2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Benim oglum kriz seklinde uykuya giremezse agliyo, suyu sevdigi icin hemen yikiyorum onu sakinlesiyor. Sakinlesmeden uyutamiyorum cunku. Bebegin suyu seviyosa deneyebilirsin.

Seni okadar iyi anliyorumki hamileligim boyunca pozitif normal dogumlari okuyarak motive oldum sezaryen aklimin ucunda yoktu. Oladar bekledim oglum donmedi dönsün diye ne dualar wttim aglayarak cunku cok korkuyodum sezaryenden. Ufacik dikisten korkan ben kocaman bi kesik yicektim bildigin ameliyat yani. Hala daha ameliyathaneye girerken korkudan titreyisimi unutamiyorum, hastaneye giderken yolda hissettiklerimi unutamiyorum unutmamda. Cok uzun bi sure aynaya bakarken dikisyerime agladim (halada bi garip oluyorum zaten) ama oglumdan kalan bi hatira napalim buymus hayirlisi Rabbim bize bunu vermis hemde saglikli bi sekilde ikimizede visey olmadan. Hicbirseyi bilmeden yasiyoruz neyin iyi neyin kotu oldugunu. Ben hayatimda neyi cok tutturup ostediysem hep bi eksiklik oldu oyuzden illa normal olsun diye dua etmedim hep hayirlisi dedim. Suanda bebegim yanimda uyuyo ve nefes alip verisini seviyorum düşün :) nekadar şükretsek az. Namazlarini birakma canim benim bazen bebegim agliyo ama namazimi yinede kiliyorum. Bi arkadasim 'Kızımı bana Allah verdi ben ona kulluk yapip namazimi kilmazsam ya elimden alirsa, bu nimetine sükretmedigim icin' demisti ve haklida. Allahu Teala Kuranı Kerimde buyuruyoki ' Mallariniz ve evlatlariniz sizi Allah yolundan alıkoymasın' gayet et kilmaya calis gor bak daha huzurlu olcaksin

Bizde de tam tersi. Eşim her gün kızıyor. sabahları Kaç kere çağırıyor. tamam kalkıyorum kalktım kalkıcam derken güneş doğuyor. O da kızıyor oğlum gık deyince nasıl kalkıyorsun. Asıl bunun için kalkmalısın diye. Sanırım şu lohusalık süresi bizi biraz uzaklaştırdı. Kendime yakıştıramıyorum bu hali :/ ben bu hale gelecek miydim. Allah kalplerimizi dini üstüne sabit kılsın inşallah.

En azindan hata ettigimizin farkindayiz :/ beni her adet donemi bile uzaklastirirdi geri cok zor donerdim iste bu lohusalik epey uzun oldu ya imanimiz da pek saglammis bahanelere bak
Kendimize gelelim insaallah
Ne guzel sana hatirlatan bi esin var hic degilse

Çok şükür 40 biter bitmez başladım doğuma kadar da kılmıştım zaten (son aylarda oturarak)

küçük yaşta başladım namaza ama ihmal ettiğim oluyordu bazen evlendikten sonra eşim sayesinde tam düzene girdi gerçekten birinin hatırlatması önemli

Allah razı olsun babam küçüklükten aşıladı bize.. kılmadığımda içime hep bir huzursuzluk olur inşallah biz de çocuklarımıza alılayabiliriz bu duyguyu..

doğru diyosun hayırlatalım birbirimize

Masallah cnm Allah daim etsin cocuklarina da nasip olsun

Her cuma ufak bi hatirlatma yapabiliriz aslinda birbirimize :)

Ayy yer yatağı yaptım bugün çok severim :):) kocam ben ve oğlum. Oğlum babynestinde yatıyor. Çok heyecanlıyım nedense :):) eşim gülüyor çok heyecanlısın pıtır pıtır dolanıyorsun diyor :):) hazırladım ve o çoktan uyudu :):):):)

Ne guzel ucunuz ayni yatakta mi yatacaksiniz :)

Rabbim kabul etsin..

Rabbimin yolunda buyutebilecegimiz salihli kullarindan eylesin yavrularimizi.
Ben superselmaya katiliyorum dogumdan sonra farzlarini kiliom sabah ve aksam haric .esim safi onlara uyuyom Rabbim kabul etsin.son gune kadar birakmadim bende hatta o kadar sismistim ki secdeyi ozlemistim oturarak kilmaktan

Cocuk ailenin aynasidir..biz nasil yasarsak oyle ogrenicekler hayati.

Hem benim oglum agladimi susmaz ama ben namazdayken cok uysal oluyo.

