- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #6.541
Canım birinci ve ikinci gebeligin farkli mı geçiyor..
Rutin gebelik tahlillerini istediler cnm.Ne tahlili acaba ..
Aynen cnm yaa cok sasirdim ben de bu denli ilgilendiklerini bilmiyordum cok guzel ama bu kdr ozenli olmalari.Bende dün yaptırdım. Tüm testlerin cıktısıni istediler. Cok ilgilendiler takibi yapacagz her konuda bize ulaşbilirsin dediler. Ilk ası 20. Haftada tetanozmus. Ama şaşırdım açikcasi brn bu kadar önrmsediklerini bilmiyordum
Benim de kızım var 8 aylık olucak yeni, ben de ona çok aciyorum , halsizim ilgilenemiyorum yeterince.. bazen çok ağlıyor beni yoruyor sinirleniyorum. O uyuyunca çok özlüyorum kızımı, öpüyorum onuIkisi de aynı geçiypr canım. Şimdi yine yataklardayım serum alıyorum. 10 aylık da bebeğim var sefil oluyor kuzum
Hımm ben onları devlette yaptırdım hormon hemogram idrar tahlili .. gerek yok herhalde başka şeylere.. ben şimdi gitmeyi düşünmüyorum da ..Rutin gebelik tahlillerini istediler cnm.
Benim de kızım var 8 aylık olucak yeni, ben de ona çok aciyorum , halsizim ilgilenemiyorum yeterince.. bazen çok ağlıyor beni yoruyor sinirleniyorum. O uyuyunca çok özlüyorum kızımı, öpüyorum onucanım sen yemek yiyemediginden mi serum aliyorsun yoksa mide bulantisindan mi, geçmiş olsun..
Yani gündüze almayaa çalışacakmış bilmiyorum canım zora girince nolacak yazacak mı arada öyle olursa ne anlamı kalır bana lutfediyolardı bu şekilde.. Branşın ne att isen başka şansın yok ama acil çok ağır olur gündüz çalışman bile yeter..... Benim kontrolüm var 10 gün sonra dedim ya cnm kanama alanı var diye ... Sıkıntı olmazsa çalışırım durumuma bağlı ... Kimseye inat durduk yere rapor almıyorum her şey on numara olsa acildede çalışırsın zatenCanim sorumluyla konustum gönüllü olarak gunduze almaya calisirim dedi saglik yonunden berbat bi ildeyim herseyi degistirdiler 24 nobet yok 16+mesai bu ay mesela 8 nobet 4 mesaim var eger gecirmezse heyet raporu icin ugrasicam Allah'im saglikla buyusun bebisler son gunlerimizi goruruz inşallah
Benim kızımda mide bulantim hafif vardı.. ama o kokular ah o kokular yemek yapamadim 4 ay, mutfağa girmedim ve kanamam ve lekelenmem oldu, simdi midem bulanıyor aç kalınca, bazen yemek yemeyi unutuyorum sabah 8 de zeytin çay elmek, bir bakıyorum saat aksam 10 ve hicbirsey yememisim enerjim yok, kızım ilgi istiyor, kucağıma alacak halim yok, bugün hafif kahverengi lekem oldu ve belim ağrıyor ilk defa, kızımda başından sonuna kadar belim ağrıdı, baya kanamam olmuştu bir kere kesin bebeğim gitti demiştim, şükür tutundu, simdi de kistim var solumda korkuyorum, canım seni çok iyi anlıyorum hem sana hem kızına üzüldüm, peki ilkinde kaç ay sürdü inşallah 12. Haftadan sonra biter,Ben de kızıma kıyamıyorum kokuyor diyr yaklaşamıyorum kanamam olunca sütü de aniden kesmek zorunda kaldıkçok zorda yavrum..
Ben su bile içemiyorum sürekli istifra ediyorum hem yiyemiyorum hem de bulantım sürekli diye serum alıyorum. Şu bulantıdab kurtulabilsem..
Senin nasıl geçiyor?
