" gibi şeyler söylüyorum. Ama onun konuşmamıza çok ihtiyacı yok gibi. Sadece şekilleri inceliyor. Bazılarını çok seviyor ve onlara gülüp kendi laf atıyor. O zaman "sevdin mi, çok güzel di mi" gibi şeyler söylüyorum. Kartları sıraya dizdim. Bazen iki tur dönüyoruz. Genelde günde 1 kere görüyor. Çok sevdiyse bir kaç kere onu seçip gösteriyorum. Bence sevgilibebek'e mail at, onlar nasıl öneriyor bakalım. Zeka kartları biraz farklı sanırım. Kelime haznesini de geliştirmeye çalışıyor.
Kizim 49 gunluk smilac denedik almadi. Sma yillarin mamasi hatta yarim asırlık... esimde onla büyümüş bazi arkadaşlarımda. Aptamili kesinlikle tavsiye etmem şeker yükü... o yuzden seviolar. Yegenlerim kullandi simdi 11 yasindalar ama cita gibiler hicbisey yiyemiokar. Ibrahim sarac demisti sekerli mamayla beslenen bebekler sekere alışıyor diger butun besinlerin tadi kötü gelior die... o yüzden sma ve medela biberon derim. Medela memeye yakin meme gibi sadece çektikçe mama gelio meme gibi. Kızım hem emiyor hem mama yiyor. Keşke sadece emse ama yetmiyor mama yemeden uykuya dalamiyorMama kullanan arkadaşlar hangi mamayı kullanıyorsunuz ? Ben sma kullanıyorum en başından beri bir kere golden goat kullandım , beni emmek istemedi , TADI güzel geldi galiba , sma çok gaz yapıyor , birde İngiltere'de yasayan bir arkadasım sma nın İNGİLTERE de en dandik mama OLDUĞUNU söyledidevlet bedava veriyormuş , İNGİLTERE'DE milupa çok gidiyormuş , bana da sanki o mamalar kötü gibime geliyor ... Bi arkadaşım gaz sorunu Yüzünden laktoz alerjisi var diye rapor çıkarmış , devlet bedava aptamilin mamasını veriyormuş ... Keşke hiç mecbur kalmasam mamaya ama sma dan yana içim rahat değil ...
Can'ım bebeğin hiç uzun uyumaz mı 3-4 saat? kızım gece uyurken sağdığım süt ertesi gün işteyken rahatlıkla yetiyor biZe. Daha buzluktAkileri ellemedik. İşyerinde de 1.5 saatte bir sağ sütünü yetecektir inan mamaya gerek kalmayacakemy0364 cnm ben bi ay sonra mamaya baslicam mecburi baba coxuk dokforumda saglik ocagida sma onerdi anne sutune en yakin formul oymus aptamil milupa bunlar kof sislik yapanlarmis hipp te biraz iyiymis ben henuz hic mama kullanmadim ama sma kullanicam eger bi sikinti yaratirsa hipp denicem
Benim kizimda annecim kizim dedigimde güluyo cvp vericek gibi yapiyo ama ses yok bizimki tutmada anlik cok iyi yani 3 sn tutuyo elinden alamiyoruz 2040 dogdu 9 gun hastanede yatti 1890 la eve geldik en son 4700 olmustu bikacgun once boyu 44 dogdu simdi 54 cmAllah bagislasin yavrunu. Yani bizimki bir haftadir fln agulari arttirdi. Cevresini inceliyor, bizi takip ediyor, yere koyunca kendi kendine bakinip oyalaniyor, kendince sesler cikariyor. Bizden biri kendisine konustugunda cvp da veriyor, sesler cikariyor. ozellikle anneannesinin konusmasina bayiliyor. Kafasini gayet iyi tutabiliyor bayagidir. En son doktora gittigimizde hic premature gibi degil masallah demisti. Bayaa hareketli eller kollar ama daha donme isini cozemedi :)) bir de ellerini kullanma konusunda sanki geriden geliyor. Mesela hic nesneleri yakalamaya calistigini gormedim daha, tabii kilo olarak da geriden geliyoruz, 2630 dogdu 2,5 aylikken doktorda 4600 dü.
aklima gelenler bunlar. Kac kilo dogmustu bebegin, kuvozde kaldi mi ? Her bebegin gelisimi ayridir aslinda, ama bizimkilerin biraz geriden gelmesi normal her ay gelisim gosteriyorsa ufak tefek farkliliklari cok kafaya takmamak lazim. 35 hafta cok kotu bir hafra degil ama yine de premature yani.
Ablamda hipp organic kullanıyordu , ilk gün sütüm gelmeyince bende onu verdim almadı , çöpe attımHipp organic kullaniyorum.
Kof sislik yapmiyor bence iyi gelisim sagaliyor.
Iki gun once gaz sorunumuzdan dolayi similac denedim uc kere verdim hippe geri dondum.
Bizim gaz olayimiz hep vardi belki gecer dedik daha kotu oldu cocugum.
Hep konusuyorum bakalim insallah der yani desin artik5 hafta erken doğmuş tabi bazı şeyleri geç yapacak bu çok normal. Benimki tam 2 aylık 2-3 hafta önce senin benim gibi agu diyordu 1 haftadır demiyor ağzından zorla aa uu çıkıyor. Ama fark ettim ki şu an Başka beceriler geliştiriyor. Sen bol bol konuş onunla
Bizde doğumdan önce hipp almıştık , almadı bebek , töpfer diye Alman maması getirdi babası onu da almadı , doktorumuz töpferi 3. Aydan sonra deneyin dedi , sma deneyelim alır belki dedi , ne tuhaftır ki onu Aldı , İNGİLTERE deki arkadaşımda sma hakkında olumsuz konuşunca , golden goat keçi sütü bazlı olanı aldık , onu çok beğendi ama bu seferde beni emmek istemedi tekrar sma ya döndük :)))TADI gerçekten çok kötü , bu arAda, arada büyük harf çıkıyor , telden Kaynaklı :)) yanlış anlaşılmasın :)))emy0364 cnm ben bi ay sonra mamaya baslicam mecburi baba coxuk dokforumda saglik ocagida sma onerdi anne sutune en yakin formul oymus aptamil milupa bunlar kof sislik yapanlarmis hipp te biraz iyiymis ben henuz hic mama kullanmadim ama sma kullanicam eger bi sikinti yaratirsa hipp denicem
Dün markette gördüm alsam mı almasam mı elim gitti geldi :)) sonra para tuzağı bunlar deyip almadım :))) bugun Öğlen ve akşam misafirlerim var , yarın alayım olmazsa :)Ayni durumdaydim. Lactamil ve still onerdi doktorum. Krsinlikle dene derim
2 bardak still tea bir bardak lactamil
Gee kai kere sağıyorsun canım ve ne kadar çıkıyor?Can'ım bebeğin hiç uzun uyumaz mı 3-4 saat? kızım gece uyurken sağdığım süt ertesi gün işteyken rahatlıkla yetiyor biZe. Daha buzluktAkileri ellemedik. İşyerinde de 1.5 saatte bir sağ sütünü yetecektir inan mamaya gerek kalmayacak
Sadece 1 defa sağıyorum çünkü uyanıyor Bi dahakine kadar her gün aynı ölçüde çıkmıyor ama 100 ccyi geçiyorGee kai kere sağıyorsun canım ve ne kadar çıkıyor?
Doktorların haberi bile yok kabrita diye Bi mamanın varlığından :) sor bakalım ne diyecek Bn de merak ettimA Alwayshappygirl kabritayı bu sitenin reklamlarında görüyorum doktorumuza bi sorayım bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?