Canim artik o normal dogum hikayelerini romantik dogum fotograflarini hic takma. Ben de senin gibi bu mevzuya cok takmistim. Hastanede zor bela koridorda yurume alistirmalari yaparken kata gule oynaya normal dogum yapmis birini getirmislerdi dogumhaneden de oturup aglayacaktim. Sonucta bebeklerimiz sglikli bosveerr.
Boruyu neden takmislardi? Oksuruk kotu olmus ya bazen aniden gelen oksuruk bebekleri korkutabiliyo. Yatmadan bogazini yumusatacak biseyler icmeyi dene en azindan.
Dilimiz surekli sukrediyo ama fiili sukrumuzu bazen unutuyoruz. Bebekten dolayi benim de namazlarim aksiyo bazen abdesti aliyorum namazi kilamiyorum Allah diyo ki biz sizi canlariniz mallariniz ve evlatlarinizla imtihan edicez.. Iste imtihanimiz bu. Bunu hatirlayinca her sey daha kolay halloluyo.

Bizde de sürekli ay uyanık kalsın olayı var yahu kalmıyor işte uyumak istiyor ve uyumadigi zaman benim bebeğim ortalığı yıkar ve emmez gel de anlat onlar oynasiyo 10 dk ondan sonra bütün cefayi ben çekiyorum
Aynn cnm bizde de böyle 10 dk oynuyorlar sonra bn iki saatte zor uyutuyorum hayır bebiş kendi uyumak istiyor o yüzden ağlıyor uykuya dalmadı mı sütte almıyor ama gelde anlat

Açıklıyoruz cnm anlamıyorlar dün gelmiş bana siz bu kızı zorla uyutuyorsunuz diyor kız uyumuyor diye çığlk çığlığa ama bn zorla uyusun diye uğraşıyormuşum gelde sinir olma

saati önemli değil yeter ki öyle ağlamadın sennkide mi öyle ağlıyo yoksa

Canım ilk kızımda hamak kurmuştuk bi tarafini yürüyüş bandınin elle tutma yerine Diğer tarafını kalorifer petegine baglamıştık. Ille elde sallanmak isteyince de çarşaf bağlıyordum yürüyüş bandınin koluna. Bandına da dolu damacanalar koyuyorduk devrilmesin diye.
Bi iple de oturduğumuz yerden sallardik.

Yalnız büyütmek çok zor
Ki ben o kadar da yalnız değildim.
Kızım 1buçuk yaşındayken karşı komsum ve yan komşum ikisi de doğum yaptı ve işi bıraktı. Üçümüz bir sene ayrılmadık. Sırayla birbirimizde kahvaltı hazırlıyorduk. Ve biraradayken temizlik yapıyorduk. Onların bebekleri daha şanslıydı benim kızım da mutlu oluyordu. Sonra taşındık yeni apartmanda yine cocuklu komşularımdan bi grup olduk.
Apartmanda 58daire olunca seçenek çok oluyordu :) oğlum bebekken hiç yalnız kalmadık karşı komsumdan 2ay sonra doğurduğum için beraber büyüttük 2yaşına kadar. Ve yine yine taşındık. Burda çok rahatım çocuklar kuzenleriyle mutlu oluyorlar bari.
Beni eşim tüketiyor hergün evi supürup silip toz alayim istiyo bi de üstüne tabledot yemekler istiyo..
Bi de hemen zayiflamami bekliyo
Ben mutfak işini yaparsam ve çamaşır biriktirmezsem şükrediyorum.
Kendimi hafdinden fazla yormami bekliyor
Ben de ufak bebekliyken bu kadarim diyorum, sallamiyorum, uyuz oluyo, dırdırı beni tüketiyor.
Her evde kadın söylenir bizde adam..

Gene uçtum konu nerden nereye gidiyo

Apartmanın etrafında sür arabayi 60cm lik bi yol varsa.
Ben bazen kalın bi bez ve yastık alır evin önünde bi küçük ağacın altında otururdum bebegimle ev üstüme gelirdi. O ağacı seyrederdi. Büyüyünce pikniklere dönüştü.

Evet yaa herkes ayni durumda sanirim. Birbirimize destek olalim ins. Ipin ucu kaciyor bazen

Açıklıyoruz cnm anlamıyorlar dün gelmiş bana siz bu kızı zorla uyutuyorsunuz diyor kız uyumuyor diye çığlk çığlığa ama bn zorla uyusun diye uğraşıyormuşum gelde sinir olma
O çığlık çığlığa halinin zorla uyuttuğun için olduğunu sanıyordur :) yeter canım hep mi uyuyacak bu çoçuk diyorlar ya da uyurken sevip uyandırıyorlardı. Sonra anası uğraşsın dursun :):) esnediği uzaklara dalıp gülümsediği zamanı görünce kaçırma o zaman daha kolay uyuyor. Zamanını geçirince uğraştırıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…