Ankarayi arayip sorucam birde bulundugum ili aradim oyle bir yonetmelik girmedi olsa haberimiz olurdu 24 haftalik iken gece nobetten cikabiliyorsunuz dedi
Yok kanamam olmadi canim dun bi iki damla gibi koyu kahve akintim geldi ama bi kurtajim var haliyle endise ediyosun ilce hastanesindeyim canim ve acilden baska calisma birimi yok hasta akisi az olan bi yer ama nede olsa gece hep ayaktayim uykusuz ve her turlu hasta geliyor tek hast. Oldugu icin hemsireyim canimYani gündüze almayaa çalışacakmış bilmiyorum canım zora girince nolacak yazacak mı arada öyle olursa ne anlamı kalır bana lutfediyolardı bu şekilde.. Branşın ne att isen başka şansın yok ama acil çok ağır olur gündüz çalışman bile yeter..... Benim kontrolüm var 10 gün sonra dedim ya cnm kanama alanı var diye ... Sıkıntı olmazsa çalışırım durumuma bağlı ... Kimseye inat durduk yere rapor almıyorum her şey on numara olsa acildede çalışırsın zatenama hakkını savunmak önemli sadece bunu diyorum senin de kanaman mı olmuştu öyle mi hatırlıyorum ben :)
Teşekkür ederim canim cevabin icin inşallah ugrasip mesaiye gecicem nobettten iyidir sadece ilce hastanesi oldugu icin personel az oldugu icin tedirginligim ama yapacak bisey yok gerekirse bulacaklar nobet tutacak kişi sonucta kimsenn hakkina girmiyorumBahsettiğimiz yönetmelik şuan için yürürlükte olan bir mevzuat. Süre verilmemiş. Gebeliğin belgelendirilmesi sonrasında gece çalışmalarında zorlanamaz denilmektedir. Çok sıkıntı yaşamanız durumunda kurumunuzdaki iş yeri hekimi veya iş güvenliği uzmanlarından bence yardım alabilirsiniz.
Anladım canım daha şanslısın o zaman bendenYok kanamam olmadi canim dun bi iki damla gibi koyu kahve akintim geldi ama bi kurtajim var haliyle endise ediyosun ilce hastanesindeyim canim ve acilden baska calisma birimi yok hasta akisi az olan bi yer ama nede olsa gece hep ayaktayim uykusuz ve her turlu hasta geliyor tek hast. Oldugu icin hemsireyim canim
bana aile hekiminin hemşiresi şeker yüklemesi ikili ve üçlü test hariç bütün tahlilleri yaptırabilirsin burda demişti ben de yarın tahlillerimi yaptırmaya gideceğim benim kendi doktorum özelde aile hekimine yaptırabilirsin dedi olmayan olursa burda takviye ederiz artık dedi bugünkızlar bu doktorların istedği tahlilleri aile hek.mliiğği kesin yapıyor mu birisi yok diyo birisi yapıyo diyo kafam karıştı. gittiğim hastanede toplam 1450 tl tutuyo sigortayla beraber 870 tl üstünden onay alıcaklarmış yuh dedim. doğum parasını da alıyolar heralde içinde
Haklisin canim en onemli gunlerdeyim daha bebisimi gormedim bile evde istirahat etsem daha iyi olacak yarin mesaim sonra nobetim var sonra rapor alicam omuddettede bu mesai isini halledicem inşallah o vakte bisey olmaz cevaplarin icin cok teskkur ederim canim inşallah bebisler saglikla gelirler sende cok yorma kendini sal biraz kendini hicbisey bizden daha onemli değilAnladım canım daha şanslısın o zaman bendenkadın doğum doktoru mutlaka vardır akıntı sonuçta ama beyaz değil kahve... Bunu ve kürtajını söyle uzun süre ayakta duruyorum ağrım oluyor de doğal yoldan mı hamile kaldın... Nöbet tutması sakıncalıdır diye bir rapor al ver idareye ... Bzim burada dilekçesiz iş yapmıyolar insaniyet rica minnet yok yönetimin diline göre konuşursun ama bi sorun olmas heralde ya küçük bi yermiş... Benim kanamam olmadan gittim doktora ağrı için kanama alanı çıktı ama şükür kanamam olmadı bebekte iyi ... Olsun bir gün nöbet tuttum fena oldum gün aşırı çalışılan bi yoğun bakımı düşün üstelik.. :)) bence gündüze alınana kadar rapor kullanabilirsin durumuna bağlı. ) kesinleşsin diyodum senin gibi ama o zamana kadar bi sorun olursa ne olacak ben o dönemi evde geçirmem iyi oldu :)
bana aile hekiminin hemşiresi şeker yüklemesi ikili ve üçlü test hariç bütün tahlilleri yaptırabilirsin burda demişti ben de yarın tahlillerimi yaptırmaya gideceğim benim kendi doktorum özelde aile hekimine yaptırabilirsin dedi olmayan olursa burda takviye ederiz artık dedi bugün
Bahsettiğimiz yönetmelik şuan için yürürlükte olan bir mevzuat. Süre verilmemiş. Gebeliğin belgelendirilmesi sonrasında gece çalışmalarında zorlanamaz denilmektedir. Çok sıkıntı yaşamanız durumunda kurumunuzdaki iş yeri hekimi veya iş güvenliği uzmanlarından bence yardım alabilirsiniz.
Teşekkür ederim canim cevabin icin inşallah ugrasip mesaiye gecicem nobettten iyidir sadece ilce hastanesi oldugu icin personel az oldugu icin tedirginligim ama yapacak bisey yok gerekirse bulacaklar nobet tutacak kişi sonucta kimsenn hakkina girmiyorum
yapılanları aile hekiminde yapılmayanları mecbur artık hastanende yaptırırsınaynen bende öyle ypiyim en iyisi. nedir bu ya anlamadım gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?